Anasayfa
31 Ocak 2024, 2:09
ibadetler
Yönetici

Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya RasulAllah

Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya RasulAllah

gül:)



Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya RasulAllah

Resul-ü Ekrem (sav) büyük hayırların, yümünlerin, bereketlerin temelinde bir nüve gibidir.O size, doğru yolu gösteren,dosdoğru çığırı açan, sırat-ı müstakîme delalet eden yanılmaz, yanıltmaz bir rehber, bir müktedâ-yı küll’dür.

Bu nurlu yolda, insanları zulmetten nura çıkarmaya vesile olan O Zât’a, bu nurlu yolda yürüyen herkesin sevabından bir hisse verilecektir. " essebebu kel fail " sırrınca ümmetinin işlediği hasenâtın bir misli O’nun defterine kaydedilecektir.

Makam-ı Mahmud’un Sâhibi olan Resulü Ekrem’in(s.a.v) vefatiyle defteri kapanmayacak, yığın yığın hasenât, sâlih amel devamlı O’nun defterine kaydolacak; makamı büyüdükçe büyüyecek, salahiyet sınırları genişledikçe genişleyecek -ve İnşallah- hergün, ümmetinden daha geniş kitlelere şefaat etme hakkını kazanacaktır.,Binaenaleyh, bu meseleye değişik iki zaviyede ele almak icabeder:

Birincisi, bizler Resul-ü Ekrem’e (S.A.V) salâtü selâm okumakla, ahd-ü peymanımızı yeniliyor ümmet olma isteği ile kendisine müracaat ediyoruz. Yani "Seni andık, seni düşündük; Hakkın senin kadrini yüceltmesi için dua ve dilekte bulunduk" diyor ve dehalet ediyoruz. İşin bu yönüyle bizim dualarımız, "Makam-ı Mahmud’un" Sâhibinin (S.A.V) makamını yükseltmesi niyetiyle yapıldığından, O’nun (S.A.V) şefaat dairesi genişlemiş oluyor. Böylece daha çok kimseler o şefaat dairesinden istifade edebiliyorlar.

İkincisi, bir kişinin Peygamberimizin (S.A.V) hakkında, O’nun kadir ve kıymetinin yükselmesi istikametinde yapacağı dua, kendisinin, O’nun himâyesi altına girmesine vesile olması içindir. Böylece, o kişi hakkında şefaat dairesi vüs’at kazanmış oluyor. Binaenaleyh, salâtü selâma Efendimizden (S.A.V) daha çok ona biz muhtaç bulunuyoruz.

Müracaatımızla mevcudiyetini, büyüklüğünü kabullenmiş ve küçüklüğümüzü, hiçliğimizi ilan etmiş oluyoruz. Devletini büyük tanıyıp yardım için ona müracaat eden kimse gibi, biz de, aczimiz ve fakrımızla beraber, şiddetli ve çok büyük bir günün endişesiyle şimdiden sarsılmışlık içinde, melce ve menca olarak Resul-ü Ekrem’e (S.A.V) dehâlet ediyor, arz-ı ihtiyaç ve arz-ı halde de bulunuyoruz.

Cenab-ı Hak Şefâat-ı Uzmâ Sahibi Muhammed (S.A.V)’ın şefaatına bizi mazhar eylesinBu işin beşaretini de arzedeyim.Deniliyor ki,her Peygamberin kendi ümmetine verdiği bir şey vardır. Efendimiz (s.a.v) buyurmuştur ki: "Ben, ümmetime vereceğimi, Ahirete sakladım. O da şefaatımdır."

Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya RasulAllah
Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya HabibAllah
Elfü elfi selatinve elfü elfi selamün aleyke ya Emine Vahyillah

alıntıDIR..
İnşAllah yanlış yere açmamışımdır konuyu şimdiden özürdilerim hocalarımdan eğer yanlış açtıysam 😉

Okudunuz mu?  Esmaül Hüsna nedir? Nasıl yapılmalıdır? Bize faydaları nelerdir?

Cevap: Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya RasulAllah

garibim
< İnşAllah yanlış yere açmamışımdır konuyu şimdiden özürdilerim hocalarımdan eğer yanlış açtıysam 😉 >

ne özrü.. bütün konular O na (sallAllahualeyhivesellem) muhtaç.


Yanıt: Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya RasulAllah

gül:)
Selamun aleykum ve rahmetullah kardeşlerim Rabbim cümlemizden razı olsun inşAllah:p.Allah cc, işlerinizde, evlerinizde bereketler ihsan etsin.Allah cc, neşenizi, muhabbetinizi arttırsın.Allah cc, sizleri cennetinde ebedi mübarek cemali ile müşerref kılsın. Allah cc, sizleri Habibine, peygamberlere, salihlere komşu kılsın.Allah cc, sizlere ibadet lezzeti, kulluk bilinci ihsan etsin.
Allah’a emanet olunuz kıymetli kardeşlerim.

Okudunuz mu?  Allah rızası için yemek yedirmenin sevabı

Soru: Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya RasulAllah

meryemgül1
Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya RasulAllah
Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya HabibAllah
Elfü elfi selatinve elfü elfi selamün aleyke ya Emine Vahyillah

Okudunuz mu?  Günlük hayatta hangi isim, kaç kere, ne için zikredilmeli?

Allah c.c.razı olsun gül kardeşim bu değerli paylaşım için emeğinize sağlık


YaZaROW
Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya RasulAllah
Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya HabibAllah
Elfü elfi selatinve elfü elfi selamün aleyke ya Emine Vahyillah

Okudunuz mu?  İslâmda ilim ve ilme verilen önem, İlim öğrenmenin kazandırdıkları

Allah Razı olsun.


elfu elfi selatin ve elfu elfi selamin aleyke ya resulAllah, elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke ya resulAllah anlamı, elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke ya resulAllah

Bu kategoride yer alan Baş Ağrısına Sabretmenin Sevabı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya RasulAllah Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.