Anasayfa
12 Ocak 2024, 6:38
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Evliya görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Evliya görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
EVLİYA

Evliya görmek işlerinin hayırla yürüyeceğine, imanının artacağına ve din yolunda ilerleyeceğine delildir. Evliya gören, birisinden iyilik görür. Devamlı olarak evliya

gören muhtelif kimselerden peşi peşine iyilik görür.

Evliya görmek dinde kuvvete yorumlanır. Rüyada evliya, şeyh görmek dinde kuvvete, hayır ve berekete, kederden kurtulup mutlu olmaya işarettir. Tanınmış evliyadan birisini rüyada gülerken görmek yaptığı hayır işlerinde başarıya, bu zatı yüzü asık görmek bu rüyanın aksiyle yorumlanır.

Ehil ve müstehak olmadığı halde, rüyada şeyh olduğunu görmek, bir rivayete göre hayra, başka bir rivayete göre de yalancılığa delildir. Ehil ve müstehak olduğu halde, bunlardan birisinin kıyafetine girdiğini görmek, korkudan kurtulmaya, hüzünden feraha çıkmaya, kötülükten iyiliğe ulaşmaya; kendisini etrafına halkı toplamış olduğu halde onlara nasihatta bulunduğunu görmek, büyük bir makama geçeceğine; bu velinin kendisine bir şey verdiğini görmek, verdiği şey iyi bir şey ise, sevaba girdiğine, kötü bir şey ise, kötülükten çekinmesi lazım geleceği hakkında bir tenbih (ikaz) olduğuna delalet eder. Evliya veya şeyhlerden birinin kendisine bir haber verdiğini görmek, o şeyin hakiki bir ihtar olacağına; sahrada veya tenha bir yerde evliyadan birisini kendisine yol gösterir görmek, din yolunda hidayete, zorluktan kurtulmaya, ümit ettiği şeylerin olacağına işarettir.

Okudunuz mu?  Rüyada eski okul arkadaşlarını görmek

Cevap: Rüyada Evliya görmek (İmam Nablusi)

İLGİN
Rüyada evliya görmek yapmış olduğunuz tüm işlerin hayırla yürüyeceğine ve bundan dolayı imanınızı daha çok artarak din yolunda daha çok ilerleyeceğinize tüm dini görevlerinizi en iyi şekilde yerine getireceğinize işaret eder.


Yorum: Rüyada Evliya görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
iyi akamlar ben rüyamda saidi nursi (rahmetullahu aleyh) gördüm bir odada idi namaz kiliyordu sonra birden bire nur yagmaya basladi ben kapi agzinda onu izliyordum biri daha var yanimda yabanci biri ruyami yorumlarmisiniz

Okudunuz mu?  Rüyada Esir görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada Evliya görmek (İmam Nablusi)

arifselim
İyi günler kardeşim. Rüyasında alim, evliya veya şeyh gibi şahsiyetleri görmek en hayırlı ve makbul rüyalardandır. Genellikle kişinin durumuna bakılarak içerisinde bulunduğu sıkıntılarından kurtulmasına ve dertlerinin bitmesine işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar;

rüyamda kendimi çok kötü hissediyordum ve bu nedenle de sanki çok uykum var gibiydim. Annem evi temizliyordu altlardan soğan kabukları çıkıyordu. Ve evimizde uyuyor olan bir kız bebek vardı. Elimde ekmek var ekmeğin bazı yerleri biraz küflenmiş ben küflü olan ekmekleri kuşlara atıyorum camdan,
o bebek camdan kendini atıyor benim kuşlara attığı ekmekleri geri getiriyor ve tekrar uyumaya geçiyor.ve birazdan abim telefon ediyor bana diyorki kendini nasıl hissediyorsun diye ben de kötü hissediyorum diyorum o da bana biliyordum çünkü bugün bir evliya öldü diyor. Bir evliya varmış o evliya sayesinde insanlar iyilik yapma arzusu varmış. O evliya ölünce artık insanlar birbirlerine yardım etmeyecek merhamet etmeyecek iyilikte bulunmayacak diye söylüyor. İnsanların iç huzuru kalmayacak diye söylüyor.ve evliyanın bugün öldüğünü söylüyor. Bütün dünya bunu konuşuyor.
Lütfen rüyamı yorumlar mısınız.

Okudunuz mu?  Rüyada Fotoğraf görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Merhabalar. En doğrusu bu rüya kişiye göre özel bir şekilde tabir edilmesidir. Gerçek hayatta da insanın moralinin bazı şeylere bozulmasına ve canının sıkılmasına delalet eder. Allah’a havale et ve hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda ucarak bir yola başladim. Bir sure sonra kotu biryere indim. Insanlar hep gunah isliyordu ve arkamdan kostular. Daha sonra ucmaya devam ettim. Siyah bir yilan ucarken beni kovaladi bir sure. Bir anda kayboldu. Derken kendimi kule gibi bir mescidde buldum. Beyaz elbiseli yeşil tulbentli bir kiyafetim vardi uzerimde. Herkes elime yapişip dua istiyordu benden. Yaslilar sifa istiyordu.Olmek uzere olan insanların yakinlari yalvariyordu dua etmem için . O gun hicri ayin 14. gunu imis ve ben halka namaz kildirdiktan sonra ölecekmişim Mescidin duvari yoktu .gokyuzuydu her yer . Gokyuzune bakip Allah’a kavusmayi bekliyordum bir an önce . bütün cemaat onumdeydi son namazim için sela okudum. tekbir aldim ve uyandim

Okudunuz mu?  Rüyada fare görmek ne demek

arifselim
Bu rüya hayırla yorumlanır. Allah’ın rızasına uygun bir şekilde yaşamaya çalışma ve kendisini Allah’ın rızasına daha çok yaklaştıracak salih amellerde bulunmak olarak tabir edilir. Genel olarak iyiliklere ve hayırlara yönelmeye işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm hocam rüyamda evliyalardan birini evimizin salonunda oturuyordu ben tuvaletten bir balık aldım ve mübareğin eline verip önüne diz çöküp oturdum o da balığın bir parçasını eelinde n ağzıma verdi.hocam bu rüyayı çok sıkıntılı bir zamanimda gördüm şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada Fatiha Suresi Okumak Dinlemek Duymak

arifselim
Aleykum selam. Çok güzel hayırlı ve anlamlı bir rüyadır. Özellikle de sıkıntıda olan birisi için bir müjde gibidir. Allah’ın izniyle dileklerinin kabulüne ve içinde bulunduğu sıkıntılarından kurtulacağına işaret olarak tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Ev Bahçesi görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda bir imam gördüm insanlar var bende oradayım.ben imamın hareketlerini begenmiyorum orafan ayrılmak istiyorum. Ben onon din adamı old inanmıyorum. Ben gitmeye çalışıyorum. O imam önüme geciyor ama süreti degisiyor.gözlerinden ateş cıkıyor.ben onu seytan olarak düşünüyorum. Sonra baska nir alimi görüyorum
Genç olarak
Bu benim hovam diyorum

Okudunuz mu?  Rüyada Ense görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Merhaba. Bir tanıdığınızın size karşı tutum ve davranışlarında gerçekleşecek olan soğuk ve olumsuz tavırlarına maruz kalabileceğinize işaret eder. siz buna anlam veremeyeceksiniz çünkü durduk yere gerçekleşme ihtimali söz konusu yine de en doğrusunu bilen bir tek Allahtır elbette.


erkam
selamün aleyküm
ben rüyamda bediüzzaman said nursi’yi gördüm. ancak onu kâh takım elbisesi ile tvde kâh bir mecliste kâh başı açık kadınların olduğu bir tv programında. dini tebliğ ediyor… acaba rüyamın yorumu nedir?


Tohat
Ve aleyküm selam. Güzel rüyalardan biri olarak görülür. Hayırlarla dolu bir ömre, dünyanızı ve ahiretinizi önemseyecek şekilde yaşayarak her ikisini de ihmal etmemeye özen göstereceğinize, Allah’ın sevdiği güzel ahlak niteliklerine uyarak insanlara faydalı olmaya delalet eder. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır tabiki.

Okudunuz mu?  Rüyada Farz Namazı görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhaba ben rüyamda bir hocanın bana bir şeyler okuduğunu ve benimde onu umursamadığımı gördüm hoca beni okuyor sonra karşıdaki duvara bak diyor bende bakıyorum ve duvarda bir şeyh var ama ne yüzünü görebiliyorum nede başka bisey sadece kalemle çizilmiş gibi gölgesi vardı ve çok korkmuştum kendimi odadan atıyım derken birden karşıma biri çıkıp ağzıma bir şey soktu ne yaptılar anlamadım ama bana bisey yapıldığının farkındayım çok korktum sonra uyandım

Okudunuz mu?  Rüyada Fatiha-i Şerife görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Merhaba. Eğer rüyan kabus ve şeytani bir rüya olmasaydı bu rüyadan feyiz alır, çıkaracağın bir mesaj olurdu. Fakat böyle bir rüya olmadığından tabiri de söz konusu değildir. Korkutulan rüyalardan biridir. Allah hakkıyla bilendir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler ben çok sıkıntılı zamanlardan geçiyorum uzun süredir üzüntü içindeyim. Yine çok üzgünüm diye sadaka verip dua ettim, gece de çok üzgün uyudum ve rüyamda şeyhim Mahmut Efendi’nin beni karşısına oturttuğunu ve kendisinin adıyla 100 kere Allah’a dua etmem gerektiğini söyleyip bana bir dua öğretti. Daha sonra sadaka verdiğim kişiyi gördüm elinde o parayla yanıma geldi bir peygamberin mezarına gideceğini söyledi. Yeşillikli bir yerdeydik çok gerçekti herşey. Bu rüyadan ne çıkarmalıyım? Cevap verirseniz çok mutlu olurum…

Okudunuz mu?  Rüyada evi su basması ne anlama gelir

Tohat
Hayırlı günler. Her ne dilediysen yerine ulaşacağı, ettiğin duaların karşılık bulması ile istediğine nail olacağına delalet eder. Anlamı barizdir ve senin için hayırlıdır. İçin ferahlayacak, rahatlayacak ve dualarının kabul olması ile sıkıntılarını inşAllah geride bırakacaksın. Allah’a duada bulunup tevekkül etmeyi bırakma. Allah yar ve yardımcın olsun. Hakkıyla bilen O’dur.


rüyada evliya görmek imam nablusi, rüyada evliya görmek, rüyada ermiş görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada Ezan görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Evliya görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.