Anasayfa
14 Şubat 2022, 21:18
Namazlar
Yönetici

İstihare nedir nasıl yapılır

İstihare nedir nasıl yapılır

SİYAH SANCAK
Sual: İstihare nedir ve istihare namazı nasıl kılınır?
CEVAP
İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:

Dört şeyi yapan dört şeyden mahrum kalmaz:
1- Şükreden, nimetin artmasından,
2- Tevbe eden, kabulden,
3- İstihare eden, hayırdan,
4- İstişare eden, doğruyu bulmaktan, hakikate ulaşmaktan mahrum olmaz.

Herhangi bir işe başlarken, mesela evlenirken, ev alırken istihare yapmalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir.) [Hâkim] Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır. Salih, güvenilir kimselerle istişareden sonra, istihare yapmalıdır.

Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekât nafile namaz kılıp [aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak] "Eğer bu işim [Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam] dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle. Eğer hakkımda hayırlı değilse, onu benden uzaklaştır ve hayırlı olanı bana kolaylaştır. Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimin" demelidir.

Önce günahlardan tevbe edilir. Tevbe için kısaca, "Ya Rabbi! Buluğ anımdan şimdiye kadar yaptığım günahlara pişman oldum. Bundan sonra da, inşAllah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir. Sonra gusledilir. Gusülden sonra, o gece (istihareye niyet ettim) diyerek iki rekat nafile namaz kılınır. İlk rekâtta, Sübhaneke ve Fatiha’dan sonra, Kâfirun, ikinci rekâtta Fatiha’dan sonra İhlâs okunur. İstihare namazı bittikten sonra şu dua okunur:

(Allahümme innî estehîrüke bi-ilmike ve estakdirüke bi-kudretike ve es’elüke min fadlikel azîm fe inneke takdirü ve lâ akdirü ve ta’lemü ve lâ a’lemü ve ente allâmül-guyûb.)

Bu şekilde istihareye yedi gece devam edilir. [Gündüz de istihareye yatmak caizdir.] Gusül sadece ilk gün alınır. Diğer günler gusle gerek yoktur.

İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir. İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifa etmelidir. Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir.

İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatılmalı. İhtiyaç varsa konuşulabilir. Aslında her zaman, yatsı namazını kıldıktan sonra, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehabdır, iyi olur.

İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır. Rüya görse de, görmese de, 7 gün istihareye davam edilir. Rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. Eğer, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir. Karar veremeyen, birkaç defa daha istihare yapmalıdır.

Yapılacak her iş için istihare yapmak sünnettir ve mübarektir. Fakat istihare yaptıktan sonra, o işin yapılmasını veya yapılmamasını gösteren bir şeyin, uykuda veya rüyada yahut uyanık iken görünmesi şart değildir. İstihareden sonra, kalbine bakmak lazımdır. O işi yapmak arzusu, eskisinden daha çok olmuş ise, o işi yapmayı gösterir. Eğer arzu, çoğalmamış ve eskisinden daha da azalmamış ise, yine yasak olmaz. Böyle olunca, yapmak arzusu artıncıya kadar, istihareleri tekrar tekrar yapmalıdır. İstihareler yediye kadar tekrar olunur. İstihareden sonra, o işi yapmak arzusunun azaldığı anlaşılırsa, o işin yapılmamasını gösterir. Böyle olunca da, istihareler tekrarlanabilir, hatta nasıl olursa olsun, istihareleri her zaman tekrarlamak, daha uygun ve daha iyi olur. O işi yapmak veya yapmamakta ihtiyatlı davranılmış olur.

Başka bir istihare
Bir muradı olan kimse, abdest alır, temiz bir yere oturur, üç defa salevat-ı şerife okur, sonra her birine Besmele çekerek on Fatiha, sonra 11 İhlâs okur, sonra üç defa salevat okur. Sonra sağ yanı üzere, yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağı altına koyarak yatar, niyet ettiği şeyin iyi veya kötü olacağını bi-iznillah rüyada görür. (Fetava-i Karı-ül-hidaye)

İstihareye uymak
Sual:
İstihare yapınca, rüyada gördüğümüze uymak gerekir mi?
CEVAPİstihare, bir işin, hakkımızda hayırlı olup olmadığını anlamak için yapılır. Bunun için, şartlarına uygun yapılmışsa, uymalıdır. İki hadis-i şerif meali:

Okudunuz mu?  Başkasının, namaz kılan biri ile konuşması

(İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksi ise, kişinin mutsuz olacağına alamettir.) [Tirmizi]

(İstihare eden kimse mahrum kalmaz, istişare eden pişman olmaz. İktisat eden darlık çekmez.) [Taberani]

İstihareye yatarken
Sual: İstihare için yatarken, kadınların kocalarından ayrı yatmaları gerekir mi?
CEVAP
Hayır, gerekmez.


Cevap: istihare nedir nasıl yapılır

Fetva Meclisi
İstihâre Namazıile ilgili bilgiler

Bir şeyin kendisi hakkında hayırlı olup olmadığına dair. Manevi bir işarete kavuşmak için kılınan iki rekatlık bir namazdır. Birinci rekatta "Kafirun Suresini" İkinci rekatta "İhlâs Suresini" okumak mustahaptır. Namazdan sonra İstihâre Duası okunur (İstihare duası için bakınız: Delilleriyle İslam İlmihali, Prof. Dr. Hamdi DÖNDÜREN, s. 350), sonra da abdestli olarak kıbleye yönelip yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil görülmesi hayır ve iyiliğe; siyah veya kırmızı görülmesi ise şerre işarettir


Cevap: İstihare nedir nasıl yapılır

edaa
bir kişi için istihare yaptım hayırlı mı değil mi diye ilk rüyamda yeşil bir çaylıktayım ortada çürük bir ağaç var ağacı deviriyorum içinden yeşillik çıkıyor ikinci rüyamda ise yeşil bir dağdayım uzun uzun ağaçlar var ama yıkık bir ev var bu kişi ile deneyecektik fakat bir ilişkiye başlamadık şu an başkasıyla bu kişi benim için hayırlı mı onun rahmetli babaannesi de o kişi senin kismetindir demiş


Yorum: İstihare nedir nasıl yapılır

arifselim
Ancak bu tür durumlarda evlilik için bir adım atılırsa ve her türlü araştırmalarına rağmen kararsız kalınırsa o zaman istihare yapılabilir. Yoksa istihare yapmak boşunadır. Rüyaların hayırlıdır ancak durumunu gözden geçirmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam gece yatmadan çok içten dua ettim birinin benim kaderim mi diye rüyamda ilk altın bilezik gördüm kollarımda sonra buzda ölmüş balıklar vardı onları çıkarttım kovaya düştüler ve birden canlandılar ve yağmurda ıslandığımıda gördüm


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu yaptığın istihare değil sadece bir duadır. Anlamının duana işaret edip etmediğini ise sadece Allah bilir. Rüyan dileklerin kabulüne ve Allah’ın izniyle bol bir rızka sahip olmaya yorumlanır. Sende Allah’u tealadan hayırlısını istemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm ben bu gece istihareye yattım hayatıma birinin girmesinden dolayı henüz bir karar vermedim istihareye yattım bunun için rüya gördüm ama hatırlamıyorum sadece uyumak ile uymamak arası kısa bir şey hatırlıyorum beyaz giyinmiş biri bir yere uzanıyodu cinsiyetini hatırlamıyorum daha sonra da bir at gördüm yere çökmüş bir şekilde yorumlarsanız sevinirim😌


arifselim
Aleykum selam. Birini hayatıma almak derken eğer bu konu evlilik için ise istihare yapmak caiz olur yoksa kesinlikle caiz olmaz ve bir anlamı da olmaz. Bu gördüğün rüyanın bir işareti yoktur. İstiharede kalbin meylettiği şey en doğru işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben sevdiğim kişi için istiare yaptımhayirlimi degilmi diye konuşmuyoruz iki aydır bende istiare kiliyorum ama değişik goruyorum ilk günlerde yeşil beyaz gördüm sürekli tekrarladım bazen her renkte gördüm çoğunlukta beyaz gördüm. Rüyalarımda yeşil yılan görmustum başını ezdim batakliga birini kurtarirken ben dustum annem cikardi batakliktan beyaz hali tarzi bisey cikiyodu sonra kapımız önünde iki tane beyaz yastik gördüm ikinci gün beyaz gelinlik giymisim beyaz poşetin içinde kahverengi güzel bir ayakkabı gördüm diğer gunlerde o yastiktan bir tane oluyodu basima alip yatiyodum yeşil alanlarda gördüm çiftleşme inekleri gördüm halinin ustunde saei küçük küçük parca sungerlerde gördüm yarim ekmek goruyodum bu tarz .genelde saç felan görüyorum ayakkabı güzel beyazimsida gördüm bazende hatirlayamiyorum bugünde plastik kaşık catal gördüm kuaforde kuzenimin sacini duzlestiriyodum evlencek kızlar oluyodu yardımcı olursaniz çok sevinirim ne yapcagimi bilmiyorum dua ediyorum uyandığımda genelde normal yada içimde ferahlik oluyo .

Okudunuz mu?  Kadınlar Nasıl Rüku Yapar?

arifselim
Aleykum selam. Gördüğün rüyaların çoğu olumsuzdur. Bu rüyalardan bu şekilde bir manada çıkarılamaz zaten. Öncelikle evlilik için adım atılmalıdır örneğin araştırılmalıdır, istişareler edilmelidir. Eğer o zaman kararsız kalınırsa istihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Selamin aleykum kardesim ben uzaktan birini seviyordum ama uzak bir ihtimaldi onunla evlenebilmem..ortada bir görücü gitme durumu da yoktu zaten bu yüzden ne için istihareye yatacagimi da bilmiyordum ama icimdeki sevgiyi bitirmeli miydim yani unutmali miydim yoksa onu sevmeye devam mi etmeliydim bilmiyodum sacma gelecek belki ama bunun için yattigimda istihareye bir arabanin içindeydim ve disarda bir arkadaşim bana bagiriyordu arabanin cami grimsi siyahti ben uzuluyodum ama ustunkoru bir seydi sonra eve geldigimde beyaz tül dikkatimi çekti ve uyandim..Yorumlamaniz mümkünse cevabinizi bekliyorum


arifselim
Aleykum selam. İstihareyi böyle konularda yapabilmek için öncelikle mutlaka istişareler yapılmalıdır yani evlilik için adımlar atılmalıdır. Buna rağmen kararsızlık olursa o zaman istihare yapılabilir. Senin bu durumunda istihare yapılacak bir şey yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum istihare namazı kıldım sevdiğim kişinin hayırlı mi değil mi diye. Rüyada beyaz boya ile duvar boyuyordum.sonrada yeşil bir ev gibi bir şey gördüm . Bunun anlamı nedir acaba?


arifselim
Aleykum selam. Rüyan istihare açısından olumlu ve hayırlıdır. İçine gelen hissin sana daha doğru bir işaret olur. Ayrıca evlilik için olmadığı sürece istihare yapmanın bu konularda bir anlamı olmaz.


denizkızıcang
hocam merhaba istihareyle ilgili metini kapatmışsınız benim size farklı bir sorum olacak ben inanclı ve hissiyatı yüksek bir insanım
bir konuda tüm usulleri uyguladım ve kararsız kaldıgım için istihareye yatmaya karar verdim size sorum şudur istiharede cevaplardan da önemli sorulardır bunu biliyorum
Allahım falanca kulunla kulunla hayırlıysa evlenmem için dua etmem hayır mı şer mi diye sorup niyetlenebilir miyim yani bu usule uygun mudur bana dönüş yaparsanız çok sevinirim Allah bin kere razı olsun şimdiden


arifselim
Merhaba. Zaten bu dediğin tam olarak istiharenin kendisidir. Bu şekilde niyet edebilir ve dua ederek istihare yapabilirsin. Eğer hayırlı ise veya değilse bana bir işaret göster ve kalbimi ısındır yada soğut şeklinde dua edebilirsin.


Azrameryem
Selman aleyküm arkadaşım ıstihare namazı kılmış kendi için evlilik için sevsigi kiz vardi birbirlerini seviyorlar şuan kiz tarafi arastiriyorlar oglan da istihare namazı kilmis rüyasında kendini başka bir şehirde görüyor kendi memleketine gitmek için otohara gidecekmis sonra beyaz bir dolmus gelmiş içinde tanıdığı insanlar varmış direk memlekete gidiyor diye sevinmiş ama insanlardan zarar gelir mi acaba diye tereddütü varmış biraz bakmis sonra ici ne bir güven gelmiş sonra uyanmış sikintili uyanmadim dedi için ferah ti dedi hayırlara çıkar ınsalalh:)

Okudunuz mu?  Hiç duâ bilmeyen nasıl namaz kılar?

arifselim
Aleykum selam. Rüyasında olumsuzluk yoktur ancak en makbul olan işaret istiharede kalbinin neye meylettiğidir. Kalbin hissetmesi ona daha açık bir işaret olarak kabul edilir.


fatih0702
İyi günler bir işi yapıp yapmama konusunda karsızım,istihareye yattım ama korkuyla uyandım uykudan,gördüğüm şeylerden bir anlam çıkaramadım,sonra ara verdikten sonra tekrar yattım ,ilk gün bir şey göremedim,ikinci gün karışık rüyalar gördüm, birinde soba kurulmaya çalışılıyor ve kömür atılıyor sobaya ancak sobanın altı boş,kovası yokmuş, kömür de ıslak ve toz gibi. aynı uykuda gördüğüm diğer rüyada ise, bir çıkış arıyorum bir binadan,biri bana çıkışı gösteriyor, gösterdiği yere giditorum ama orad değil dönüp dolaşıyorum birkaç kez aynı şey oluıyor sonra o çıkışı gösterene euzu besmele çekiyorum küçülüyor ayetel kürsü okuyorum kayboluyor. o kaybolunca tam çıkışı buldum diye gidiyorum ama orası da değilmiş,cam kapı varmış,çıkamıyorum. Ben tam anlayamadım, yine kararsız kaldım kalbimde o iş ile ilgili endişeler var ama karar veremiyorum yine. sizce bu rüya ne anlama gelir.


arifselim
Hayırlı günler. Bu gördüğün rüyalar olumlu manalara işaret etmezler. İstiharede en makbul olan yorum, senin kalbinin neye meylettiğine bakmandır. Bu kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan his sana en doğru işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben bana görücü gelen biri için yatm olumlu olumsuzmu diye tabakta yesili sarılı erik gördüm aynı gün komşunda yattı benim için oda hatırlamıyorum ama huzurlu uyamdim dedi
İikinci ise masada beyaz bir kagıt gördüm sizce nasıl bir anlamı var


arifselim
Aleykum selam. Her iki rüyanda hayırlıdır ve olumludur. Evlenmek ve mutlu bir yuva kurmak manasında yorumlanır. Ama unutma, bunlar sonuçta sadece birer rüyadır yada hissetmektir. Bunlardan kesin bir mana çıkarılır denemez. Mutlaka istişarelerde ederek bir karar vermelisin.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum. Ben istihareye yattım sabah namazı için kalktım sonra tekrar uyudum. Sabah namazından sonra ki rüyalar da istihare için yorumlanabilir mi. Yani uyanıp tekrar uyuyunca istihare bozuluyor mu.


Şem’a
İslamda istihare kavramının anlamı nedir kısaca

< istihâre, bir kimsenin yapmayı istediği bir şeyin kendisi için hayırlı olup-olmayacağını Allâh’ın kendisine bildirmesi maksadıyla yatmadan önce iki rek’at namaz kılarak Allâh’a dua etmesidir. >
Bu tanım doğru ve dini bir tanımdır 1. sayfaya maydın yazmış (rah. a)
İstihare için yatmak yoktur rüyanında fazla bir anlamı yok, namaz ve duadan sonra kalbimiz neye meylederse onu yaparız sünnet olan budur


Kayıtsız Üye
Istiareye yatmak nasıl yapılır oncelikle bunu aciklamadan önce kardesim Allah gönlündekini alinyazina hayirli kilsin nasıl yatacagini acikliyorum
👉Oncelikle yatmadan önce yapılır
👉abdest alinip 4 rekat Allah rizasi için namaz kılınır
👉namazdan sonra asla konusulmaz
👉istiareye yatmadan önce içinden Allahim (niyetini) hayirliysa beyaz ve yesil renkli rüyalar deilse kirmizi siyah rüyalar goreyim diyip uyucan sabahinda yesil beyaz gorup uyandirmayi nasip etsin Allah 😊

——————

Merhabalar istihareye yattım ve rüyamda
Beyaz büyük bir oda gibi bir yer var
Köşede klozet oraya büyük kisimi yapiyorm ve kokuyor yere pislik sıçrıyor çöpe atıyorum
Kan olmuş bir yer orayı peçeteyle siliyorm . Sifonu cekiyorm .


arifselim
Merhaba. Bu rüya istihare için olumlu değildir. Zaten insanın kalbine olumlu mu değil mi diye bir his gelir ve bu his en isabetli işaret olarak kabul edilir. Bu şekilde bir işaret kabul edebilirsin.

Okudunuz mu?  Namazda bayanların ellerini göğüsleri üzerine koymalarının delili nedir?

Fatma34
Selamın aleyküm istihare ye yatmıştım ama hayırlı hayırsız insanları görebilmek için, hatta cvp almştım 7 gün yatıcaktım, teyzem kuzenimle beni el ele görüyo yakıştıramadım diye kızıyodu istiharemde, halamlar bir kaç gün sonra aradılar kuzenimin parmakları kopmuş sol olan hemde, acaba ben bu durumu istiharem de neden gördüm halam bana neden yakıştıramadım dedi, parmakları gerçekte kopan kuzenim evli şuanda görmeyeli 15 sene olmuştur, bir sohbet yada vs durumumuz yok, geçmişte istemişlerdi ben istememiştim, biri bana açıklasın🙈 istiharemin 2 günü görmüştüm…

Selamın aleyküm tekrar dan site de bahsetmiştim istihareye yatmıştım, hala da yatıyorum, arkadaşımla kabe dönüşü havaalanında bana yarım ayakkabı veriyo sol yeni ama biri yarım, ayağıma giyiyorum ayağımın önü çıkıyodu anlatmıştım, biz okul için kendisiyle okula gittik bir kaç gün sonra, benim üzerimde ferace vardı, feraceyide her zaman giymem, koridorda kimse yok uzunca sürede gelmicekler kendiside biliyo, bende romatizma olduğu için sol ayağımı bacağımın üstüne attım ama okulda kimse yok birisi gelse görebilme toplarlanabilme durumum var kendide biliyo durumu, üstelik her yerde böyle oturabilen biri hatta biraz önce kendisine de izah ettim durumu istiharem çıktı diye çünkü onada anlatmıştım, bana gereksiz çıkışlarda bulundu bir kaç gündür aramız açık, rüyamın yorumu şu olabilir mi onun bana verdiği ayakkabı yarım yani onun benle ilgili yanlış düşüncelere sahip olması olabilir mi, benim giymem ona olan güvenimin tam olup hayal kırklığına uğratmasımı acaba çünkü giyip yola devam ettik… karışık oldu ama tam da böyle oldu 🙈


arifselim
Aleykum selam. İlk önce şuna dikkat etmek lazım, istihare her zaman ve her şey için yapılmaz. Ancak meşru olan bir konuda istişarelerde bulunmasına rağmen yinede kararsız kalan kişi istihare yapması mümkün olur. İstiharede görülen rüyayı tabir etmeye gerek yoktur. Çünkü istihare ya olumlu yada olumsuz manaya işaret eder o kadar. Ayrıca istiharede en önemli olan şey rüya değil, senin kalbine gelen hissindir. Buda ya olumlu veya olumsuz bir his olarak kalbe gelir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar hocam ben benimle evlenmek isteyen biri var onun için istihareye yattım ve rüyamda dar bı yoldan geciyordum kahverengi çamur vardı ama bulaşmadi gördüm sadece üstü açık beyaz araba gibi bir şey vardı altında annemle telefonda konuşuyordum sonra beni dar yoldan iki tane beyaz elbiseli erkek yukarı çıkardı yeşil çimene çıktım ve orada mavi bı vapur vardı denizin suyu da sakin maviydi ancak vapurun çeyrek kısmı siyah olabilir tam hatırlamıyorum sonra vapurun üstüne çıkıyorum vapur bembeyaz ama içinde biri yanarak ölmüş bakıyorum gri renk gördüm ölüyü görmedim yorumlarsaniz çok makbule geçer çünkü çok kararsız kaldım


arifselim
Merhabalar. Rüyan genel olarak güzel ve olumludur ama yinede asıl olan senin kalbinin neye meylettiğine bakmalısın. Bu kalbin meyletmesi en isabetli olan işaret olur. Eğer ne olumlu nede olumsuz için rahat etmediyse o zaman tekrar istihareyi yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm
ben de istihare namazına yattım. daha önce de yatmıştım. olumlu renkler rüyalar gördüm. ben bir delikanlı ile evlilik amacıyla görüşüyorum. bunu istişare edebileceğim kimse yok etrafımda. herkes taraflı bakıyor.
bu yüzden istihare namazı kıldım. Allah’ın isimlerini zikrederek kıbleye dönük uyudum. Rüyamda sabit bir renk görmedim. Ancak rüyamda üzerimde açık pembe renkli bir bluz vardı ve uyandığımda aklımda kalan tek renk oydu.
rüyama gelince, bilmediğim bir yerdeydim. aşırı kalabalık bir ortam değildi ama insanlar vardı. birisi elime içinde poğaça ve simit olan bir poşet verdi. simiti aldım poğaçaları değiştirmeye götürdüm. gittiğim yerden kahvaltılıklar tereyağı peynir vb şeyler aldım. yanımda 14 15 yaşlarında bir kız çocuğu vardı. günlük hayatta da tanıdığım ve maddi olarak yardıma ihtiyacı olan birisi bu kişi. yemeği aldım hem kendime hem ona plastik çatal bıçak aldım. onu da tembihledim. bu yemekleri beraber yiyeceğimizi açlığını gidereceğimi söyledim. kızın karnı açtı bunu biliyodum. daha sonra yemeği alıp kız çocugunu kucağıma aldm. ama kucağıma alırken hiç zorlanmadım. kucagımda onunla beraber yürüdüm gittim. sonra kendimi bir alanda gördüm. önümde bir masa vardı ve üzerinde benim kıyafetlerim. ihtiyacı olanlara dağıtmak için kıyafetlerimi seçiyordum. hepsini de seçtim. ayrı ayrı ayırdım ihtiyaç sahiplerine verilmesi için.
bu rüyam için sizden yardım istiyorum. uyandığımda içimde ne huzur ne de huzursuzluk vardı. 2 gün daha devam edeceğim istihareme. rüyalarımı yorumlayıp yol gösterirseniz çok memnun olurum
selam ve dua ile. Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Vitir namazını kılmamak günah mı

arifselim
Aleykum selam. Eğer evlilik için ciddi bir adım atılmışsa o zaman istihare yapılabilir. Bu gördüklerin ile kalbime geldi dediğin hisler açık ve berrak değildir. İstihareye devam edebilirsin. Bu tekrar 7 sefere kadarda devam edilebilir. En sağlam işaret kalbin bir yöne meyletmesidir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam; bir kararsızlığımdan dolayı istihareye yattım bu gece; bulanık olarak hatırladığım yeşil bir orman var;elimde içi kurumuş yarım bir ceviz kabuğu var;sonra da postu koyu renk olan 2 vahşi kurt görüyorum ikisi de yanyana sakince durmuşlar bana bakıyorlar ama ikisinin de gözleri yemyeşil.. o kadar güzel açık bir yeşil tonu ve sakin sakin bana bakıyorlardı.. Allah rızası için yorumlar mısınız; hocam istihare sabahı ben sabah uyandım ama yorgunluktan azıcık tekrar uyumuşum o arada da bir üniversite amfisinde kaos ve kavga gördüm.. Bu da istihare rüyasından sayılır mı? Ama uyanıp;gece gördüklerimi unutmayayım diye düşünüp biraz daha uykuya daldığım bir sırada oldu.. Allah rızası için yorumunuzu bekliyorum hocam

Bir önceki mesajımın devamıdır;kurt köpekleri heybetli ve irilerdi ama bana vahşice bakmıyorlardı hatta merhametle bakıyorlardı diyebilirim hocam;yardımcı olursanız çok sevinirim

Çok uğraştığım bir işim ve bir kararsızlığım vardı o nedenle dün gece istihare namazı kılıp yattım;rüyamda hayal meyal hatırlıyorum bir deniz ve orman manzarası vardı; rüyamda oranın orman olduğunu biliyorum ama etrafımı pek net seçemiyorum sonra elimde içi kurumuş yarım bir ceviz kabuğu olduğunu görüyorum;daha sonra da akşam karanlığında postları koyu renk iki tane kurt köpeğin yan yana durduklarını gördüm; ama ikisinin de gözleri yemyeşil ve sakin sakin bana bakıyorlardı.. onlardan korkmadım yakınımda duruyorlardı…özellikle önce postlarının koyu rengi ve sonra gözlerinin rengi dikkatimi çekti


arifselim
– Aleykum selam. Görmüş olduğun rüyan olumlu bir manada yorumlanmaz. İstiharede sürekli yapılan yanlışlardan biri illa rüya ile bir işaret alınacağı düşüncesidir. Halbuki böyle bir şey sünnette yoktur. İstihare işareti demek, kalbin bir yöne meyletmesi demektir.


Kayıtsız Üye
1-)İstihare 7 gün arka arkaya mı olmalı yoksa ara vererek farklı günlerde 7 ye tamamlanabilir mi ?
2-)aynı konu için eğer karar verilemezse tekrar istihare yapılabilir mi ?

İstihareyi 7 gün art arda mı tekrarlamak gerekir


arifselim
İstiharede kalp mutmain oluncaya kadar ve peş peşe yapılması sünnettir. Ama ara vermişse de istihare yapabilir.

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken müezzinlik yapanların, müezzin mahfilinde tek başına kalması

Kayıtsız Üye
Hocam İstihare ne durumda ne şartlar da yapılır hangi günler kılınması doğrudur namazı kılıp direk uyumamız mı gerekir konuşursak istihare geçersiz olur mu
İnternette gerçekten çok şey yazıyor ben napacağımı şaşırdım herkes farklı bir şey söylüyor ben dini sorularımı ve rüya tabirlerimi size soruyorum Allah Razı Olsun o yüzden yine size sormak istedim.Allah Razı Olsun.


arifselim
İstihare dilediğin hergün yapılabilir. Belli bir günde yapma şartı yoktur. Uyumadan önce yapılması sünnettir. Mümkün olduğu kadar dünyevi şeyler konuşmadan yatağa geçilmelidir. Çünkü istiharede önemli olan büyük bir samimiyet ve ihlas ile yapılmasıdır. Bunun nedeni Allah’tan kalbine bir işaret beklenmesi olarak açıklanır. Eğer konuşursan geçersiz olmaz ancak manevi atmosferi bozmadan tamamlamaya çalış. Ayrıca istiharenin işareti için illa uykuya dalınması bile şart değildir. İstihare esnasında da kalbe o konuda his gelebilir ve bu yeterli olur. Bazende uyanınca gelir ve bazende bu defalarca tekrar edilmesi gerekebilir.


Kayıtsız Üye
Sevdiğimle 3 ay önce ayrıldık ve bir aydır hiç konuşmuyoruz. Öncesinde evlilik istiyorduk ikimizde ama bir anda bitti ben ne olduğunu anlayamadan. Ben hala çok üzülmeye ve dua etmeye devam ediyorum. Onun benim hakkımda hayırlı olup olmadığını anlamak ve ona göre yoluma devam etmek için istihareye yatmam uygun mudur? Benim içimde hala umut var. Allah büyüktür, olmazı olur yapar. Ama hakkımda hayırsız olacak bir şey içinde ömrümü tüketmek istemiyorum. Cevap verirseniz çok sevinirim.


arifselim
Eğer karşılıklı bir evlilik kararı varsa ve sende kararsız kalırsa o zaman istihare olabilir. Yada bu karar sana bağlıysa ve sen adım atarsa olma ihtimali varsa ve kararsız isen yinede istihare olabilir. Yoksa seni istemiyor ve dönme durumu yoksa istihare yapılmaz. Eğer bir şeyi çok istiyorsan ve olmuyorsa hacet namazı kılmak uygun olur.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm evlilik için istihareye yattim rüyamda ogretmenler odasindaydik-gercekte ogretmenim- bayan hocalar bir mesele tartışıyordu ben konuyu anlayamadim duyduğum kadari ile yurt disindan bir ulke turkiye dava acmis onu tartisiyirlardi bir hocamiz onlar kendi yasantisina baksin evlilik diye birseyleri yok bir kiz bir senede 9 ay boyunca hamile kalabilir falan dediler. Sonra ben ordan ciktik tek basima acik siralarin dizili olduğu biryere gittim orda yemegimi yemeye basladim gunduzdu ama hava çok kapaliydi birazdan yagmur yağacak gibi birazdan babam geldi yanima oturdu ona dayemek getirdim biz yerken küçük bir tv vardi onda yine bu haberi gosteriyordu turkiyeye dava acildi diye babam tvyi degistirmek istedi ben merak ediyorum dedim izin vermedim. Sonra tvyi daha iyi duyabilmek icik biraz yaklastim tv havada asiliydi ben yere beton bir zemine oturdum ama yerlerim cigu islakti betonu yeni yikamislar kuru biryer bulup oturdum ayaklarimin ucundaki kisim hala bulanik bir su bardi baya dere gibi çok su vardi ama ben hiç islanmadim kuru bit tere oturum tvye bakiyordum babam geldi haberi merak etmiş yanima oturdu ben oraya oturma islak orasi islanirsin dedim ama boşver dedi oturdu uzeri hep su oldu. Sonra tvye bakmaya basladik haberde Sırbistan yada Yunanistan turkiye diyanete dava açmış ibadethaneleri çok kotu yikik dokuk falan diye tv de de camilerimizi içinde namaz kilan insanlari falan gosteriyordu gayet güzel camilerimiz oldugunu falan savunuyordu spiker. Sonra ben ordan ciktim yuruyordum daglik bir alanda hava hala çok kapaliydi iki tarlanin arasindan gecen bir yokus yolda yuruyordum yikda ogrencilerimi falan gördüm selam verdim sonra tarlada bir cicek gördüm egildim bakmak için küçük küçük ve kirmizi cikekleri olan bir bitki ne kadar gizelmis dedim kafamibiraz kaldirdim tarla hep bu küçük kirmizi bitkiden icimden kesin bu bitki birseye sifadir ki bu kadar çok falan dedim sonra iyice dogruldum gozumun gördüğü bütün alan bu kirmizi ciceklerden agaclarin cicekleri bile kirmizi ara ara yesil otlar var o kadar. Ruyamda bunu gördüm evlilik için çok kararsizim butunuyle uyuşan birisi ama içinde bir olumsuzluk var sanki bu yuzde istihareye yattim yorumlarsaniz çok sevinirim Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Kadınlar başı açık ve çorapsız namaz kılabilir mi?

Selamün aleyküm hocam evlilik için gorucu usulüyle biriyle tanistim ailem ilk basta istemedi ben olumlu baktim sonra biraz gorusun hala devam etmek isterseniz verelim dediler. Hocam biz iki ay gorustuk sure uzun biliyorum ama ailem biyle diyince bir şey diyemedim. Bu iki ayda birbirimizi olctuk tarttik hocam benim ailem modern goruslu o yuzden bu konularda bana yardin edecek pek kisi yok etrafimda sizinde fikrinizi almak istedim. Hocam cocuk abdesli namazli bekledigim kadar takvali biri değil ama ben yapalim deyince yapiyor hadi kuran okuyalim diyorum tamam diyor. Fikih bilgisi zayif bu beni biraz kirkutuyor aceba cocuklarimizi iyi yetiştirebilir miyiz diye ama beraber çalışabileceği mizi falan soyluyor. Kiru bir alışkanlığı yok. Oyle ama benim gonlunde oturmayan birseyler var sanki aklim kabul ediyor ama gonlun bir türlü tam manada ısınmadi. Bu zamabda birdaha boyle anlayisli biriyle karsilasirmiyim bilmiyorum o yuzden zorluyorum kendimi sevmek için iyi biri zamanla seversin diyorum ama ya sevemezsem diye hep tereddutteyim. Dedigim gibi benim ailem biraz modern goruslu namaz kilan bir es bana çok iyi geliyor. Bilmiyorum tek sorun boyu benden 9-10 cm kadar küçük ailemde bu yuzden istemedi yanina yakisiyormu hiç diye aceba bunu mu takiyorum kafama diyorun ama gonlunde de bir heyecan yok gibi. Yani ne tamam diyebiliyorum ne yok diyebiliyorum. İstihareye yattim kimi zaman çok olumlu kimi zaman çok olumsuz hissettim. Dunde yattim hatta bundan bir onceki kirmizi cikekli rüya yorumunu ben attim o ruyayi gördüm. İlk yattigim da da rüyamda internetten ilim merkezlerine bakıyordum İstanbul ve Bursa’da bir ilim merkezi var diyordum bu iş bitti ve beni çok kötü etkiledi gidiyim bı ilim merkezine rahatlayim diyordum. Sonra rüyamda bir hoca ya mi Danış sam diyordum ya olumlu derse ne yapacağım tam istemiyorum dediğim zaman hoca olumlu derse ne yapayım falan diye tereddüt yaşıyordum. Şimdiye kadar gördüğüm her rüyamda bu iş için yattigim gece oluyordu rüyamda ama bu rüyamda hava çok aydinlikti. Yardım ederseniz çok sevinirim Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam. Bu gördüğün rüyan sana açık bir işaret olur diyemeyiz. İstihareye rağmen kalbin mutmain olmadıysa 7 defaya kadar devam edebilirsin. Evlilik çok önemli bir konudur. Elbette takvalı olanı tercih etmeye gayret et. Ama kalbin ısınmadığı takdirde evet demen uygun değildir. Nasibi ihsan eden Allah’tır. Allah’a tevekkül ederek bir karar ver ve asla geriye dönüp bir daha bakma.


Kayıtsız Üye
Es Selam u nAleykum ben birini içten seviyordum ama o beni tanımıyordu bile evlenmemizde çok az bir ihtimal yani , ben öncesinde ALLAH’a dua ettim o kisiyi bana beni ona serlerini hayra çevirerek bağla diye aradan zaman geçti kaderimdeki kiz omu degilmi diye istihareye yattım 3 gün,ilk gün bos geçti 2. Gün boş geçti 3. Günde beyaz ve yesil karışık renk kıyafet giymiş bir şekilde beyaz boşlukta o istediğim kisiyi gördüm tabi istihareye yatmadan önce baya istişare ettim banda uygundu uyanır utanmaz bir ferahlık bir mutluluk vardı içimde kalbim ona meylediyodu yorumlarsaniz sevinirim Es Selamun Aley küm.

Okudunuz mu?  Namazda aynı sure okunur mu?

arifselim
Ve aleykumusselam. Böyle bir niyetle istihare yapılmaz. Şu kaderimde var mı yok mu yada şu olacak mı olmayacak mı gibi düşüncelerle istihare geçerli değildir. İstihare ancak evlilik için adımlar atılır, o kişi iyice araştırılır ama buna rağmen kararsız kalınırsa ancak o zaman istihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Es Selamun Aleykum hocam ben hir erkekle evlenmeyi düşünüyorum o erkekle birbirimizi çok seviyoruz ve ben kararsız kalıp istihareye yattım rüyamda beyaz giymiş yesil sarık sarmış bir şekilde evlenecegim kisiyi gördüm uyandığımda huzurlu kalktım içimde olacak hayırlı diye bir his vardı acil cecaplarsaniz sevinirim evlenecemde acil.


arifselim
Ve aleykumusselam. Bu anlattığın şekilde kararsız kalmış isen ve istihareden sonrada kalbine bu his dolmuşsa bu istiharenin işareti olumlu anlamda kabul edilir. Yinede mutlaka danış, araştır ve evliliğe uygun olup olmadığını soruşturmalısın. Daha sonra bir karar ver ve Allah’a tevekkül et.


gemini00862
selamün aleyküm

mumsema hocam bir sey soracagım icim icimi yiyor ama arastırdım ama bir yerde bir sey bulamadım. İnsAllah siz cevaplarsınız .
ben yaklasık1 hafta kadar istihareye yattım en basta duygusal bag yasayıp ayrıldıgımız kisi hatasını anlayıp anlamayacak mı diye yolumu aydınlatması için bir ısık gostermesi ve yoluma ona gore bakıp ona gore hareket etmek için yattım.
rüyamda ilk gun cevremde gördüm kisi konusmuyorduk
2. gun telefonla konusuyor yesillikler içinde arkamdan gizliden beni izliyor ve aksam yanımda mukemmel güzel yagmur yagıyor ıslanıyorduk.
sonra ki 2 gun gormedim yada hatırlamıyorum kesin bir sey demeyim
daah sonra 2 gun birinde barısmak istiyor digerinde konusmuyoruz yanagını sıkıyorum.
arastırdım ama hiç bir yerde bir sey bulamadım. Bilginizin isiginda ne anlama geldikleri ile aydınlatırsanız mutlu olurum. Rabbim sizlerden razı olsun.


Tohat
Ve aleyküm selam. İstihareyi doğru uygulamışsınız. Rüyanızdaki bazı görüntülerin olumluya işaret olduğunu söyleyebiliriz. Siz de çoğu zaman olumlu histe uyandığınızı söylüyorsunuz bu durum da istiharenin önemli bir parçasıdır. Hala emin değilseniz yakınlarınızla istişare edip sevdiğiniz kişiyi iyice araştırmanızı öneririm.


gemini00862
Allah razı olsun hocam onu arastiriyorum demek istediginizi de anlamista bulunuyorum ozellikle sormam gerekirse dogrulamak adina soruyorum sadece istihare olumlu Rabiim dua ve istihare namazim olumlu olarak gostermis olacagina isaret ediyor dogrumu anlamismiyim hocam onu teyit etmek istedim acikcasi

Allah razı olsun hocam evet istişarelerde bulunuyorum genel itibari ile ruyaları yorumlayacak olursanız istihare me deginecek olursanız ettigim niyet temiz olumlu olarak dusune bilir miyim?


Tohat
İstihare dediğiniz gibidir. Belli bir iş, eş ve herhangi bir şeyin hakkınızda hayırlı olup olmadığını anlamak için Allah’tan işaret istenir. Renk ve his olarak olumlu veya olumsuz olması sonucunu belirlemektedir.


Aysl
Merhaba hocam,
Ben sevdiğim bir çocuk için istihareye yattım
İlk gece beyaz çarşaf gördüm ve üzeri mor çicekliydi
İkinci gece sevdiğim çocukla bir yerdeydik orada mor ve mavi renkleri gördüm sonrasında bir koridordan geçtik ve geçtiğimiz yerden oturduğumuz evin camını görüyordum her taraf yeşik ve mavilikti
Üçüncü gecede beyaz buzdolabı ve alton rengi kulp gördüm
Dördüncü gecede yine sevdiğin çocuğu gördüm üstü maviydi ve yanında birileri vardı onlarda beyaz üst vardı yeşillikli bir alanda gördüm sabah namazına kalkıp uyuduktundan sonra da bir yerde kalabalıkta metrobüs bekliyordum kırmızı bir araba gördüm ama etraf yine mavi ve yeşillik aydınlıktı ( kırmızı arabayı gündüz gördüğüm için aklımda da kalmış olabilir) rüyam hayırlı mıdır ve 3 gece daha yatmalı mıyım ve uyuyup uyandıktan sonra görülen rüyada istihareye girer mi

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken birinci saftan sonra ikinci saf oluşturulurken nereden başlan

Hocam birde ben bu istihare namazlarını kıldıktan dua ettikten sonra içime bir huzur geliyor ve bir heyecan oluyor ve hani aklıma direk sevdiğim geliyor buda hayırlı olduğuna işaret midir


Tohat
Merhaba. İstiharenin yedi defa yapılması konusunda tavsiyeler vardır. Elbetteki bunda hikmet vardır ve her ne kadar şimdiye kadar yatmış ve gördükleriniz hayırlı görünüyor bile olsa devamını getirmeniz hayrınıza olur. Ayrıca kalbinize akseden huzur ise inşAllah hakkınızda hayırlı olduğuna en büyük delildir. Yine de Allah daha iyisini bilir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.ben birisiyle 3 yıl önce tanıştım görücü usulü..maddi yetersizlikleri nedeniyle vs bitti..yani düğün dahi yapacak durumu yoktu.velhasılı biz bu 3 yıllık süreçte 4 5 kere barıştık ama ayrıldık nasip olmadı. istiharelerim olumlu içime yansıyordu.
En son dün bir istihare yaptım.bu kişi için.namaz kılıp dua edince içime çok olumlu geldi.ancak rüyada afedersiniz dışkı büyük abdest gördüm.sanırım o büyük abdest bozuyordu.rüyadan olumsuz uyanmadım.ama rüya böyle olunca şüphelendim.bunun manası nedir?rüyada bunu görmek diye nette araştırdım.iyi anlamlara geliyor.ama istiharede nedir bilmiyorum. Lütfen yorumlar mısınız?teşekkürler


Tohat
Ve aleyküm selam. Eğer dediğin gibi istihareyi uyguladıktan sonra uyanırken güzel hisler içinde uyanmışsan etmiş olduğun niyetin senin hakkında olumlu yönde olduğunu gösterir. Rüyandaki olaylara bakılmaz. Doğrusunu Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
İstiharemde büyük abdest rüyasından sonra 3ledim istiharemi..emin olmak adına.. 2.de cennet gibi bir yer gördüm ve yeşil alan..manevi güzellikler vardı..ve kalktım bir da yatınca rüyada sakallı bir dede geliyor evimize babam büyür ediyor konuşuyorlar.. İçim olumluydu.
3. İstiharemde ise şeffaf bardaklarda bembeyaz sütler gördüm.30 40 bardak var.dağıtacakmışım..ve içim çok olumluydu..bu üç rüyayı yorumlarsanız sevinirim.ilkinde büyük abdest bozuluyordu, af edersiniz dışkı gördüm.. Bütün rüyaların sonunda içime kötü bişey değil, bilakis olumlu iyi şeyler geldi.yorum yaparsanız sevinirim.Allah razı olsun.


Tohat
Rüyalarda birden fazla renk ve olay görülebildiğinden birbiri ile çelişkili yorumlara ve tabirlere neden olur. Bu nedenle kalbe düşen hisse bakılması yönünde tavsiye edilmiştir. Uyandığında olumlu ve huzur hissedeceğin histe uyanmışsan hakkında hayırlı olabileceğini gösterir.


Eslem1979
Ben bugün yattım sevdiğim erkekle alakalı olarak kafam çok karışıktı annemle o erkekle bizi tanıştıran teyzemin yanına gidiyoruz ve ordan annem kırmızı bir elbise beğenip zorla giydiriyor bana benim beğendiğim şey ise beyaz kemerli sarı bir etek üstüne beyaz bir gömlek giymek bu kıyafette o kadar çok gözüm kaldı ki çok hoşuma gitti birde sevdiğim erkekle konuşuyorum bana diyor ki elvinimin nişanlımın yanına gideceğim (Elvin kim bilmiyorum tanımıyorum adım Emine Eslem yanlış okumuşta olabilirim mesajlaşıyorduk gerçektede uzak mesafe var 1 saatlik ) Allah rızası için yardım edin kafam çok karışık cümleten hayırlı günler


Tohat
Eğer uyandığında kalbinde net bir his uyanmışsa mutlu hissetmek veya huzursuz olmak gibi bir durum söz konusu ise olumu olan niyetinin hayırlı olduğu yönündedir, olumsuz olan his ise hayırlı olmadığını göstermektedir. Rüyalara veya rüyalarda gördüğün renklere bakman bir anlam ifade etmez. Allah doğrusunu en iyi bilendir.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken surelerin sırası önemlimi

Sabina
İstihare namazı kılıyorum bugün 4 gün oldu birinci günü Metin Vusale adında tanıdıklarımı gördüm,ikinci gün birisiyle öpüşme gördüm,dün ne gördüğümü unuttum ama bugün o kadar sesli güldüm ki kendimi duydum his ettim. Bu arada ülke değişmeyi düşünüyorum niyetim buydu .aydınlatırsanız sevinirim lütfen


arifselim
İstihare yapmadan önce önemli olan bu konuda bilgili ve sana yol gösterebilecek birilerine danışarak hareket etmektir. Eğer danışmana rağmen kararsızlık kalırsa o zaman istihare yapılabilir. Ayrıca istiharede önemli olan rüya değildir. Sana önemli olan işaret kalbinin hangi yöne meylettiğidir yani o şeyden soğuma yada o şeye karşı ısınma gibi bir hissi hissetmektir. İşte bu en isabetli işaret kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Yardımcı olursanız sevinirim bir niyetle istihare yaptım rüyamda bir dağın zirvesinde beyaz yataklar serilmişti bende içinde oturuyordum yanımda kardeşim vardı dağdan aşağı bakıyorduk( dağ çıplaktı sadece üzerinde benim bembeyaz yer yatağım vardı). Aşağıda çöl kumları vardı heryerde, hemen yanında Deniz vardı alabildiğince büyük ucu görünmüyordu.


Tohat
Hayırlı günler. Niyet ettiğin konuda hayır göreceğin, hiç bir şekilde olumsuzuna denk gelmeyeceğin, ne konuda niyet ettiysen ona vakıf olacağını bildiren hayırlı bir rüyadır. Allah hakkıyla bilendir tabi .


berk282828
Selamun Aleykum hocam. Yaşım 25. Okulda bir kızdan hoşlanıyorum ama kararsızım bazı huylarından dolayı. İstihareye yattım 2 rüya gördüm. İlk rüyada bir alkolik dilenciye yolda giderken selam verip daha sonra selamını aldıktan sonra alkolik dilenci benden para istedi elim titriyordu elimi cebime atamadım. İkinci rüyamda çok sevdiğim bir asker arkadaşım kız arkadaşıyla evleniyormuş okula damatlık ve gelinlik giyip gelmişler. Cevaplarsanız sevinirim çok ikilemdeyim.


Tohat
Ve aleyküm selam. Gördüğün dilenci dert, sıkıntı, sorun ve kederin geride kalarak bunlar olmadan kuracağın hayata yöneliktir. Gelin ve damat görmen ise iş ve özel hayatınla ilgili olarak güzel ve mutlu gelişmelerin olması yönünde tabir edilmektedir. Girişimlerinde edineceğin başarılar ve bu başarıların hayatına katacağı renklere birlikte olacağın kişi ile birlikte mutlu olacağına delalet etmektedir. İstihare rüyası olduğu için şuna değinmekte fayda vardır. İstihare hislere dayanır. Uyanırken neler hissettiğine bakman gerekmektedir. Allah doğrusunu bilendir.


r. phalange
Merhaba
Ben istihare yaptım. Rüyamda gözüme çarpan belli bir renk olmadı ama konusu güzel gibiydi. Arkadaşlarımla bir kafede oturuyorum karnım acıkıyor burda yemek yoktur başka bir yere gidip yiyeyim diye ayrılıyorum çıkarken kapıda eniştemi görüyorum nereye gidiyorsun? diyor. Durumu açıklıyorum hayır burda güzel yemekler var diyor. Gidip bakıyorum gerçekten çok güzel yemekler var. Şaşırıyorum hangisini seçeceğimi bilemiyorum. Sonunda seçiyorum fiyatlarına bakıyorum çok ucuz değilmiş ama sandığım kadar pahalı da değilmiş diyorum. Nasıl yorumlanır acaba?


Tohat
Merhaba. Renk görmene gerek yoktur. Gördüklerin de belirleyici olmaz. Sadece hisle yorumlanır ki bu yedi defa tekrar edilip her uyandığında hissettiğine bakmalı ve yediden sonra kalbin neye meyl ettiyse o hakkında hayırlı kabuk edilir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


istihare nedir, istihare nedir nasıl yapılır, istişare nedir

Bu kategoride yer alan Hiç duâ bilmeyen nasıl namaz kılar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare nedir nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.