Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:36
sizden7
Abone

Kuranı öğrenmeye çalışırken abdestli ve başı kapalı öğrenmek gerekli mi?

Kuranı öğrenmeye çalışırken abdestli ve başı kapalı öğrenmek gerekli mi?

zehra3232
hayırlı akşamlar.ben Kuran öğrendim ancak eksiklerim var bu sebeple hem kendi eksiğimi tamamlamak hemde aile efradımda bilmeyen küçüklerime öğretmek için görseel olarak öğretilen cd lerden aldım.çok güzel ve kolay bir şekilde öğretiyor.sorum ise şudur ;
cd ortamında izleyerek öğrenmeye çalışırkende abdestli ve başı kapalı öğrenmek gerekli mi? abdestsiz ve başı açık izleyerek öğrenilebilir mi? küçüklerime ve çevremde öğrenme gayretinde olanlara yanlış bişey yaptırmak istemiyorum.

Okudunuz mu?  Hz. Mehdi kimdir acaba çok merak ediyorum ve ne zaman gelecek ?

Cevap: Kuran-ı Kerim öğrenmeye çalışırkende abdestli ve başı kapalı öğrenmek gerekli mi? abdestsiz ve

Hoca
hayırlı akşamlar kardeş,
Cd ortamında Kur’ana el sürülmediği için abdest gerekmez. Başı örtmek şart değldir edeptendir.
Allah’a emanet ol


Yanıt: Kuran-ı Kerim öğrenmeye çalışırkende abdestli ve başı kapalı öğrenmek gerekli mi? abdestsiz ve

zehra3232
Allah razı olsun sizden.Birde size şunu sormak istiyorum cvplarsanız sevinirim.ben devlet dairesnde çalışan bir bayanım namzlarımı bir kaç ay öncesine kadar eksiksiz kılmaya çalışıyordum ancak ne oldu bilemedim son 4 aydır ıraktım ara ara tevbe edip başladım bikaç gün sonra tekrar bıraktım.her seferinde pişman olup tevbe ettim.iş yerinde kılamıyorum ancak eve gelince o zamnda nerdeyse 4 vaktim kaçıyo Allah affetsin yatsı dahil yaklaşık 33 rekat namaz kılmakta nefsime zor gelio.yaptığımın doğru olmadığını hatta cvbn ihlasla sabır istediğini biliyorum.ben bu şekilde yaptığm için çok büyük günah işliyorum değil mi? peki isteyer olmasada namzlarımın kazaya kalmış olması yüzünden evde kazasını yapmam doğru mu sahih mi? ne yapabilir?lütfen bir çıkar yol söyleyin? hangisi doğru? en baştan ne yapmalıym?

Okudunuz mu?  Metin2 isimli oyunda hile kullandım

Soru: Kuran-ı Kerim öğrenmeye çalışırkende abdestli ve başı kapalı öğrenmek gerekli mi? abdestsiz ve

berf
Allah bizi günahlarımız yüzünden kapısından kovmasın.


zehra3232
Amin kardeşim.şüphesiz kurtuluşta ancak O’nun rahmet ve merhametiyle olur.İnşAllah o rahmete ulaşacak yolda oluruz.


Kayıtsız Üye
Zehra kardesim ben de senin gibi isyerinde kilamiyordum ama Cemil tokpinarin sabah namazına nasıl kalkilir adli eserini okudum ve hemen isyerinde kendime namaz kilacak biryer aradim ve buldum yemek ve molalarda kiliyorum ve inanki icimde ancak huzur oldu cunku namaz hakkinda o kadar az sey biliyoruz ki okumani ve acil kendinle alakali harekete gecmen lazim bu yaziyi okuyan kim varsa olumun zamani belli olmuyor arkadaşlar ha simdi kilicam ha kaza yaparim diyorsunuz ama gec olabilir Allah yardımcımiz olsun. Elifbasi da ise giderken okuyorum ben de basi acik oluyormus bayagi ilerlettim Allah herkese nasip etsin

Okudunuz mu?  Din üzerinden şaka yapmak

Kayıtsız Üye
Telefonuma uygulama indirerek kur’an ogrenecem ama basimi kapatmama ve abdest almama gerek var midir


Şema
< basimi kapatmama ve abdest almama gerek var midir >
Edep açısından baş kapalı ve abdestli olmak iyidir ama şart değildir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Kızım sübyan okulana gidiyor hergün 5 6 sayfa okumamız gerekiyor. Benim ders çalıştırırken abdest almam gerekir mi ?

Okudunuz mu?  Abdest alırken yara bandının altına su geçer mi?

imam
< ders çalıştırırken abdest almam gerekir mi ? >
Kur’ana dokunmamak şartıyla ders verebilir ve okuyabilirsiniz.


abdestsiz kuran öğrenilir mi, kuran öğrenirken abdestli olmak gerekir mi, kuran öğrenirken abdest gerekir mi

Bu kategoride yer alan Kul hakkı küçükken bakkaldan arkadaşlarımızla cips sakız filan çalmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı öğrenmeye çalışırken abdestli ve başı kapalı öğrenmek gerekli mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.