Anasayfa
21 Eylül 2023, 16:04
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Kur’an-ı Kerim görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Kur’an-ı Kerim görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
KUR’AN -I KERİM

Rüyada Allah’ın yüce kitabını görmek, büyük hayırdır.

Bir kimsenin rüyada Kur’an-ı Kerim ayetlerinin Kur’an üzerinde okunması; emr-i maruf, ney-i münker yapmaya, şeref, sevinç ve yardıma ermeye işarettir.

Rüyada Kur’an dinlediğini görmek; rüya sahibinin devlet ve saltanatının kuvvetli, akibetinin güzel olmasına yorumlanır. Hafız olmayan kimsenin rüyada Kur’an-ı ezberlediğini görmesi, mülke nail olmasına işarettir. Rüyada Kur’an-ı yediğini görmek, o kimsenin Kur’an okumak vasıtasıyla geçindiğine işarettir.

Rüyada Kur’an-ı Kerim okuduğunu ve manasını anladığını görmek, rüya sahibinin akıllı biri olduğuna yorumlanır.

Rüyada diliyle Kur’an-ı Kerim’i yaladığını görmek, günaha işarettir. Bazen rüyada Kur’an-ı Kerim okumak, güzel ve salih amel yapmaya, derece ve mertebesinin yüksekliğine yorumlanır. Cahil kişinin rüyada Kur”n okuduğunu görmesi, ölmesine işarettir.


Cevap: Rüyada Kur’an-ı Kerim görmek (İmam Nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada KUR’AN-I KERİM’İ okuduğunu görmek bolluk,bereket,zenginlik,huzur ve ferahlık yaşanacağına ve muhterem ve çok yüce bir kişi olduğuna işaret eder.


Cevap: Rüyada Kur’an-ı Kerim görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Kuran ı kerim rüyamda yüzüme çarpıldı şeytani olduğunu öğrendim elimi kalbime koyup dua okudum gerçekten şeytani mi diye beynimde şeytan ın ismi hep oldu beynim uyuşuk unutkanlık var beni etkilemiş midir annem telefonda bana çok kızdı kulağım duymadı çok ağladım Allah beni cezalandırdı diye kafir olmuşmuyumdur neolur acil cevaplayın


Cevap: Rüyada Kur’an-ı Kerim görmek (İmam Nablusi)

Şema
< telefonda bana çok kızdı kulağım duymadı çok ağladım Allah beni cezalandırdı diye kafir olmuşmuyumdur >
hayır ne kafir oldun ne günahkar. şeytani rüyanın hiç bir etkisi yoktur

< Rüyada Kuranı Kerim Görmek

Rüyada kuranı kerim görmek, rüya sahibinin hayatta her daim hayırların en güzellerini bulmasına, kısmetin açık, şansın da hayat boyunca rüya sahibinden yana olmasına, aile içinde büyük ve kötü hastalıklar yaşanmamasına, uzun bir ömre, rızkın hiç eksik olmamasına, yapılan hayır işleri ve sevaplar nedeni ile Allah’ın lütuflarına ermesine delalet eder. Rüyasında kuranı kerim gören kişinin yüzü hep gülecek, işleri de her zaman yolunda gidecektir. Bu kişi için Allah katında makbul ve kalbi temiz olduğu yorumu yapılır ve bu rüyayı da herkes göremeyeceği için saflığı sayesinde gördüğü şeklinde değerlendirilir. Rüyada kuranı kerim bazen de rüya sahibi için yeşillikler ve kuş sesleri içinde, kedicikler, köpekcikler arasında geçirilecek doğal ve huzurlu bir yaşama tabir edilir.
Rüyada Kuranı Kerim Kitabı Görmek

Rüya sahibinin şefaat bulmasına, huzur içinde yaşamasına, dinine bağlı bir kul olmasına, güzel hareketlerine ve iyi niyetlerine delalet eder.
Rüyada Kuranı Kerim Yazısı Görmek

Yardım görmeye, takdir toplamaya ve sevilen biri olmaya tabir edilir. Rüya sahibi ne kadar derdi ve hastalığı varsa bunlara deva bulacak demektir.
Rüyada Kuranı Kerim Satın Almak

Rüya sahibinin Mekke’yi görme şansına ve mutluluğuna ereceğine ve bu sayede de hayatta en çok istediği şeyi gerçekleştirmiş olmanın huzuruna ereceğine işaret eder.
Rüyada Kuranı Kerim Öğrenmek

Rüya sahibinin günahlarının affı için Allah’a sığınıp yalvaracağına ve hak yolunda güzel işler yapmaya niyetleneceğine yorulur. Rüya sahibi tövbesinin kabul olması için hak yolunda hayırlı olacak her şeyi yapmaya ve bunun için malını harcamaya hazır demektir.
Rüyada Kuranı Kerim Hediye Almak

Rüya sahibinin ilim ve irfan sahibi kişilerden ya da aile büyüklerinden öğüt alacağı ve bu öğütleri kulağına küpe yağacağı anlamına gelir. >

Okudunuz mu?  Rüyada Kaymak görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Merhabalar. Rüyamda başörtüsüz ve kısa kollu tişörtle kuran kursunda kuran dersi alıyordum. Rüyamı yorumlar mısınız. Teşekkürler.


arifselim
Merhabalar kardeşim. Kapalı bir kadının kendisini açık olarak görmesi veya bu şekilde kuran dersi aldığını görmesi bazı hatalarına ve günahlarına işaret eder. Bu kişi için bir uyarı anlamındadır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
S.Aleykum..rüyamda ben bir mescid te kuran dersi alıyordum. ve kız kardeşimin de orada kuran hocası olarak gördüm ve hoca olan kız kardeşim orada kuran dersi alanlara kuran dan herhangi bir sayfa açmamızı söyledi, kendiside Kuran’dan bir sayfa açıp veysel karaninin geleceğini söyledi.Rüyamı yorumlar mısınız. Allah razı olsun.


arifselim
aleykum selam. Bu rüya gerçek hayatta mevki olarak hem maddi hemde manevi açıdan yükselmek anlamındadır. Rüyada birisine Kuran öğreten kişi, insanları doğru yola çağırır ve onların hata yapmalarını engelleyecek öğütler verir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
S aleykum kardeşim ben rüyamda biriyle beraber bir ahıra giriyom ahır kokusunu da aldım sonra orda oturdum ve bana yeşil renkli güzel bir kur’an verdi elimde sayfaları ceviriyodum daha sonra orda birkac kişi daha geldi ve sohpet ediyorduk


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya, rüya sahibinin hayatının bolluk ve bereket içinde geçeceğine, hane içinde sağlığın da huzurun da yerinde olacağına işaret eden hayırlı ve güzel bir rüyadır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
rüyamda yerde kurani kerim vardi benim herzaman okudugum kuranimdi onu yerden alip yuksek biyere koydum ve sayfasini acip yengeme bak isde yenge ben bole acik yazili kurani kerim okuyabiliyorum karisik yaziliyi okuyamioyorum bu benim her zaman okudugim kuranim diyorum nasıl yorumlarsiniz hocam


arifselim
Allah yolunda salih ameller işlemeye, gönlü ve kalbi güzel olmaya, dua etmeye, rabbi ile bağını kuvvetli tutmaya ve dinini çok sevmeye tabir edilen çok güzel ve hayırlı bir rüya olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Karanfil görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm ben rüyamda Elif ba öğreniyordum tevcitli çıkarmaya çalışıyordum harfleri ben normal yaşantımda Elif ba öğreniyorum acaba omu beni etkiledi yoksa bir anlamı var mı cevaplarsanız sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Rüyasında elif ba öğrendiğini görmek çok hayırlı bir rüya olarak yorumlanır. Sıkıntılarının kısa zaman içinde hayırlı bir şekilde sona ereceğine, uzun zamandan beri ters giden işlerinin de yoluna gireceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm rüyamda matematik hocam bana çok güzel görünen ve altın renkli parlayan bir kuran ve cecşen hediye etti bunun anlamı nedir acaba


arifselim
Aleykum selam. Hadiye almak hayatının en verimli ve en güzel dönemlerinden bir dönem yaşadığına alamet eder. Bu hediyenin kuranı kerim olması ise bu dönemin izzet, şeref ve hayırla dolması manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda bizim olmus bir tanidigin evine tasiniyoz evin birazi yeni yapilmis tamir olmus kapilar dolaplar krem renginde ustu altin sarisi simli suslu birazi eski dolaplar mavi sekilde evin salonda buyuk bir sandik var krem rengi içinde porselen takimi var evde erkek misafirler var ev sahibinin evde altiyuz sakli kurani kerim varmis kna gelmjsler bnde misafire sofra hazirliyom odaya girince onlari duyuyom o evde sakli kuranlari istiyolar babamdan bnde o ara duvarda dolaplardaki sakli kuranlari goruyom diyorum burda kuranlar aramayin diye adamlar birden iki tane turbanli kiz oluyor bnde icimden kuran istemeyi düşünüyorum o ara kizlardan biri bana diyoki bunuda sana hdiye edicem dedi bn yeni güzel bir kuran dusunurken o kiz bana buyuk esgi turkce mealli kurani kerim veriyo kiz bana diyoki bunu neden sana verdim diyo bnde biliyorum turkce mealli oldu için dedim o ara uyandim ordaki kiz kardeslerimede istesem diyorum


arifselim
Rüyayı gören kişi için yeniliğe, sevineceği gelişmelere yorumlanır. Kuranı kerimler ise, duaların kabulüne, ibadetlerine yönelmeye ve Allah’ın izniyle eksikliklerini gidermeye tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda insan kiligina girmis bir suru seytan gördüm ve elimde kurani kerim vardi bir tana siyah carsafli bir seytan elimdeki kurana saldiriyodu isirmaya calisiyodu bende kurana kurtarmaya


arifselim
Bu tür rüyalar insanın helal ve haramlara karşı olan ve verilmesi gereken mücadelesine işaret eder. Sana uygun olarak bundan bir ders çıkarabilirsin. Günahlara ve sevaplara riayet ederek hareket edilebilir, böyle bir ders çıkarılabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Allah’ın rahmeti üzerimize olsun. Hocam rüyamda bir arkadaşımın odasindaydik. Bana Kur’an’dan bir ayet gösterdi. Ne kadar garip bu secde ayeti dedi. Sonra ben de okuyorum anlaminda ayın ilk dordun döneminden bahsediyordu. Gökyüzünü en çok bu aydinlatacak gibi bir manasi vardı. Sonra akşam oldu. Ay gerçekten de gökyüzünü iyice aydınlatmısti. Sonra aynı ayeti odadaki diğer arkadaş da okudu. İkimizi hatirlamiyorum ama en son okuyan arkadaş tilavet secdesini de yaptı. Uyanınca ayla ilgili ayetlere baktim. Ve fussilet suresinde gecen ayet secde ayetiydi. Bunlarin sonucunda bu gece itikafa girme gereği duydum. Yorumunuz için sağolun. Selametle kalın hocam

Okudunuz mu?  Rüyada kuzu görmek

arifselim
Selamun aleykum. Allah mübarek eylesin. Bu rüyanın bir işareti gören kişinin etrafının kalabalık olacağı ve bu kalabalığın kuru kalabalık ya da menfaat gözetenlerin oluşturduğu bir kalabalık değil, hayırlı kalabalık olacağı anlamına gelir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm. Öncelikle bir dileğim var bir süredir hayırlısı ile gerçekleşmesi için dua ediyorum. Dün sabaha doğru bana Kuran-i Kerim’i öğreten hocamı gördüm ve gel bakalım uzun zamandır seni dinlemiyorum nasıl okuyorsun diyor. Ben en güzel Yasin’i okuduğum için Yasin-i serifi okumak istiyorum ancak o Kuran’dan bilmediğim baya zor bir ayet acıyor. Ben de okurken zorlanıyorum biraz ama okuyorum. Nasıl yorumlarısnız bunu hocam.


arifselim
Aleykum selam. İsteklerine, berekete ve dualarına kavuşmak için verilmesi gereken mücadeleye, gösterilmesi gereken sabra ve sebata yorumlanır. Sıkıntılar olsa da sonu hayırlı olan bir süreçten geçmek manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


24mart
Ruyamda anneannem KURAN-I KERIM i götüreceğini söylüyor bende diyorum sen teksin sizin evde kimse okumuyor ben sana başka bir tane vereyim diyorum o da diyor belki biri falan gelir okur diyor yorumlar misiniz


arifselim
Çok farklı yada özel bir anlamı yoktur. Genel olarak bu rüya Allah yolunda güzel, iyi ve hayırlı işler yapan kimselere ve tövbekar olmak gibi manalara tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Bugün ben rüyamda birisini arıyorum büyük bir evin önüne geliyorum böyle Köşk gibi kapısının önünde 3 tane siyah köpek yan yana yatmış Bir tanesi büyük siyah böyle gözlerinin yarısı kırmızıydıbana doğru bakıyordu içeriye giremiyorumAslında korkmuyorum ama yine de gözleri kırmızı olduğu için ne olur ne olmaz diye tedbirli olmak için girmiyorum Bir tanede kırmızı bir köpek varonun okşuyorum seviyorum Allah seni ne güzel yaratmış diyorum böyle Tefekkür ederek seviyorum oradan çıkıyorum Bir kitaplık gibi bir yere geliyorum içinde kuran var ve Kuran’la ilgili kitaplar var Kuranı Kerimleri ellerimle seviyorum ve içimde öyle bir sevgi coşuyor ki kuranlara karşı onlarla ellerimi sürerek seviyorum ve elime alıp kuranı öpüp bağrıma sımsıkı basıp sarılıyorum ve Allah’a dua ediyorum diyorum ki Allah’ım beni en güzel şekilde yaşat sevdiğin şekilde yaşat diyorum bu rüyamı yorumlarmısınız bana bu arada kuranlarin ve
Kitapların kapları kirmiziydi

Okudunuz mu?  Rüyada Kör Olmak görmek (İmam Nablusi)

Bugün ben rüyamda birisini arıyorum büyük bir evin önüne geliyorum böyle Köşk gibi kapısının önünde 3 tane siyah köpek yan yana yatmış Bir tanesi büyük siyah böyle gözlerinin yarısı kırmızıydıbana doğru bakıyordu içeriye giremiyorumAslında korkmuyorum ama yine de 40 gözleri kırmızı olduğu için ne olur ne olmaz diye tedbirli olmak için girmiyorum Bir tanede kırmızı bir köpek varonun okşuyorum seviyorum Allah seni ne güzel yaratmış diyorum böyle Tefekkür ederek seviyorum oradan çıkıyorum Bir kitaplık gibi bir yere geliyorum içinde kuran var ve Kuran’la ilgili kitaplar var Kuranı Kerimleri ellerimle seviyorum ve içimde öyle bir sevgi coşuyor ki kuranlara karşı onlarla ellerimi sürerek seviyorum ve elime alıp kuranı öpüp bağrıma sımsıkı basıp sarılıyorum ve Allah’a dua ediyorum diyorum ki Allah’ım beni en güzel şekilde yaşat sevdiğin şekilde yaşat diyorum bu rüyamı yorumlarmısın bana


arifselim
Çok güzel bir rüya görmüşsün. Allah’ın izniyle sana kötülük etmek isteyenlere karşı uyanık olacağına ve tedbiri elden bırakmadan onların kötülüklerinden sakınacağına işaret eder. Ayrıca dualarının dileklerinin ve isteklerinin kabul olması anlamındadır. Rüyaların hayrını daima istemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda mulk suresini ezbere yarisina kadar okuyorum sonra diyer yarisini annemle tamamliyoruz diyer gunde rüyamda cumhur baskanini gördüm ve onunla el sikistim gulerek sohbet etti benle


arifselim
Bu rüya manevi anlamda ilerlemek, kendini düzelterek haram ve günahlardan sakınmak gibi anlamlara gelir. Cumhurbaşkanını görmek ve onunla el sıkışmak, devlet nezdinde süren işlerinin yoluna gireceğine ve başarılar elde etmesine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
S.a rüyamda mutfakta masanın uzerine sayısını hatırlamıyorum ama baya çok servis tabağı hazirlamisim tabaklarin hepsine ayrı ayrı pasta ve süslü bebek için susletilen yasini şerif kitaplarini koymuşum servisi hazır şekilde seviniyrm yasinlere ikram edeceğim diye nedir acaba


arifselim
Aleykum selam. Çok güzel ve anlamı olan bir rüyadır. Kişiye özel yorumlanabilir. Genel olarak iyiliğe, ibadete, duaya ve Allah’a daha çok yönelmek için çalışmaya alamet olarak tabir edilir. Allah’tan daima hayırlısını dilemek en doğrusu olur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Tarcan21
Rüyada kur an kerim sayfa yırtıp yemek neye işarettir
Selam aleyküm hayırlı akşamlar herkese rüyamda eski kur an vardı bir kişiyle bir ağacın altında kur anı sayfalarini parçalayip yedik hepsini bitirdik şahıs yüzünü bir türlü hatırlayamıyorum bu neye işarettir bu rüyam Allah aşkına yardımcı olun bir türlü anlam veremiyorum neden böyle bir rüya gördüm

Okudunuz mu?  Rüyada La İlahe İllAllah görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Bu rüya sahibi için güzel ve hayırlıdır. İlginç ama anlamı iyi olan bir rüyadır. İman, ibadet, ilim ve Allah’ın rızasını insanı yaklaştıracak amellerle hayatını dolduracağına ve istifade edeceğine alamet olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm rüyamda dayım beni arıyor ve bir ayet adı söylüyor bunu okumamı tembihliyor fakat ben okumuyorum daha doğrusu sonra okurum diyorum. Aradan biraz zaman geçiyor dayım tekrar arıyor buldun mu sayfa kaçtasın diyor ben de diyorum ki sayfa 242deyim dayım da 342yi aç diyor tamam deyip kapatıyorum. Sonra birden mekan değişiyor ilk defa gördüğüm bir evdeyim. Bir kadın yerde yatıyor muhtemelen o ablamdı. Evin kapısının tam kapanmadığını görüyorum. Yanıma diğer ablam geliyor ve onunla birlikte kapıyı tamir edip tam kapanmasını sağlıyoruz.

Bu rüyanın anlamı nedir? Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyan seni iyiliğe, hayırlara ve Allah’ın rızasına seni daha çok yakınlaştıracak salih amellerde bulunman için bir uyarı ve hatırlatma niteliğinde kabul edilebilir. Sende rüyanın hayrını dilemelisin ve bu yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Öncelikle selâmün aleyküm rüyamda çok sevdigim kendini Allah yoluna adamış bir abla rüyamda onun öldügünü görüyordum sonra ben ile annem onun evine gidiyoruz orda eski bir komşumuzun orda olduğunu görüyoruz ben eski komuşumuza ölen ablanın kurani kerimini bana ver ben okucam dedim abdesiz ürerimdeki kazağın kollarını elimin üstüne getiriyordum tenimle temas etmesin diye elimde ki kurani kerimle dışarı çıkıyorum yağmur yağıyor sonra yerlerde bir sürü nimet vardı sorduğumda kim bunları yere attı diyordular ölen kişinin mevlitinden kalma işte böyle simdiden Allah razı olsun selametle


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyada gördüğünüz kişinin ölmüş olması onun ömrünün uzun olacağına olan işarettir. Fakat kuranı kerimin istenmesi pek olumlu yorumlanmaz. Düşmanlık ve tartışma olarak yaşanacak olumsuzluklara işaret olarak kabul edilmektedir.


Kayıtsız Üye
Hayirli günler ben evli bayanim bayanlarla aramzda cüz dağıtımı yaptk her ay bir cüz okuyoruz rüyamdada kendi evimde Karanlik bir odada kuran okuyorum yani bana verilen cüzü okuyorum karanlık oldugu için oda kapida aralik salondan odaya ışık vuruyo yanimdada biri dikiliyo ben oturuyorum kuranmi okuduktan sonra bir bakyrm yanmda dikilen kisi kız kardeşim ona bakarak noldu diyorum kuranin bittiyse bende okuyum diyo kurandanda 1 sayfa okuyabildm beklmesin beni diye tamam al sen oku diyorum bu sekildeydi ruyam ne manaya geliyor hocam simdiden teşekkür ederim


arifselim
Hayırlı günler. Allah kabul eylesin. Rüya sahibinin hayallerine kavuşmasına, isteklerinin olmasına ve haramlardan uzaklaşıp helal olanlarla yetinmesine alamet olarak tabir edilir. Gördüğün rüyanın hayrını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kırlangıç Kuşu görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam. Ben İstanbuldayım annem Mersin’de anneme bir kargo gidecekti. Kargoyu yanlışlıkla bana göndermişler. Pakette Kur’an ı kerim ve seccade vardı. Kuranı kerimi kendime almayı düşündüm fakat ben bilgisayar hatlılarda okuyabiliyordum. bilgisayar hatlı olmadığından ben bunu okuyamam dedim. Hatırladıklarım bu kadar.


Tohat
Ve aleyküm selam. Hayırlı bir rüyadır. Bu rüyaya göre dünya ve ahiret hayatınızda mutlu olacak istediğinize ulaşacaksınız. Hayır yolundaki adımlarınız sizi hem bu dünyada mutlu edecek ve kolaylıklar sunacak hem de ahiretinizi kurtaracak. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
Rüyamda mevlüt okunacak bir akrabamın evindeyim, kalabalık. Bende abdest alıp o kalabalıkta bir köşe bulup orada Kuran okumaya niyetleniyorum. Sonrasında annem yemek hazırlamak için çağırıyor, bende bugün hiç kuran okumadım, şimdi başlıyorum okumam lazım diyorum. Bu sefer kardeşimi yardıma çağırıyor oda gönülsüz gidiyor. Sonrasında Kuranı açıyorum en son kaldığım sayfadaki ayraç çıkmış ama ben nerde kaldığımı hatırlıyorum. Bakara suresinin 1. son kısmındaydım. Bunu hatırlayıp uyanıyorum. Okuduğum kısmı görmeden uyandım. Sizce manası nedir?


Tohat
Herkesin hoşuna gidecek yardımlarda bulunacağınıza, çevrenizdekilere yaptığınız fedakarlıklara karşılık olarak sizi sevecek ve sayacaklar anlamına gelen hayırlı bir rüyadır. Hakkıyla ve doğrusuyla bilen bir tek Allahtır.


Kayıtsız Üye
Selaminaleykum ben rüyamda ablamı ve erkek kardeşimi gördüm ablamin elinde kuranı kerim vardi erkek kardeşime bir yasinde sen oku diyorum rabbim hayra cikarsin inşAllah şimdiden teşekkürler


Tohat
Ve aleyküm selam. Hayırlı bir rüya görmüşsünüz. Rüyanız, bir alimden, ilim sahibi birinden herhangi bir konuda destek göreceğinize ve hayatınızı Allahın istediği gibi sürdürmeye çalışacağınıza delalet eder. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
selamu n aleykum.rüyamda kuran ogretılen bır yerde.basım acık bısekılde kuran elımdeydı.hoca arkadaşıma oku dedı oda benım kuranımı almak ıstedı bende abtessız okuyamassın dedım.hoca okunur al dedı.bende bu günahı benım kuranımla yapma ızın vermem baskası versın dedım…yorumlarsanız sevınırım..


Tohat
Ve aleyküm selam. Hayırlı bir rüya olmakla beraber, iman noktasında hassasiyetiniz ve bağlılığınız gönülden gelen bir sevgi ve sadakatle hayatınız boyunca süreceğine delalet eder. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
Selaminaleykum ben rüyamda bisküvi ve lokum gördüm diğer rüyamda da gelinlik diye hatirliyorum ve giydiğimi gördüm anlamı nedir rabbim hayra cikarsin inşAllah şimdiden teşekkürler

Selaminaleykum ben rüyamda gelinlik giydiğimi gördüm yanımda kizim vardı gelinliğin fermuarını ona cektiriyordum sonra yanımda bir kadın vardı ablammi degilmi yüzünü net hatırlamıyorum ve komşumuzun oğlu yanımdaki kadının yanağından makas alıyordu ben de çok sinirlendim

Okudunuz mu?  Rüyada Kan Almak görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyanızda görmüş olduğunuz lokum ve bisküvi hayırlı olabilecek sizin yüzünüzü güldürecek bir teklif alabileceğinize, hayatınızı önemli ölçüde değiştirecek olaylara delalet eder.

Gelinlik giydiğiniz rüyanızın tabiri şu şekildedir. Eğer gelinlik temiz ise huzurunuzun ve mutluluğunuzun süreceğine ve daha iyiye gideceğine hem işte hem de ailede her şeyin rayında ilerleyeceğine delalet eder. Kirliyse bunun tam tersi gerçekleşecek demektir. Farklı bakış açısıyla bakan alimlere göre ise bu rüya hayırlı ve sizi mutlu edecek bir müjde almaya delalet eder. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır elbette.


eyupakyuz
Selamaleyküm hocam

Hocam sözlümün annesi
Rüyasında beni şalvarlı bir şekilde görmüş ve elinde kuranı kerim olan birisi
Beni kovalamış ben baya kaçtıktan sonra
Beni çok dövmüş baya dövmüş yani
Yorumlarsanız sevinirim
Kadıncaz kızı bana vermekten korktu
Rüyadan sonra (teşekkürler)


arifselim
Aleykum selam. Rüyası tam aksine hayırlıdır. Kovalanmak gerçek hayatta endişelerin olması anlamına gelse de dövülmek ise birinden yardım, destek ve iyilik görmeye işaret olarak yorumlanır. Ayrıca rüyalar bağlayıcı değildir ve kesin anlamlar çıkarmak doğru değildir. Allah’a havale ederek hayırlısını dilemek en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar rüyayı gören yengem . Rüya şu şekilde . Abim ile yengem bir yoldan gidiyorlar ve iki yol ayrımı görüyorlar bir tanesine gidiyorlar bu gittikleri yol ayrımın adı salat-ı ümmiye yolu . Bu yola girdiklerinde biraz ilerledikten sonra beni görüyor . Ben ney üflerken görüyor vr yanımda beyaz sarıklı üstünde cübbesi olan bir yaşlı amca görüyor ben ney üfledikten sonra hoca bana tebessüm ederek ne güzel üfledin diyor muş . Ve ben üflerken de hayranlık la ve tebessüm ederken görüyormuş bu sırada bizim önümüzde bir rahlenin üzerinde kırmızı renkli üstünde altın işlemeli olan bir kuran-ı kerim görmüş. Benim üstümde türbe yeşili bir elbise olduğunuda söyledi. Sizce bu rüyanın yorumu nedir.


arifselim
Merhaba. Rüyada ney çalan kişi ve ailesi sıkıntılardan ve dertlerden kurtularak güzel günler geçireceği anlamında kabul edilir. Uzun bir süre rahat bir döneme ulaşmaya ve evliler için çocuk sahibi olmaya işaret olarak tabir edilir. Daha isabetli yorum için size özel bir şekilde tabir edilmesi gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


SÜBHANEKE
Rüyamda arkadaşım kızlarıyla kuran kerim ezberliyordu. hayırlı olsun bitirdiniz dediler.ben çok imrendim .çok şaşırdım.benden çok ilerdelermiş diye söylendim kendi kendim e.bu arkadaşla aynı yerde DİN eğitimi alıyormuşuz.Sonra ben bir odaya giriyorum. İki tane Tek kişilik yatak var.ben bir yatağa gidip yatağı kaldırıp kırmızı kaplı bir DİN kitabı çıkarıyorum.karşı yatakta uzanmış yatan bir adam var. sırt üzeri yatmış ellerini kafasının Altına koymuş ayaklarını üst üst atmış.kişi bana nasihat Ediyor .kitabı okuduğunu ne kadar az kişi bilirse daha kolay başarırsın diyor.nazar dan Korun demek istiyor

Okudunuz mu?  Rüyada Kasık görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Bu rüyayı gören kişi içinde ve kuranı okuyan kişiler içinde çok hayırlıdır. Ne kadar okursa okusun ve hangi ayetleri okusa okusan çok hayırlıdır. Manevi açıdan ilerlemek, ilmini artırmak ve güzel bir ahlaka sahip olmak manasında tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam ben bir bayanım eşimden çok eziyet görüyorum çalışıyorum bir rüya gördüm çok etkisinde kaldım yorumlarsanız çok memnun olurum.Gündüz vakti insanlar toplanmiş kiyamet kopacak diye bir ses geliyor ,ay yanlış yerden batiyor bu kiyamet kopmasi diyorlar, yanimda biri var tam hatirlamiyorum kim oldugunu gökten yüzük gibi bir sey düsüyor her taraf gün batimi gibi sonra düsen sey yüzuk degilde kuran ama okuyamiyorum adetliyim diye türkçe okuyum diyorum onuda okuyamiyirum sonra kelimeyi tevhid okuyorum bide Allahin ismi var isyan etme diye sonra diyom Allahim adetli ölmek istemiyorum diye Gerisi yok
Uyandim
Kuran baya büyüktü mealliydi


Tohat
Ve aleyküm selam. İş hayatındaki başarılarına ve çalışmalarına engel olmak isteyen veya sorunlarının bu başarıların ve emeklerinin önüne geçip verim alamamana, kafanı toparlayamamana neden olmaktadır. Fakat tüm bunlara rağmen çabanla istediğine ulaşacak ayrıntılarla kafanı dağıtmamaya çalışacaksın. Ayrıca Allah’a dua edip yakarışta bulunduğun dileklerinin kabul olması ettiğin tövbelerin karşılık bulması söz konusudur. Allah’a sığınmaktan vazgeçme. Allah yar ve yardımcındır inşAllah.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm rüyamda işteydim iş yeri çok farklıydı karşımda çok güzel Bir cami vardı ama artık camiler işlev görmüyor diye çok güzel kafelere çevirmişler öyle dediler iş yerinde tanımadığım 3 kişi var 1 kadın biri adam diğeride erkek çocuk arkaları dönük hiç bakmıyorlar sormuyorum neden buradasın diye arkadaşın televizyon açıyor kanal değiştirdikçe pis kanallar geliyor çocuk bakmak istiyor annesi izin vermiyor bende o esnada utanıyorum değiştir değiştir diyorum rüyamda patates haşlamışım ama çok haşlanmış patatesin kendi kabuğu çıkmış arkadaşıma diyorum ki baksana ne kadar sıcak cehennem 70 kat napiçaz biz diye sonra erkek arkadaşıma geliyor normalde odada olmayan Bir koltuk beliriyor orada uyuyormuş arada ve sonra Bir anda tanıdık kadın Sesi kuran okuyor kulağıma hangi ayet bilmiyorum ama uyandım elim ayaklarım kitlenmiş hala okuyor kendimi sakinleştirmek istedim la ilahe illAllah dedim kendimi uyandırmak için uyanamadım kendi kendime diyorum sakin ol Kuran bu zarar gelmez inşAllah ama kadın sesi git gide her ayette daha çok yaklaştı kulağıma sesi yükseldi o korkuyla hemen uyanmak istedim dua ettim Allah’ım kalktım korkuyorum diye kalktığımda elim ayağım uyuşmuştu yorumlarsanız sevinirim?

Okudunuz mu?  Rüyada Kapı Çalmak görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Hem maddi anlamda hem aile hayatında hem de manevi olarak hayır görülen bir rüya olarak kabul edilmekle birlikte işlerinde göstereceğin çalışmalar, emekler neticesinde elde edeceğin başarıların meyvesini maddi olarak alacak ve bu konuda rahata ereceksin. Maddi sıkıntın olmayacağı gibi aile içindeki düzenin ilelebet devam edecek. Huzurlu bir yuvan olacaktır. Maddi ve manevi olarak ferahlayacağın bu günlerin çalışarak Allah’tan yardımını ve en hayırlısını istemelisin. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
hayırlı günler hocam.

Bu gün sabah namazını kıldıktan sonra uyudum ve rüyamda annem babam ve erkek kardeşim ile birlikte yolda yürürken, yol kenarında bir çöplük varmış ve oraya üzeri güya Suriyeliler atmış arapça yazılı takvimler, kağıtlar ve bazı kuranı kerim sayfaları atılmış gördüm, yahu dedim bu adamların başına ne geldiyse kuranı kerime saygı göstermedikleri için geldi hala akıllanmadılar dedim ve yerdeki kuranı kerim sayfalarını toplayıp koltuğumun altında yukarıda tutarak kaldırdım ve taşıdım.

Biraz ilerledikten sona bir fırın gördüm ve oradan da fırıncı ile sohbet ederek taze yeni çıkmış pideler aldım.

yorumlasanız sevinirim Allah’a emanet olun…

Allah razı olsun hizmetleriniz için.


Tohat
Hayırlı günler. Yaşayacağın güzel ve hayırlı günlerin habercisi olarak yorumlanır. Hem dünya hayatını hem ahiretini etkileyecek bazı olaylar yaşayabilirsin. Bir şekilde zengin olman ile dünyada feraha kavuşacaksın. Maneviyatını artırmaya yönelik adımlar atacaksın. Bereketin artarak sürüp giderken dünyanı ahiretine göre yönlendirmeye özen göstereceksin. Allah doğrusunu bilendir tabi.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. Rüyamda büyük bir hastanedeyim. Galiba birini ziyaret için gelmişim tanıdık kişiler var hastanede. İçeride bir şeyler yapıp dolaşıyorum. Bir koridorda yüksekçe bir raf var. Küçük kuranımı kılıfından çıkarıp oraya koyuyorum geçenler okusunlar diye. Sonra gidip hastane odasına oturup bir şeyler konuşuyoruz kardeşim ve tanıdık kimseler var. Ama hasta kişi gördüğümü hiç hatırlamıyorum normal konuşuyoruz . Kuranı Kerimi geri getirip yatağın üzerine koyuyorum. Sonra yanlışlıkla bir kişi yataktan Kuranı Kerimi düşürüyor. Alıp üç kere öpüp başıma koyuyorum. Sonra yüksekçe bir yere koyuyorum. Şimdiden teşekkürler.


Tohat
Ve aleyküm selam. Ahlakı güzel olan kimselere işaret olan hayırlı bir rüyadır. Nefisini dizginlemeyi bilen, vefalı, fedakar, alçak gönüllü, Allah’ı hatrından çıkarmayıp her daim tövbe eden, Allah’ın kendisini görür gibi yaşamayı bilen kimseye veya bunları yapmaya kudreti olan ve yapacak olan kimseye işaret etmektedir. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm, emeğiniz için hepinize teşekkür ederim.
2-3 yıl kadar önce ablam beni rüyasında görüyor: benim sevdiğim, görüştüğüm erkek arkadaşım rüyada benim nişanlımmış ve bana bir çanta hediye hediye ediyor çantada kuran ı kerim, tespih ve seccade var
sonra geçenlerde ben bir rüya gördüm o erkek arkadaşım bana bir süre önce hediye paketi vermiş ve ben o gün değil bir süre sonra çantayı açıp bakıyorum kuran ı kerim tespih ve bir harita var, o arkadaşım karşımda sohbet ediyorduk.
bu iki rüyam sanki birbirinin devamı gibi. yorumladığınız için çok teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Rüyada Lale görmek (İmam Nablusi)

Kusura bakmayın kaçgün oldu hâlâ cevap vermediniz, acele ettiğimden değil acaba bir sıkıntı mı oldu


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyalar birbirinin devamı gibi görünse de böyle bir durum söz konusu değildir. Etkilenmiş olma ihtimalin daha yüksek bir ihtimaldir. Görülen rüyalar, rüya sahiplerinin hali için tabir edilir. Görülen hediyelerin mahiyetinin olumlu olması rüyanın da hayırlı olduğu anlamına gelmektedir. Her iki rüya birbirine benzer olduğundan tek bir ifade ile açıklayacağız. Kalplerin birbirine ısınması, konuşup görüşülmeyen kimselerle görüşme, ilişkilerin sağlam olması, dünya evine girecekler için aileler arasındaki uyumun iyi olması manasındadır. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hayırdır inşaAllah rüyamda sevdiğim eltimle (yengemle) disardayiz sonra yengem kur’an kerim almak istiyor bende diyorum yenge burda bı mağaza satıyor sonra onunla o mağazaya giriyoruz çok büyük bir yer değil küçük ama o kadar güzel ki kuranlar vitrindeler ve çok güzeller hangisini alalım diye seçiyoruz sonra ben elime alıp bakicam diyorumki namazsizim yani hayızım (ki gerçekten de öyleyim )ama Kur’an’ın dışı kılıflı güzel bir şeyin içinde kur’anlar yinede tutmayayim diyorum o ara ben tutamayinca kur’anlari satan kişi eline alıp bize gösteriyor ve Kur’an’ın bir sayfasını açıp biraz okuyor Kur’anin yazıları çok güzel di ama neresi olduğu aklımda değil biz o arada büyük mü alalım küçük mü olsun Kur’an diye düşünüyoruz ve kur’anlarin yanlarında da yeşil birşeyler vardı katlı birseydi tam emin değilim ama Cübbe gibi birseydi onlarada içeri girince hayran olmuştum rüyamın yorumu için şimdiden teşekkür ederim hayırlı cumalar


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyan oldukça hayırlıdır. Rüya sahibini Allah’ın rızası için hareket etmeye özen gösterdiğine, tövbe istiğfarda bulunmasına, tövbelerinin kabul olmasına, kısmeti açık olan bir kimse olmasına, hayırlı birlikteliklere, huzurla yaşamaya, her ne muradın varsa bunun gerçek olmasına, güzel haberler duyacak ve bu haberle sevinç duymana işarettir. Allah doğrusunu bilendir.


rüyada kuran hediye almak, rüyada kuran görmek, Ruyada kurani kerim gormek

Bu kategoride yer alan Rüyada Kıyma görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Kur’an-ı Kerim görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.