Anasayfa
8 Ekim 2023, 22:19
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Eşek görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Eşek görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
EŞEK

Rüyada eşek görmek, amelsiz alime veya yatak, kilim vs. gibi insanın ayağını bastığı şeylere yorumlanır. Rüyada katır ve eşeklere sahip olmak yahut binmek, mal yahut evlat ile ziynetlenmeye yorumlanır. Dişi eşek, geçime, yardımcıya ve nesli çok olmaya yorumlanır.

Eşeğin sesi, şer ve şiddettir. Rüyada görülen eşek. gerek tavlı gerek zayıf olsun insanın çalışması ve gayretidir.

Eğer eşek büyük olursa yüksekliktir. Yürüyüşü hoş olursa, dünyaca faydadır. Güzel olursa, sahibi için güzelliktir. Beyaz olursa sahibi için zinettir. Zayıf olursa sahibi için fakirlik, tavlı olursa maldır. Siyah olursa, sahibi için sevinç, efendilik, mülk, şeref ve heybettir.

Bir yorumcu, eşeği diğer hayvanlardan üstün tutmuştur. eşeğin de siyahını tercih etmiştir. Semeriyle beraber eşek, izzet sahibi bir çocuktur. Eşeğin kuyruğunun uzunluğu evladın kendisinden sonra gelen neslinin devlet ve yüceliğinin devamıdır.

Eşeğin ölmesi sahibinin uzun ömürlü olmasına yorumlanır. Eşeğin tırnağı sahibinin malının idarecisidir. Eşeği telef olan kimsenin malı zayi olur, yahut akrabalarından irtibatı kesilir, dükkanı yıkılır veya dükkanından çıkarılır.

Rüyada eşeğe bindiğini ve eşeğin de güzel yürüdüğünü gören kimsenin çalışma ve gayreti güzel ve isteğine uygun olur. Rüyada eşek eti yiyen kimse mal ve azamete erişir. Eşeği yüklü olarak eve girdiğini görmek, eşeğin yükünün aslı ve kıymeti nisbetinde o kimseye hayır ile yönelecek büyüklüğe yorumlanır. Bir eşeğe sahip olduğunu yahut onu bağladığını ya da evine soktuğunu gören kimseye Allah’ü Teala Hazretleri her hayrı verir ve onu bütün üzüntü, kederden kurtarır. Eğer eşek yüklü ise hayır daha da faziletlidir.

Okudunuz mu?  Rüyada eşini başkasıyla görmek

Eşekten düştüğünü gören fakir olur. Dişi eşeğinin bir erkek yavru doğurduğunu gören kimseye geçim kapıları açılır ve o kimse iyi isme ve şöhrete erişir.

Bazı yorumcular da, dişi eşek,rütbenin noksanlığı ile beraber malında ziyadeliktir, demişlerdir.

Eşek yavrusuna bindiğini gören kimseye çocuğu yahut eşi tarafından üzüntü isabet eder. Eşeğin telef olması yahut zayıflığı sahibinin fakirliğine yorumlanır. Rüyada eşekten inmek ve onu satmak fakirliktir.

Eşeği yemek için kestiğini görmek, dar geçiminden sonra geniş rızka erişmektir. Başka bir şey için kestiğini gören kimsenin geçimi bozuk olur.

Eşeğinin birçok kuyruğunun olduğunu gören kimsenin rızkı geniş olur. Bir yahut birkaç eşeğinin olduğunu gören kimsenin saadet ve hayrı çok olur.

Vahşi eşek günaha yorumlanır. Vahşi eşeğe binip arkasından düştüğünü gören kimse makamından düştükten sonra günah işler. Vahşi eşeğin evcilleşmiş görülmesi, hayra; ehil eşeği, vahşi olarak görmek zarara yorumlanır.

Eşeğe döndüğünü gören kimseye bir bela erişir.

Rüyada evine vahşi bir eşeğin girdiğini gören kimsenin evine dini bozuk birisi girer. Avlanmak maksadı ile evine bir yaban eşeğini soktuğunu gören kimsenin evine hayır ve ganimet girer. Vahşi eşeğe bindiğini gören kimse haktan batıla meyleder ve müslümanların cemaatından ayrılır. Vahşi eşeği uzaktan gören kimsenin eline geçici bir mal geçer.

Okudunuz mu?  Rüyada eyüp sultan camisini görmek

Cevap: Rüyada Eşek görmek (İmam Nablusi)

İLGİN
Rüyada vahşi eşek görmek işlerinizin yolunda gitmemesinden dolayı bulunduğunuz mevkiden alınacağınıza ve bundan dolayı çok üzülüp kötü yollara baş vurarak günah işleyeceğinize işaret eder.


Cevap: Rüyada Eşek görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız uye
Belki size sacma gelecek ama bn rüyamda iraktakilere yardim için mahalede yardim toplayanlar hali goturuyordum … Bilmiyorum ne olduysa oldu haliyi geri getiriyordum hali bizim mahalledeki ahirin bir yerine takildi ve bir esek gördüm bir anda bana yardim etti haliyi cekti sonra bir esekten farkli olarak bir insan gibi ahirdan bacak ustune bacak atti ve gozum ayaklarina takildi siyah parlak kundura giymisti.. Esek ahirdan cikti ve pesime takildi ne kadar kovduysamda hep bnmle geliyordu… Lutfen bunun anlamini biliyorsaniz… Allah rizasi için lutfen…


Cevap: Rüyada Eşek görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Rüyanız tam tersi olarak çok hayırlı bir yorumu vardır. Hayatınızda elde edeceğiniz başarılara, zengin olmaya, iyi niyet sahibi olmaya yorumlanmıştır. Ayrıca yüksek talihe şansa ve mevki makam elde etme olarak da açıklanmıştır.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda eşeğin Allah diye bağırdığını gördüm ben de kalple Allah diye zikir ediyordum anlamı nedir acaba

Okudunuz mu?  Rüyada Fistan görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Rüyanız hayırlı bir rüyadır. Şansınızın yaver gideceğine, rızkınızın bol olacağına ve bereketli bir hayata işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda beyaz bir eşege bindiğimi ve eve döndüğümü gôrdum ve daha öncede beyaz boynuzlu bir eşeğin bana baktiğini gördm


arifselim
Rüyalarınız hayırlı olarak yorumlanır. Özellikle şansınızın açık olacağına, mesut olmaya ve maddi açıdan sıkıntılarınızın geçmesine işaret eder. Bazende eşeğe binmek seyahate çıkmak olarak yorumlanmıştır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler. Rüyamda erkek kardeşim eşşek üstüne binmiş yanıma geliyor sonra eşşek beni görünce heycanlaniyor. Kardeşim iniyor üstünden eşşek bana doğru koşuyor kendini sevdirmeye çalışıyor. Bana bir gülümseyerek eşşek çok şaşırıyorum. 100 den fazla bembeyaz dişi vardı. Çok güzel güldü bana yanımdan hiç ayrılmadı. Evimize çağırmak istedi annem kapıyı kapattı. Acaba yorumu nedir ki.


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Eşek görmek çoğunlukla hayır, bereket ve kısmetin açık olmasına işaret eder. Bazende bu rüya geçinme kolaylığına ya da güzel ve hayırlı bir işe delalet eder. En doğrusunu ancak Allah bilr.


Kayıtsız Üye
Ruyamda kızım ve ben bide oğlum 3müz eşeğe bindik biyere gidiyorduk yolumuz 4 5 kilometreydi biraz gittik ben indim hayvana yazık baya yükü var yürüyeyim biraz dedim indim birazdaha yürüdüm telefonumu unutmuşum almak için geri gitcem ama oğlumu döverde kızma zarar verirler die kızımı yolda bırakıp gidemedim neyapsam die öyle düşünürken uyandım

Okudunuz mu?  Rüyada eşinin başkasıyla evlendiğini görmek

arifselim
Rüyan sizin için başarılara ve hedeflerinize ulaşmak olarak yorumlanır. Ayrıca bu rüya işin ehli olacak donanıma sahip olmaya ve büyük hedefleri gerçekleştirmeye işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ruyamda yarali bir eşeğe yardım ediyordum onu tedavi etmeye çalışıyordum.sırtından ve kulaklarından yaralanmıştı yanıma geldi yardım ister gibi onu hissesiyodum ve ona yardım ettiğimde sanki evcil bir hayvanmis gibi hiç sesini çıkarmadı ve ona yardım ettim.tabirini yazar misiniz lütfen şimdiden teşekkür eserim Allah’a emanet


arifselim
Yaptığın veya yapacağın bir iyilikten dolayı büyük bir fayda görmeye, şansının açılmasına ve bozulan işlerin yoluna gireceğine alamet eder. Eşek görmek genellikle kazanç, şans ve bereket manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
ben rüyamda eşeğe bindim ama eşek rahat durmadı a bire bir beni sırtımdan atmak istedi ne yaptiysa dusmedim sonra bir sure yol boyu biraz gitik ve ucuruma doğru gitik ve o anda esek ten indim ve esek biraz asagiya inerken kaydi ve dustu öldu ve sonra agladim gunaha girdim dedim …….ne olur bunu ne oldugunu suyleyin


arifselim
Rüyada eşeğe binmek çok güzel günleri yaşamak manasındadır ve hayırlıdır ancak eşeğin ölmesi ise sıkıntılı bir dönemin bundan sonra geleceğine bir işarettir. Bu rüyayı bir uyarı olarak kabul edebilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada ev yıkılması anlamı tabiri nedir?

Kayıtsız Üye
Sa rüyamda ormanda bir esek vardi bizde uc kisiydik 2 o iki kisi gercektete benim can dusmanimdir her neyse rüyamda ama iyi arkadaştik eseklen oynadik daha sonra dovmeye basladik esgi esek kacti ama biz onu yakaliyoduk ve dovuyoduk daha sonra esek sinirlendi ve bize daldirmaya basladi bana bir sey olmustu kosamiyom hatta yurukete zorlaniyodum ama o2 kisi yildirim gibi kosuyolardi ve yuksek yer vardi onlar oraya cikyolardi ama ben 10 adim zar zor atiyodum ve esek beni dovuyodu bana dedi yeter artık geber kafa ma kafa vurdu daha sonra aylandi koca bir kayali aldi ben hayir hayir yapma diye bagirdim o arada gercektete bagirmisim abim o arada beni kaldirdi ruyami yorumlarsaniz seviirim Allah’a emaet olun


arifselim
Aleykum selam. Rüyada görülen eşek ferahlık, bolluk ve huzur manasındadır. Onun dövülmesi ve sana saldırması ise hayırla yorumlanmaz. Bu genellikle kişinin kendi elleri ile işlerini bozacağına ve huzurunu kaçıracağına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bile nsadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Gece annem ile yatıyorduk sonra orda karanlıkta onu görebiliyordum ve çok korkuyordum. Yavaş yavaş sabah oldu ve kadına benziyordu. Ona sarıldım ve kucaklaştık çünkü iyi birisine benziyordu. Birlikte kahvaltı ettik hatta. Yorumu nedir sizce?

Okudunuz mu?  Rüyada Ejderha görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Bu şekilde görülen eşek çok hayırlıdır. Eşek kelimesi insanların pek hoşuna gitmese de rüya olarak esasen çok hayırlıdır. Berekete, ferahlığa ve sıkıntılarının geçeceği manasında tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Tifanny
Benım gerçekte bir adağım var ve ben rüyamda esek kurban ettiğimi görüyorum esek siyah bir eşekli ama esek ölmüyor aynı zamanda çevremdekilerde yenmeyeceğini söylüyorlardı

Allah razı olsun cevabladığınız için önceki yazımda eşeğin boynunda kırmızı bir yara vardı kesik değildi Ama ve eşek uzanmış bakıyordu bunu sonradan hatırladım anlamı değişirmi acaba


arifselim
Aslında doğru yola girmeye delalet etmekle birlikte eşeğin kurban edildiğini görmek ise hatalara ve yanlışlara düşmeye yorumlanır. Kendi durumuna bakarak bir ders çıkarabilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Yinede görmüş olduğun rüyanın yorumu değişmez. Allah’u tealadan hayırlısını dilemek en güzelidir.


Deliçoban
Rüyamda bir arazide eşşek gördüm siyah idi yaklaştım yavrusu da vardı gittim büyük olanı sevdim baya cana yakın davrandı hatta konuştuk bile ne hikmetse beni dinliyor anlıyordu sonra evimizin bahçesinde gördüm bir anda yavrunu getir dedim çok küçük idi 1 parmak kadar geldi parmağımı ısırdı bu kadar


arifselim
Diğer yorumlarda da olduğu gibi bu rüyada hayırlı ve güzel anlamdadır. Şansının yolunda gitmesine, sıkıntılarından kurtulmana ve rahata kavuşacağına işaret eder. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada eski nişanlının ailesini görmek

Kayıtsız Üye
Selam ben rüyamda semeri olan üzerinde mallar olan siyah bir eşşek ve yuları birbirine bağlı sıpasını gördüm yulaeından tutup götürüyordum daha sonra sıpasının yulaeını çözdüm rahat yürüsün diye bu arada köyde oturmuyorum.


arifselim
Aleykum selam. Bu çok hayırlı bir rüyadır. Hayırlı ve bereketli günlerin yakın olduğu anlamındadır. Geçim kolaylığı ve kazanç olarak da açıklanmıştır. Sıpayı da görmek çok sevinçli haberlerin alınacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda 2 tane uysal eşek gördüm.iş yerimle alakalı bir yerdeyim.birisi bana elimdeki heybeyi eşeğe as diyor.eşegin başını biraz seviyorum ve heybeyi başına asıyorum.sonra eşeklerle beraber yürüyorum.lütfen yorumlarmısınız


arifselim
Rüya sahibinin içine girdiği sıkıntılardan kurtulmak için eline geçecek olan imkanlara işaret eder. Eşeklerin birden fazla olması rüyanın daha çok olumlu olduğu manasında yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda ayağımda yeşil renkte kubbe şeklinde terlik giydiğimi gördüm.karşımda da tepesinde Hilal’i olan yeşil kubbe görüyorum.sürekli ben yeşil kubbeye gitcem diyorum rüyamda.lütfen bana yorumlarmısınız.eşim iş arıyo.onunla mı alakalı bilemedim


arifselim
Çok güzel ve anlamlı bir rüyadır. Rüya sahibinin gerek maddi gerek manevi dertlerinden ve sorunlarından kurtulacağına, rahat edeceğine ve önüne hayırlı kapılar açılacağına işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Ense görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Cuma namazından sonra ilk defa arkadaşımla mezarlıkta gidelim dedim ve bir mezar taşının kırıldığını ve düşmek üzere olduğunu gördük ve onu düzeltin ve ondan sonra yattım… … . bir Rüya gördüm bir eşeğin karnını bıçakla çizdim ve bir baktimki eşek hamileymiş ve 1 dakika geçmeden eşek yere yıkıldı ve tekrar kalkmaya başladı ama yamuk yürüyordu ama baktım o eşeğin hem arkada kafası var hemde önde varmış


arifselim
Bu rüya iyi olarak yorumlanmaz. Rüya sahibinin malını veya elinde olan imkanlarını kaybedeceğine, zarar edeceğine ve ağız tadının kaçacağına işaret olarak tabir edilir. Daima Allah’tan hayırlısını dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda siyah bir eşek vardı eşeğin üstünden inmeye çalışıyordum ve sonra indim ben kaçtıkça hırçınlaşıyordu en son bir yere zorlada olsa kilitledim o arada bir kadın ipini tutmuştu iyilik yapmaya çalışıyordu bana .. ama eşek öldümü diye korktum tam başka bir kapı açtım orda tanımadığım biri kapıdan girdi ve o eşeğin kapısını açtı ben eşeğin başını yine hırçın bir halde gördüğüm zaman korkuyla dışarı kaçtım sonra uyandım tam bir kâbustu .. Resmen yanından ayrılamamı istemiyordu eşek ..


arifselim
Başkaları tarafından zarar görmeye ve hakarete uğramaya işaret eder. Aslında manası olan bir rüyadır ama kişiye özel olursa ancak o zaman daha isabetli tabir yapılabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Fare görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Rüyamda oğlum ve kızımla berabet yabancı bir evdeyiz evin bahçesinde yiz siyah heybetli bir eşek oğljmu kokluyor oğlum kıpırdamadan duruyor zarar vermesin diye sonra eşek gidiyor ben elime orak alıyorum tekrar gelirse eşeği kesmek için eşek geliyor ve beni koklamaya başlıyor tam ben kesecekken kızım kımıldıyor eşek kaçıyor arkasından orağı atıyorum eve girip kapıyı kapatıyorum camdan bakıyorum yede orta yaşlı sakallı bir adam toprakları eliyle kazıp kesme şeker çıkarıp yiyor o arada kapı çalınıyor camdan bakıyorum uzun saçlı bir kız çocuğu çalıyor kapıyı sonra ileri bakıyorum belediye işçisi kıyafeti giymiş biri çöpleri toplayıp el arabasıyla götürüyorbu ladar


Tohat
Eşek görmek hayırlara vesiledir. Özellikle eşeğin siyah renkte olması ticaret yaparak büyük kazançlar elde edip hayatında parasal sıkıntıya düşmemesi anlamında tabir edilmektedir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda eski evimizde ailemle oturuyoruz. Dışarda kar, tipi camdan bakıyorum aşağı evden çocuklar beyaz bir eşeğin sırtına binmişler tipide evlerine gitmeye çalışıyolar sonra evlerine baktığımda yıkılmış gördüm. Çocuklar soğukta ne yapacaklar diyorum. O arada rahmetli babam bana kitap okuyormusun diye soruyor. Bende iki kitap okuyorum hemde diyorum. Hemen penceremizin dışında bir adam insanlara bilet satıyor bir yere gitmek için yanımda tanımadığım eli yüzü düzgün bir adam hemen perdeyi kapatıyor. Kalakalıyorum. Dışarıda kar tipi fena yağıyordu.

Okudunuz mu?  Rüyada Erkek Çocuk görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Başarıya giden yolda çıkacak engel ve sorunlara işaret ettiği gibi özel yaşamda ilişkilerin canlı tutulup araya soğukluğun girmemesi için gösterilmesi gereken çabaya da işarettir. Bunların yanı sıra yapacağın işler neticesinde elde edeceğin kazanımların hem maddi hem de manevi olarak gerçekleşeceğine ve seyahat gibi bir durumun söz konusu olabileceğine delalettir. Doğrusunu ancak Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda köyde oluyormuşum köyde sürü halinde vahşi eşekler geziyordu.onlardan korkuyorum daha sonrakoyun üstünde şiddetli bir rüzgar esecekmis gibi gökyüzü kararıyor ben fırtına gelmeden eve girmek için uğraşırken dört nala koşan yabani eşekler üstüme doğru koşuyor.yere düştüm biri beni ısırdı orda uyandım


Tohat
Hayırlı bir rüya olarak kabul edilir. Nitekim bu rüya kısmetinin her anlamda açılacağına, işlerinin yaver gideceğine, iş konusunda yolunun açık olacağına ve buna bağlı olarak çevrende saygın bir kimliğe sahip olacağına delalet etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


rüyada eşek görmek, rüyada essek gormek, rüyada siyah eşek görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada Fotoğraf görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Eşek görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.