Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:42
Hadisler
Yönetici

Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak

Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak

Hoca
yemekten önce ve sonra elleri yıkamak
1846- Selman (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Tevratta okuduğuma göre yemeğin bereketinin yemekten sonra elleri yıkamak olduğunu okudum. Sonra bu konuyu Rasûlullah (s.a.v.)’e hatırlatarak Tevratta okuduğumu haber verdim. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.): Yemeğin bereketi yemekten önce ve sonra elleri yıkamaktır buyurdular. (Ebû davud, Etıme: 11)
ž Tirmizî: Bu konuda Enes ve Ebû Hüreyre’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmizî: Bu hadisi sadece Kays b. Rabî’ın rivâyetiyle bilmekteyiz. Kays b. Rabi’in hadiste zayıf olduğu kaydedilmiştir. Ebû Haşim er Rummânî’nin ismi: Yahya b. Dinar’dır.


Yorum: Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak

ATİE
bu davranış güzel bir sünnet olduğu gibi sağlık açısındanada gayet faydalı bir davranıştır el temizliği hijyeni bu gün hastalıkların önlenmesinde çok önemlidir

Okudunuz mu?  Peygamberimiz(s.a.v) kim için "burnu sürtülsün"dedi..

Yorum: Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak

İslam
yemekten önce ve sonra elleri yıkamak hadis

Peygamberimiz (sav)’in temizlik konusunda vurguladığı bir diğer nokta ise yemeklerden önce ve sonra ellerin yıkanması ile ilgilidir.


yemekten önce ve sonra elleri yıkamak hadis, yemekten önce el yikamak sünnet mi, yemekten önce ve sonra el yıkamak yemeğe bereket getirir

Bu kategoride yer alan Saglık ile ilgili hadisi şerifler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.