Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

İstihare Duası – Eğer iş hayırlıysa yeşili ve beyazı, şerse kırmızıyı ve siyahı göreceksiniz

İstihare Duası – Eğer iş hayırlıysa yeşili ve beyazı, şerse kırmızıyı ve siyahı göreceksiniz

furkan
Öncelikle bilmeyen arkadaşlar için ‘istihare’ ne demek onu açıklayayım. Bunu açıklamak için Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v)’in sahabesine yaptığı tavsiyeyi sizlere aktarmam yeterli olur heralde.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) dünyada iken sahabe her türlü işinde ondan akıl alır ve onun verdiği akıl doğrultusunda Rabbin’den yardım arz ederek işine koyulurmuş. Fakat buna rağmen yapacağı işin hayırmı yoksa şermi olduğunu Rabbin’e sorarmış. Peygamber efendimiz sahabeye yaptığı konuşmasında bu konu hakkında şunları söylemiştir;

– Sizler yapacağınız işlere Besmele ile başlayınız ve eğer o iş hakkında aklınızda şüphe varsa Allah (c.c)’ye bunu hayır mı yoksa şer mi olduğunu sorunuz O mutlaka size rüyanızda bunu gösterecektir. Eğer iş hayırlıysa yeşili ve beyazı, şerse kırmızıyı ve siyahı göreceksiniz demiştir.

Okudunuz mu?  Arapça Yağmur Duası

Öncelikle istihare yapılması farz olan bir şey değildir ama sünnettir. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v) istihareye yatarmış.

Peki ya bu istihare nasıl yapılır. Öncelikle gece yatmadan önce namaz abdesti alınır ve daha sonra ‘Niyet ettim niyet eyledim Allah rızası için 2 rekat istihare namazı kılmaya’ denilerek 2 rekat namaz kılınır. Namaz bitiminde Allah’a dua edilir, yapacağı iş sorulur ve ‘Allah’ım eğer yapacağım iş hakkımda hayırlıysa bana yeşilinle beyazını, şerse kırmızınla siyahını göster’ denilerek istihare duası okunur (duayı yazının sonuna ekleyeceğim).

Okudunuz mu?  Rabbena tekabbel minna inneke entes semiul alim anlamı

Ve dua okunduktan sonra kimseyle konuşulmaz ve direk uykuya yatılır. Peki nasıl olcakta biz yeşil-beyaz ya da kırmızı-siyah göreceğiz diye düşünüyorsanız ben size cevap vereyim (ben yattığım için biliyorum, mutlaka istihareye yatan başka kardeşlerimizde olmuştur). Normalde nasıl rüyalar görüyorsanız öyle rüyalar görüyorsunuz ama gördüğünüz rüyada ki yeşil-beyaz ya da kırmızı-siyah aklınızda çok iyi kalıyor ve sabah uyandığınızda direk rüyanızı hatırlamasanız bile gün içerisinde hatırlıyorsunuz.

Peki ya rüya görmezsem? Evet böyle bir olasılıkta var, o gece yeşil-beyaz ya da kırmızı-siyah içeren bir rüya görmeyebilirsiniz. Bu durumda aynen yaptığınız gibi 7 geceye tamamlıyorsunuz bu istihare olayını. Ve 7 gece sonunda hesabınızı yapıyorsunuz. (işte bu kadar umarım anlatabilmişimdir, biraz hızlı yazdımda eksikse şimdiden kusura bakmayın, aklınıza takılan bir şey olursada sorun, elimizden geldiğince cevaplamaya çalışırız).

Okudunuz mu?  Cenabetken dua kabul olur mu?

İstihare Duası;
"düzeltme: Arapça metinler Türkçeye çevrilmesinde harekelendirmelerde oluşabilecek hatalar direk olarak manayı değiştirebileceğinden bu şekilde yazımları yasaktır orjinal metni veya manasını verelim 🙂 "

Türkçe Manası;

"Allah’ım! Senin ilmine göre hayrını diliyorum, kudretinden güç istiyorum, senin büyük fazlını diliyorum. Zira sen kadirsin, ben kadir değilim, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlileri bilirsin. Allah’ım eğer sen bu işin benim dinim, geçmişim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı olduğunu biliyorsan bunu bana takdir eyle, kolaylaştır. Eğer bu işim benim dinim, geçimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında şerli olduğunu biliyorsan bunu benden, beni de bundan çevir, hayır nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoşnud eyle."

Okudunuz mu?  Canım annem için şifa duası

Cevap: İstihare Duası

flora
ya hangi tür konularda yatılıyo? ne gibi aslında çok şey soracamda bu konuşyla ilgili soramıytorum:D


Yanıt: İstihare Duası

mumsema
< ya hangi tür konularda yatılıyo? >
yazıda cevap var flora kardeşim
kişi önemli gördüğü her konuda istihareye yapar

< Peygamber Efendimiz (s.a.v) dünyada iken sahabe her türlü işinde ondan akıl alır ve onun verdiği akıl doğrultusunda Rabbin’den yardım arz ederek işine koyulurmuş. Fakat buna rağmen yapacağı işin hayırmı yoksa şermi olduğunu Rabbin’e sorarmış. Peygamber efendimiz sahabeye yaptığı konuşmasında bu konu hakkında şunları söylemiştir;

Okudunuz mu?  Her Zaman Okunan Dualar

– Sizler yapacağınız işlere Besmele ile başlayınız ve eğer o iş hakkında aklınızda şüphe varsa Allah (c.c)’ye bunu hayır mı yoksa şer mi olduğunu sorunuz O mutlaka size rüyanızda bunu gösterecektir. Eğer iş hayırlıysa yeşili ve beyazı, şerse kırmızıyı ve siyahı göreceksiniz demiştir. >


Soru: İstihare Duası

flora
saollll.ne zahmet etttin.ben arkadaşa sormuştum ama neyse yinede


rana
ben çok yatarim istihareye
Allah c.c. razı olsun


Yusuf
Allah razı olsun kardeşim sağol:)
bu dua yı ezbere okumasakta olur dimi ben de yapıyım bakalım nolcak:)

Okudunuz mu?  Cenazede Okunacak Dualar - cenaze duaları

Ecirna
istihare’ye yatıp görmediğimiz taktirde hayır mı şer mi neye göre yorumlamamız gerekir acaba? yardımcı olursanız sevinirim


Mumtehine
< – Peki ya bu istihare nasıl yapılır. Öncelikle gece yatmadan önce namaz abdesti alınır ve daha sonra ‘Niyet ettim niyet eyledim Allah rızası için 2 rekat istihare namazı kılmaya’ denilerek 2 rekat namaz kılınır. Namaz bitiminde Allah’a dua edilir, yapacağı iş sorulur ve ‘Allah’ım eğer yapacağım iş hakkımda hayırlıysa bana yeşilinle beyazını, şerse kırmızınla siyahını göster’ denilerek istihare duası okunur (duayı yazının sonuna ekleyeceğim).

Ve dua okunduktan sonra kimseyle konuşulmaz ve direk uykuya yatılır. Peki nasıl olcakta biz yeşil-beyaz ya da kırmızı-siyah göreceğiz diye düşünüyorsanız ben size cevap vereyim (ben yattığım için biliyorum, mutlaka istihareye yatan başka kardeşlerimizde olmuştur). Normalde nasıl rüyalar görüyorsanız öyle rüyalar görüyorsunuz ama gördüğünüz rüyada ki yeşil-beyaz ya da kırmızı-siyah aklınızda çok iyi kalıyor ve sabah uyandığınızda direk rüyanızı hatırlamasanız bile gün içerisinde hatırlıyorsunuz.
Peki ya rüya görmezsem? Evet böyle bir olasılıkta var, o gece yeşil-beyaz ya da kırmızı-siyah içeren bir rüya görmeyebilirsiniz. Bu durumda aynen yaptığınız gibi 7 geceye tamamlıyorsunuz bu istihare olayını. Ve 7 gece sonunda hesabınızı yapıyorsunuz. >
Ruyada beyaz veya yesil gormek ,o isin hayirli olmasina,siyah ve kirmizi gormek,o isin kendisi hakkinda hayirli olmayacagina isaret eder.
Istihareyi 7 kere yapmak sünnettir.Bir Hadisi serifte Peygamber Efendimiz SAV buyuruyor ki;
"Bir seyi yapmaya niyet ettigin ve istedigin zaman Rabbinden yedi defa istihare et ,hayir dile sonra kalbine gelen ilk seye gore hareket et,hayir ondadir."
Ayrica istihare ,hayirli tarafi bilinmeyen isler için yapılır.Yoksa ibadet,iyilik gibi hayirli isler için veya kesin gunah ve haram olan isler için de istihare yapilmaz..Peygamber Efendimiz SAV istihareye çok onem verirdi.Cabir bin Abdullah’in rivayetine gore,yukaridaki kapsama giren bütün islerde istihare yapilmasini tavsiye eder,Kur’an’dan bir sure ogretir gibi istihareyi ogretirdi…


Hoca
< Ruyada beyaz veya yesil gormek ,o isin hayirli olmasina,siyah ve kirmizi gormek,o isin kendisi hakkinda hayirli olmayacagina isaret eder.
Istihareyi 7 kere yapmak sünnettir.Bir Hadisi serifte Peygamber Efendimiz SAV buyuruyor ki;
"Bir seyi yapmaya niyet ettigin ve istedigin zaman Rabbinden yedi defa istihare et ,hayir dile sonra kalbine gelen ilk seye gore hareket et,hayir ondadir."
>

bu istihare konusunda renk görme olayının bir kaynağı var mı:)


gül:)
Rabbim hayatımız boyunca yolumuzu şerden uzak ,hayra yakın kılsın inşAllah bende denemiştim ama duasını bılmedıgım ıcın kendi bildiğim gibi okumuştum renk görmemiştim lakin rüyanın tamamı varacagım yolda ıdrakime hayırlı bir cevap ile karşılık verdi Elhamdulillah inşAllah bugün deniyeceğim bakalım rengimiz belli olacakmı Hayırlısıyla Rabbim razı olsun pekgüzel anlatmışsın kardeşim hakkını helal eyle..

Okudunuz mu?  Mevlid duası

Ehfiya
İstihare Duası Arapça Türkçe
Allah razı olsun kardeşim


maydın
İstihare Duası nasıl yapılır kunulu Paylaşım için Allah razı olsun…


huzeyfe48
Faydali paylasim için Allah razı olsun


istihare duası, istihare duası, istihare duası arapça

Bu kategoride yer alan Nikah Duası - Arapça - Türkçe başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare Duası – Eğer iş hayırlıysa yeşili ve beyazı, şerse kırmızıyı ve siyahı göreceksiniz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.