Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:28
missa6
Abone

Hayırlı evlilik yapılması için kismetin açılması için okunacak dua

Hayırlı evlilik yapılması için kismetin açılması için okunacak dua

Kayıtsız Üye
hayırlı evlilik yapılması için kismetin açılması için okunacak dua


Cevap: hayırlı evlilik yapılması için kismetin açılması için okunacak dua

Efdal
Kismet Açilmasi Için

Bir bardak temiz su alinir ve bunun üzerine 101 defa asagidaki ayetlerokunup üflenir.Kismeti kapali olan,evlenmek isteyipte birini bulupevlenemeyen kisi bu sudan içer.Bu isleme 21 gün devam edilir.Hem kismeti açilir hemde üzerinde bir baglilik varsa Allahin izniyle çözülür.Inna fetahna leke fethan mübina.Ve fütihatis semaü fekanet ebvaba

Okudunuz mu?  Hz. Zekeriya (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler

böyle bir dua buldum ama sünnette yeri yok sanırım birileri yazmış uydurmuş


Cevap: hayırlı evlilik yapılması için kismetin açılması için okunacak dua

Efdal
Evlenmek ve Hayırlı Eş İçin Dua
Evlenmek için yada Hayırlı Bir Eş İçin Dua
Evlenmek bir müslüman için tüm peygamberlerin ortak sünneti ile amel ederek, Peygamber efendimizin (s.a.v.) Evleniniz, çoğalınız; çünkü ben sizin çokluğunuzla diğer ümmetlere övüneceğim [Bk. Ahmed, Müsned, 2/245; İbnu Hıbban, Sahih, nr. 4028; Abdurrezzak, Musannef, nr. 10391; el-Muttakî, Kenz, nr. 44442; Suyutî, es-Sağîr, nr. 3366.] Hadisi şerifi gereği kadın ve erkeğin haramdan korunarak, neslin devamını sağlamasıdır. Evlenmek ten maksat islama uygun huzurlu bir aile yapısı ile Allah yolunda insanlara hizmet etmeyi gaye edinmiş hayırlı nesiller bırakmaktır. Yoksa erkek ve kadının cinsel duygularını tatmin etmekten ibaret değildir.
Amaç Hem haramdan korunmak hemde İslam yolunda hayırlı bir evlilik ile bu dine ve topluma hayırlı evlatlar yetiştirmektir. Evlenmek bir eğlence aracı değil bilakis evlenmenin en büyük hedefi, karı ve kocanın terbiyesidir; bundan sonraki hedef nesil hayırlı evlatlar yetiştirmektir. Nesil, kazanılan malı değil edebi koruması için istenir. Evlilik gibi ömür verilen bir işi eğlenceden ibaret görmek, hayata sadece mideden bakmak olur.
Evlilik hakkında yaptığımız açıklamadan sonra bu konuda sık sık okunarak dua yerine geçen Furkan Suresi 74. ayeti kerime ve mealini vereceğiz. İnşaAllah salih bir kalp ile bu ayeti çokça tekrar edin. Ayetin yüzü suyu hürmetine rabbimden ayetteki gibi ahirette göz aydınlığı olacak eş ve evlatlar nadip etmesi için dua edin.
Furkan Suresi 74. Ayeti Kerime

Okudunuz mu?  Necip Fazıl'ın muhasebe adlı şiirinin nazım şekli açıklaması tahlili?

iş ve kısmetin açılması için dua, kızın kısmeti açılması için nasıl dua etmeliyim

Bu kategoride yer alan İsraf nedir? tanımı Dünyada yapılan israf ile kaç kişi sebeblenebilir? yapılan araştırmalar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayırlı evlilik yapılması için kismetin açılması için okunacak dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.