Anasayfa
8 Mayıs 2021, 0:56
kandil
Yönetici

Alevi dedelerinin söyledikleri mirac olayının aslı nedir?

Alevi dedelerinin söyledikleri mirac olayının aslı nedir?

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz miraca çıkdığında.Alevi dedelerinin üzerine basa basa söyledikleri yalanın aslı nedir? Güya peygamber efendimiz kıklar kapısına gidiyor içeri almıyolar sonra hz. ali efendimizin kaynbabası olduğunu söylüyo.Bir aslan kapıyı açıyo resulullah efendimiz korkuyo elindeki yüzük kayboluyor.Peygamber efendimiz.Mekkede haz.Ali efedimiz soruyor neyle karşılaştığını efendimiz de kırklar kapısında bir aslndan kortuğunu ve yüzüğünü kaybettiğini söylüyo hz. ali efendimizde bu yüzükmü diye çıkartıp kaybolan efendimizin yüzüğünü veriyor.Bu saçmalık ne aslı ne.Teşekkür ederim ALLAH imanla iman edenleri.ALLAH’a sevenleri peygamber efendimizin sünnetini bilen kuran’a uyanlardan eylesin.


Cevap: Alevi dedelerinin söyledikleri mirac olayının aslı nedir?

Hoca
bunu alevi dedeleri söyleyip söylemediklerini bilmiyorum
uyduruk bir hikayeden öte bir şey değil.
kim bunu uydurmuşsa….

"Kim de benim söylemedigim bir sözü bile bile bana isnat ederek söylerse cehennemde oturacagi yerine hazirlansin!”
(Hz.Muhammed (sav))


Yanıt: Alevi dedelerinin söyledikleri mirac olayının aslı nedir?

alevi
saçmalamayın lütfen öyle bişey yok :S sizin sitenize girdim gördüklerime inanamadım neler uyduruyosunuz öyle :S lütfen iyce araştırmadan önce iftira atmayınız !


Soru: Alevi dedelerinin söyledikleri mirac olayının aslı nedir?

sofi ezel
alevi kardeş

bu konuyla ilgili olarak değil.sana bir iki soru soracam gerçekten alevimisin aleviysen sizin alevi görüşleriniz nasıl hani bazıları namaz kılıyor bazıları kılmıyor diğer dini konularla ilgili görüşleriniz neler bir sakıncası yoksa söyleyebilirmisin ?söylemesende saygı duyarım.


alevi
evet aleviyim kardeş 😉

Okudunuz mu?  Miraç kandili kuranda geçiyor mu?

biz elbette namaz kılarız bizde secdeye baş koyarız, bizde ruku da dururuz el bağlarız kıyam da dururuz, bizde besmele çekeriz…bizde oruç tutarız…

arkadaşım bak bizi sizler dinsiz ibadet etmeyen Allah’ı anmayan,hz Muhammed i peygamberi saymayan sanmayın şunu lütfen iyi bilin ve unutmayın;
bizim inandığımız yaradan ALLAH(cc), bizim inandığımız peygamber MUHAMMED MUSTAFA(sav)…
Eğer bilmediğin bişey varsa lütfen atıp tutmadan önce sor eğer biliyosam yanıtlarım…

ama bizim namazımız sizinki gibi namaz denmez cem denir cemde bunlar olur önce bir ceme git ve izle ondan sonra ne yapıyoruz gör….


esin-ti
< ama bizim namazımız sizinki gibi namaz denmez cem denir cemde bunlar olur önce bir ceme git ve izle ondan sonra ne yapıyoruz gör…. >
Allah ve Rasulü’nün emrettiği şekilde yapılmayan ibadetlerin ne getirisi olur acaba?????


alevi
Bana namaz kılmaz diyen
Ben kılarım namazımı
Kılarısam kılmazısam
Ol Hak bilir niyazımı
demiş Yunus Emre. Ben Allah’a kendimi bu şekilde yakın hissederim, eğer hak ta bu niyazımı kabul ederse fazla söze ne hacet…

Pir Sultan Abdal’ı bilirsiniz tam idam edilirken sır olmuştur ortadan.Oda alevi ve semah döner cem yapardı.Eğer onun niyazı, ibadeti kabul olmasa Hak hiç onu yanına alır mıydı sevgili kardeşim…


esin-ti
ben Allah’ın kullarından bahsetmiyorum , bizim örneğimiz , önderimiz yalnızca Hz. Muhammed’dir.ve tabiki Onun getirdiklerine uyan güzel insanlardır.O konulara girmek bana bir şey düşmez!

Okudunuz mu?  Adetli bayanlar regaip kandilinde nasıl ibadet etmelidir?

sofi ezel
kardeş bak benim uslubuma bak birde kendi uslubuna bak seni diğer kardeşlerin söyledikleri biraz germiş.benim amacım İNŞALLAH bazı faydalı şeyler paylaşmak başka amacım yok.kardeş sünni de de alevide de kaba saygısız cahil insan karşımıza çıkabilir bir kişi ya da birkaç kişinin yaptığı hataları bir topluma mal etmemeliyiz biz en çok bundan kaybediyoruz.soralım birbirimize kardeş burdaki kardeşlere kafamıza takılan soruları ama buna çok dikkat edelim karşı taraftakini incitmeden.


alevi
şu halimizi görüyo musun? alevi de müslüman sünnide müslüman ama sizli bizli konuşuyoruz hep. Ama sanki alevileri kafir gibi gösteriyosunuz bu bana çok koyuyo, Hakkk’a yalvaran Muhammed mustafayı anan birine kafir mi denir kardeş ?
Sivas’ta yandı canlar cayır cayır bizi birbirimize düşürdüler farkında mısınız..?


esin-ti
< şu halimizi görüyo musun? alevi de müslüman sünnide müslüman ama sizli bizli konuşuyoruz hep. Ama sanki alevileri kafir gibi gösteriyosunuz bu bana çok koyuyo, Hakkk’a yalvaran Muhammed mustafayı anan birine kafir mi denir kardeş ?
Sivas’ta yandı canlar cayır cayır bizi birbirimize düşürdüler farkında mısınız..? >

kim kime kafir demiş kardeş!Elhmadülillah hepimiz müslümanız , ki size kafir demk beni tehlikeye atar.Ben şunu söylemek istiyorum , Allah ve Rasülü ibadetlerimiz nasıl yapmamızı istediyse o yapılmalı.Peygamber Efendimiz hayatıyla tam bir örenektir.Onu örnek almaıyız dedim.Bizim de hatalarımız var (Allah affetsin:() ama uyarmak da görevimiz değil mi?
Kırdıysam affola..


alevi
kardeş pek fark yok aslında alevi sünli…
bak namazda rüku, secde, kıyam var – cem de de rüku, kıyam,secde var…

Okudunuz mu?  Kadir gecesi melekler yer yüzüne ineceği söyleniyor. Melekleri görebilir miyiz?

bizimkine halka namazı denir…


esin-ti
peki şunu anlamıyorum , kesin bir kaynakla şurada peygamberimiz böyle ibadet etmiştir diyebilyor musunz?


alevi
kardeş mesela sen herşeyi bilemezsin dimi gider imamlara felan sorarsın.hıh işte bende bu konuda bir bilgim yok, benimde danışmam,sormam lazım 😉

bende bişey soruyum merak ettim Yusuf peygamber,adem peygamber vs. namaz mı kılıyolardı yoksa ne ibadeti yapıtolardı bunu bilmiyorum cevaplar mısın kardeş?


esin-ti
soruma soruyla cevap vermişsiniz ya neyse , buyrun okuyun:

………

Hz. Âdem’den (a.s.) Peygamber Efendimize (a.s.m.) gelinceye kadar bütün peygamberlerin tebliğ etmiş oldukları iman esasları birdir. Bu husus, peygamberlerin tebliğ ettikleri bütün hak dinlerin ortak bir hususiyetidir. Hiç bir peygamber iman esaslarını değiştirmediği gibi, ona her hangi bir ilâve de yapmamıştır. Hz. Adem insanları nelere inanmaya çağırmışsa, son peygamber Hz. Muhammed Aleyhissalâtü Vesselam da ümmetini o esaslara iman etmeye davet etmiştir.

İlâhî dinler arasında iman esasları hususunda hiçbir fark olmadığı gibi, bilhassa temel ibadetler hususunda da fark bulunmamaktadır.

İşte dinin direği mesabesinde olan namaz da bütün peygamberlere ve onların ümmetlerine farz kılınmış bir ibadettir. Fark, sadece vakitlerde ve rekât sayısındadır. Bize ise, sevap bakımından elli vakte denk, beş vakit olarak farz kılındı.

Namazın geçmiş ümmetlere de emredildiği hususu bizzat Kur’anı Kerîm’de ifade edilmektedir. Meselâ, bir âyeti kerimede Hz. İbrahim’in devamlı namaz kıldığı ve neslinin de namaza devam etmelerini istediği şöyle haber verilir:

Okudunuz mu?  Beraat Kandili İle İlgili Ayet Ve Hadisler

"Yâ Rabbi, beni ve benim neslimden olanları namaz da devamlı kıl. Ey

Rabbimiz, duamı kabul buyur."1

Hz. Musa da namazla emrolunmuştu. Mâide Sûresinin 12. âyeti kerimesinde İsrailoğullanndan namaz kılmaları hususunda kesin söz alındığı ifade edilir.

Hz. Şuayb da çok namaz kılardı. Hatta bu sebeple kendisine hakaret edilmek istenmişti. Bu da Kur’anı Kerîm’de şöyle beyan buyurulur:

"Onlar dediler ki: ‘Ey Şuayb, atalarımızın taptıklarını terk edip mallarımız hakkında dilediğimizi yapmaktan vazgeçmemizi sana namazın mı emrediyor?"2

Yine Kur’anı Kerîm’de Hz. Ishak ve Yakub’un, Hz. Zekeriya’nın, Hz. İsa’nın namaz kıldıkları bildirilmektedir.

Diğer taraftan oruç ve zekât da sadece Peygamberimizin ümmetine mahsus ibadetler değildir. Nitekim, Kur’anı Kerîm’de bu ibadetlerin diğer ümmetlere de farz kılınmış olduğu bildirilmektedir. Meselâ, Bakara sûresinin 183. âyetinde mealen şöyle buyurulur:

"Ey imân edenler! Oruç, sizden evvelki ümmetlere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. Tâ ki, günahtan sakınıp takvaya eresiniz."

Evet, namaz, oruç, zekât ve daha birçok ibadetler diğer peygamberlerin şeriatlarında da vardı. Fakat zamanla Yahudi ve Hıristiyanlar bu ibadetleri terk ettiler veya değiştirdiler.

O halde, "Müslümanlar namazı Yahudilerden almışlar" demek yerine, "Cenâbı Hak namazı Yahudilere ve diğer ümmetlere de emretmiştir" demek daha doğrudur.

KAYNAKLAR:1. ibrahim Sûresi, 40; 2. Hûd Sûresi, 87; Taceddin Şimşek


alevi
teşekkür ederim. 😉

Okudunuz mu?  Şaban ayında salavat ve tefsiri

Tamam işte bizde namazımızı kılıyoruz şükür…Allah namazlarımızı kabul eyleye, bizleri gösteriş namazlarından uzak tuta inşAllah….İnşAllah rabbim tüm ona inanan,itaat eden müminlerin yanında ola inşAllah…


esin-ti
rica ederim.size kaynaklı bir yazı verdim ve sanırım tatmin oldunuz..
peki benim sorumun kaynaklı cevabı??

(burda sizi yargılamıyorum , sadece yaptıklarınızın doğruluğunu düşünmeye sevketmeye çalışıyorum:;)


alevi
Belki cevabını kısmen burdan bulabilirsin 😉

[url]http://www.erenlerforum.org/erenler/showthread.php?t=5609


sofi ezel
yav kardeş diyoruz sen diyorsun sizli bizli konuşuyorsunuz.kardeş kimse ben müslümanım diyen alevileri kafir göstermiyor(cahiller hariç) kimse kimseye de kafir diyemez bu çok günahtır eğer kişi birine kafir derse ve o kişide zerre kadar iman olursa o söylediği söz ona geri döner bu hadistir. ama bazı aleviler bak dikkat et bazıları diyorum öyle yanlış görüşleri var ki ne dinimizle ne de müslümanlıkla kesinlikle hiç bağdaşmıyor.

bak bir alevi öğretmenden kendim dinledim.

babam alevi öğretmene sordu neden namaz kılmıyorsunuz alevi öğrt "bir tabire göre bizim dedelerimiz namazımızı kılmış".dedi böyle şey olur mu kardeş

babam bir alevi köyünde çalıştı diyor ki aleviler oruçlarını ezan okunmadan açarlarmış
sence bunlar normal mi
ama bak benim bulunduğum yerde ALLAH rahmet eylesin öldü bir alevi abi vardı namaz kılar dı hacca da gitti beni sever bende kendisini çok severdim


alevi
biraz uzun ama olsun oku 🙂

HAŞA Kİ BİZİM SEMAHIMIZ
OYUNCAK DEĞİLDİR.
O BİR AŞK HALİDİR
SALINCAK DEĞİLDİR.
HER KİM Kİ SEMAHI
BİR OYUN SAYAR
ONUN NAMAZI
KILINIR DEĞİLDİR

Okudunuz mu?  Regaip kandili bid'at midir?

Bu sözü erenlerden olan HÜNKAR HACI BEKTAŞİ VELİ der. Bu sözü unutmayınız sizin semah yanlış deyip taş atmayınız,elbette bende herkesi suçlamıyorum taş atanlaradır lafım 😉


esin-ti
konuya şöyle bir baktım , kaynaklarına da baktım ..

ama bazıları kaynak kabul edilmez!


alevi
sözü tam hatırlamıyorum Allah’ın ve ya sevgili peygamberimizin sözünü yanlış aktarmak istemem yanlışsa düzeltin lütfen;
siz yan yatarken, otururken veya yürürken Allah’ı anınız gibi bu anlama gelen bir söz vardı yanılmıyosam önemli olan Hakkı anmak değil mi sevgili kardeşim şu yürek varya işte orda hissettin mi Rabbini işte o an herşeyin bittiği yerdir….


sofi ezel
kardeş ALLAH I peygamberimizin öğrettiği şekilde ibadet edip anmamız gerekir öyle sonradan uydurma şeylerle olmaz HZ Ali nasıl namaz kılardı o da Peygamberimizin öğrettiği şekilde kılardı. kim diyebilir hz ALİ semah yapardı istediği gibi ibadet ederdi kimse diyemez demek ki bunlar uydurma.kardeş böyle ibadet olmaz kardeş


mumsema
< saçmalamayın lütfen öyle bişey yok :S sizin sitenize girdim gördüklerime inanamadım neler uyduruyosunuz öyle :S lütfen iyce araştırmadan önce iftira atmayınız ! >
bir misafir sordu ve uyduruk olduğunu söyledik.
Saçmalık olan ne? uydurduğumuz nedir? iftira olan nedir?


tekturk
“Alevi“ kardes sukur etki sen bir sunni alevi olarak dunyaya gelmissin ama bu demek degildirki tum aleviler, sunni aleviler gibi ibadet eden muminler…istersen sen önce bir arastir alevilerin ibadet ve dusuncelerini…bak ne güzel sen peygamberimizi peygamber olarak kabul edenlerdensin ama her alevi oyle değil ..sen önce bizlere camur atiyorsunuz gibi degilde önce isin aslini astarini bir ogren…Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Çocuğumun ismini berat koymak istiyorum kuranda ismi geçiyormu bilgilerdirirseniz sevinirim?

Kayıtsız Üye
Bende tamamınıza "kardeşim" diyerek hitap etmek istiyorum lâkin bazılarınız yorumlarınızla bu "kardeşliğin" köküne fitne tohumları ekmiş, ekiyor. Öncelikle "dua et ki sen sünni alevilerdensin" demek ne demektir? Sünnilerin alevileri mi varmış yüzyıllar boyunca haberimiz yokmuş? "Alevi" rumuzlu beyefendiye "bak ne güzel sen Hz.Muhammed efendimizi peygamber kabul etmişsin" demiş bir beyefendi. Elhamdülillah Müslümanım deyip de "benim peygamberim Hz.Muhammed değildir" diyen bir Müslüman mı gördünüz? Ya da alevinin biri bunu dediğinde zannediyor musunuz alevi toplumunda o kişiye Müslüman gözüyle bakılır? "Alevi" rumuzlu arkadaşa da buradan tavsiyem soyunun sopunun nereden geldiğini neye inandığını neyi reddettiğini öncellikle bir öğrensin.. Alevilikte "düşkünlük" ne demektir bir araştırsın. "Allah tektir, birdir, Hz.Muhammed (S.A.V) O’nun kulu ve elçisidir" demeyenin, diyemeyenin Cem’e alınmadığını, toplumdan dışlandığını; hırsızlık edenin, kardeşine küsenin, ırza geçenin, yetim hakkı yiyenin, o topluma giremeyeceğini de.. Açıklayamadığı cümleye gelince, Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah’ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru."(Al-i İmran Suresi, 191).. Bundan bahsediyorsun, fakat bu Allah’ın mı Peygamber efendimizin mi söylediğini bilemiyorsun, ondan sonra burada toplanan sünni "kardeşlerimin" gözünde dinini bilmeyen biri olarak anılıyorsun ve fakat maalesef ki bu sünni "kardeşlerimin" içlerinde cahil olanları seni başka ortamlarda başka şekillerde anlatıyor. Halbuki senin inancında şu muhteşem nasihatte var. "Ey talip (Talipten kasıt bu yola ve erkâna talip yani adaydır) din dinleme (dinmek, durulmak), gov govlama (dedikodu etme), görmediğini söyleme, gördüğünü eteğinle ört"

Okudunuz mu?  Regaip kandilinde ne oldu? Kısaca Bilgi

Bu vesile ile rica ediyorum, parmaklarınızla buraya bildiklerinizi yazarken yine beş parmağın beşinin aynı olmadığını bir düşününüz ve lütfen rica ediyorum, bir konu hakkında bir kişinin yaptığı yorumu o kişinin mensubu olduğu inanç grubuna mâl etmeyiniz. Saygılar ve esenlikler.


Fatma Arı
Aleviliği bilmeden yorum yapmışsınız.Yukarıdakı dedeler şöyle böyle demiş bir kere öyle falan değil.Allah Kuran yazıyorsunuz ama küçük harflerle bir kere ona bile dikkat etmiyorsunuz .Alevilik İslamın özüdür yani emevi İslam ı değildir.Kuran’da ne yazıyorsa öyle yapılmalıdır bunun sünni ile alevi ile ilgisi olamaz.Her Müslümanın yapması gerektiği gibi.Alevilikle sünnilerin bir tek aynı fikirde olmadığı Hz.Ali RadiyuAllahu anh ın ilk halife olması gerekirken Ebu Bekir in olması.Oysa Peygamber efendimiz (s.a.a.s.) insanlara ashabına bir çok defa Hz.Ali’nin kendisinden sonra vekili olacağını söyledi ve feda hacından sonra dönerken Gadri Hum gölünün yakınlarında Hz.Ali’nin kolunu kaldırarak 3 defa herkesin şahit olmasını istiyerek kendisinden sonra vekili yani müslümanların önderi olacağıni söyledi.Ve orda olan Ebu Bekir Ömer hz.Ali’yi tebrik ettiler ve ne mutlu sana dediler.Peki şimdi soruyorum size peygamber efendimiz Hz.Ali’yi övmekle bitiremezken ve ben Ali’yi sevdiğim için konuşmuyorum Allah’dan bana böyle emredildiği için konuşuyorum dedigi halde ve ben size iki emanet bırakıyorum biri Kuran biri Ehli-Beytim onlardan sakın ayrılmayın dediği halde neyi tartışıyor bu müslümanlar.Peygamberin Ali’yi övmesi ni yazmaya kalksam günlerce yazmam gerekirdi. Sadece şunu bir kendinize sorunuz Peygamber Efendimizin lafindan cikmayan ashap nasıl olduda öldügünde onu gömmeye gitmeyen ebu bekir ömer osman halife secildi onlarki pe gamberlikden sonra kiluc zoruyla müslüman olan kişilerdi.Ama Hz Ali ilk ve tek kabenin içinde dünyaya geliyor ve Hz.Muhammed (s.a.a.s.) terbiyesiyle büyüyor hiç puta tapmiyor bütün savaşlarda en önde savaşiyor kabediki bütün putları yerle bir ediyor Allah tarafından hz.Fatima ile nikahi kıyıliyor ( cCebrail ) Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin’in adlarını yine Allah emrediyor koymasını.Peygamberimizin zürriyeti Hz.Hüseyin’de devam ediyor.Ama Halifelige laik görülmüyor.Peygamberimiz Ali’ye bin ilim öğrettim ve onun bilgisi her bir kapıdan bin bilim kapısı daha açar diyor ama kaderin cilvesine bak bu kadar bilgiye sahip ilk müslüman olan çocuk peygamber efendimizin yerine yatağına girip kendi canını ortaya koyuyor Peygamber efendimizin bütün huylarına sahip gelgelelim halifeligi elinden aliyorlar.Bir beyninizle düsünün sünnüler ne kadar Ehli-Beyt hakkinda bilgiye sahip ?Kuran’nın dörtte üçü Ehli-Beyt hakkındadır ey müslümanlar.Cok sevdiginiz Peygamber efendimiz Ali’yi seven beni sevmişdir beni seven de Allah’ı sever.Ali’ye düşman olan bana düşman olmuştur bana düşman olan da Allah’a düşman olmuştur.Siz neyi tartışıyorsunuz Allah aşkına Ali’yi sevmeden Peygamberi Allah’ı sevebileceğinimizi sandınız? Ben İlimim kapısı Ali. Kapıdan gireceksiniz diyor .Kapıdan evlerinize girmiyormusunuz .Nereye gitmek isterseniz bir kapıdan kesinlikle geçmelisiniz yok ucarak giriyorsaniz o başka.Alevi sünni hiç farketmez Ehli-Beyt’i bilmiyorsaniz müslümanım diyemezsiniz 2+ 2= 4 eder yok başka alternativ.Yine bir Peygamber efendimizin sözü ile bitiriyorum
Gökteki ve yerdeki bütün şeyleri teraziye koysam Ali’nin adaleti bilgisi fazla gelirdi.
Ah ah Kuran’ı anlamıyla okuyup anlayabilselerdi bugün emevi Islamiyeti değilde gerçek İslamiyeti konuşur olacaktık.
Saygılar
Fatma

Okudunuz mu?  Kutlu Doğum ile ilgili şiirler

Fatma Arı
Islamiyet Peygamber efendimizle başlamadıki hz.Ibrahimden beri vardi müslümanlik .Hz.Adem de namaz kılardı zaten Hz.Adem ‘den Hz.Muhammed(s.a.a.s.)kadar onlar hep Allah’a inandılar Hz.Muhammed’in soyu hz.Ibrahim’den geldi.Yani bütün peygamberler Allah’a ibadet etti ve namaz kıldïlar oruçta tuttular.4 kitabın Dördüde Haktır.
Fatma

Okudunuz mu?  Regaib Kandili ne zaman ortaya çıkmıştır?

alevilikte miraç kandili, alevilerde miraç kandili

Bu kategoride yer alan Miraç kandili ile ilgili şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alevi dedelerinin söyledikleri mirac olayının aslı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.