Anasayfa
7 Ekim 2022, 3:05
missa08
Abone

Sorunum korkularım öğle bir korkağım ki kendimden utanıyorum. Kendime güvenim kalmadı

Sorunum korkularım öğle bir korkağım ki kendimden utanıyorum. Kendime güvenim kalmadı

Kayıtsız Üye
sorunum korkularım öğle bir korkağım ki kendimden utanıyorum kendime olan güvenim kayboldu ama kendimi de çok cesurmuşum gibi gösteriyorum öğlede olmalıyım çünkü evliyim hanımımın babamın annemin helede ilerde çocuğumun beni korkak bilmesini istemiyorum belkide ben kendimi onlara öğle gösteriyorum zannediyorum onlar belki bilirler korkak olduğumu evet sorun korkak oldukça her şey üzerime geliyor ve sorun dahada büyüyor ben korkağım korkak.

Okudunuz mu?  Nikahta mehir istememek

Cevap: sorunum korkularım öğle bir korkağım ki kendimden utanıyorum. Kendime güvenim kalmadı

Hoca
Korkaklık ile ilgili bir yazı: İSLAMDA KORKAKLIK

Korkak olma hali, cesaretsizlik, ödleklik.

Hz. Peygamber’in:

"Allahım! Korkaklıktan sana sığınırım" (Müslim Tercümesi, VII, 188). Buyurması, korkaklığın kötü huylardan olduğunu göstermektedir.

Okudunuz mu?  Vacibin hükmü nedir?

Korkak insan, hayâl, vehim ve zanların esiri olup her şeyden korkar. Korkaklığı onu güvenilmez yapar. Sabır ve sebat isteyen, cesaret gerektiren savaş ve yolculuk gibi zor işlerde bulundurulamaz, düşmana karşı kendilerine görev verilemez.

Korkak insanların can, mal ve namusları dâima tehlikededir. Korkakların, bu kötü huylarından kurtulabilmeleri için cesur kimselerle arkadaş olmaları ve onlarla düşüp kalkmaları gerekir. Böylece yavaş yavaş korkuyu üzerlerinden atar, onun kötülüklerinden korunmuş olurlar.

Okudunuz mu?  Camiden neden para tolanıyor?

Terbiyenin korkak yetişmekteki tesiri büyüktür. Bunun için anne, baba ve öğretmenlerin çok dikkatli olmaları gerekir. Çocukları cesur yetiştirmek için onların kafalarını öcü ve gulyabani masalları ile değil, mertlik ve kahramanlık hikâyeleri ile doldurmak icab eder.

Ashabdan, Bera’ b. Âzib (r.a): "Savaş kızıştığı zaman biz, Rasûlullah’tan cesaret alırdık. Çünkü o, cesaret örneğiydi" demiştir (Y. Kandehlevî, Hadislerle Müslümanlık, III, 1213). Peygamberimizin çok cesur olduğu ve ashabının da onun yolundan gittiği bilinen bir husustur. Hatta Rasûlüllah (s.a.s): "Allahım, korkaklıktan sana sığınırım " diye duâ ederdi.

Okudunuz mu?  İyilik ve yardımseverlik ile ilgili şiirler

Korkak insan hayatta başarılı olamaz. Hakkını koruyamaz ve karşısına çıkacak engellere, güçlüklere karşı koyamaz. İnsan için gerekli olan cesaret sahibi olmaktır. Hayatımızda, ne gereksiz atılganlığın, ne de korkaklığın yeri olmamalıdır.

Allah’ın yarattıklarından korkmamak bir müslüman için nasıl iyi bir özellik ise, aksine Allah (c.c.)’dan korkmak da o ölçüde üstün bir fazilettir.

Okudunuz mu?  Arapça Soru Edatları ve Örnekler

Cenab-ı Hakk şöyle buyuruyor:

"…Eğer inanıyorsanız bilin ki asıl korkmanız gereken Allah’tır" (et-Tevbe 9/13). "İnsanlardan korkmayın benden korkunuz" (el-Maide, 5/44)

"Allah’ın mescitlerini sadece, Allah’a ve ahiret gününe inanan, namaz kılan, zekât veren ve ancak Allah’tan korkan kimseler onarır" (et-Tevbe, 9/18).

Okudunuz mu?  Şafilik mezhebinin ibadet kuralları nelerdir?

"Allah’a ve Peygamber’e itaat eden, Allah’tan korkan ve O’ndan sakınan kimseler, işte onlar kurtulanlardır" (en-Nûr 24/52)

"Allah’ın göndermiş olduklarını tebliğ edenler, Allah’tan korkarlar ve O’ndan başka kimseden korkmazlar. Allah hesap gören olarak yeter" (el-Ahzab, 33/39)

Mü’min Allah’tan korktuğu kadar O’na ümit bağlayan insandır da. Çünkü Cenab-ı Hakk: "Allah’ın rahmetinden ancak kafirler ümit keser" (Yusuf, 12/87) buyurmuştur.

Okudunuz mu?  İki süt kardeşin çocukları evlenebilir mi?

Dolayısıyla korkaklık müslümana yakışmadığı gibi hiç bir kınayıcının kınamasından, İslâm’a karşı olan insanlardan korkmamak yalnız ve yalnız Allah’tan korkmak gerekmektedir.

Samil İSLAM


Yanıt: sorunum korkularım öğle bir korkağım ki kendimden utanıyorum. Kendime güvenim kalmadı

İsrâ
Allah güc kuvvet versin.


Soru: sorunum korkularım öğle bir korkağım ki kendimden utanıyorum. Kendime güvenim kalmadı

uyku_tutmaz
Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Ailevi sorunlarım var Kendimi öldürmek istiyorum

Kayıtsız Üye
Bende aynı durumdayım sürekli bir paronaya halindeyim korkum belli olmasın diye olmadık yerde cesaret gösteriyorum. Kendim olarak yaşayamıyorum Allah yardımcımız olsun.


çok korkağım, korkağım

Bu kategoride yer alan İkindi ve Yatsının 2. rekatında otururken neden ettahiyatü ve salli barik okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sorunum korkularım öğle bir korkağım ki kendimden utanıyorum. Kendime güvenim kalmadı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.