Anasayfa
21 Ekim 2023, 10:49
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Kitap görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Kitap görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
KİTAP

Rüyada kitap görmek, kuvvettir. Bundan dolayı elinde bir kitap bulunduğunu gören kimse, kuvvete erişir.

Kitap eğer açıksa yaygın bir haber, kapalı ise, gizli bir haberdir. Eğer kitap erkek çocuk elinde olursa, müjdedir. Kadın elinde olursa, sevinçli bir iş beklemektir. Kitap açık ise, rüya sahibinin sakınması gereken bir haberdir.

Rüyada elinde dürülmüş bir kitap olduğunu gören kimse, yakında ölür.

Kendisiyle bir kimse arasında münakaşa ve düşmanlık veya karışık bir işi bulunan, kitabı sağ tarafında görse, o kimsenin delil ve şahid getireceğine işarettir. Eğer rüyayı gören azap ve sıkıntı içinde ise, kurtulacağına yorumlanır. Eğer rüyayı gören bir şeyden dolayı üzüntülü ise veya vatanında değilse, onun işinin kolaylaşacağına ve çabucak ailesine döneceğine yorulur.

Kitabını sol tarafında gören kimse, yaptığı bir işten dolayı takdir edilir ve saygıyla anılır. Sağ tarafta görülen kitap ucuzluk ve bolluktur.

Bazı yorumcular, rüyada mühürlü bir mektup gönderen kimse bir hayra ve büyük bir rütbeye veya memuriyete kavuşur. Ona yakın ve uzak olanlar ona itaat eder. Eğer bu rüyayı gören bir kadınla evlenmek istiyorsa, onunla evlenir. Mektubun mühürlü olması, işi araştırmaktır, dediler.

Bir kimse rüyada gökten kendisine bir kitap indiğini görse, o kimsenin o kitaptan anladığı veya hatırladığı şey hayırsa, hayırla; şerse, şer ile yorumlanır.

Bazen kitap kişinin kendisiyle iyi anlaşan arkadaşına, bazen de üzüntü ve kederden kurtulmaya ve hastalıktan iyileşmeye işarettir.

Okudunuz mu?  Rüyada Kıyma görmek (İmam Nablusi)

Rüyada kitapçıyı görmek, üzüntü ve kederden kurtulmaya, müşkül şeyleri halletmeye ve garip haberlere vakıf olmaya, bekarları evlendirmeye veya günahkar

bir kimsenin tövbe etmesine işarettir.


Cevap: Rüyada Kitap görmek (İmam Nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada kitap görmek göstermiş olduğunuz üstün başarılarınızdan dolayı kazancınızın artacağına ve bundan dolayı aile büyüklerinizin sizinle gurur duyacaklarına yada kitap okuduğunu görmüş iseniz alacağınız bir sorumluluğu en iyi şekilde kısa zamanda teslim edeceğinize ve başarılarınızın da kısa zamanda yükseleceğine işaret eder.


Yorum: Rüyada Kitap görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm… Rüyamda odamda bir kütüphanem varmış. (Gerçek hayatta ki kütüphanemden farklıydı. Ve farklı kitaplar vardı.) Kitapların hepsi dini kitaplar. Bunlardan bir kaç tanesi seçip okumaya başlıyordum. Hızlı bir şekilde okuyordum.Seçtiğim kitapları bitirdiğimde ilmimin çok artmış olduğunu hissettim. İçimden yıllardır aradığım edinemediğim ilme birkaç kitapla eriştim subhanAllah diyordum. İnşAllah yorumlarsınız.


Yorum: Rüyada Kitap görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyada gördüğünüz şekilde olduğu gibi gerçekte de aslında içinizde var olan isteği yaşayacağınıza yorumlanır. Dine olan merakınızı araştırıp hayatınıza geçirmeye çalışacaksınız. Yine de en doğrusunu Allah bilir.


BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; Deniz kenarındayım ve bir kordona da benzemiyor yani taşlar, kayalar falan var ve ben o kayaların en ucundayım, hava rüzgarlı, kapalı ve inanılmaz dalgalı, her dalga kıyıya sanki bir yumrukmuş gibi vuruyor ve kayaları sanki hendek gibi açmış yaklaşık 3 büyük hendek gibi. Müzik dinliyorum ve sevdiğim bir müzik. Daha sonra kalkıyorum ve o hendek gibi yerlerin üstünden geçip bir yere gitme ihtiyacı duyuyorum. O hendek gibi aşınmış kayaların üstünden geçerken hala çalan müziğe göre adımlarımı atıyorum, yani ritme göre gidiyorum. Bu arada müzik telefonumda falan çalmıyor, sanki müziğin sesi göklerden geliyor.

Okudunuz mu?  Rüyada Kapı Kapamak ve Açmak görmek (İmam Nablusi)

Neyse, gideceğim yere gitmek üzere yola koyulduğumda 2 erkek sınıf arkadaşımla karşılaşıyorum ve bana biz fotoğraf çekiniyorduk gel senle de çekinelim dedi ve ben normalde fotoğraf çekinmeyi seven birisi değilim gerçekte ama bu rüyada biraz cesaret edip tam fotoğraf çekerken bir şey oluyor, bir haber alıyoruz ve gitmek zorunda kalıyoruz beraber. Gidiyoruz ve bir ara onlardan ayrılıyorum ve gece vakti bir şehrin ortasında hatırlıyorum kendimi ve sanki müfettişmişim gibi bir şeyleri aramam gerekiyor ve önüme birçok kanıta götüren yol çıkıyor ve yanlış hatırlamıyorsam onların birçok kısmını çözüyorum ama sonuca ulaşıyor muyum bilmiyorum.

Rüyamın bu taraflarını fazla hatırlamıyorum. O yüzden biraz daha hatırladıklarımı anlatacağım. Bir ara kapalı bir mekanda kitap okuyorum kitaba çok fazla dalmışım ama yanımda birkaç kız var, sanırım yaklaşık 3 kız ve o 3 kızdan ikisi kavga ediyor ve diğer kalanda onları ayırmaya çalışıyor. Ben de tabi gürültüyü çekemediğim için kavgayı sinirlenip kavgayı ayırmıyorum ve içimden banane diyorum ve bir sinir ve çok ufak da bir korku var acaba aralarında çok kötü bir şey olur mu diye.

Okudunuz mu?  Rüyada Kelime-i Şehadet görmek (İmam Nablusi)

Yani gerçekte yanımda kavga eden iki kişi göreyim yine aynısını yaparım, ayırmam. Ayırdıklarım çok nadirdir ve gerçekten her şey kötüye gittiyse, yani aralarında artık birbirlerini öldürme yetisi öne geçmeye başlamışsa ayırırım. Ben rüyamda gördüğüm kızlar sadece birbirini ittiriyordu yanlış hatırlamıyorsam.

NOT-1:Rüyamın devamı aslında yukarıdaki anlattığım rüyanın ortalarından sonraki kısmı olabilir. Yani ben ilk başta kayalardan ayrılıp bir yere gidiyordum ama o yeri bilmiyordum ya, işte aslında arkadaşlar beni görmeden önce o yere gidip tekrar kayalara geri gelip, biraz takıldıktan sonra tekrar giderken arkadaşlara denk gelmiş olabilme ihtimali yüksek. Yani aslında öyle hatırlıyorum.

(Biraz karışık ama bu rüyanın anlamın ne olabilir? Açıklarsanız minnet duyarım. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.)


arifselim
Aleykum selam. Evet gördüğün rüyan gerçekten karışık ve manası açık değildir. Bir rüya açık ve berrak ise ancak tabir edebiliriz. Doğrusu bu rüyana isabetli bir yorum yapmamız pek mümkün değil. Allah’a havale ederek rüyanın hayrını dilemek de yeterlidir ve en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda arkadaşlarımla oturuyoruz bir tanesi hariç hiç birini tanımıyorum ve bir olay var birileri tartışmış üstü kapalı tanıdığı arkadaşım anlatıyor şunla şunun arası kötü diye sonra da elimde kitap buluyorum kitabın bir sayfası açık ve o iki kişinin neden arasının bozuk olduğunu okudum isimleri de vardı ama unuttum.

Okudunuz mu?  Rüyada kurbanlık koyun görmek ne demek? tabiri nedir?

Tohat
Karakterinizi gösteren bir rüya görmüşsünüz. Rüyaya göre sizin sabırlı, objektif, kararlarından ödün vermeyen, sağlam duruşa sahip, aklı ile hareket eden ve bu özellikleri ile örnek olan bir kimse olduğunuza delalet eder. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
Ruyamda şehirden uzak bir yerde sanirim orman piknik alani gibi yeşillik bir yerde nişanlanacağim kiz elinde bir tane yeşil kibatabi göhünden çikarp bana verdi.iki eliyle kitabi bana uzatti bunu burdada diğer taraftada okuyalim olurmu dedi. Kitabi sağ elimle aldim sonra iki elimle simsiki tuttum.sonra nişanlima seni çok seviyorum sen çok hayirli temiz bir eşsin vss dua ettim.farkettimki nişanlimin üzerinde kitabin üzerindeki işlemeler desenler vs aynı renk yeşil elbise vardi.


Tohat
Hayattan alacağınız sizi zorlayacak bir sıkıntıya ardından müjdeli bir haber ile işleriniz yoluna girecek ve siz de bunun ferahlığı içinde mutlu olmaya başlayacaksınız şeklinde tabire sahiptir. En doğrusunu tabiki Allah bilebilir.


melek38
Selâmün aleyküm,
Rüyamda eski oturduğumuz dairenin alt katında tek başıma duruyordum ve pasta yiyerek televizyon izliyordum.
Sonra haber aldım ki babam izinden gelmiş bende üst kata çıktım ve babamın elini öptüm. Biraz sohbet ettik ve sonra o benim elimi öptü bende gülerek ve kafasını okşayarak berhudar ol evladım dedim ve tekrar alt katta ki daireye indim.
Kapının önünde temkinliydim, sanki daireye birisi girmiş gibi.
Neyse tekrar televizyonun karşısına oturdum ve yatak odasından garip garip sesler gelmeye başladı, gidip kontrol ettim ve kimse yoktu.
Tekrar salona döndüm ve oturdum, içimde biraz ürperti vardı ve bir anda salonun duvarında bir yol açıldı, delik gibi, geçit gibi bir şey anlatılması zor.
O yola biraz korkarak yürümeye başladım ve arkamda bir ses duydum.
Döndüm ve bir kitaplık vardı içi kitap dolu. Raflardan birisinde iki kitap kımıldıyordu yukarıdan aşağıya, ses ordan geliyordu. Sanki birisi elleriyle o iki kitabi kaldırıp rafa vuruyordu ama kimse yoktu.
Sonra o iki kitap geriye doğru, raftaki diğer kitapların arkasına gitmeye başladı ve o iki kitabın yerine başka büyük bir kitap geldi. O kitabı aldım, üstünde Arapça ve Türkçe bir şeyler yazıyordu, ve bağrıma bastım sonrada uyandım.
Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Kavun ve Karpuz Satıcısı görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Doğru kararlar verebilen, aklı başında, aklını kullanmayı iyi bilen ve buna bağlı olarak az hata yapmana ve çevrenin de senin özelliğini taşıyan kimselerden oluşmasına eğitim hayatına önem kültürünü geliştirmeye, sürekli öğrenmeye özen göstermeye delalet etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Beyaztuz
hayırlı cumalar. rüyamda iş yerindeyim camdan bakıyor oluyorum.. eski görüştüğüm erkek arkadaşımın camı karşıda ( gerçektenden de karşı karşıya) rüyamda o cama bakıyor oluyorum. camın önünü kitap dolu kitaplık ile kapatıldığını görüyorum. onu görmemi engellediğini düşünüyorum. üzülüyorum ne demektir teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Kelepçe görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Eskileri unutmadan tecrübe edineceğin şekilde istikbalini şekillendireceğine, buna bağlı olarak gereksiz bilgi ve alışkanlıkları bir tarafa koyarak ruhen, zihnen ve duygusal anlamda mantıklı ve doğru olanı yapmaya özen göstereceğine delalet etmektedir. Allah en iyisini bilendir.


162E
Hayırlı sabahlar.Ruyada ilgi duyduğum kisinin apartmanınin önünden geçiyordum. Başımı kaldırıp evlerine bakıyorum. Pencereleri yere degicek kadar genişti ve tam karşıda büyük bir kitaplık vardı, tamamı kitaplarla doluydu. Camın önünde de dünya klasiklerinden ve Türk yazarlardan kitaplar sayfaları kapalı ön kapağı bana donuk şekilde camın alt kısmına dizilmisti.Birkac eşya daha vardı küçük bir koltuk elektronik bir alet gibi . Sonra apartmana o evde mi acaba düşüncesiyle girdim apartman hem okul hem öğretmenlerin kaldığı bir lojmanmis. İki veya üç tane başörtülü öğretmen vardı. Bİ tanesi diğer kişilere bişeyler söyledi. Böyle bir rüya.


Tohat
Hayırlı günler. Etrafındaki insanların bilgi ve donanımlarının eksikliklerine rağmen senin bunlardan etkilenmeden daha farklı bir düzen içinde olmayı seçeceğine, ilim ve bilgi yolunda hayatına titiz bir yaklaşım sergileyerek faydalı bir donanımla doldurabileceğine delalet etmektedir. Allah en iyisini bilendir tabi.


18-Unexpected
Selamın aleyküm. Bu rüyamı sabaha karşı 9 gibi görmüştüm. Aslında yazıp yazmamakta kararsız kaldım çünkü rüyam uzundu ama önceki kısımlarını hiç hatırlamıyorum fakat sonlarını hatırlıyorum. Şöyle bir şey var ki, aslında rüyanın sonlarından da tam olarak emin değilim fakat bir yandan da öyle hatırlıyor gibiyim. Yine de anlatmak istiyorum. Rüyamın sonlarına doğru ben ve sevdiğim kız karşı karşıyayız ve aramızda aşağı yukarı birkaç metre var. Ya bir yapının içerisindeyiz ( aynı okul vs. gibi ) ya da dışarıdayız. Neyse, karşı karşıyayken yanılmıyorsam biraz birbirimizle konuşmuştuk ama ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum, normalce konuşuyorduk sanki. Birbirimizle konuşurken aramızdaki mesafe belliyken, biraz birbirimize yaklaşmıştık sanki ama hala aramızda yine de birkaç metre mesafe var. Yani ilk baştaki mesafe atıyorum 4-5 metre ise ikinci mesafe 2-3 metre gibi, bu rakamları örnek olarak verdim sadece. Aynı zamanda ise sadece robot gibi durup konuşmuyoruz. İlk başta sanki birazcık öyleydi yani biraz robot gibi yerimizde durmuş konuşuyor gibiydik ama daha sonra hani hatırladığım kadarıyla mimiklerimizi, jestlerimizi falan kullanıyoruz konuşurken ve olduğumuz yerde de hareket ediyoruz yavaş yavaş. Neyse, birbirimize biraz yaklaştıktan sonra ise çeşitli kitaplardan sayfalar uçuşmaya başladı aramızda ve hatırladığım kadarıyla çok fazla sayfa vardı. Aynı zamanda o sayfalar uçuşurken yine onun bana konuştuğunu hatırlıyorum, jest ve mimiklerini kullanarak. Bu arada ayakta konuşuyoruz, herhangi bir yerde falan oturup da değil yani, sırf ayakta. Rüya burada bitmiş olması lazım. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Kaş görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyanda sevdiğin ile aranda uçuşan yapraklar sevdiğinle arandaki anılara işaret eder ki bu anıların tekrar canlanması, eski günleri tekrar yaşamanız ve devam etmeniz yönünde de değerlendirildiği gibi geçmişe set çekerek yeni bir defter açmaya da delalet etmektedir. Neticede her iki durumda da senin beyaz defterin dopdolu mutluluk, sevinçle dolacağın, heyecanlanacağın günler geçireceğin, işklerin yolun önündeki şansının açılarak bugünlerden daha iyi bir hayat geçireceğin şeklinde yorulmaktadır. Hakkıyla en iyi bilen Allah’tır tabi.

Okudunuz mu?  Rüyada Kereste görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Ben rüyamda güya evimdeydim, ama benim şu anki evimden gerçekten farklı bir evde idim. Yatağımın kenarında oturuyorum ve aşırı ilgimi çeken, resimli roman gibi bir kitap okuyorum; biraz değişik bir kitap. Kitaptaki karakterleri biliyorum ancak. Ama o sırada annem beni rahat bırakmıyor ve sürekli ısrarla banyoya girmemi söylüyor. Ben kitaba devam etmek istiyorum ama o da ısrarcı. Sonunda beni zorla banyodaki büyük bir küvetin içine götürüyor, banyoda birkaç ayarlama yaptıktan sonra gidiyor ve ben de suyu ayarlıyorum. Banyomuzda da normalde olmayan garip şofben tarzı bir şey varmış, onun için de suyu ayarlamak da zorluyor beni biraz ama sonunda halledip suyun altına geçiyorum ve suyun altında yıkanırken kitabı okumaya devam ediyorum o kadar hoşuma gidiyor çünkü. Yanlış hatırlamıyorsam da bütünüyle çıplak değilim, üstümde hala bir şeyler var. Ama kısa bir süre sonra gerçekte tanımadığım bir adam banyoda beliriyor, ellili yaşlarda, ve benimle konuşmaya başlıyor. Rahatsız oluyorum ama rüyamda tanıdığım biri olduğu için bir şey de diyemiyorum. Rüyam burada bitiyor. Yorumlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Kırlangıç Kuşu görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam gerek iş hayatında gerek ailede mevcut olan sorunların ve çözüme kavuşması gereken durumların yakın zaman içerisinde hallolması ve sorunlardan arınmak manasındadır. Bunun yanı sıra rüya sahibini ferahlatacak güzel bir gelişme ile karşılaşabilir. Bir mirasa sahip olmak veya varsa sevdiği açılmaya işarettir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir arkadaşım kırtasiye açmış ben de orada oturuyorum. Sonra biri ajandalara bakiyor ve çıkıyor sonra o ajandalara ben bakıyorum ve üzerine bir şeyler yazmış diyorum arkadaşıma söylüyorum çok üzülüyor silecek okuyorum tükenmez kalemle yazmış silinmesi diyorum arkadaşımdan fiyatına bak da not alayım diyor 246 dlye okuyorum. Sonra oradan çıkarken beyaz kaban giymiş bir bayan kahve içim dlyor beyaz arabaya binip gidiyoruz şimdiden teşekkürlr


Tohat
Hayırlı günler. Hem rüya sahibinin hem de çevresindeki bir kimsenin bilgiye verdiği öneme bilgi birikimine sahip olmak adına çalıştığına, iş ve aile hayatında istenen gelişmelerin gerçekleşmesine, işlerdeki başarılara, rüya sahibinin ilgilendiği veya yaptığı işteki eksikliklerini gidermeye ve kendini geliştirmeye yöneliktir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


tugbasaran
Merhaba rüyamda annem kızım şu kıyafetleri poşete koy da ihtiyaç sahiplerine verelim dedi. Ben de kıyafetleri poşete doldurdum daha sonra okula gidiyodum o poşetle okula giderken dersin iptal olduğunu öğrenince, rüyamda arkadaşım ama normalde tanımadığım birine o elbiseleri vermek için çantayı açtığımda elbiselerin kitaplara dönüştüğünü gördüm. O kitaplardan bir kaçını ona verdim. Sonra bir tanıdığım erkek yine rüyamda tanıyorum gerçekte değil. 2 3 tabiri caizse serseriyle benim için tartışıyodu ve bu çocuğun başını ateşe veriyolardı. Bu da koşa koşa bir tanıdığının evine giriyodu sonra alevden hiç yara almadan kurtuluyodu. Bu kim bilmiyorum ama onun için çok endişeleniyodum. Hem elbiselerin kitaplara dönüşmesi hem de başının yanıp hiç yara almamasının anlamını çok merak ediyorum

Okudunuz mu?  Rüyada Kaz görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Merhabalar. Görmüş olduğun kitapların durumu alacağın ve yapacağın yardımlara, gerçekleştirmek istediğin çalışmaların neticesinde alacağın meyvelere, başarının ardından manevi kazanımların yanında maddi kazanımların da olmasına, ailenin seninle gurur duymasına, gördüğün yanma durumu ise şahit olduğun bir durum karşısında kayıtsız kalabilme olasılığına delalet etmektedir. Genel itibari ile hayırlı bir rüyadır. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada kitap görmek, rüyada ingilizce kitap görmek, rüyada kitap taşımak

Bu kategoride yer alan Rüyada Komutan görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Kitap görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.