Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:48
missa96
Abone

Hadisi şerifin türkçeleştirilmesi

Hadisi şerifin türkçeleştirilmesi

Kayıtsız Üye
"mâlâ aynun raet ve lâ üzünün semiat velâ alâ kalbi beşerin hatarat" bu hadisi şerifin manasını mümkünse rica ediyorum.
saygılar


Cevap: hadisi şerifin türkçeleştirilmesi

esin-ti
bu paragraftaki hadis olabilir ama emin değilim , arapçası olan bir kardeş de bakarsa bu konuya! < Cennet Nasıl Bir Mekandır?

Okudunuz mu?  Hatim bitince ne yapılır?

Cennet sonsuz bir hayatın sürüleceği, Allah’ın iman etmiş salih kullarına mükafat olarak hazırlamış olduğu muhteşem bir mekandır. Kuran’da Rabbimiz cenneti tasvir ederken içinde yaşanılacak evlerden, yenilecek yemeklerden, içeceklerden, cennet ehlinin giyimlerinden, ayrıca insanların bildiği ve bilmediği nimetlerden bilgi verir. Aynı dünya hayatında olduğu gibi cennette de devam eden, "yaşanılan" bir hayat olabilir. Elbette ki bu hayat dünya ile kıyas yapılamayacak kadar mükemmeldir, ancak genel anlamda birbirine benzerlik göstermektedir. Bu nedenle de iman edenler dünya hayatından ahiret hayatına geçtiklerinde, herhangi bir şaşırma, yadırgama, bir uyum zorluğu ile karşılaşmayacaklardır. (En doğrusunu Allah bilir)

Okudunuz mu?  Evlenmeden önce zina yaptım ne yapacağım?

Bir hadiste Peygamberimiz (sav), Allah’ın salih kulları için ahirette "hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın duymadığı ve hiçbir beşerin kalbine gelmeyen birtakım nimetler" olacağından bahsetmiştir. [Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, s. 306/497] >


Yanıt: hadisi şerifin türkçeleştirilmesi

İsrâ
"mâlâ aynun raet ve lâ üzünün semiat velâ alâ kalbi beşerin hatarat"

"hiçbir beşer kalbine damlamadı, düşmedi" demek kardesim


Soru: hadisi şerifin türkçeleştirilmesi

esin-ti
isra kardeşim bu ibareyi bende gördüm ama anlamadım , sen anladıysan söyleyebilir misin?

Okudunuz mu?  Eşim bazen benden habersiz ailesine para gönderiyor buna dayanamıyorum

İsrâ
bu yarim hadis diyer kismini bilemiyorum, kimden bahsedildigi yazmiyor bu kisimda

Bu kategoride yer alan İmam nikahı kıyılırken erkeğin annesi ve babası şahitlik yapabilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hadisi şerifin türkçeleştirilmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.