Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:28
missa6
Abone

Rızık duaları

Rızık duaları

Kayıtsız Üye
rızık duaları bol kazanç için


Cevap: Rızık duaları

Efdal
Bol Kazanç İçin Dua

İnsanların bereket ve bol kazanç sağlamak için okuyacağı dua ve dualar burada bulunmaktadır.

Bu dualar okunduğu zaman bol bereket ve bol kazanç sağlarsınız.

Yarabbi! Kazancımıza bereket ihsan eyle, helalinden en verimli ve üretken bir şekilde çalışıp çok kazanabilmeyi nasip eyle!

Okudunuz mu?  Rabbim sana sığınırım ne demek

Yarabbi! Elde edeceğimiz mal ve serveti israf etmeden, senin razı olacağın yerlere kendimiz, ailemiz ve insanlık için en hayırlı şekilde değerlendirebilmeyi nasip eyle!

Yarabbi! Menkul ve gayrimenkullerimizi, işyerimizi, malımızı, canımızı her türlü afetten, yangından, soygun ve benzeri tehlikelerden muhafaza eyle!

Okudunuz mu?  Hz Yusuf'un Kardeşlerinin İsimleri

Allahım! Bizlere kazançta helal bilinci ve Kul hakkı duyarlılığı ihsan eyle! Özellikle malımızı, servetimizi, canımızı rızana uygun olarak değerlendirip, bunlarla ebedî mutluluk olan ahiret mutluluğunu elde edebilmeyi bizlere nasip ve müyesser eyle!

Kim bu karınca duasını beş adet ayrı ayrı kağıda yazarak her birini iş yerinin dört köşesine asar, bir tanesini de üzerinde taşırsa, Cenab-ı Hakk, o kimsenin iş yerine vedükkanına kendi hazinesinden rızık ve bereket indirir.

Okudunuz mu?  İsraf ve savurganlık ile ilgili ayetler

Hem de öyle bereket ihsân eder ki, o yazıyı asan kişinin kendisi dâhi hayrette kalır. Dükkanına giren, alışveriş yapmadan çıkmaz. Hakk Tealâ, dükkanına karınca gibi müşteri yağdırır. Satılmayan bir meta’ın (malın) üzerine bu ayet 7 defa okunursa, Allah’In izni ile o meta’, birkaç içinde satılır.

Okudunuz mu?  Hz. Süleyman'ın yemek duası

RIZIK DUASI

1- Allahü latifün bir ibadetihi yerzukü men yeşâü ve hüve kaviyyün aziz.

2-Allahümme’r-zuknâ rizkan halâlen tayyiben bilâ keddi ve’s-tecib duâ’enâ bilâ radd. Ve neûzu bike ani’lfadîhateyni el-fakru ve’d-dîn, sübhâne’l-müferrici an külli mahzûnin ve mağmümin, sübhâne men ce-âle hazâinehû bi-küdretihi beyne’l-kâfi ve’n-nûn: İn-nemâ emruhû izâ erâde şey’en en-yekûle lehü kun feyekûn.

Okudunuz mu?  Doğum yapan kişinin gusletmesi gerekir mi gusletmeden çocuğunu emzirmesi günah mıdır ?

Fesübhânellezî biyedihî melekûtü külli şey’in ve ileyhi turce’ûn. Hüve’l-Evvelu mine’l-Evveli ve’l-Ahiru ba’de’lâhiri ve’z-Zâhiru ve’l-Bâtinu ve hüve bikülli şey’in Alîm. Leyse kemislihî şey’ün fi’l-ardi velâ fissemâ’i ve hüve’s-Semîu’l-Alîm. Lâtudrikuhu’l-ebsâru ve hüve yüdrikü’l-ebsâre ve hüve’l-Lâtîfu’l-Habîr. Ve’l-hamdü lillâhi Rabbi’l-Alemîn."

Manası: "Ey Allah’ım! Bize zahmetsiz kazanılan iyi helâl rızık ver, duamızı reddetme, kabul buyur. Şu iki kötü şeyden Sana sığınırız: Fakirlikten, borçtan… Her üzüntülüden ve tasalıdan sıkıntıları gideren Allah’ı tesbîh ederim. Kudretiyle hazinelerini "Kef" ile "Nün" (Kün-OI emri kastediliyor) arasına koyan Allah’ı tesbih ederim. O ki: "Bir şeye ‘Ol’ demek isteyince o iş derhal oluverir.

Okudunuz mu?  Arapca Gramer Bilgileri...

O Zât’ı tesbih ederim ki, her şeyin hükümranlığı O’nun elindedir ve O’na döndürüleceksiniz. O, her şeyden öncedir, her sondan sonradır. Görünendir, gizliliklerin içindedir. O, her şeyi bilir. Ne yerde, ne de gökte O’nun gibi hiçbir şey yoktur. O, işitici ve bilicidir. Gözler O’nu görmez. O gözleri görür, O, Lâtif ve her şeyden haberdardır. Hamd, Alemlerin Rabbine mahsustur."

Bu kategoride yer alan İmam Nikahı kuran da var olduğu kaçıncı ayette geçmektedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rızık duaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.