Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Cenaze üzerine bıçak koymak islamda yeri nedir?

Cenaze üzerine bıçak koymak islamda yeri nedir?

Kayıtsız Üye
ölülerin üzerine neden bıçak konulur


Cevap: Cenaze üzerine bıçak koymak islamda yeri nedir?

Fetva Meclisi
Ölünün üzerine bıçak koymak,Ölünün haftası, kırkıncı,,elliikinci gecesi gibi şeylerinde islamda yeri yoktur.İnsan ölü için her zaman dua etmeli,Kuran okuyup ölünün ruhuna bağışlamalıdır. Ölünün üzerine bıçak koymalarının sebebi bildiğim kadarıyla ölünün şişmemesi için. Allah bizleri Kur’an ve Sünnetten ayırmasın.

Okudunuz mu?  Pazartesi Günündeki Ölüm

Cevap: Cenaze üzerine bıçak koymak islamda yeri nedir?

Kayıtsız Üye
Olu kisi topraga girene kadar o cenaze ile ilgilenen toplulugun arasinda ruhu dolasir. hatta kefen isleri ve yikama isleri de bu duruma dahildir. taki peygamberimizin hadisleri ile bu durum aciklanmistir. eğer her hangi bir sebeple cenaze defin isi gecikirse olen kisinin ruhu yakinlarini rüya aleminde veya yari uyku halinde kisileri rahatsiz edebilir. Buyuklerimiz bu ise cenaze uzerine bicak veya daha baska bir sey koyarak cozum bulmaya calismistir. Nekadar ise yarar bilemem bu davranis ama cemazenin bir an önce topraga verilmesi onemlidir. RESULULLAH S.A.S Bu durum için soyle demistir: Olulerinizi biran önce topraga verin eğer iyi birisi ise biran önce rahmete kavusturun eğer kotu biri ise biran önce sirtinizdan atmis olursunuz…

Okudunuz mu?  Cenaze Kabre Konurken Ona Dua Etmek

ölünün üstüne bıçak koymak, ölünün üzerine bıçak koymak, ölünün üzerine neden bıçak konur

Bu kategoride yer alan Şafii Mezhebine göre cenaze nasıl yıkanır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenaze üzerine bıçak koymak islamda yeri nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.