Anasayfa
2 Nisan 2023, 11:36
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Kaçmak görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Kaçmak görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
KAÇMAK

Rüyada firar: Allah (C.C.)’a dönmeye yorumlanır. Rüyada kaçmak velayet, emniyet, tövbe ve ölüme işarettir.

Rüyada korktuğu bir düşmanından kaçtığını gören kimse, korkudan emin olur.

Rüyada kaçtığını ve kaçma sebebinin ne olduğunu bilmediğini gören kimse, tövbe ve istiğfar eder. Rüyada askerin firarı galibiyettir.


Cevap: Rüyada Kaçmak görmek (İmam Nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada suçlu bir kişinin kaçtığını görmek karşınıza çıkacak olan kişilere dikkat etmeniz gerektiğine ve bundan dolayı başınıza gelebilecek kötü şeylerden dolayı kurtulma yolu arayacağınıza bu kötü olaydan arkadaşlarınız yada ailenizin yardımı ile kurtulacağınıza işaret eder.


Rüyamın yorumu nedir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.

Rüyamda kilise olduğu söylenen bir yere çağrıldığımı bir masa etrafında toplanıldığını gördüm, o masada bir şişede bir şey verildi içmemi söylediler yanındakine bak böyle küçük bir yudum al deyip içtim zehir gibi acı bişeydi bir adam vardı hiç tanımadığım ama bu kişinin düşman bir ülkenin askeri olduğu söyleniyor o içtiğimiz şeyle bizi uyuşturup konuşturmak istediğini duyup koşarak kaçıyorum ordan büyük hanlar ve dükkanların olduğu bir yerde gözden kayboluyorum etkisinden çıkamadım kilisede olmak içtiğim şey çok ürküttü beni lütfen yorumlar mısınız?


Yorum: Rüyada Kaçmak görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Esasen kilisede olduğunu görmek çok hayırlıdır. Bu rüya ayrıca gerçekleri anlamaya, yanlışlarını farketmeye ve gerçek hayatta da var olan bazı korkularının olduğuna tabir edilir. Sen yinede hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kulak görmek (İmam Nablusi)

Efsundeniz
Allah razı olsun Arif hocam, Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir. Ben aileden hiç görmeyip sonradan yaşadığım bazı olumsuzluklardan sonra bunların benim eksiklerimin farkına varmam için yaşamış olduğum sınavlar olduğu hissiyatı ile bulduğum videoları izleyerek namazı öğrenip arapça bilmediğim için latin harflerle duaları okumaya çalışarak Rabbime sığınmaya çalışan biriyim malesef ailem biz aleviyiz bizde böyle deyip bizi yanlış yetiştirmiş. Kilise rüyası beni ürküttü yanlış yaptığım ibadetim mi var diye korkum bu Allah sizden razı olsun içim ferahladı


arifselim
Allah senden de razı olsun. Hemen hemen yaşadıklarınla ilgili olarak yorumlanmış gibidir. Sen elinden geleni yap, dinini, ibadetlerini ve ahiret için gerekli her türlü hazırlıklarını ihmal etme ve Allah’tan yardım dile. O bizi hakkıyla görür, işitir ve dualarımızı kabul eder.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler. Rüyamda bir dükkanda,işyerinin sahibi bir adam bana birşeyler söylüyordu dert yanıyor gibiydi. Daha sonra yanımda ki kişi bu adamın deli olduğunu söylüyor ve sonra adama bakıyorum ve adam delirmis bir şekilde (ama gerçekten deli şekilde, akli dengesi yok gibi) elinde bir bıçakla üzerimize geliyor. Yanımda ki adamla dükkandan çıkıyoruz. Koşmaya başlıyoruz bıçaklı adam beni kovalıyor, ben koşuyorum bıçaklı adam yetişecek gibi oluyor hizlaniyorum ve kurtuluyorum ondan. Yorumu nedir, yorumlarsanız sevinirim.


arifselim
Hayırlı günler. Rüyaya dıştan bakıldığında hoş gelmeyebilir ama tüm ayrıntıları hayırlı olarak tabir edilir. Bir deliden bu şekilde kaçan kişinin tüm sıkıntıları bitecek, dertlerinden kurtulacak ve borçları varsa ödeyecek manasında yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kiraz görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
rüyamda arabam vardı ve sevgilim petrolün önünde duran arabayı alıp kaçıyodu. Ben bilmiyordum ama kamera kayıtlarında çalan kızı gördüm arkadan ona benziyordu. Sonra okuduğu okulu falan söylediler sevgilimin okuluydu. Bunun anlamı nedir.


arifselim
Bu rüya sahibi için çevresindeki kimselerle yada çalan kişi ile geçim ve anlaşma konusunda zorluklar çekmeye ve sorunlar yaşamaya işaret olarak tabir edilir. Yinede Allah’tan hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam ben rüyamda çok yakın zamanda vefat eden babamı gördüm.Yaşarken çok hasta olan babamı rüyamda iyleşmeye başladığını gördüm fakat tekrar oldu.Ve yağmurlu bir günde babamın defnedileceği mezarlığa gidiyordum.Ve butum mezarların taşları yani etrafı pişmiş butla çevriliydi kırmızı et yani . Bana rüyamda babamın mezarının etrafındaki butlardan birini verdiler ve ısırıp yedim .Pişmiş buttu fakat ben o anki üzüntüden tadının farkına varamadım . Çok etkisinde kaldım acaba ne anlama geliyor rüyam.😐


Tohat
Ve aleyküm selam. Yanlışa girmemen ve Allah’ın yolundan ayrılmaman konusunda gösterilen uyarı niteliğinde bir rüyadır. Yalan yanlış sözlerden, kandırmaktan ve insanlara olan davranışlarındaki saygıdan uzak hareketler sergilememeye dikkat etmen gerektiğini gösterir. Ayrıca her şeyi başarabilme yetinin olduğuna da işaret etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kaybolmak görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Abim ve ben bir banyosu ve odası olan bir odadaydık. Abim laptoptan oyun oynuyor ve bir yere gitmek istemiyor, umutsuz bir hal içinde olduğumuzu söylüyor ve beni de önemsemiyor. İkimiz ve diğer odalardakiler suçsuz bir şekilde hapsedilmişiz, yani bina bir hapishane ama devletin fln değil. cezaevi değil. hapishane. Başında da bir kadın var. Ben önceden kaçtmaya çalıştığım için tüm binada aranıyorum. Soğuk, kış günü, hava karlı ve sisli. Bense biran önce oradan kaçmak istiyorum, sanki özgürlüğümden başka bir şey düşünmüyorum, resmen camdan atlamak için can atıyorum ve bunun yollarını düşünüyorum. Yoksa beni yakalayıp işkence edecekler diye korkuyorum. Aslında önce bina bahçesinde beni içerde bazıları görüp farkettikleri için (yüzümü yarım kapatan şapka ile dolaşıyorum) önce bu odayı kontrol ediceklerini biliyorum. bu yüzden odada ve banyoda saklanacak bir yer arıyorum. Ama bulamayınca havalandırmaya bakıyorum, abimi ikna etmeye çalışıyorum birlikte kaçalım diye. ama o yüzüme bile bakmıyor. Havalandırmadan vazgeçip camdan dışarı bakıyorum. 5. kat falan herhalde. Pencerenin bulunduğu duvarın orda dar bir sokak, ve karşısında daha alçak bir bina var. Önce bu alçak binanın çatısına atlayıp, ordan yere atlarım diyorum, fabrika gibi bir yer, sisli.yerde de giysi kumaşlar flan yerlere serilmiş tepe oluşturmuş, bir tarafım kırılsa da ölmem deyip atlıyorum ama yeterince ileri atlayamamışım çatının kenarına doğru atlamıştım. O sırada uyandım işte.

Okudunuz mu?  Rüyada Katır görmek (İmam Nablusi)

Bunu yorumlayamayacağınızı biliyorum ama sadece bu rüyam için nasıl arattırmalıyım onu merak ediyorum. Kaçmak desem, bir kadından kaçmak. kaçmak doğru bir kelime mi bu rüya için?


Tohat
Rüyanın nasıl araştırılması gerektiği biliniyorsa tabiri de biliniyordur. Senin bunu yapmana gerek kalmadan tabirini verelim:) Rüyanın tabirinde bir yerlere hapsolmuş olarak kendini görmen üzerine bakılır. Buna göre Hayal ettiğin ve uygulamaya karar verdiğin bir konuyu hayata geçirmen üzerine karşılaşacağın insanların sana zarar verebilecek türden insanlar olduğuna, bunlara karşı dikkatli olman gerektiğine, uzaklaşmaya çalışacağına fakat umduğunu bulamayabilir işlerini yoluna girmesi konusunda büyük çabalarına rağmen yerinde sayman söz konusu olabilir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
merhaba
rüyamda sevdiğim arkadaşımı ve kuzenimi gördüm yıkık dökük bir mahalledeyiz bir takım adamlar insanlara zarar veriyor . adamın birinde uzunca bir döner bıçağı vardı oldukça büyük kadının birini öldürmeye gidiyordu. sonrasında banada zarar vereceğini öğrendim.bende kaçmak istedim sevdiğim arkadaşım ise gitmeme izin vermedi hayır gitme dedi en fazla iki kolunu keserler hayır dedim kollarım kesilirse ben yaşayamam benim gitmem gerek kaçmam gerek dedim kaçmaya çalıştım yıkık dökük bir apartmana girdim arkadaşımdan kaçtım o da beni kovalıyordu gitmemi istemiyprdu sonun da kaçtım kaçarken yanımda kuzenim de vardı


Tohat
Merhaba. Hayallerini gerçekleştirip başarmak için göstereceğin azim ve hırsa işaret edip bunun önünde hiç kimsenin duramayacağını eninde sonunda başaracağını göstermektedir. Ayrıca anne ve babana gösterdiğin sevgi saygı ve hürmetin belirgin olarak göstermen gerektiğine işarettir. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kaş görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm. Gerçek halimden daha ileri yaşta, daha cüsseli, farklı bir bedende başka birisiyim. Peşimde adamlarıyla biri var ve bunlardan var gücümle kaçıyorum. Fakat neden peşimde olduklarını ve bunlardan neden kaçtığımı bilmiyorum. Bu adam da benle aynı yaşlarda ve benim gibi iri yarı. Bir ara bana çok yaklaşıyorlar, aşağıda binamın giriş kapısını tutuyorlar (bina benimmiş fakat gerçekte binam yok, bu yeri ilk defa görüyorum rüyada) fakat çatıdan başka binaların çatılarına atlıyor, zor da olsa oradan çıkıyor, peşimdekileri atlatıyorum. Vakit kaybetmeden başka bir şehre kaçıp izimi kaybettirme derdindeyim. Terminale gidiyorum, bilet alıp otobüsün içinde kalkış saatini beklerken peşimdeki adam otobüsün kapısında beliriyor, eliyle koymuş gibi buluyor beni. Nereye kaçıyorsun, aşagıya in, yarım kalan ve halletmemiz gereken işimiz var gibi bir şeyler söylüyor. Zaten yakalandığımda nutkum tutulmuş donup kalmışım. Rüya burada bitiyor, sıkıntıyla uyanıyorum..


Tohat
Ve aleyküm selam. Hayatında kendi çabamla edineceğin kazançlardan doğacak olan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmen neticesinde işte, aile ortamında maddi ve manevi olarak mutlu olmana delalet eder. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Katletmek görmek (İmam Nablusi)

18-Unexpected
Selamın aleyküm. Rüyamda babaannemlerin evindeyim ve evin farklı bir bölümü var. O yerde küçük tanrıcıklar yapılıyor, aynen öyle tanrı yapıyorlar, kağıda bir şey çiziyorlar, daha sonra onu katlıyorlar falan ve düz durabilmesi için tahta gibi bir şeye bağlıyorlar sonra bize veriyorlar.
Neyse, daha sonra ben de yaptırayım bakalım diyorum ve yaptırıyorum, tabi inandığımdan değil sadece fasa fiso olduğunu göstermek ve bir işe yaramadığını göstermek istiyorum onların.
Neyse yaptırıyorum ve yatak odası gibi bir yere geçiyorum ama babaannemlerin mi tam emin değilim fakat bir yatak odasına geçip bilgisayarımı da alıp bir şeylerle uğraşıyorum, bu arada o yaptıkları küçük tanrıcık da cebimde duruyor.
Ondan sonra ben bu tanrıcığı alıp bilgisayarın köşesine yapıştırıyorum bantla. Neyse hiçbir şey olmuyor, bir yarar da sağlamıyor bir zarar da. Rüyamın az ilerisinde anneannemin evinde gibiydim.
Kardeşim uyuyordu ve ben yine bir şeylerle uğraşıyordum bilgisayarda, ayrıca annem ve anneannemde televizyon izliyorlardı sanırım. Neyse daha sonra kardeşim uykusunda konuşmaya başladı, bir şeyler dedi ama tam hatırlamıyorum fakat endişeli gibiydi ama tekrar yattı.
Daha sonra annem ne oldu kuzum mu kuşum mu öyle bir şey dedi. Daha sonra işte uyandırdılar falan, sonra yanılmıyorsam annem bana bir görev verdi kardeşime bakmakla ilgili sanırsam, halbuki kendisi büyük birisi yani benden 3 yaş küçük, yani kendisine bakabilecek durumda ama yine de verdi.
Daha sonra televizyonda bir şeyler yaptılar sanırsam ve televizyon sağlıklı çalışmadı gibiydi, yani ekranı puslu gösterdiydi.
Neyse, bu kısımları pek hatırlamıyorum ama rüyamın bayağı bir ilerisinde olay nasıl oldu bilmiyorum ama birisi beni koşturuyordu, beni öldürmek için elinden geleni yapıyordu. Ama ondan kaçıyordum, kaçtığım yer ise hem bilmediğim hem de bildiğim bir yerdi.
Bir ara elinde beyzbol sopası gibi bir şey vardı ve bana gösterip duruyordu sanki ama ben kaçmıştım. Neyse bundan hızlı koşuyorum falan, caddede yol çalışması gibi bir şey oluyor.
oradan falan çıkıyor sanırsam neyse, daha sonra bu bir arkadaşını çağırıyor ve arkadaşıyla birlikte beni koşturuyor, ben biraz daha fazla heyecanlanıyorum.
çünkü arkadaşı benim kadar hızlı koşuyor ama sonradan fark ediyorum ki o koşturan kişinin arkadaşı beni yakalamak istemiyormuş ki zaten beni yakalamak için uğraşmıyor pek fazla ve hatta bana kaçmak için yol bile veriyor.
Bir ara beni koşturan kişi benim önümde kaçıyordu sanki ben onu koşturuyormuşum gibi ve bunun da arkadaşı tam benim yanımda koşuyordu, sonra aklıma birden koşu yarışındayız sanki diye bir şey geldi.
Neyse bu koşturan kişinin arkadaşı benim yanımdayken kaçmam için bilerek yol verdi bana, yani şöyle oldu, şimdi koşturan kişinin arkadaşı benim hemen sağ tarafımda, koşturan kişi ise hemen önümde.
bunun arkadaşı bana gülerek mi ne el işareti yaptı geçmem için ve aralarından koşarak geçtim bunların ve yana doğru mu ne koşmaya başladım bir şekilde o arkadaşın sayesinde kurtuldum işte.
Neyse, rüyamın ilerisinde bir yapı içine girdim ve bu beni kaybetti yani koşturan kişi. Daha sonra o şirket gibi yapının içinden çıktım ve hafif soluma gözümü çevirdim ve tank namlusu var orada.
O tank namlusu bana doğru döndü ama tam dönemeden ateş etti ama tutmamıştı beni ve ben kaçtım, diğer insanlarla birlikte. S
onra bu koşturan kişi tankı çıkardı sokağa ve bana doğru namlusunu çevirdi ve sürekli ateş etmeye devam ediyor ama kaçmayı başarıyorum, insanlar öldü mü bilmiyorum o tank yüzüne.
Neyse daha sonra tanıdığım bir yerde kaçıyorum ve orada ya ben ya da başka birisi tank geliyor kaçın diyor ve insanlar aniden kaçışmaya başlıyor, daha sonra ünlü bir rapçi görüyorum.
ve normal yolunda yürürken onun yanına gidip tank geliyor kaç falan mı öyle bir şey diyorum ve o da bir telaşlanıyor ve daha sonra kaçıyor sanırım ve rüya burada bitiyor.
Rüya burada bitmeden önce rüyamın bir kısmında uyuyordum ve aynı şeyleri rüyamda görmüştüm yani rüyamdaki rüyamda, hatta daha uzundu.
Neyse işte daha sonra uyandım ve o rüyamda gördüğüm rüyamı da hatırlamaya çalıştım, ne olacağını kestirmeye çalıştım ama tam hatırlayamadım. Teşekkürler şimdiden.

Okudunuz mu?  Rüyada Kumar görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Başarılarına odaklı bir hayat sürme felsefesi sürdürme çabasına göreceğine, hayatındaki tüm olumsuzluklardan kaçacak senin için iyi ve olumlu olabileceğini düşündüğün faaliyetleri yapmaya gayret edeceğine ayrıca sana yük olacak ve sana bazı konularda zahmet gösterecek, maddi olarak sıkıntı gösterecek onlardan kurtulmanın yollarını arayacağın kisier olacağına delalet eder. Allah hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Kaynana görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhaba iki kez aynı rüyayı gördüm. Rüyamda tanımadığım arkadaş grubum ve vefat eden erkek arkadaşımla beraber bir şeyler yapmak için bir araya geliyoruz. Arkadaş grubundaki insanlar bana zarar vermek için toplanmış oluyolar ama bundan sonradan haberim oluyor. Toplandıktan bir süre sonra ben yanlarından su almak için ayrılıyorum. Uzak bir mesafe yürüyorum. Sonra koşmaya başlıyorum hepsinin beni koşarak yakalamaya çalıştığını görüyorum. Koşmaktan nefes nefese kalıp gerçekten bir çocuktan su aldığımı hatırlıyorum. Sonra vefat eden erkek arkadaşım son anda yetişip yanıma geliyordu. O yanıma geldiği için diğerleri bunu görüp dağılıyorlardı ve onlardan kurtuluyordum. Yorumlarsanız çok sevinirim

Okudunuz mu?  Rüyada Koyun görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Merhaba. Aklından sürekli olarak geçirmiş olduğun düşüncelerin yansıması olan rüyalardır. Meseleler üzerinde derin düşünmen, ince eleyip sık dokuman, vesvese, kuruntu, endişe gibi bazı his ve düşünceler taşımana ve aslında bu durumdan kaçmak, kurtulmak ve rahatlamak istediğine işaret etmektedir. Rüyanda bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Sadece kendini meselelere çok kaptırmaman gerektiğini göstermektedir. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler, rüyamda 3 yıl kadar görmediğim eskiden hoşlandığım bir erkek arkadaşımla karşılaşıyoruz yanımda da küçük kız kardeşim var birden beraber yürümeye başlıyoruz sonra bir erkek grup dikkatimizi çekiyor bizi takip ediyorlar sonra yavaş yavaş kaçmaya çalışıyoruz bize laf atıyorlar sonra hızlanıyoruz kayboluyorlar. Bi kere daha karşılaşıyoruz bu sefer de kardeşim durmuyor yokuş aşağı koşuyor başka bir sokağa giriyor tam yolun ortasında kardeşime sesleniyorum o erkek arkadaş ta peşinde 3 defa tam araba çarpacakken kılpayı kurtarıyorum kardeşimi alıp giderken kardeşim ona lütfen yine gel diyor birbirimize gülümsüyoruz sonra bir direğin arkasında bizi izliyor lütfen bana aşık olma diye düşünüyorum
İlk başta bilinçaltıdır dedim ama alakası yok kendini hiç düşünmüyorum çünkü
Eğer bir yorumu varsa teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Rüyada Koltuk görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Bu rüya tevafuk da olabilir bilinç altı rüyası da olabilir. Bunu ancak en iyi Allah bilebilir. Fakat bilinç altındakiler düşünülmese bile seneler sonra rüyaya yansıyarak kendini gösterebilir. Genel itibariyle gördüğün kişi hakkında haber alabilir ve bazı durumlardan dolayı kendini sıkıntıda hissediyor ve uzaklaşmak istiyor olabilirsin. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Rüyada kaçmak imam nablusi, mumsema rüyada kaçmak ne demek, rüyada koşmak imam nablusi

Bu kategoride yer alan Rüyada Komutan görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Kaçmak görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.