Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:49
missa96
Abone

Hz.Ebubekirin cehennemle ilgili duası

Hz.Ebubekirin cehennemle ilgili duası

Kayıtsız Üye
ya rabbi benim vucudumu cehennem kapısında öyle buyut öyle buyutki hiçbir kulun giremesin.
acaba hz.ebubekir(r.a.)bu duayı gerçekten yapmışmıdır?


Cevap: Hz.Ebubekirin cehennemle ilgili duası

İsrâ
”Ya Rabbi,bedenimi o kadar büyüt ve beni cehennemine koy ki,orada başka mümünlere yer kalmasın!”

Okudunuz mu?  Birden fazla yeminin kefareti

evet yapmistir kardesim bu dua Hz. Ebu Bekire ait.


Yanıt: Hz.Ebubekirin cehennemle ilgili duası

@mir
kaynağını öğrenebilir miyiz?


Soru: Hz.Ebubekirin cehennemle ilgili duası

sofi ezel
KAYNAK:Risale-i Nur Külliyatı Emirdağ Lahikası Heyeti Sıhhıye

Üçüncü şüphesi: Büyük Cihad’ın ve Sebilürreşad’ın neşrettiği gibi, ben ilân etmişim ki, dine, imana hizmeti ve Risale-i Nur’u değil dünya siyasetine, belki kemâlât-ı mâneviyeye ve makamat-ı âliyeye âlet edemediğim gibi, herkesin hoş gördüğü saadet-i uhreviye ve Cehennemden kurtulmaya vesile etmemek ve yalnız emr-i İlâhî ve rıza-yı İlâhîden başka hiçbirşeye âlet etmemek bu zamanda Nurun hakikî kuvveti olan sırr-ı ihlâs-ı hakikîyi muhafaza etmeye beni mecbur etmiş ki, Sıddık-ı Ekber (r.a.) dediği olan, "Mü’minler Cehenneme gitmemek için Allah’tan isterim, benim vücudum Cehennemde büyüsün ki, onların yerine azap çeksin" diye söylediği kudsî fedakârlığının bir zerresini ben de kendime kazandırmak için, "İman ile Cehennemden birkaç adamın kurtulmaları için Cehenneme girmeyi kabul ederim" demişim. Zaten ibadet, Cennete girmek ve Cehennemden kurtulmak için kılınmaz; bozulur. Belki rızâ-yı İlâhî ve emr-i Rabbanî için yapılır.

Okudunuz mu?  Anneyle Anlaşamamak

@mir
< ”Ya Rabbi,bedenimi o kadar büyüt ve beni cehennemine koy ki,orada başka mümünlere yer kalmasın!” >
İmkansız, onlar aşağıdaki ve benzeri cehennemden Allah’a sığınmakla ilgili ayet ve hadisleri biliyor ve onlarla amel ediyorlardı.

2-Bakara-201-202- Onlardan kimi de: "Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyiliği ahirette de iyiliği ver ve bizi ateşin azabından koru" der. İşte bunların kazandıklarına karşılık nasibleri vardır. Allah, hesabı pek seri görendir.


hz ebubekirin duası, hz ebubekir duası, hz ebubekirin cehennemle ilgili duası

Bu kategoride yer alan Mahrec-i muhakkak ve mahrec-i mukadder nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Ebubekirin cehennemle ilgili duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.