Anasayfa
5 Ekim 2021, 5:00
Hadisler
Yönetici

Davetsiz düğün yemeğine giden kimse için ne yapılır?

Davetsiz düğün yemeğine giden kimse için ne yapılır?

Hoca
davetsiz düğün yemeğine giden kimse için ne yapılır?
1099- Ebû Mes’ûd (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ebû Şuayb adındaki bir adam kasap olan kölesine bana beş kişiye yetecek bir yemek yap çünkü ben Rasûlullah (s.a.v.)’in yüzünden aç olduğunu anladım dedi. Bunun üzerine köle yemeği yaptı Rasûlullah (s.a.v.) ile beraber oturanları davet etmek üzere haber gönderdi. Rasûlullah (s.a.v.) kalkıp giderken davet edildiği anda yanında olmayan bir kimse de ona uyup onlara katıldı. Rasûlullah (s.a.v.) davet edildikleri evin kapısına varınca ev sahibine: Davet ettiğin an bizimle beraber olmayan bir kimse de bize takılıp gelmiştir, izin verirsen o da girecektir buyurdu. Ev sahibi de izin veriyoruz buyursun dedi. (Buhârî, Et’ıme: 57; Müslim, Eşribe: 19)
ž Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir.
Tirmîzî: Bu konuda İbn Ömer (r.a.)’den de hadis rivâyet edilmiştir.


Cevap: davetsiz düğün yemeğine giden kimse için ne yapılır?

Ecrinim
Efendimiz (sav) deki şu nezakete hayran kalmamak mümkün mü,her sözü her hareketi ayrı bir değer taşıyor.Rabbim bizleri Peygamberimiz(sav) in ahlakıyla ahlaklandırsın,Allah razı olsun hocam.

Okudunuz mu?  Allah İçin Sevmeye Dair Hadisler

Yanıt: davetsiz düğün yemeğine giden kimse için ne yapılır?

Ziyad Şafi
VAllahi ben Allah Rasulunu (sas) canımdan , annemden ve babamdan daha çok seviyorum…Allah razı olsun !


davetsiz düğüne gidilir mi

Bu kategoride yer alan Yatağa Yatınca Okunacak Dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Davetsiz düğün yemeğine giden kimse için ne yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.