Anasayfa
25 Eylül 2021, 11:31
Sohbet
Yönetici

Besmelenin anlamı ve önemi

Besmelenin anlamı ve önemi

hande82
Besmelenin anlamı ve önemi
Besmele; bütün mevcudatın lisan-ı haliyle ve kavliyle dillerinde devamlı tekrar edilen dua, zikir ve anahtardır.

BESMELE’NİN ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan ALLAH’ın adıyla başlar ve ancak Ondan yardım dileriz. Ezelden ebede her türlü hamd ve övgü, medih ve minnet, Âlemlerin Rabbi olan ALLAH’a mahsustur.

Okudunuz mu?  Zengin olmak istermiydiniz

HERŞEY ALLAH’I TESBİH EDER

Besmele ALLAH’a uzanan manevî bir hat ve irtibattır. Bu duaya insanlar, hayvanlar ve bitkilerden tutun, cansız varlıklara kadar her şey iştirak etmektedir. Zira Kur’ân-ı Kerîm’deki O’nu hamd ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur. Ama siz onların tesbihini anlamazsınız (İsrâ sûresi, 17/44) âyeti, bu hususu ortaya koymaktadır.

Okudunuz mu?  Kendini Bilmek

BESMELE BİR ANAHTARDIR

Besmele, dinî açıdan da İslâm nişanını gösteren bir definenin anahtarıdır. Çünkü Rahman ve Rahîm olan ALLAH’ın adıyla başlarım diyerek, yapacağımız işlerin gerçek faili, yaratanı olmadığımızı, bizi de fiillerimizi de yaratan bir güç ve kudrete bağlı bulunduğumuzu, ancak O’nun müsaadesiyle işe başlayabileceğimizi, yapacağımız her şeyi O’nun için yapmamız gerektiğini ilan ederiz.

Okudunuz mu?  Çanakkale Geçilmez - tiyatro metni - oyunlar, skeçler, piyesle

İNSAN BESMELEYLE YÜKSELİR

Besmeleye devam etmek ve ona karşı hürmet ve saygı göstermek, kişinin dünyevî ve uhrevî yükselmesine vesiledir. Meselâ ilk devir sûfîlerinden olan Bişr el-Hâfî’nin (ö.227/841) seyr u sülûku ve seyr u sülûktaki mertebesi şu hadiseye dayanmaktadır: O, yolda bulduğu ve üzerinde Besmele yazılı bir kâğıdı itina ile temizledikten sonra levha haline getirerek muhafaza etmiş, bunun üzerine rüyada bir ses kendisine, besmeleye karşı bu hürmetinden dolayı adının dünya ve ahirette saygın kılındığını bildirmiş, böylece Bişr, zühd ve takvada zirveye ulaşmıştır (Ebu Nuaym, 8:336). Bişr el-Hafî, kaç asır sonra günümüzde bile bilinen, hayır ve sena ile anılan evliyâdandır.

Okudunuz mu?  Qısmet (kader) Nedır ? Azerıce

BESMELE MANEVİ BİR BAĞ VE DUADIR

Netice olarak besmele, dünyevi kapıları açan, âdetleri ibadete çeviren (yemek yerken, su içerken v.s de çekilen besmeleler gibi) sihirli bir anahtardır. Besmele, aynı zamanda ALLAH ile kul arasındaki irtibatı sağlayan manevi bir bağ ve duadır.

Okudunuz mu?  Cennetim Olur musun


Cevap: Besmelenin anlamı ve önemi

Berât1
< BESMELE MANEVİ BİR BAĞ VE DUADIR

Netice olarak besmele, dünyevi kapıları açan, âdetleri ibadete çeviren (yemek yerken, su içerken v.s de çekilen besmeleler gibi) sihirli bir anahtardır. Besmele, aynı zamanda ALLAH ile kul arasındaki irtibatı sağlayan manevi bir bağ ve duadır. >
her işin başı bismillah sonu ise hamd dır
Allah(c.c.) razı olsun

Okudunuz mu?  İşte Vakit ikindi. Asr vakti yani. Hüzün vakti...

Yanıt: Besmelenin anlamı ve önemi

Ecrinim
< HERŞEY ALLAH’I TESBİH EDER

BESMELE BİR ANAHTARDIR

İNSAN BESMELEYLE YÜKSELİR

BESMELE MANEVİ BİR BAĞ VE DUADIR >
özetle; Besmele bir müminin olmazsa olmazıdır

Allah c.c. razı olsun kardeşim


Cevap: Besmelenin anlamı ve önemi

Kayıtsız Üye
Evet besmele herkez için onemlidir

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama annem izin vermiyor

Hoca
KISACA BESMELE NEDİR?

"Bismi’llâhi’r-rahmâni’r-rahîym" sözünün kısaltılmış şekli. Hayırlı ve helâl bir işe başlarken, Allah Teâlâ’nın adını anmak ve bu adla işe başlamak anlamına gelir.


#UguR
Besmelenin önemi ile ilgili resimli Hadisi Şerif

"Besmele ile başlanmayan her iş, bereketsiz ve güdüktür." Hadis-i Şerif

Okudunuz mu?  Çanakkale Savaşında Yemek Listesi !

Besmelenin anlamı ve önemi


besmelenin anlamı, besmele ve anlamı, besmele anlamı

Bu kategoride yer alan Mevlana çiçeği Görenleri Hayrete Düşürüyor çok Ilginç başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Besmelenin anlamı ve önemi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.