Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:14
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Kapı Kapamak ve Açmak görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Kapı Kapamak ve Açmak görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
KAPI KAPAMAK VE AÇMAK

Danyal aleyhisselama göre; kapı, rüyada, kadın ile tabir olunur. İster bilinsin, ister bilinmesin, kapıların açıldığını görmek, rüya sahibine hayır ve nimete, eğer kapılar yol üzerinde iseler, bu iyiliğin çok çabuk olmasına delalet eder. Önünde bir evin kap ısının açıldığını görmek, iyi kalpli bir kimse tarafından eline mal geçeceğine ve bunu ailesi için haryacağına işarettir. Evinin kap ısının kapandığını, yıkıldığını veya yandığını gören büyük bir musibete düşer. Kapının halkasını vurduğunu veya çaldığını ve içerden cevap verildiğini görenin duası kabul olunup aradığını bulur. Kapıyı çaldığı zaman açılırsa, Cenab-ı Hakk (C.C.) duasını kabul eder ve onu düşmanına üstün kılar.

Evin bütün kapıları, tabirde aynı manaya gelirse de, sokak kapısı tabirde başka şeylere delalet eder. Bir yeni kapı yaptığını veya kilitlediğini gören, bir kadınla evlenmek ister ve evlenir. Kapıyı yerinden çıkarmak, karısını boşamaya; yerinden söküp koparmak ise karısının ölmesine delalet eder. Bir marangoza yeni bir kap ı yap masını emrettiğini gören, genç ve bakire bir kızla evlenir. Kap ının kap anmadığını, bu yüzden açık bıraktığını gören, dul bir kadınla evlenir.

Vahşi hayvanlardan bazılarının kap ısına kadar geldiklerini ve orada bağırdıklarını görmek, bir takım gençlerin karısına sarkıntılık ettiklerine; kap ısındaki iki halka olduğunu görmek, karısının başka bir erkeği sevdiğine; sokak kap ısının açıldığını görmek, o yer halkına hayır ve rızık kap ılarının açıldığına delalet eder.

Okudunuz mu?  Rüyada Kovmak görmek (İmam Nablusi)

Evin gereğinden fazla kapıların açıldığını görmek evinin yıkık ve işlerinin durgun olmasına, eğer kap ılar gereğinden fazla değilse geçiminin bolluğuna; ticaret ve kazanç kap ılarının açılmasına; kapısının halkasının koptuğunu görmek, sap ıklığa; kap ısını kapamak istediği halde, kapanmadığını görmek, aciz kaldığı bir işi işlemekten alıkonulduğuna; evinin kap ılarının bir çok taraftan açıldığını görmek, dünyalık kap ılarının açılıp kendisine bolluk getireceğine; evinin kapısını gay et büyük görmek, iyi haline; evinin kapısını koparılıp bilmediği bir yere götürülmüş olduğunu görmek, evine bir musibet gelmesine delalet eder.

Evinin kapısının yere düşmüş gören, hasta ise veya hastası varsa hemen iyileşir. Bu rüya, müjdeye ve selamete işarettir. Evinin kapısını kap anmış görmek, o ev halkına büyük bir musibet geleceğine; bir kap ıy ı kap amay a çalıştığı halde bunu yap amadığını görmek, bir kadın tarafından bir işte zorluk çıkacağına; bir toplumun yanına bir kap ıdan geniş bir yere çıktığını görmek, hayır görmeye ve sıkıntıdan kurtulmaya; kapıyı aradığı halde bulamadığını görmek, bir işte gayret ettiği halde başaramamaya; kapının demirlerinin çıkarılmış olduğunu görmek, karısını boşamaya delalet eder. Kap ısına bir eşik yaptığını gören evlenir. Bilinen bir kapıyı açtığını gören, zor bir işe girer ve onda fayda bulamaz. Bir kap ıy ı kap ayıp diğerine açtığını gören, yeni bir kadınla evlenir. Bir müddetten beri kap alı duran bir kapıyı açtığını gören gamdan, sıkıntıdan ve darlıktan kurtulur, beklemediği bir yerden fayda görür. Bir rivayete göre, eşinden ayrılarak başka biri ile evlenir. Kapıyı kapatmak karısından ayrılmaktır. Kap ısını çivilediğini gören karsına ilişki kurmayacak kadar kalpten bağlıdır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kara Sinek görmek (İmam Nablusi)

Cami kap ısı hakim karısı; hamam kapısı hamamcı karısı; han kapısı hafif tabiatlı bir kadın; kale kapısı kahraman karısı; dükkan kapısı esnaf karısı; hastahane kap ısı doktor karısı olarak tabir olunur. Bir kapının önüne gelip içeriye girmediğini, başka bir kap ıdan oraya girdiğini gören, bir devlet büyüğünden bir şey ister alamaz, daha büyük bir makama başvurmaya mecbur olur ve istediğini elde eder.

Evin kap ısı ev sahibine, oda kapısı karısına, kiler kapısı hizmetçiye, mutfak kap ısı geçime ve rızka delalet eder. Rüyada açık kap ılar görmek, rızık bolluğuna ve geçime işarettir. Oda kapısının yeni olması eşinin namuslu ve ahlaklı olmasına; eski ve bozuk olması, kötü huylu olmasına; odasına yeni bir kap ı y aptırması, bekar ise evleneceğine; eski bir kapı alıp odasının kapısına taktırması, dul bir kadınla evleneceğine; evli ise, başka bir kadınla ilişki kuracağına; oda kapısını yerinden çıkarıp atmak veya satmak, karısını boşayacağına delalet eder. Oda kap ısının demirden olduğunu görenin karısı ahlak ve namus sahibi olur. Oda kap ısındaki bozukluk, eskilik ve boyasızlık karısının ahlakı ile kıyaslanır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kaşar Peyniri görmek (İmam Nablusi)

Evinin kapısında bir değişiklik olduğunu görmek, ev sahibinin halindeki değişikliğe işarettir. Evinin kap ısının düştüğünü, dışa doğru kopup devrildiğini, yandığını veya kırılıp parçalandığını görmek, ev sahibine bir musibet ve felaket geleceğine delalet eder. Evin kapısının koparıldıktan sonra yine yerinde durduğunu görmek, ev sahibinin yeniden işlerinin düzeleceğine, kap ı yerinin duvarla örülmüş olduğunu görmek, rüya sahibinin karısı tarafından bir musibete uğrayacağına; sokak kapısının büyümesi, genişlemesi, sağlamlaşması ev sahibinin halinin iyileşeceğine; bir canavarın kap ıdan içeriye girdiğini görmek, kötü kimselerin evin içine girip fenalık yapacaklarına; evinin kapısını arayıp da bulamadığını görmek, eğer mahkemede bir davası varsa, kazanacağına; bildiği veya bilmediği yerlerde bir takım kapıların açıldığını görmek, dünyanın kendisine açıldığına; evinde gerektiğinden fazla kapılar varsa o evde bereket ve idare olmayacağına; açıldığını gördüğü kapılar bir yol ve cadde üzerinde iseler, kazandığının garip ve fakir kimselere harcanacağına; eğer kapılar evin içine doğru açılmış ise, kazancının ailesine harcanacağına delalet eder.

Okudunuz mu?  Rüyada Kefen görmek (İmam Nablusi)

Bir evin kap ısını üzerinden atlayarak girdiğini görmek, ev sahibinin sırrını öğrendiğine işarettir. Ev kapısının öteki kap ılardan daha fazla genişlediğini görmek, bir takım insanların izinsiz o eve gireceklerine; sokak kapısının yerinden çıkması ev sahibinin ölümüne ve halinin kötüleşeceğine; dar bir kap ıdan geniş bir yere çıktığını görmek, sıkıntıdan kurtulmaya; evinin iki kapısı olduğunu görmek, karısının hafifliğine; sokak kap ısının arkasına kadar açık ve dayalı olduğunu görmek, hükümet tarafından bir zarara uğramaya veya evin yıkılacağına delalet eder.

Kapının halkası kapıcı veya haberci ile tabir olunur. Kap ısında iki halka olduğunu görenin iki kimseye borcu vardır. kap ısının halkasının kırıldığını gören, sap ıkça hareket eder. Sokak kapısının yanmakta olduğunu görenin karısı ölür veya geçimi daralır.


Cevap: Rüyada Kapı Kapamak ve Açmak görmek (İmam Nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada kapı kapamak yada açtığını görmek yaşamış olduğunuz çıkmazlardan,sorunlara dan ve başınızda dolaşan kara bulutlardan kurtulacağınıza ve sizin için hayırlı olacak fırsatların ayaklarınıza kadar gelmesine işaret eder.


Cevap: Rüyada Kapı Kapamak ve Açmak görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Rüyada kapı açılması ne anlama gelir tabiri nedir?
Rüyamda kapı açıldı girdim çıktım

Okudunuz mu?  Rüyada Lahmacun görmek (İmam Nablusi)

Cevap: Rüyada Kapı Kapamak ve Açmak görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Bu rüya, iyilik uğur, bereket ve olumlu gelişmelerin yaşanacağına yorumlanır. Çok hayırlı olarak yorumlanmıştır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
S.aleyküm rüyamda merdiven basamakları çıkıyorum her çıktığım basamakta Allah’a şükrediyordum ve ne için şükrettiğimi bilmiyordum. Çok yorgundum ve o kadar yorgun ve bitkindim ki ama bir an önce basamakları bitirmek istiyordum. O kadar yorulmuştum ki artık ellerimi basamaklara bırakıp basamakları çıktım ve karşıma mavi demirden bir kapı, ben kapıya ulaşınca yine şükrediyordum ve başımı kapıya yasladım. Merdivenleri çıkarken benim gibi yukarı çıkanlar da vardı, aşağı inenler de vardı. Yukarıda ki kapıya başımı bıraktığım zaman hep ağlıyordum. Az ileride bir kadın arkasını dönmüş ve arkasında bir adam vardı. O adam bana birkaç kez şöyle dedi: o kadının avucuna bak ve ben de o kadın bendim sanki ve ben kendimi izliyordum. Ben o kadının avuç içine baktım ALLAH yazıyordu. Rüyamı yorumlar mısınız. Teşekkür ederim.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya şükür ve merdiven çıkılması açısından aynı ve güzel bir manada yorumlanır. Rüyayı gören kişinin, içindeki huzursuzluktan, sıkıntılardan ve sorunlardan kurtulacağına alamettir. Ayrıca iş hayatında yaşanan sıkıntıların en kısa sürede ortadan kalkacağına işaret edilir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada Kadayıf görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
çok hayırlı bir rüyadır başkasına anlatıp yanlış yorumlamasınlar tabiiki rüya böyle yorumlandınsa, merdiven çıkmak iyidir ve olacak demektir. birisinden el alacağınız anlamına gelebilir. yorgunluk haiyle verilen vazifeler
ağır ve yorucu olabilir.tanıştığınız tanışağınız kişi hak yolunun yolcusu önemli bir kişidir. size rüya yoluyla mesaj vermektedir. o kişiye annesinin babasının ceddiinin isimlerini sorunuz.söyliyemesse şeytandır.cindir.
söylerse kendisidir. bu yolda devamlı tuzaklar vardır. en büyük hilekar nefis ve şeytandır.fettullak külen bile
sınav sorularını cinler vasıtasıyla çaldım demiştir. olabilir mümkündür.


arifselim
Rüya tabir etmek bir sorumluluktur. Ayrıntılara girmek her zaman uygun olmaz. Rüyaları hayırla yormak peygamber aleyhisselamın bir tavsiyesidir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler,rüyamda kapalı biryerdeyim arkamdan biri beni takip ediyor çıkış kapısı arıyorum arkamdaki boşuna uğraşma çıkamazsın diyor karşıma bir iki kapı çıkıyor kapalı bir kapı görüyorum zincirle kilitli ama kapı arası boşluk bende var gücümle kapıya omuz atıyorum ve dışarı çıkıp kurtuluyorum yorumlarsanız sevinirim teşekkür ediyorum


arifselim
Hayırlı günler. Bu rüyanın en makbul olan yorumu kendisini baskı altına almış ya da köşeye sıkıştırmış olan dertlerden kurtulacağına işaret eder. Bu sorunlar aile, iş ve maddi sorunlardan kurtulmak olarak da yorumlanabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kelepçe görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum rüyamda birinden kacarken kapiya gidiyorum kapiyi aciyorum karsima bir kapi daha cikiyor onu aciyorum bidaha cikiyor 5 6 defa oyle olunca tekrar geldigim yere doğru kapilari acip cikiyorum hayir olsun insAllah yorumlarsanız sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Çıkmazlardan sorunlardan ve önündeki engellerden kurtulacağına işaret olarak tabir edilir. En isabetli yorumu ise, gören kişinin içinde olduğu bir sıkıntısından veya bir hastalığından kurtulmasına işaret olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
S.a rüyamda bilmediğim bir yerdeyim cami avlusunada benziyor bı oda var ben avludayim o odanın kapısının önüne bakıyorum kapının önünde çokça naylon kapalı terlik dolu ama çok fazla üst üste gelmiş artık abdest alinmis içeriye girilmiş bende avludan bakıyorum kapının önündeki o terlikleri görüyorum ferah temiz bı yer nedir acaba


Tohat
Ve aleyküm selam. Eğer çalışıyorsanız biriyle anlaşıp el sıkışarak işlerinizi ve kazancını büyüteceğğinize çalışmıyorsanız bir şekilde gerçekleşecek kazanımlarla madden iyi konuma geleceksiniz.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler . Ben gece birisine kızdım. Bu kişi aklıma takılan bana uymayan birisi . Gece rüya gördüm , galiba oydu yüzüne kapıyı kapatıp sonra kapıyı kilitledim. Kapıyı kapatırken yüzüme baka kalmıştı. İnternette daha çok boş kuruntular içinde olduğuma işaretmiş. Yanlış hatırlamıyorsam üzerinde beyaz gömlek vardı o kişinin. Normalde tabirsek gibi kuruntuları olan biriyim. Bu rüya o kişi hakkında boş düşünceler olduğumuzu işaret yoksa o kişiyi aklımda çözümleyip , onu boşvericeğimemi işaret.

Okudunuz mu?  Rüyada Kasık görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Olayı yeni yaşadığınızdan dolayı etkilendiğiniz için görmüş olma ihtimaliniz yüksek fakat bu tür rüyaların tabiri de mevcuttur. Bu kişiden uzaklaşıp her türlü ilişkinizi keseceğinize delalet eder. Hakkıyla bilen elbette Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Eve dışardan birileri girmeye çalışıyor, kapı deliğinden bakınca 3 kişi gördüm. Biri kapıya tekme attı ama kapıya bir şey olmadı. 3üde zorlayınca kapı sallanmaya başladı. Kapının ortasından içeri biri elini soktu karnım da hissettim. Polisi arayınca kim olduğunu bilmediğim için hırsız lar eve girmeye çalışıyor dedim, onlarda haberimiz var polisler yolda geliyor dedi


Tohat
Emin olmayıp hakkında tedirginlik hissettiğin durumlara, işlere veya kişilere karşı daha temkinli olman emin olmadan adım atmaman gerektiğini gösterir. Garantiye aldığın takdirde gönül rahatlığıyla istediklerini yaparak faaliyete geçirebilirsin. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda evde topluca oturuyoruz ama bunun sebebi dışarıda bir takım kötü olayların olması bizim de bir arada kalmaya çalışmamız.Bu da bilinen bir şey, bir süre durduktan sonra sesler gelmeye başlıyor bizler de pencere ve kapıları kontrol ediyoruz daha sonra binanın dış kapısının açık olduğunu ve onu bizden birinin açtığını görüyorum kızmıyorum hemen gidip kapatıyorum ama biraz zorlanıyorum kötü bir şey var gibi geliyor kapının ardında o sırada sesi tekrar geliyor ama ben emin bir şekilde biraz zorlanıp kapatıyorum kapımızı ve bu olay bitiyor ardından kapıyı kilitliyorum rahat hissediyorum. Hayra yordum inşAllah hayırlısı olsun.Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Kaçmak görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Rüyanın tabirine göre bekarlar için ayrı dullar için ayrı şekilde yorumlanmaktadır. Buna göre bekarlar için kendilerini her türlü haramdan ve kötülüklerden muhafaza etmeleri gerektiğine, dullar için ise yeni bir kısmete kapı aralayacaklarına delalet etmektedir. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hayırdır inşaAllah rüyamda içerden evimin kapısını kitliyorum anahtarı çeviriyorum ama kapının dili boşa çevriliyor yani kitlemiyor (gercektede evimizin kapısı arada boşa çevriliyor hemen kitlemiyor o rüyamda da oldu ama bu sefer daha çok çeviriyorum anahtarı boşa çevriliyor ) yani kapıyı habire kitlemeye çalışıyordum ruyami yorumlar mısınız teşekkür ederim


Tohat
Ve aleyküm selam. Çevrenden birinin sana vereceği huzursuzluk ve sıkıntıya işarettir. Yapacağı bir davranış ile hoşnut olmayacağın bir durumda kendini görebilir ve bundan dolayı zorluk yaşama ihtimalin söz konusu olabilir. Bu durumu engellemek veya engelleyememek arasında kalabilirsin. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Lahit görmek (İmam Nablusi)

53paci21
Selamünaleyküm.Rüyamda gece vakti uyanıp evimin dış kapısının açık olduğunu fark edip dışarıya kafamı uzatıyorum ama aynı hızla geri çekilip kapıyı kapatmaya çalışıyorum tanımadığım bir erkeği görüyorum kapatmadan önce sonra zorlansam da kapıyı kapatıyorum. Ama delikten baktığımda o erkek kapımın önünde bitiveriyor ve ısrarla kapıyı çalıyor. Ben başıma eşarp geçiriyorum açıp açmamak konusunda kararsız kalıyorum ama sonunda açmama kararı alıyorum. Böyle bir rüya idi biraz etkisinde kaldım. Yorumlayabilir misiniz?


Tohat
Ve aleyküm selam. Emek vererek hak ettiğin makam, mevki, iş, maddi ve prestij, saygınlık gibi maddi ve manevi olanaklara er ya da geç kavuşacağına, kısmetlerini bir bir elde edeceğine, kapıdaki yabancı olan kimse ise bir kimseye arşı alacağın önlem ile sana vereceği zarardan kendini kurtarmanın bir yolunu bulacağına işaret eder. Allah doğrusunu bilir.


rüyada kapı açmak, rüyada kapı kapatmak, rüyada kapı açılması

Bu kategoride yer alan Rüyada kuzu görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Kapı Kapamak ve Açmak görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.