Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:03
missa08
Abone

Kız ister, ama anne evlenmesini istemezse ve hakkını helal etmezse! Buna hakkı var mı?

Kız ister, ama anne evlenmesini istemezse ve hakkını helal etmezse! Buna hakkı var mı?

Kayıtsız Üye
Mesela kiz evlenmek ister ve delikanli kizi birkac sefer ister,ama hayir cevabi alir!Delikanli gidip kendi konusur,elinden gelen herseyi yapar!Delikanli dinine bagli biri,icki,kumar,sigara veya baska seyleri yok,delikanli hakkinda baska kötü seylerde bulunmadi veya duyulmadi,yani kizi verilmicek HICBIR SEBEB YOK!!Kacmak isterler,ama kiz annesinin ona hakkini helal etmicenden korkar ve kacmak istemez!Bu böyleyken,annenin BUNA ragmen,Hakkimi Helal etmiyorum deme hakki varmi?Bu Allah katinda gecerlimi?Sadece annenin inadi yüzünden verilmezse,annenin böyle bir şey deme hakki varmi?


Cevap: Kiz ister,ama anne evlenmesini istemezse ve hakkini helal etmezse!Buna hakki varmi?

@mir
Anneniz o erkekle evlenmenize mi karşı çıkıyor
yoksa herhangi bir erkekle evlenmenize mi?
yani anneniz o kişiyle evlenmenizi mi istemiyor
yoksa sizin evlenmenizi mi istemiyor?


Yanıt: Kiz ister,ama anne evlenmesini istemezse ve hakkini helal etmezse!Buna hakki varmi?

Kayıtsız Üye
Beni istemeye geldiler,ama ailem zorluk cikariyor,en cokda annem!!Ortada sebeb yok,biraz zor insan ve inatci!!Daha genc oldumu söylüyor,ama yasim 20 ve ne istedimi biliyorum!!Konusdum insan dinine bagli biri,hicbir kötü tarafi yok ve bana seni kacirimi diye sordu,ama annemin bana hakkini helal etmemesinden korkuyorum!!
Ortada hicbir sebeb yokken,annemin hakkimi helal etmiyorum deme hakki varmi??Bu Allah katinda gecerli olurmu sebebsiz ve haksiz yere??Sevenleri ayirmakda ama günah degilmi?
Kacarsam böyle söylicek biliyorum!!

Okudunuz mu?  Deri Parçası Gusüle Manimidir?

Soru: Kiz ister,ama anne evlenmesini istemezse ve hakkini helal etmezse!Buna hakki varmi?

imamhatipli42
< Beni istemeye geldiler,ama ailem zorluk cikariyor,en cokda annem!!Ortada sebeb yok,biraz zor insan ve inatci!!Daha genc oldumu söylüyor,ama yasim 20 ve ne istedimi biliyorum!!Konusdum insan dinine bagli biri,hicbir kötü tarafi yok ve bana seni kacirimi diye sordu,ama annemin bana hakkini helal etmemesinden korkuyorum!!
Ortada hicbir sebeb yokken,annemin hakkimi helal etmiyorum deme hakki varmi??Bu Allah katinda gecerli olurmu sebebsiz ve haksiz yere??Sevenleri ayirmakda ama günah degilmi?
Kacarsam böyle söylicek biliyorum!! >

Senin kaçmaya niyetin var galiba ama annenin hakkını helal etmemesinden korkuyorsun. Bence sabret ailenin rızası çok önemlidir. Sakın kaçıp da kendine aileni düşman etme olur da ilerde gelmen icab ederse o kapı sana açılmayabilir. Belki de vardır bir hayır bu işte. Annenin sözünü dinleeeee

Okudunuz mu?  Buğday nasıl ekmek olur

fatma zehra
bence kardes ailenin sozunu kesinlikle dinle imamhatipli arkadaşimizinda dedigi birgun gelir o kapi yuzune acilmaya bilir.tamam sevdiginle evlenmek guzl bir şey fakat ailenin rizasi olmayan bir evlilikte mutluluk getirmez bunu da unutma kardes.sabret ailenin rizasi olana kadar.ben imam hatip ogrenciydim.1.5 sene oldu mezun olali evliyim.ve evliligimide sirf ailemin rizasi olup onlar istedigi için yaptim ve çok mutluyum elhamdulillah.sana gercekten yasanmis olaydan kisa bir ornek vereyim.ogrenciyken okulumuzda okuyan bir kiz 4 sene birisiyle cikmis evlenmek istemisler ailesi izin vermemis çok istemisler evlenmeyi aile izin vermeyince boyle olursa mecbur verirler diye halvet olmuslar.oyle oluncada kizin ailesi mecbur vermis.sonucta namus bu baska birseye benzemez.ama evlendikten sonra kiz keske ailemin sozunu dinleseydim.cunku hiç mutlu degilim diyomus.sende kacipta ailenin basini yere egme.Allah gostermesin gercekten çok zor bir durum.

Okudunuz mu?  Mizanü'l-i'tidal - Zehebî'nin (ö. 74S/1348) zayıf râvilere dair en önemli eseri.

Kayıtsız Üye
Iyi güzel konusuyorsunuzda kardesler,ama size ortada bir sebeb yok diyorum…söyle bir şey var,kendisi 28 yasinda ben ise 21,ondan dolayi biraz problem yaratiyorlar,ama bu insan dinine bagli biri,hicbir kötü yönü yok…
Kacmaya niyetli degilim,böyle birseyin pesinde degilim,ama benim sorum,sadece su "eger kacarsam(ve aslinda bunda hakliyim,cünki ortada sebeb yok) ozaman annem hakkimi helal etmiyorum derse,bu Allah katinda kabul oluyormu??SADECE BUNU BILMEK ISTIYORUM!!

Okudunuz mu?  Vekil imam ne kadar maaş alıyor?

Sunuda demek istiyorum,ailenin bir bildigi vardir diyerek yola cikilirsa ve o insan ciddende doğru insan ise ve ben ailemi dinleyip evlenmezsem,böyle birseye nasıl haklari olabilir??

Sadece sunu düsünün,cocuk beni isticek,kendisi gelipde delikanli gibi konusacak,elinden gelen herseyi yapacak,yine olmicak ve ben sonunda tamam buraya kadarmis dicem ve birakicam,sizce asil bu yanlis ve günah degilmi??

gelecek cevaplariniz için tskler..


imamhatipli42
< Iyi güzel konusuyorsunuzda kardesler,ama size ortada bir sebeb yok diyorum…söyle bir şey var,kendisi 28 yasinda ben ise 21,ondan dolayi biraz problem yaratiyorlar,ama bu insan dinine bagli biri,hicbir kötü yönü yok…
Kacmaya niyetli degilim,böyle birseyin pesinde degilim,ama benim sorum,sadece su "eger kacarsam(ve aslinda bunda hakliyim,cünki ortada sebeb yok) ozaman annem hakkimi helal etmiyorum derse,bu Allah katinda kabul oluyormu??SADECE BUNU BILMEK ISTIYORUM!! >

Kaçma hakkını nerden aldın anlayamadım. Belki de senin göremediğin bir sebeb vardır. Evet kabul olur hem de daha dünyadan göçmeden çekmeye başlarsın cezanı!!!!

Okudunuz mu?  Kadınların muhakkak bilmesi gereken sure ve dualar

< Sunuda demek istiyorum,ailenin bir bildigi vardir diyerek yola cikilirsa ve o insan ciddende doğru insan ise ve ben ailemi dinleyip evlenmezsem,böyle birseye nasıl haklari olabilir?? >

Ya tam tersi ise sen gerçekleri göremiyorsan ve evlenince mutlu ve huzurlu olamayacaksan ne olacak. Sen bu sefer kendini ve aileni üzmüş olmayacak mısın peki senin buna hakkın var mı???????

< Sadece sunu düsünün,cocuk beni isticek,kendisi gelipde delikanli gibi konusacak,elinden gelen herseyi yapacak,yine olmicak ve ben sonunda tamam buraya kadarmis dicem ve birakicam,sizce asil bu yanlis ve günah degilmi?? >
Bunun neresi günah neresi yanlış. Olmazsa olmaz Rabbimden hayırlısını istemek önemlisi.

Okudunuz mu?  Hüzünlü iken okunacak dua

< gelecek cevaplariniz için tskler.. >
Bu cevaplarımdan sonra bana teşekkür edeceğini pek tahmin etmiyorum:):)


Kayıtsız Üye
Ozaman söyle söylim,sizin için ailenin karari karardir,böylemi??

Kacma hakkimi surdan alirdim(eger kacmak isteseydim)dedim gibi cocuk herseyi denedi,dini ve ahlak yönünden hicbir sebeb yok,buna ragmen anne (sadece inat)yapip vermiyor–burdan hakkimi alirdim!!

Yanliz arkadaşlar,soruma cevap vermiyorsunuz böylece!!Ne yapmam gerektini veya düsüncenizi böyle bilmek istemiyorum!!sadece soruma cevap istiyorum!!

Eger HAKSIZ yere ve SEBEBSIZ yere kiz verilmezse,kiz kacarsa,annenin hakkimi helal etmiyorum demesi,Allah katinda kabul olurmu??????

Ve sunuda unutmayalim,AILENIN karari yanlis ise???Herseyi düsünelim kardesler..


imamhatipli42
< Ozaman söyle söylim,sizin için ailenin karari karardir,böylemi??

Kacma hakkimi surdan alirdim(eger kacmak isteseydim)dedim gibi cocuk herseyi denedi,dini ve ahlak yönünden hicbir sebeb yok,buna ragmen anne (sadece inat)yapip vermiyor–burdan hakkimi alirdim!!

Okudunuz mu?  Dua okuyarak geri getirme

Yanliz arkadaşlar,soruma cevap vermiyorsunuz böylece!!Ne yapmam gerektini veya düsüncenizi böyle bilmek istemiyorum!!sadece soruma cevap istiyorum!!

Eger HAKSIZ yere ve SEBEBSIZ yere kiz verilmezse,kiz kacarsa,annenin hakkimi helal etmiyorum demesi,Allah katinda kabul olurmu??????

Ve sunuda unutmayalim,AILENIN karari yanlis ise???Herseyi düsünelim kardesler.. >
Ya bu anlattıklarında eksik var yada sen kendine göre fetva arıyorsun annenin hakkını helal etmemesi Allah (cc) katında makbuldur kardeşim velevki kaçmaya hakkın olsa (bana göre yok ama!!!!)


Kayıtsız Üye
Sen büyüksün Allahim!!!!!Tövbe yarabbiii!!!

Güzel kardesim,bak iyi oku yazilarimi,kendime görede fetva aramiyorum veya cikarmiyorum!!!

Annelik hakki oldunu bende biliyorummmmm!!!!tövbe yarabbi!!

Ben ne diyorum,sen ne diyorsun!!Anne haksiz ise,böyle bir şey deme hakki varmi diye sordum??BASKA BIRSEY DEGIL!!!

Eger bilgin varsa konus,yoksa sus!!Kendi görüsünü bilmek istemiyorum,dinimiz ne diyor onu bilmek isterim!!!

Annenin tabiki hakkini helal etmeme hakki vardir,AMA haksiz ve sebebsiz yere olabilirmi??Bence degil,cünki mantik yok ve onun içinde yanlis!!!

Okudunuz mu?  Kutup kimdir ve kutbul irşad kime denir?

Eger yanlis düsünüyorsam,bana mantikli bir şey söyle veya dinimizden birseyler bul!!!

Allah razı olsun….


Kayıtsız Üye
anne hakkını helal etmezse herşey olur 😀


Kayıtsız Üye
hakını helal et anne


Kayıtsız Üye
Yas dinen bir sorun deil peyg.efendimizle aise annemiz arasinda ne kadar yas var bu bir problem deil dedigin gibi dini bir sorun da yoksa bildigin kadariyla .hanefiyse mezhebin kacarak evlenmen caizdir.dini boyutu bu olayin fakat birde vicdani boyutu var uc gunluk dunya evlenecek daha iyi birisini bulursun ama anne bulamassin oyuzden birak hakli olsanda iki cihandada kazanan sen ol!


Kayıtsız Üye
Bak güzel kardeşim annenin öle bir hakkı var fakat anne kelimesi anlatilirsa bir tavuk yavrusunu ezerse ölmez ama başkası bisi yaptinda tavuk bile sahip cikar peygamberimizin yaşadı bir olay var araştırıp bulabilirsiniz bu konuda sadece şunu soyleyim hangi anne cehennemde cocunu yakar? Varmı böle bir anne sadece bu dünyada helalleşme yok anne cocunu cehenneme atmaz ve anne hakkımı helal etmiyorum kelimesini çok kzsada dili söyler yureği değil şahı olan yureği bir gün zaten o helalliği kzinada oglunada verir

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim'de Sara (epilepsi) Hastalığı İçin Dualar

Kayıtsız Üye
Çok merak ediyorum şuan evlimisnz ve mutlumusunz


Kayıtsız Üye
Ben evlenip ayrildim.2 çocuğum var eski bir arkadaşimla ailelerimizin haberi olmadan nikahlandik. Tanistik ettik ilk seneler pek sorun yoktu. Simdi babasi ayrilmazsan hakkimi helal etmem diyor baski yapiyorlarmis.. Bunu yapmaya hakki varmi?


arifselim
Eğer şartları yerinde bir nikah ise siz karı koca hükmündesiniz ve birbiriniz üstünde haklarınız vardır. Sorunu ailelerle konuşun ve çözmeye çalışın. Hakkı var mı yok mu demekle sorun çözülmez. Mutlaka ailelerle oturulmalı, konuşulmalıdır.

Okudunuz mu?  Günlük yaptığımız dualar

Kayıtsız Üye
Kızım seviyorsan git Evlen bu hayat senin kıyamette annen bile senden kaçacak. Annenin hakkımı helal etmem deme hakkı yok kuran evlerin diyor kalpler i biz birlrştirdik diyor bir bebeğini olunca affederler


anne hakkını helal etmezse ne olur, kizla evlenirsen hakkimi helal etmem, annenin hakkını helal etmemesi

Bu kategoride yer alan Osmanlı hukuk kurallarına göre miras hukuku başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız ister, ama anne evlenmesini istemezse ve hakkını helal etmezse! Buna hakkı var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.