Anasayfa
7 Kasım 2023, 10:39
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Kavga Etmek görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Kavga Etmek görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
KAVGA ETMEK

Rüyada kavga etmek, kuvvete veya bir insanla düşmanlığa yahut ihtilafa düşmeye, ayrılmaya veya diğer bir kimse ile kavga yapmaya yorumlanır.

Rüyada, zırh cinsinden olan silahla cenk ve kavga yaptığını gören kimse, hilekar ve zengin bir kadınla evlenir. Çünkü zırh vücudun bir kısmını örter.

Bir kimse rüyada harpte kılıçla cenk ve kavga yaptığını görse, o kimse Allah (C.C.) yolunda cenk ve kavga etmesinden dolayışerefe kavuşur.

Bir kimse rüyada elinde meşhur bir kılıç olduğunu görse, o kimse yapacağı bir işten dolayışöhret bulur.


Cevap: Rüyada Kavga Etmek görmek (İmam Nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada kavga etmek hayatınızda bir takım tatsız ve kötü olayların yaşanacağına ve bu nedenden dolayı üzgün ve sıkıntılı bir dönem geçireceğinize ve bundan dolayı dönülmesi çok zor olan yollara gireceğinize işaret eder.


Yorum: Rüyada Kavga Etmek görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam çok ilginc bir rüya gördüm
Ruyamda ben ve polat alemdar variz ve iskender buyuk.Iskender polat alemdara sopayla 3 kere omzuna vuruyor ona bisey olmiyor sonra polat sopayi elinden alip ikiye ayiriyor birine bana digerinide kendine aliyor iskender baaka sopa aliyor ve biz ikimiz ona dovusuyoz ne anlama gelir?


Yorum: Rüyada Kavga Etmek görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyada ünlü erkekler görmek hayırlarla yorumlanır. Bu rüyadan çok özel bir mana beklenmez. Ancak Allah’u tealadan hayırlısını dilemek gerekir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Ben rüyamda arkadaşımın babasının bana sol ön tekme vurduğunu ama ben hiçbi şekilde yerimden kımıldamıyorum yani bana işlemiyor. Bu ne anlama gelir?


arifselim
Merhabalar. Bu rüya, haksızlığa uğramak, üzülmek ve bazen ömür boyu etkisinde kalacağı bir ihanete uğramak manasına gelir. Bazende bu rüya çok iyi niyetli olmasına rağmen iyi niyetinin kullanılmasına işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


basitadam
Herkeze selam olsun,Ben rüyamda okul sınıfındanydım dövüş ediyordum bana saldırıyorlardı 2 şer 3 er hepsini tek yumrukla def ediyordum grup grup baya bir kişi üstüme geldi 8-9 kişi vardır onlar bana zarar veremediler afedersiniz ama tek yumrukla onları def ettim rüyanın devamında bu sefer bıçakla geldiler 3 kişi onlarıda def ettim aynı şekilde ondan sonra okulun koridorunda kaçmaya başladım rüya bu kadar,yorumlarsanız mutlu olur teşekkür ederim.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya çevrendeki insanlarla iyi bir ilişki içinde olacağına, sevileceğine ve aynı zamanda seninde çevrendeki insanlara iyilikte bulunacağına tabir edilir. Bu tür rüyalar tam tersi olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kömür görmek (İmam Nablusi)

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; sanırım okuldan çıkıyoruz veya bir yerden çıkıyoruz ama tam hatırlamıyorum, bu bir kafe de olabilir ama okul daha baskın geliyor.

Neyse, ben okul olarak devam edicem; okuldan çıkıyoruz ve giderken 2 tane kürt arkadaş görüyorum ama benimle değil, birbirleriyle arkadaş olan 2 kürt arkadaş.

Neyse, ilk gördüğümde kavga etmiyorlardı, sakince yürüyorlardı ve daha sonra kavga etmeye başladılar, birbirlerinin boğazlarını sıkmaya başladılar, ittirdiler falan.

Neyse, sonra ben bu kavgayı gördüm ve yanlarına gidip "Ne yapıyorsunuz siz?" diyerek direkt kavgayı ayırmaya çalıştım, ilk birkaç denememde ayıramadım. Hatta ilk ayırmamda çocuğun teki yanlışlıkla yüzüme yumruk attı. Sanırım 3-4 defa ayırmayı denedim ama nafile, sonra bir kez daha denedim ve hem, hazır çocuklar birbirlerinin boğazlarını sıkmayı bırakmışken onların arasına girip kollarımla onları birbirlerinden uzak tuttum ve onlara "niye kavga ediyorsunuz? Neden, ne oldu?" falan diyorum onlara ve o çocuklardan teki bir şey dedi ama hatırlamıyorum.

Sonra ben "gelin konuşarak anlaşalım." dedim ve ilk başta sanki birisi olmaz dedi daha sonra geldi yine de. Bu arada kavga sırasında ve kavgayı ilk ayırmayı denememde insanlar bakıyordu ve onlara "Ne bakıyorsunuz, yardım etsenize!" tarzı bir şey söylüyordum.

Neyse, çocuklar geldi ve bir tane evin bahçesine geçtik ama bahçesi biraz pis ve yeşilliklerle dolu, yani ağaçlar, çiçekler falan ama evin içi fena değil.

Neyse, çocuklarlar konuşmayı beklerken baktığımda çocuklar değişti ve artık önümde çekik gözlü, iri yarı kalıplı bir adam vardı ve adam Asya tarafından olduğu anlaşılıyordu. Ama yanımda bir kişi daha vardı, o diğer adam nazaran daha bakımlıydı.

Neyse, onlara "yemek hazırlayıpta vereyi size." tarzı bir şey dedim ve ikisine de yemekler hazırladım ve torbalara koydu. Yani Asyalı olana ayrı ayrı poşetlere koydum, diğer adam başka. Asyalı olan adam yaklaşık 5-6 poşet yemek hazırladım ve o da orada birkaç tanesini açıp yedi, zaten aç olduğu anlaşılıyordu ve aynı şekilde diğeri de yedi orada birkaç tanesini.

Neyse, o içinde bulunduğumuz, daha doğrusu bahçesinde bulunan betonun üzerinde onlar yemeklerini yerken babam geldi arabayla. Babam birisini sanırım üvey annemi bekliyordu ve bana üvey annemi alıp geleceğini söyledi. Söyledi söylemesine ama çok farklı bir dille söyledi, yani Türkçe olmayan bir dille. Ben de yanımdaki kişilere sordum "Ne diyor, biliyor musun?" diye ve adamların hangisi cevap verdi bilmiyorum ama babamın üvey annemi alıp geleceğini söylüyordu.

Okudunuz mu?  Rüyada Kaynana görmek (İmam Nablusi)

Sonra babam Türkçe konuşarak dedi bunu ve sonra da gitti almaya ve rüya bitti yavaş yavaş.
NOT_1: Babamın farklı bir dil konuştuğu yanılgısına varmış olabilirim bu rüyada, tam hatırlamıyorum ama sanki öyle olmuş gibi de kabul etmiş olabilir ama böyle bir olay olmamış da olabilir. Yani babamın farklı bir dille bana seslenip, konuşmasından bahsediyorum.

Şey bir de 4 temmuz da size iki tane daha rüya yazmıştım, onlara da bakarsanız sevinirim, teşekkürler.

Linkleri burada;
İlk anlattığım rüya: forumduasi.com/m-n-ruya-tabiri/349149-rüyada-motor-kazasi-gormek.html#post1315241
İkinci anlattığım rüya: forumduasi.com/g-h-ruya-tabiri/106484-rüyada-haber-vermek-gormek-imam-nablusi.html#post1315263

(Sizce bu rüya ne anlama geliyor olabilir? Açıklarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.)


arifselim
Aleykum selam. Rüyanda kavga ile ilgili olan bölüm berrak ve yorumlanabilir bir rüyadır. Diğer kısımları açık değildir. Rüya sahibinin iyi niyetle giriştiği işlerde kendisinin zararlı çıkacağına, başkalarına yardımcı ve menfaati olsa da sonunda zararlı çıkacağına işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; Annemin evinde uyuyorum. (Annemle babam ayrı.) Babamın annemin evine gelmiş ama ben bunu daha sonradan farkediyorum. Ben annemin evinde bana ayırmış olduğu odasında uyurken annemin "yapma, vurma!" diye seslerini duyuyorum.

O gürültüye kalkıyorum ve babam anneme şiddet uyguluyordu ve ben de kalkar kalkmaz odamdaki bir sandalyeyi alıp annemin yanına gittim ve annemin hemen önündeki babama "yapma!" diye bağırdım.

O sırada ağlıyordum, ağlayarak babama bağırıyordum. Babam da bu durum karşısında şaşırmıştı. Annem sonra gitmeye karar verdi ve ben de annemle birlikte gitmeye karar verdim ama nereye bilmiyorum. Zaten gitmedikte.

Sonra annemin en yakın arkadaşı ve aynı zamanda komşusu olan bir kadın sanırım bu gürültüye aşağıya indi veya biz haber verdik, orasını hatırlamıyorum.

Sonra kardeşim ve babam kendi yaşadıkları ilçeye gitme kararı aldı ve kardeşim ismimi söyleyerek babama "abimi almıyor musun?" ya da "abim gelmiyor mu?" veya ona yakın bir şey dediydi. Babamda, benim onun yanında olduğumu görünce kardeşime döndü ve "Eğer annenin yanında olacaksa hep olacaksa onu almam ama annenin yanında az kalırsa onu alırım." ya da buna çok yakın bir şey dedi ve hatta oran verdi.

İşte mesela "Annenin yanında %100 kalırsa onu almam ama %70 kalırsa onu alırım." dedi bir diğer deyişle, yani sanki bu cümleyi duyduğumu daha çok hatırlıyorum aslında.

Sonrasını ise hatırlamıyorum.
(Sizce bu rüya ne anlama geliyor olabilir? Açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.)


arifselim
Aleykum selam. Ailevi sorunların rüyalarına bir şekilde yansımasıdır. Özellikle de senin gibi hayal gücü yüksek olan kimselerin benzeri rüyaları görmesi son derece normal kabul edilir. Buna özel bir yorum yapamayız. Sadece Allah’a havale ederek rüyanın hayrını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kafa görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Rüyamda iki teyzemle hararetli şekilde tartışıyorduk. Bir kez daha bu tarz rüya görmüş bir teyzemle tartismistik. Rüyamda kin duygusu sinir öfke hepsini çok net hissettim. Normalde ciddi bir problemimiz yoktur. Birde tam kronolojik sırasını hatırlamıyorum 2 teyzemle tartistigim rüyamda bir bardak su icecektim tam yudumlarken bardağın içinde küçük küçük zimba teli gibi teller vardı dudağım dilimle hissedince icemeyecegimi anladım ve suyu bıraktım.


Tohat
Rüyada gördüğünüz şekli ile gerçek hayatta vuku bulması muhtemeldir. Bir akrabanız ile nedeni belli olmayan önemli veya incir çekirdeğini doldurmayacak değerde bir mesele yüzünden de olabilecek bir tartışma gerçekleşip kırgınlık yaşayabilirsiniz. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır elbete.


BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Diğer bir rüyamda ise; Bir dükkan gibi bir yerin içerisindeyiz. İçeride sevdiğim arkadaşlarımdan çok sevmediğim ve birkaç yıl önce kavga ettiğim çocuklar ve birkaç tane de tanımadığım bir çocuk var. Neyse bir tane de iki grup var ve bir grup diğerine sataşıyor ve herkes, yani o grubun üyeleri toplanıyor ve daha sakin bir yere geçerek dövüşüyorlar. Herkes izliyor ama kavga kısa sürmüştü. Kavgadan sonra herkes sanki kavga hakkında konuşmuştu. Herkes derken kavgayı gören ve işiten herkes ve o herkes dediğim kişiler de yanılmıyorsam 2-3 ya da 4 kişi kalmışlardı ve ben de vardım ama ben o çocukları sevmiyordum ve bir ara kavgadan konuşulurken, birisi konuyu benle bir başkasının yaşadığı gerçek hayattaki bir kavgaya yordu ve kavgayı benim başlattığıma dair ortaya bir laf attı. Sinir oldum ama ben orada sessiz sessiz otururken sessizliğimi bozmadım. Neyse rüyanın devamında evdeydim ve bilgisayarım yanımda ve yanımda da iki tane sevmediğim çocuk. Bilgisayarda ne yapıyorsun diyorlar ve bende dosyaları düzenliyorum tarzı bir şeyler diyorum ve bilgisayardan bir kaç saniyeliğine kalkıyorum ve en sinir olduğun çocuk bilgisayarıma geçip dosyaların birkaçını siliyor ve gidiyorlar. Bilgisayarın başına geldiğimde buna sinir oluyorum ama dosyaları kolayca geri getirebiliyordum.

Not-1: Bu rüyada evde olmaya da bilirim ve farklı bir mekanda da olabilirim.

(Sizce bu rüya ne anlama geliyor olabilir? Açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.)


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyanız olumlu gelişmelere delalet eder. Çevrenizde kavgalı halde olan kişilerin barışmasına, sizin çevrenizdekilerle iyi ilişkiler içinde olmanıza, toplum içinde huzur ve barışın hakim olmasına Daimi olabilecek muhabbeti güzel dostlukların meydana gelmesine delalet eder. Bu durum sizin düşüncelerinizi olumlu yönde etkileyecek ve hayata farklı bir bakış açısıyla bakacak insanlarla olan ilişkilerinizi ve işlerinizi ve hayatınızı bu temeller üzerine kurmaya özen göstereceksiniz. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kafir görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhaba ben 12 yıllık evliyim eşim ayrılmak istiyor rüyamda evime gitmişim evde kaynanamla konuşuyorum yemek yapmak için tencere ariyorum sonra eşim eve geliyor benimle konuşmuyor ben ısrar edip odaya gidiyoruz eşimle konusuyoruz ve eltimin eşime benden ayrılmasını söylemiş ve özel hayatımızı herkeze anlattigimi söylemiş bende eşime doğruyu anlatıp eltimle yüzleşiyorum ve gerçekleri ortaya çıkarıyorum sonra eltimin saçından tutup kavga ediyoruz rabbim hayra cikarsin inşAllah


Tohat
Merhaba. Sıkıntılı durumlarınızı atlatacak ferahlık yaşayacağınız dönemlere erişme olanağına kavuşacaksınız. Esenlik içinde hayatınızı sürdürerek istediğiniz huzuru yakalayacaksınız. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.


Kayıtsız Üy
Selamün aleyküm, rüyamda çok samimi olduğum birkaç arkadaşımla ciddi manada tartışıyorduk , kavga değildi bizimki lakin kavganın eşiğine gelmiştik, tartışma neticesinde ortam çok kızışmıştı, tabirlere bakınca genel olarak kavga konusunun ele alındığını gördüm samimi arkadaşlarla tartışma diye başlık göremedim pek fazla, Allah hayr etsin inşaAllah


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyaların bütününe bakılarak rüyadaki temel konunun ne olduğuna göre tabir edilir. Rüyana gelince rüyadakinin tersi istikamette bir tabire sahiptir. Tartıştığın kişinin bir konuda sana yardımı ve desteği olacağına ondan fayda göreceğine delalet eder. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam rüyam da
Hocam arkadaşlarla bir mekanda oturuyoruz sigara içiyoruz karşi masadan bir çocuk bana bakıyor sonra bende bakıyorum bir daha baktığını görünce gözlerimi ayırmıyorum yanda ki arkadaşına söylüyor sonra bir cocuk daha bana bakıyor ben de arkadaşlara söylüyorum biri telefonla konuştuğu için diğer arkadaşa söylüyorum ayağa kalkıyoruz çocuk korkuyor elimde ki sigarayla bunu üzerinde söndürürüm diyorum bağırıyorum küfrediyorum galiba sonra çocuk korkuyor yanımda kilerle beraber bir yere girip arkadan dolanıyoruz duvardan atlıyoruz ve kaçıyoruz burda beraber atladığım bazı insanları tanımıyorum. 2 arkadaşım içerde kalıyor bende telefondan arkadaşı arıyorum tam o ara korkuttuğumuz cocuk bisikletle yavaş yavaş üstüme geliyor bende o ara küs olduğum kuzenimi görüyorum önce birbirimize bakıyoruz aldırıs etmiyormuş gibi sonra ben kuzen diye bağırıyorum tokalaşıp sarılıyoruz arkadan diğer kuzenimin sesini duyuyorum ama onu görmüyorum galiba o kavga ettiğim çocuk o arka da ki kuzenime selam vermeye(burdan emin değilim) gidiyor barıştığım kuzenimle konuşurken hala telefondan içerde ki arkadaşımı aramaya çalışıyorum.
Allah Razı Olsun.

Okudunuz mu?  Rüyada Kertenkele görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Senin ile aynı görüşü taşımayan birileri ile anlaşmazlık yaşaman sonucunda yaşayan sıkıntılardan huzursuz olacağını gösterir. Bu kimseler senin ailenden biri olabileceği gibi iş hayatından biri veya birileri de olabilir. Bu rüyayı bir uyarı olarak adletip tedbir alman ve buna göre adımlarını atman gerektiğini işaret eder. Doğru adımlar atman neticesinde güçlü ve saygın bir kimse olarak görülecek ve işlerinde daha iyi bir hal almaya başlayabilirsin. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


18-Unexpected
Selamın Aleyküm. Rüyamda ben, Umut ve Oğulcan diye bir arkadaşım bir yerde oturuyoruz, U dönüşlü şekil verilmiş olan oturma yerlerinin önünde de bilgisayarlar var ve herkes kendi halinde bir şeylerle uğraşıyor. Umut arka tarafımda oturuyor ve Oğulcan ise birkaç blok sağımda oturuyordu. Yanılmıyorsam birkaç kişi daha vardı bizim sınıftan ama kim tam hatırlamıyorum. Gerçekte Umut eleştirmediği zaman iyi bir arkadaş, tavsiye veren ama çok sıkan da bir arkadaş. Rüyamda herkes kendi haliyle uğraşırken. Ufak bir sohbet açılıyor ve Umut direkt olarak o sohbet üzerinden bana saldırmaya başlıyor. Daha sonra ben de buna çok sert bir şekilde çıkışıyorum, sözlü olarak ama küfür kullanmayarak. Ondan sonra o da bana bir şeyler söylemeye çalışıyor ama doğru düzgün bir şey söyleyemiyor çünkü söylediğim şeyin haklılık payını o da biliyor. Neyse sonra aramızdaki sözlü tartışma çok azcık daha sürüyor ve ben ayağa kalkmış haldeyken o da ayağa kalkıyor ve yanıma kadar geliyor. Hala laf söylemeye çalışıyor, kendini kurtarmaya çalışıyor ve beni daha da çok sinirlendiriyor. Daha sonra bunun omzuna sertçe bir itekleme hareketi yapıyorum. Oğulcan bizi ayırmaya falan çalışıyor ve ayırdıktan sonra Umut’un yüzüne çok sinirli bir şekilde bakıyorum, omuzlarım kalkık, göğsüm hafif içeri bir şekilde ve gözlerimle çok pis bakışlar yapıyorum. Korkma ile korkmama arasında gidip geliyor o ve o da bana normal bir şekilde bakıyor önümde durmuş. Daha sonra ise rüya bitiyor. Teşekkürler.


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyanda görüp tartışma yaşadığın kişi ile gerçekte de rüyandaki gibi bir sorun yaşama ihtimaline işaret etmektedir. Senin sinirlenmene ve üzülmene neden olacak bir davranış ve sözde bulunması ile aranızın açılıp birbirinizden kısa bir süreliğine de olsa uzaklaşmanıza ve kırgın durmanıza işaret etmektedir. Rüyan bu konuda uyarıcıdır. Yani kırgınlık ve küslüğün oluşmaması durumun büyümemesi adına büyüklük yapabilir, alttan alabilir ve sorun yaşanmasına engel olmaya çalışabilirsin. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kiraya Vermek görmek (İmam Nablusi)

18-Unexpected
Selamın aleyküm. Rüyamda sınıfımdayım ve bir arkadaşım yanımda ama o bizim sınıftan değil. Sınıfta biz eğlenirken, camdan dışarıya fakan bakarken bir kaç düşmanım bizi görüyor ve bize laf atıyor, bizi tehdit ediyor. Toplamda 3 kişi onlar ve bize oraya gelirsek kötü olur tarzı bir şey diyor. Biz de hadi gelin ne olacak diyoruz ve onlar gelmeye başlıyor. Sınıfta yanlış hatırlamıyorsam bilgisayar öğretmeni var ve o düşmanlar buraya doğru gelirken geldiklerini duyabiliyordum, yani onlar merdivenden çıkarken bir takım ses çıkarmışlardı ve o nedenle onları duymuştum. Neyse geldiler ve sınıfın kapısını açtılar ve ben de öğretmene hocam şunlarla bir konuşabilir miyiz dedim ve o da kabul etti. Sınıftan dışarı çıktık ve bunlar çoğalmış ve yanımdaki arkadaşım direkt olarak bunların üzerine gitmeye başladı ama bir şey eksikti, benim düşmanların ortada yoktu ve ben de bunlar burada ama saklanıyorlar ve her an herhangi bir yerden çıkar bunları biliyorum derim ve arkadamdaki kolonun arkasına baktık ve çok kısa bir süreliğine izledikten sonra bunlara ses verdim ve bana beni onların kuyusuna düşmem için numara hazırlamışlardı yani en azından öyle anladım ben rüyada onu. Neyse numaraları ise benim aynı sınıfta olduğum arkadaşımı dövüyormuş gibi bana göstererek bana gözdağı vermek gibi bir şey ama o dövülüyormuş gibi yapan arkadaşta onlardandı ((( Rüyamda öyleydi ama gerçekte de onlardan mıdır bilmem. Özünde o panteist birisi ama yine de huy olarak fena bir arkadaş değildir. Sadece bildiğin tek şey o dövülüyormuş gibi gösterilen arkadaşın bir zamanlar dövüyormuş gibi yapanlarla aynı sınıfta olduğu, en azından biriyle. ))) çünkü onu onların yanında görmüştüm ve dedim, o zaten sizden beni kandırmaya çalışmayın tarzı bir cümle kurmuştum ama onlar hâlâ numaralarına devam etmişlerdi. Neyse daha sonra benim o yanımdaki arkadaşım bunlarla hafif münakaşa ediyor. Hatırladığıma göre arkadaşım bunların üstüne gidiyor ve onun düşmanları da hafif hafif geri çekilmek zorunda kalıyordu ama benim düşmanlarım ise bana hâlâ o numarayı yutturmaya çalışıyordu ama ben yutmamıştım. Neyse daha sonra benim düşmanlarım bana beni o numarayla kandırmaya çalışırken ve de arkadaşımın kendi düşmanlarının üstüne üstüne giderken rüya bitti ya da devamı vardı ama hatırlamıyorum. Teşekkürler.


Tohat
Ve aleyküm selam. Düşmanlarının varlığına ve senin kötülüğünü istediklerine, seninle ilgili bilgileri ve sırları bilmek istediklerine, bunlara karşı dikkatli olman ve tedbiri elden bırakmaman gerektiğine delalet ettiği gibi bu kimselere karşı üstünlük sağlayacak atılımlarda bulunacak, haklarından gelecek ve mağlup edebileceksin. Böylece onların zarar vermeleri konusunda güven altında olabileceksin. Fakat bu durumun zamanla gerçekleşebileceğine işarettir. Rüyan aynı zamanda senin Allah’ın istek ve emirlerini gözeten biri olacağına ve bu nedenle Allah’ın koruyuculuğu altına gireceğine, hak yolunda yürümeye özen gösterip güzel ahlakla hareket edeceğine ve hayatını buna göre tesis edebileceğine delalet etmektedir. Allah doğrusunu en iyi bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Kilit görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selâmünaleyküm, rüyamda dairemin mutfak penceresinden bakıyorum, elimde telefon ama konuşmuyorum kimseyle, baktığım yer kapımızın önünde arabaların park ettiği alan. 10-12 arabalık bir yer. bu park yerine lüks, siyah, spor tipi bir araba geliyor, (porsche olsa gerek)üzerinde beyaz yazılarla yazılar vardı, ne yazıyordu hatırlayamıyorum. arabanın plakasında arabanın maddi değiri yazıyormuş. 49911 €ürö gördüğümü hatırlıyorum. 49 bini kesin gördüm kusurunu tam doğrumu hatırlıyor muyum bilmiyorum. Arabadan bir kel insan, erkek indi. kapıda biraz durdu. Sonra birden bir yaşlı komşunun oğlu geliyor, ve kimler bilmiyorum, bu adımı tekme tokat dövüyorlar. o kel adam etrafa bakıyor, beni de pencerede görüyor, elimde kulağımda Telefonla Polisi aramaya çalışıyorum bağlantı kurulamıyor. o keln adam yukarı baktıkça ben görmüyormuşum gibi bakmıyorum yüzüne.
sonra bir arabanın bagaj kapağı açık, içine iki dövülen kişi yi koyuyorlar. arabanın markası mercedes, rengi siyahtı. halen Polisi arıyorum ulaşamıyorum. ve birden bire bir komşumla konuşuruz Telefonda, diyorum ki bebeğinin tadını çıkartmaya bak, cennet kokusu, bir daha alamazsı. gerçektende taze bebeği var 4 aylık gibi. bir daha camdan bakıyorum ve kimsecikler kalmamış pakta gitmişler.
ne anlamı olabilir rüyamin. Allah razı olsun sizden yorumlarsanız sevinirim .


Tohat
Ve aleyküm selam. Hem başarılarına hem de minnet duyacağın bir kimseye edeceğin hayır dualara işaret etmektedir. Giriştiğin işleri hakkı ile sonuçlandırman, istediğin gibi olması ve bunlardan büyük başarılar çıkartman neticesinde ün yapman, başarılarının duyulması, takdir toplamana, sayılmana sevdiklerinin gurur kaynağı olmana vesile olacaktır. Göreceğin yardım ve destekleri karşısında hürmet edeceğin bir kimseye hayır dualarda bulunarak minnet borcunu bu şekilde ödemeye çalışacağına, her daim sevip sayacağın bir kimse olarak kalacağına delalet etmektedir. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır elbette.


18-Unexpected
Selamın Aleyküm. Rüyamda okuldayım ve herkes dövüş sanatlarıyla uğraşıyor. Önümde bir ekran var bir dövüş sanatını ne kadar iyi bildiğimizle alakalı. Ben dövüştükçe bu oran artıyor ve atıyorum yüz çizgiden yüz tanesi dolması gerekirken bende yüz çizgiden yaklaşık 75-80 kadarı doluyor rüya sonuna doğru fakat daha okula yeni giriş yaptığım bu oran 50 civarlarında falan. Önüme bir kız geliyor ve benimle dövüşmek istediği çok bariz onun duruşundan. Bende gardımı alıyorum ve dövüşmeye başlıyoruz. Bir ara dövüşürken benim kafamı yakalıyor ve bacaklarını arasına sokup karnımdan beni boynuna doğru kaldırıp beni atacakken ben bu hareketini önceden tahmin edip ağırlığımı onun dengesini bozacak şekilde arkaya doğru veriyorum ve düşüyoruz ama altta kalan o olup ben kazanıyorum. Bir kızla daha dövüşüyorum ve yine kazanıyorum. Bu sefer karşıma benim eski sınıf arkadaşım geliyor. Kendisi zina yapmış ama daha sonra pişman olup tövbe edip, bunun üstüne haccada gitmiş birisi. Neyse, onunla konuştuktan sonra ( ne konuştuğumuzu bilmiyorum ) kendisi zıplayıp bana çift tekme atmaya çalıştı defalarca. Ben de ger tekme atışında onun tekmelerini elimle savuşturdum yumuşakça. Daha sonra ne oldu bilmiyorum ama başka eski bir sınıf arkadaşım yanlış hatırlamıyorsam bana bir tokat attı, tokat atmamış ve konuşmuş da olabiliriz. Neyse o arkadaşta 4 veya 7. sınıfta kalan bir arkadaş. Kendisi şu an kötü, iyi değil. İyi değil derken hasta anlamında demedim, bazı kötü şeyler kullanıyor. Neyse daha sonra onunla dövüştüm mü dövüşmedim mi konuştum mu yoksa konuşmadım mı bilmiyorum ama onu da bir şekilde geçmiştim ve dövüşte en iyisine doğru ilerliyordum. Benimse tecrübe puanlarım artmıştı ve neredeyse en iyisiyle eşlenik duruma gelmişti zaten başta da dediğim gibi. Ben en iyisinin yanına gittim, yanına gitmekten kastım onu uzaktan gördüm ve onun kahyası da vardı yani yardımcısı ve o yardımcısı yine başka birisine dövüşmeyi öğretiyordu ve en iyiside onları izliyordu. Ben de bu olayları gördükten sonra rüya bitti. Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Lahavle Vela Kuvvete İlla Billah demek görmek (İmam Nablusi)

Not: Bu rüyanın öncesi de var ama hatırlamıyorum tam olarak fakat bir ara evde olduğumu ve daha sonradan çıkıp buraya geldiğimi hatırlıyorum, yani okula. Ayrıca okul benim okulum fakat giriş kısmı okulumun girişine benzemiyor, farklı bir yer ama koridorlara doğru ilerleyince benim okula dönüşüyor.

Not2: Gerçekte, rüyamda o en iyisini tanımıyorum, belki sima olarak görmüşümdür de tanımadığım kesin, yani bir görüşlüşmüşlüğümüz. Aynı şekilde onun yanındaki yardımcısı da. Rüyada, gerçekte tanıdığım iki kişi var, onlarda zaten eski sınıf arkadaşlarım, diğerlerini tanımıyorum.


Tohat
Ve aleyküm selam. Bedenen ve ruhen kendini yıpratacak derecede yorman neticesinde rahatsızlanmana, kendini güçsüz, yorgun hissetmene neden olacak bazı davranışlarda bulunmana, sağlığını ön planda tutarak yapmak istediklerini yapman, sağlığını göz ardı etmemen gerektiğine işaret etmektedir. Buna özen göstermemen sonucunda rahatsızlanarak rahatsızlığını gidermek amacı ile sağlığın için uğraş vermek zorunda kalabileceğine delalet etmektedir. Amacın zamanında yapmadıklarını yeteri kadar yerine getirmediklerini telafi etmek olsa da rüyan sağlık konusuna vurgu etmektedir. Rüyan bir mesaj niteliği olarak gösterilmekte olup önlem alman için kullanabileceğin bir rehber olarak algılayabileceğin nitelikte bir rüyadır. Allah doğrusunu en iyi bilendir elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada Kahvehane görmek (İmam Nablusi)

Mustang
Selamun Aleyküm bu rüyayı 2. Görüşüm ama bu sefer başı farklı rüyamda babamla bana akrabadan telefon almaya gidiyoruz telefon fiyatlarına bakarken arkadaşım geliyor ve bemi takip et bir şey göstereceğim diyor giderken birkaç muhabbet ediyorduk telefoncuya girdik orada akrabalar çalışıyordu aslında telefoncu akrabamız yok
Sonra arkadaşım gidiyor kuzenim geliyor bir telefon sorarken bir telefon veriyor akraba denemek için dışarı çıktım ama mekan değişmişti etrafta çok tinerci vardı yavaş yavaş mekana geliyorlardı yaşları hem ufak hemde büyük olanlarıda vardı o esnada akraba dışarı çıkmıştı bağırdım hemen gir içeri gir burayı basacaklar diye içeri girdik kapıyı kitledik bizimkiler bir odaya girdi ben aşağı kata girdim ama aşağı kat inşaat halindeymiş oradanda giriyorlardı aralarına kaynadı yukarıdalar koşun koşun diye bağırdım bazıları etrafımı sardı ben sadeve müşteriyim dedim inanmadılar yukarıda kırbaç sesleri geliyordu akrabalar dövüyorlardı bende güldüm ve o soru soran çocuğa yumruk geçirdim etraftakiler bana vurmaya başladı bende vurmaya başladım çember yaptılar dövecekken babam birkaçını silahla vurdu ve yukarı çıktı bende geri kalanını döverken benden ufak bir çocuk beni dövmeye başladı bende onu dövdüm kavga devam ederken akrabalar yetişti hepsi teker teker giderken o beni döven çocukla tanıştım adının cafer olduğunu söyledi giderken son bir yumruk attım özür diledim arkadaş gibi olmuştuk


Tohat
Ve aleyküm selam. Bu tür rüyalar gerçeklikle örtüşen doğrudan birbirini karşılayan rüyalardır. rüyanda gördüğün gibi gerçek yaşamda da bir yerde toplulukta meydana gelebilecek, tartışma, husumet, kavga, kargaşa gibi sorunların var olabileceğine işaret ettiği gibi aralarına gireceğin veya çevrende olan kimselerin sana zarar vermeyeceğinden emin olman yararına olacağını gösteren uyarı niteliğinde olan bir rüyadır. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm,
Rüyamda gerçekte tanıdığım bir kız arkadaş biriyle sorunu olduğunu söyleyip benden yardım istiyor gidiyorum 2 erkekle önce sözlü tartışıyoruz sonra birini boynundan tutup tokat atıyorum ve kaçıp gidiyorlar. Daha sonra bir yere gidiyoruz orada ben danışman gibi bir şeyim devlet büyüğüne sarılıyorum ve uyanıyorum. Yorumlar mısınız? Teşekkürler.


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüya sahibinin hem sosyal çevresinde hem de iş ortamında karşısına çıkacak sorunlara ve bu sorunlar için bulacağı çözümler ile sorunlarını halletmeye çalışacağına, çalışma ve gayretin ile bereketinin, rızkının artacağına, maddiyatın iyileşeceğine mutlu olup rahatlık göreceğine delalet etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır tabi.

Okudunuz mu?  Rüyada Kabir görmek (İmam Nablusi)

18-Unexpected
Selamın aleyküm. Rüyamda; bu sene mezun olduğum okulumdaki sınıfımdayım. Derste ise teee benim ilkokuldan öğretmenim var. Neyse, o öğretmen derse gelmeden önce herkes kendi halinde ve bende telefonumda bir şeyler yapıyorum ama oyun oynamıyorum. Neyse, arkadaşın teki geldi ve bana sen üniversiteyi nasıl kazanıcan bu gidişle falan dedi ve yine bu tarz söylemlerde bulundu. Ben de bayağı bir sinirlendim ve bunun yanına hiç sinirli olmadığım kadar sinirli gittim ve bu seni ne ilgilendiriyor, kazanırsam kazanırım kazanmazsam kazanmam, benim seçimlerime ne karışıyorsun tarzı bir şeyler dedikten sonra o da bir şeyler demeye çalışırken bunla biz kapıştık. O benim boynuma, ben onun boynuna sarıldım yani kavga anlamında ve sonra bunu boyun kilidine aldım. O sırada sınıftakiler bizi bir güçle ayırdı. Daha sonra bana hala bir şeyler söylemeye çalıştı falan. Daha sonra ortalık sakinleşti ve öğretmen geldi, o başta bahsettiğim öğretmen. Neyse, daha sonra bu, bizim kavga ettiğimizi öğrendi ve sınıfa topluca bir azar attı. Daha sonra benim elimde de mavi, kalınca bir dosya vardı. O da öğretmen masasının üzerindeydi ve öğretmen onu alıp yere attı. Ben de o dosyayı alırken rüya bitti. Teşekkürler.


Tohat
Ve aleyküm selam. Görmüş olduğun rüya baştan sona toplumla ilgilidir. Yani toplum içindeki durumun ve yaşadığın çevrenin durumu ile ilgili olup bunların birbiri ile uyumuna işarettir. Yeteri kadar bilgi be tecrübeye sahip olmayan fakat her konuda ahkam kesmeye çalışan kimselerle aynı ortamda bulunmak ve senin düşünmeden hareket edişin ile birlikte toplum içindeki saygınlığını zedeleyebilecek sözlerde bulunmana işarettir. Düşünerek hareket etmen, bir söyleyeceğini iki kere düşünmenin senin yararına olabileceğini, topluma ayak uydurmanın onlara tamamen uymak olmadığını bilmenin gönül rahatlığını yaşayacak ve buna göre adım atacaksın. Allah en iyisini bilendir.


mumsema rüyada kavga, rüyada imamla kavga etmek, rüyada kavga etmek imam nablusi

Bu kategoride yer alan Rüyada Karne görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Kavga Etmek görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.