Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:42
Hadisler
Yönetici

Rasûlullah (s.a.v.)de tavuk eti yemiş midir?

Rasûlullah (s.a.v.)’de tavuk eti yemiş midir?

Hoca
Rasûlullah (s.a.v.)’de tavuk eti yemiş midir?
1826- Zehdem el Cermî (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ebû Musa’nın yanına girdim tavuk yiyordu. Bana yaklaş ta sende ye dedi, çünkü ben Rasûlullah (s.a.v.)’i tavuk yerken gördüm. (Nesâî, Sayd: 33; Dârimî, Etıme: 22)
ž Tirmizî: Bu hadis hasendir. Bu hadis Zehdem’den değişik şekilde rivâyet edilmektedir. Bu hadisi sadece Zehdem’in rivâyeti olarak bilmekteyiz. Ebû’l Avvam, Imrân el Kattan’dır.
1827- Ebû Musa (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.)’in tavuk eti yediğini gördüm. Bu hadis buradakinden daha uzuncadır. (Dârimî, Etıme: 22)
ž Bu hadis hasen sahihtir. Eyyûb es Sahtiyanî bu hadisi aynı şekilde Kâsım et Temimî’den, Ebû Kılâbe’den ve Zehdem’den rivâyet etmiştir.


Yorum: Rasûlullah (s.a.v.)’de tavuk eti yemiş midir?

ATİE
tavuk eti yenmeyecek bir et değil zaten ama efendimizin yanındakiler o kadar onu seviyor ve değer seriyorlarmışki ne yiyor ne içiyor hep takip ederlermiş

Okudunuz mu?  Bidat Nedir?

tavuk ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Çekirge yenir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rasûlullah (s.a.v.)de tavuk eti yemiş midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.