Anasayfa
10 Kasım 2023, 14:44
missa4
Abone

Vecelle senauk neden cenaze namazında okunur

Vecelle senauk neden cenaze namazında okunur

Kayıtsız Üye
Cenaze namazı kılarken neden Subhaneke duasında "vecelle senauke" kelimelerini okluyoruz da normal namazlarda okumuyoruz?


Cevap: Vecelle senauk neden cenaze namazında okunur

nasih
VE CELLE SENÂÜK Cümlesinin cenaze namazında özel olarak okunmasının birçok nedeni vardır:

Okudunuz mu?  Allah'ın 99 ismini yakmak

1- Her duânın ve duâda yer alan kelime ve cümlenin bir makâmı vardır ki onun başka bir yerde okunması aynı feyiz ve rahmete kapı açmaz O halde VE CELLE SENÂÜK nin feyiz ve rahmet makâmı, cenâze namazındadır.

2- Ölen kardeşimiz için Allâh’ın rahmet ve mağfiretini dilerken O’nun yüceliğini, azamet ve kudretini, rahmet ve inayetini önce SÜBHANEKE ile anlatmaya ya da dile getirmeye çalışıyoruz. Bu açıdan O’nun geniş rahmet ve mağfiretini diliyoruz VE CELLE SENAUKE diyerek O’nun rahmet ve mağfiretinin, azamet ve kibriyâsının yüceliğine erişmenin mümkün olmadığını, en üstün övgüye ancak Onun lâyık bulunduğunu kalbimizde dilimize getirmeye çalışıyor ve VE CELLE SENÂÜK cümlesiyle bunu ifâde ediyoruz.

Okudunuz mu?  İbadet etmek neden Allaha şükretmektir?

3- Bu cümlenin Cenâze namazında okunduğunda kalbe verdiği şifâyı başka yerde okunmasıyla elde etmek o ölçüde te’sirli değildir Bu bakımdan duâlarda rivâyet edilen şekle bağlı kalmakta büyük yarar vardır. VE CELLE SENÂÜK cümlesinin vereceği şifâyı birazda bu açıdan değerlendirmek gerekir


Cevap: Vecelle senauk neden cenaze namazında okunur

Kayıtsız Üye
Sa Hocam.Sizin bilginiz altinda olan bir soruyu soracam,
Subhaneke duası O yuce peygambere has olan bir duadir,boylece guclu bir duadir,cunku bu duvanin içinde bulunan zikirler hepsi kurranin içinde mevcuttur,subhanenke basli basinca Allahi zikir eden bir duadir,cunku Allah’a yakinlik derecesinin,kulun kendisinde hiç oldugunu hissedip ve yuce Allah’a bu güzel sekilde yucelip bunun sonuncunda Allahdan magfiret dilemesidir,Ve bu duanin gucu basdan sona kadar Allahi yuceltdikden sonra kulun Allahi ovmekden aciz oldugunu{ve celle senauk}gosteriyor,demekki bu cumlede o kadar Allah’a kulluk ve ona siginmakdan baska hiç bir cikar yolun olmadigin gosteriyor.Ozaman aklıma gelen soru,olulere bukadar faydasi olan bu guclu duanin neden yasayanlara faydasi YOK,aksine yasarken affa ihtiyaigimiz var,aksine yasarken Allah’a yaklasma yolu lazim,neden bu duayi namazda okunmasini engelliyorlar,birak okusunlar,size soruyorum;bu okunursa günahı varmi?
Bu okunursa dinden cikma olayi varmi,bir sakincasi varmi?
Yoksa neden birtane hoca cikipda,cemaate okuyunda Allahin rametine nail olun demiyorlar,Allah paha Allahi deyil aksine bahane Allahidir!!!
Saygilarimla Gurbetci

Okudunuz mu?  Anne karnında ölen bebeğin cenazesi nasıl olur

Cevap: Vecelle senauk neden cenaze namazında okunur

Şema
Ve celle senauke cümlesini namazlarda da okuyabilirsiniz dini bir engel yoktur.
Dinden çıkarmaz 🙂


vecelle senaük nerede okunur, Vecelle Sena neden namazlarda okunmuyor

Bu kategoride yer alan İmam hatip lisesi mezunuyum ilahiyat okumadan sınavla kuran kursu hocası olabilirmiyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vecelle senauk neden cenaze namazında okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.