Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:15
Alim
Yönetici

Mehmet Paksu Kimdir?

Mehmet Paksu Kimdir?

Hoca
Biyografi

1953 Haziran’ında, bir Ramazan gününde Gaziantep’te doğdu. Temel dînî eğitimini ilk hocası olan babasından aldı. İlkokuldan sonra üç yıl kadar Gaziantep Ahmet Çelebi Kur’ân Kursu’nda Mehmet Gaye Hoca’dan ve iki yıl kadar da özel hocalardan Arapça dersler aldı. Eğitimini Gaziantep İmam Hatip Lisesi’nde sürdürdü (1970-1977). İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu (1981).
Yayın hayatına, 1980’de Yeni Asya Yayınları’nda başladı. Can Kardeş çocuk dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı (1981-1982). Yedek subay olarak askerliğini tamamladı (1982-1983). Yeni Nesil Yayınları’nda editör olarak 400 kadar kitabı yayına hazırladı (1983-2000). İlk yazısı 1978′de, ilk kitabı 1984′de yayınlandı.
Nesil Yayınları’nda araştırmacı-yazar olarak çalışıyor. 1992′den bu yana Moral FM‘de haftaiçi her gün Moral Kuşağı adlı dinî içerikli proğram hazırlayıp sunuyor. İki yıl kadar Dünden Bugüne Tercüman gazetesinde yazılar yazdı. Halen Bugün Gazetesi‘nde köşe yazarlığı yapıyor.
Yazar, evli ve üç çocuk babasıdır.

Okudunuz mu?  Mikroskop çeşitleri nelerdir

Yanıt: Mehmet Paksu Kimdir?

YaZaROW
Allah razı olsun paylaşım için.


mehmet paksu kimdir, mehmed paksu kimdir, mehmet paksu

Bu kategoride yer alan Mergînanî Kimdir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mehmet Paksu Kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.