Anasayfa
2 Şubat 2023, 8:01
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Düşmek görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Düşmek görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
DÜŞMEK

Yüksek bir yerden aşağıya düştüğünü gören, hayırdan kötülüğe düşer. Rüyayı görenin düştüğü yer çimenlik ve yeşillik veya salih kimselerin toplandığı bir yer ise akibetinin hayırlı olmasına; düştüğü yer harabe ve yırtıcı hayvanların içerisi ise akibetinin kötü olacağına yorumlanır.

Damdan düşüp elinin veya ayağının kırıldığını gören kimsenin, nefsine, malına ve dostuna bir bela isabet eder.

—————

cami cemaatinden biri bana kızının bir rüya gördüğünü ve rüyasında 5. kattan aşağıya düştüğünü görmüş.
Damdan düşmek pek hayra yorulmaz ama düşme yerine göre rüya yorumuda değişir.
hayır olsun inşAllah


Cevap: Rüyada Düşmek görmek (İmam Nablusi)

@_gül_@
selamun aleykum….
bend.e rüyada düşüyordum ama yere inmeden uyandım bunun anlamı nedir…
Damdan, duvardan, agaçtan, dagdan ve benzeri yüksek bir yerden düstügünü gören, muradina ermez denilmiş
bu açıklamadan çok korktum açıkçası…imama kardeş bana da cevap yaz ne olur….


Yorum: Rüyada Düşmek görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Rüyada düşmek genel manada tersi olarak yorumlanır ve ferahlık ve esenlik bulmak anlamına gelir. Rüyada bir yerden düştüğünü gören kişi sıkıntı, üzüntü ve borçlarından kurtulacak ve rahatlığa kavuşacak demektir. En doğrusunu Allah bilir.


Yorum: Rüyada Düşmek görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Slm ben geçen gece rüyamda sanki secde ediyorum ve üzerine yağmur yağıyor bir sert sürgar beni uçuruyor ben Allah’a sığını yorum Allahın rahmeti bir beni tutduğunu hissediyorum ayaklarımın üzerine iniyorum şimdiden tşkler aAllah hayra çıkarsın inşAllah

Okudunuz mu?  Rüyada Dil Tutulması?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyada savrulduktan sonra düşmek hayırla, ferahlıkla ve esenlikle yorumlanır. ayrıca edeceği dua veya isteğinin kabul olmasına işaret eder. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm.
Rüyamda çok büyük bir evin içindeydim, içerisi kalabalıktı insanlar sandalyelerde oturuyorlardı. Dini bir sohbet için, bende boş bir yer bulmak için kalabalıktan uzaklaştım. Birkaç adamın oturduğu bir yer vardı, yanımda da iki arkadaşım vardı onlar adamların yanındaki boş sandalyelere oturdular, bende ön tarafta ki boş sandalyeye ama arkamdaki adamın sandalyesi kaydı ve ben önümdeki boş sandalyelerin üzerine düştüm. Birde bu sandalyesi kayan adam arkadaşlarıma biraz kötü bakıyordu. Bende beni bilerek itebileceğini düşündüm. Utancımdan yerden kalkamadım.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya gerçek hayatta da insanın bazı sorunlarla veya kötü kimselerle karşılaşacağı anlamında yorumlanır. Buna rağmen düşmek ferahlamak ve yükselmek manalarında kabul edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm,rüyamın tabirini bildirirseniz çok mutlu olurum.rüyamda tanıdık birini gördüm oturmuştu,yaninda da köpeği ile.birden köpek sinirlendi ve kaçtı.çok yüksek bir yerden aşağıya doğru fırlandı,adam da onun arkasıyca köpeği geri çekmeye çalıştı amma o da onunla birlikte yere yuvarlandı.ben de merakla izliyordum.adamın çok yüksekten düştüğünü kayaya çarpılarak başının da koptuğunu gördüm.bu rüya ne anlam taşıyor?

Okudunuz mu?  Rüyada Dilenci görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Bu rüya gören kimsenin etrafındaki bazı kimselerden rahatsız olduğuna, huzurunun kaçtığına ve bu durumları düzeltmek için çok zaman harcayarak sorunlara bulaşmasına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam rüyamda küçük oğlum 4 yasında daha balkondan düşüyor biz ev halkı hep kosuyoruz aşağıya ben oğlumu kucama alıyorum hiçbirşey olmamış burnu bile kanamamis ama iyi yürüyemiyor kırık cikikta yok sonra hastaneye götürüyoruz yanımda eşim abisi babam büyük babam bunlarla yola cikiyoz ben arabayla gidelim diyorum hayır yürüyceksin diyorlar çocuk kucagimda ağır ve oldukçada yoruluyorum hiç alan yok çocuğu bende zorlaniyorum hemde eşime güceniyorum beni yürüttüğü için hemde kucagimda çocukla yorumunedir hocam


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya çocuğunla ilgili olarak yorumlanmaz. Bu rüyayı gören kişinin kendisine yakın olanlarla arasının açılacağına, hiç hesapta yokken sorunlar çıkacağına ama sonunda kendisinin kazançlı çıkacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun hocam yemin ediyorum harfi harfine dedikleriniz çıktı şuan çok büyük bir sorunla karşı karşı yayım inşAllah dediginiz gibide ben galip gelirim esimle boşanmak üzereyiz ama ben istemiyorum esimi seviyorum! abisi buna zorluyo çok kötü durumdayım

Okudunuz mu?  Rüyada Deniz Kızı görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Yüksek birbinada balkon gibi bir yerdeyim 3 yaşındaki kızım boşluktaki üç ayaklı merdivene çıkıyor dur diyorum ellerim neden bilmiyorum bağlı gibi uyanamıyorum ayağımla tutmaya onu geri çekmeye çalışırken merdivenin yanından boşluğa düşüyor aşağı bakamıyorum tutsana yenge diye bağırırken uyanıyorum
Ne anlama geliyor


arifselim
Böyle rüyalar gören kişinin hoşuna gitmemesi normaldir ama kızını bu şekilde görmek hayırlıdır ve iyi durumda olması manasındadır. Ayrıca bazı yorumculara göre ise, bu rüya bir kabustur ve bir yorumu da yoktur demişlerdir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben rüyamda caminin içinde çok yükseğinde az kalsın düşüyordum sonra bir yere tutundum ve oradan geçmekte olan bir kadından yardım istedim. Kadın yardım etmekte tereddüt etti sonra ben kolundan tutup kendimi yukarı çekerek kurtuldum. Sizce yorumu nedir?


arifselim
Merhaba. Senin hoşuna gitmese de esasen bu rüya ferahlık ve esenlik anlamındadır. Rüya sahibinin dertlerinden, sıkıntılarından ve tüm iç huzursuzluklarından kurtulacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
S aleyküm hocam ben bugün rüyamda evin önünden kızımın bisiklet ini aliyorum ve oturduğumuz sokakta yokuş olmamasına rağmen sokak rüyamda yokustu Yokuşu elimde bisiklete çıkmaya calisirken yere düştüm düştüğüm yerden kalktim ve Yokuşu zorda olsa ciktim hocam şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada Doğurmak,Doğmak görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Aslında rüya sahibine özel yorumlanmalıdır ki isabetli olabilsin. Genel olarak bunun yorumu, bir iş yüzünden sıkıntı yaşamaya veya bir yolculuk yapmak zorunda kalmaya işaret eder. Yaşayacağı aksilik ve zorluklar anlamında tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda bir akrabam ile kardeşiyle çatıda olduğumuzu ve onun kardeşinin düştüğünü gördüm ve bende atlamak istedim sonra vaz geçtim çok üzüldüm sonra onun ölmediğini gördüm yaralanmıştı yüzü kanıyordu cevaplarsanız sevinirim . TŞKLER

selamün aleyküm hocam rüyamda bir akrabamla çatıdaydık ve onun küçük kardeşi düştü ve çok üzgündüm sonra artık yapacak bişeyimiz yok bizde atlayalım dedim sonra vaz geçtik aşağıya indiğimizde çocuk yaşıyordu ama yüzü kan içindeydi . şimdiden yorumunuz için teşekkürler


Tohat
Yapacağınız işler ve atacağınız adımlar konusunda daha itinalı olmanız ve iki düşünüyorsanız üç kere düşünmeniz gereken bir zaman dilimine gireceğinizi gösterir. Çünkü düşünmeden hareket etmek size maddi kayıplar ve üzüntüler verebilir. en iyisini Allah bilir tabiki.

Okudunuz mu?  Rüyada Dondurma görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selam aleyküm rüyamda binanın dış cephesinde çalışırken buradan düşeriz diyorum burası tehlikeli yanımdaki usta da bir şey olmaz deyip çalışmaya devam ediyor iki kere düşme tehlikesi yaşayıp tutunuyoruz ama üçünü de ikimizde iskele devrilip aşağıya doğru düşüyoruz ikimizde tekrar kalıyoruz hiç bir şey olmadan.


arifselim
Aleykum selam. Eğer öyle bir işte çalışıyorsan veya bu tür korkuların varsa bu senin kronikleşmiş endişelerinin bir şekilde rüyana yansımasından ibarettir o kadar. Bazende maddi ve manevi kayıplar yaşamaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeş dün rüyamda caminin üst katında farz dinliyordum arkamda 2 yaşlı adam beni aşağı itdı ve düştüğümde bir bahçeye düştüm merdiven vardı yukarı geri çıktım o 2 yaşlı adamı bulamadım sonrada cemaat çıkarken aralarında gördüm yakalamaya çalıştım ama dışarıya çıktığımda ayağımda terlik yoktu geri camiye girdim bu seferde poacalar bisiyordu en son uyandım


Tohat
Ve aleyküm selam. Yakın çevreni arkadaşların veya ailenden, evliysen eşinden duyacağın bir yalanın sende oluşturacağı hayal kırıklığına ve kendini uzun süre toparlamakta güçlük çekeceğine güveninin zedeleneceğine delalet etmektedir. Tabi her rüyanın kesinkes doğru çıkacağı anlamına gelmemekle birlikte Allah’a dua edip tevekkül etmek gerekir. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selâmünaleyküm,
rüyamda bir kaç kişiyiz, ablamı ve annemi çok iyi seçebiliyorum, ve bir bebek yatağında uyuyan bir bebek.( Diğer iki kişi biri kadın biri erkek tam bilmiyorum, kadın kardeşimin karısı olabilir- belki bebekte yeğenim ama bebeğin yüzünü görmedim.)
sanki perdenin arkasında görünmeyecek şekilde ,aşağı inen bir merdiven var. Ve bebek yatağını o perdeye doğru ileri doğru iten var, sanki o seçemediğim erkek itiyor.
ve beklenmedik anda, bebek beşikle, merdivenden düşüyor. Bebek uyuyordu.. seslice bebeğin ağlama sesini duyuyor, çok üzülüyorum, ürküyorum . ne oldu diye aşağı inmeye dahi kokuyorum. iniyorum ve yerlerde kan görüyorum, annem ablamı yerde yatıyor halde kucağında basın yıkıyor, sanki o kanlar ablamın başından yara almış gibi hatırımda. ve içim titreyerek uyandım burada.
yorumlarsanız sevinirim Allah razı olsun sizden.
(39 yasında bayanım,çalışıyorum )

Okudunuz mu?  Rüyada Dedikodu görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Yakınlarından birilerinin yardıma ihtiyacı olabileceği bir durum yaşamaları söz konusu olabileceğini göstermektedir. Ailenden, akrabalarından ya da sevdiğin herhangi birilerinden olabilecek kişilerden olup onlara yardım veya destek olmanla sevinip rahatlayacaklarına işaret etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler sabah uyanır uyanmaz gördüğüm rüya yüzünden moralim bozuldu.rüyamda bir arkadaşla sohbet ediyorduk bana dedi sana yardım kolisi verecem (gıda) içinde her şey var.Ben istemediğimi söyledim.o ısrar etti ‘ve koliyi almaya gideceğimiz yere yürümeye başladık.her yer kardı.bir dağı tırmandık ama tırmanırken sanki ben tektim o gitmiş beni bekliyor.1000 belki daha fazla yükseklikteydi.çık çık bitmiyor.en son tam ayağımı bastım ki v dağın üstüne bir şeye tutunup çıkmaya çalıştım o koptu.ben düşmeye başladım.sırt üstü havadan aşağı doğru iniyorum paramparça olaçam diyom. normalde o yükseklikte çok hızlı inmem gerekirken çok yavaş iniyom. aşağıda millet var şokta.ben kayak pistine düşmeye başlıyom tamam yere yaklaştım bittim diyom ama çok yavaş yere çakılıyom. sadece biraz kollarım sırtım incinmiş ezilmiş sanki. millet toplamış.sağlıkçılar alıp müdahale ediyor.kan vermeye başlıyorlar ama ciddi bir şey yok sadece şaşkınlık.teşekkürler yorumlarınız için inşAllah hayırdır.çok canım sıkıldı.

Okudunuz mu?  Rüyada Düdük,Kaval ve Zurna Çalma görmek (İmma Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Herkesin gözünü dikmekten imtina ettiği hedeflere gözünü diktiğine, bu yolda her şeyi göze alabildiğini, amacına giderken önüne çıkacak engelleri bertaraf etmeye çalışacağına, maddi ve manevi olarak zorluk görebileceğine fakat hedefin için bunları gözardı edebileceğine delalet etmektedir. Allah en iyisini bilendir elbette.


Tug
Merhabalar
Geçen gece rüyamda çok yüksek eski binaya çıkmışım çıkarken görmedim ama inmeye çalışıyordum o kadar çok merdiven var ki iniyorum iniyorum bitmiyor tarihi bir bina gibi dar merdivenli sonra inerken genç çocukları görüyorum çıkarken boşa çıkmayın bir şey yok inmesi zor diyorum sonra inmeye devam ediyorum bakıyorum bitmiyor bir anda baş aşağı uçarak inmeye başlıyorum öyle iniyorum başka bir gecede eşimle yüksek bir yerdeyiz ince bir beton var eşim geçiyor önce geçerken düşüyor düştükten sonra bakıyorum aşağıda bir şeyi yok ben geçerim diyorum ve geçiyorum sonra bakıyorum çatılar var zıplamam gerekli ama çok uzak geri dönüyorum
Başka bir rüyamda da 8 aylık bebeğimi eşimin balkondan aşağı attığını ama bebeğimin yanına gittiğimde bir şey olmadığını yaşadığını gördüm

Okudunuz mu?  Rüyada Dudak görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Merhabalar. İlk rüyanın tabiri atacağın adımlarla ilgili olup hata yapmamaya özen göstermenle ilgilidir. Dikkat etmediğim takdirde pişmanlik yaşayacağım bir durumla karşı karşıya kalabilirsin.
İkinci rüyan hedeflerin, ideallerin ve yapmaknistediklerinle alakalı olup başarılı olacağın işlerde olacağına ve amaçlarını gerçekleştirmek için azimle farklı yollar denemeye çalışacağına işaret etmektedir.
Üçüncü rüyada ise Çevrendekilerinle Aran açılabilir fakat bunu kafanda büyütmeyerek hedeflerine odaklanıp islerinin büyümesini sağlayacak bir fırsat olarak karşına çıkabilir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


eyupakyuz
Selamaleyküm hocam

Rüyamda köye gidiyorum ordaki eski evleri görüyorum ermenilerden kalma bir evde gözüme çarpıyor.
köye su gitmesi için çalışma yapmam gerekiyor
Atölye gibi bir yerdeyim yüksekte çalışıyorum birden düşüyorum düşerken tutunuyorum
Tutunurken sallanarak başka yere tutunuyorum bu sefer bir daha sıçrarken baya yüksekten aşağı doğru düşüyorum
Düşerken tutunacak başka bir yer bulamıyorum, anlıyorum yere çakılıcam ölüceğimi anlıyorum hemen kelimeyi şahadet getirdim ve o anda uyandım.
Yorumlarmısınız hocam size zahmet

Okudunuz mu?  Rüyada Dicle Nehri görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Özellikle iş yaşantısı ile ilgili çalışmaların veya yapmak istediğin projelerin ile ilgili atacağın adımların başarıya kavuşması sayesinde gelirinin yüz güldürecek seviyeye gelmesine, çevrendekilerler varsa kırgınlıkların, küslüklerin düzelmesi manasında kabul edilmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Selâmünaleyküm,
rüyamda yüksek bir yerden, kaynanam gilin avlusunda küçük görümcemi ve kızını görüyorum, oturuyorlar onlar beni görmüyor sırları bana dönük.Onların beni görmesini istemiyorum.Benim iki evladim yanımda, nasıl oluyor bilmiyorum ama biran kendimi elimde bir yatak gibi birseyler aşağığı düştüğümü görüyorum. Yara almadan kendimi yerde buluyorum,
görümcem bir şey düştü diye aşağı geliyor.. (evleri ve avlu 1. Kat yüksekliğinde,) beni yukarya evlerine götürüyor, nasıl çıkıyorum orada bilmiyorum. Sonra evlerinde koltukta elimde büyük, siyah bir kitapla oturuyorm. Yanımda iki görümcem, ve abileri yani eski kocam.
Kitap Ultrason resimler ile ay ay donatılmıs düşük yapmış olduğum bebeğe aitmiş (onlar beni halen hamile zannediyorlar). Herkes çok iyi davraniyordu bana, resimlere baktılar, ilerledikçe bebeğimin yaşamadığını, ögrenecekler diye ürperiyorum. Cünkü rüyamda da evli değilim artık o insanla ama bir umut merhamete gelir barışırız isteği var içimde. Sonra pencereden kaynanamın geldiğini görüyorum. Ve uyanıyorum ….

Okudunuz mu?  Rüyada dil kesilmesi görmek

Kocamla üc yıldır ayrıyız , 4 ay önce boşandık, içimde hep bir acı ….
aceba pişman olmuşmudur diye hep düşüncesi içimde…

Bir başka rüyamda eski kocam uzaktan bana gülümsediğini gördüm…. aceba ne anlama geliyor?
Yorumlarsanız sevinirim…. tesekkürler


Tohat
Ve aleyküm selam.kalbijin temiz olduğuna, hayır yapmayı seven, sevgi dolu, iyilik peşinde koşan temiz bir mizaca sahip olduğun kadar insanlardan da bu beklentini tam olarak alamayışın bazı kararlar almana sebep olup sana zararı dokunacak olan insanlara karşı sınır koyacağına, yapmak istediğin işlerinle ilgili hayırlı haberler, olaylar gerçekle el ve eski mutsuz durumları sana unuturabileceğine işaret etmektedir.
İkinci rüyan ise olumsuz bir manası yoktur. Hatta hayatını güzelleştirecek olan olayların cereyan etmesi manasına gelmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada kızının yüksekten düştüğünü görmek, mumsema rüyada düşmek, mumsema rüyada düsmek

Bu kategoride yer alan Rüyada Dut görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Düşmek görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.