Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:52
anket
Yönetici

En Çok Sevdiğiniz / Okuduğunuz Sure

En Çok Sevdiğiniz / Okuduğunuz Sure

mustafaocak61
Selamün Aleyküm
Kardeşlerim! Boş bir zamandasınız. Mesela 10 km uzaklıktaki bir işyerinize yürüyerek gidiyorsunuz. Her zaman ki gibi içinizden geldi. Sizler de KUR’AN-I KERİM’in tamamını ezbere biliyorsunuz.(ALLAH, cümlemize nasib eylesin) Okumak için bir sure seçtiniz. Hangi sure yi okumak isterdiniz.
Başka bir deyişle hocanız sizden bir sure okumanızı istedi. Hangi sureyi okumak isterdiniz. Demek istediğim sureler hakkında ayırım yapamayız. Böyle bir şey olamaz.

Selam ve Dua ile kalın! Ben Rahman Suresi ni söyleyebilirim.


Cevap: En Çok Sevdiğiniz Sure

Ecrinim
ve aleykumusselam kardeşim,hepsini severim şüphesiz,lakin ankette Fatiha suresini işaretledim,Selam ve Dua ile


Yanıt: En Çok Sevdiğiniz Sure

Abdullatif
Hepsini çok seviyoruz tabiki ama en sık dinlediğim Rahman suresi.
kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=55


Soru: En Çok Sevdiğiniz Sure

hadra_safir
rahmanı işaretledimm.. ama duha süresinnn yeri çok özeldir bnde…


Fakı
Rahman .

İsra , Kehf sureleride en çok sevdiklerimden .

114’nünde tadı , zevki ve manevi havası başka tabi .


esin-ti
hepsi tartışmasız mükemmel , yani doğal olarak , Allah’ın cc kelamı çünkü Onlar!

Okudunuz mu?  En çok okuduğunuz sure yada dua hangisidir?

ama bende Vakıa Suresi’nin yeri ayrı:o


gül:)
A.s kardeşim .Rahman suresi diyorum bende:)Allah razı olsun .

Abdullatif abiciğim meal için sağol 🙂


mishalime
rahman süresini çok seviyorum aynı şekilde mealinide


meryemgül1
Hepsini çok seviyorum ankette rahman suresini işaretledim
Allah c.c.razı olsun kardeş


ehli-sunnet
Hepsinide dinlerim ama en çok rahman suresini dinlerim Güzel konu için ÂLLAHU Teâlâ Râzı oLsun, kardeşim 🙂


YaZaROW
Bir müslüman olarak Kur’an’ın tamamını sevmek gerekiyor ve bende tamamını çok seviyorum. Fakat beğenti olarak olmasa da en çok dinlediğim Muhammed Suresidir.


nesligul
hepsinide çok seviyorum..
Ama cogunlukla rahman ve kureys suresini dinliyorum.


svmş’ben
hepsinide seviyorum ama beyyine süresini okumakta bir başka hoşuma gidiyor


wessi
Rahman suresi !!!

Niye? Cok tekrar var diye mi?

Ezberlemek daha mi kolay oluyor?

Ahzap suresini hicbir sureye degismem.

Hele, Ahzap – 50 ayetini !


Mustafa Gunay
wessi kardeş Kuranı Kerimin tüm sureleri tüm ayeti celileleri güzeldir.Kıyaslama yapılamaz.Evet bazı sureler kuranı kerimin kalbi olarak gösterilmiştir.İnsanlarında beğendiği yani insanları etkileyen sureler olabilir.Bu sorgulamak size hatta sana düşmez…ADAM ONU SEVİYORSA SEVİYOR BU KONUDA SİZE BİRŞEY DÜŞMEZ…Bende Rahman,Yasin,Tebareke,Amme,bakara son iki ayeti ve haşr suresi son iki ayeti bunları çok seviyorum yani genellikle okuduklarım.

Okudunuz mu?  Medresede okudunuz mu? Arapça eğitimi aldınız mı?

Bu arada tekrar var dediğin nedir bilir misin ?

febieyyi alai rabbikuma tukezziban : Yabbinin gönderdiklerini nasıl yalanlarsın!!! demektir.


wessi
Niye Mustafa kardes? Ben de kiyaslama yaptim! Ona bakarsan tüm arkadaşlar kiyaslama yapmislar. Ben de Ahzap suresinin hayraniyim, dedim! Bu sana çok mu agir geldi?

Ben de biliyorum. Sorgulamak bize, hatta bana düsmez!


YaZaROW
< Niye Mustafa kardes? Ben de kiyaslama yaptim! Ona bakarsan tüm arkadaşlar kiyaslama yapmislar. Ben de Ahzap suresinin hayraniyim, dedim! Bu sana çok mu agir geldi?

Ben de biliyorum. Sorgulamak bize, hatta bana düsmez! >
Mustafa kardeş haklı bence wessi kardeşim. Tavsiye yapıyor sana sen de kinayeli kinayeli çok mu ağır geldi diyorsun ? Ona ne ? Sen günah işleyince ona mı günah yazılacak? Yine de Mustafa kardeş iyi bir insanmış ki seni uyarmak istemiş. Sen ise hala kızıyorsun ona. Ve herkes kıyaslama yapsaydı mustafa kardeş onlara da söylerdi. Hatayı hep başkalarında arayacağımıza kendimize de bakmalıyız. Empati kurup onun açısından düşünürsen sana iyilik etmeye çalıştığını anlayacaksın. 🙂 Değer mi burada birbirimize atışmalı laflar söyleyip kırılmak 🙂 Bayram bayram gülmek varken 🙂

Okudunuz mu?  Sizce günlük hayatımızda kullandığımız manasını bilmeden sorumsuzca söylediğimiz sözler nelerdir.

Vesselam.


wessi
Bakin arkadaşlar!

Ben kimseye kizmiyorum. Benim mizacim biraz ters! Kur’an bir siir kitabi degil! $u sure hosuma gidiyor, su ayet beni duygulandiriyor vs… gibi seyler Kur’an için söylenemez.

Kur’an bir bütündür ve tüm sureleri ile bir kanundur. Yüce yaradan onu bizim için gödermis; doğru yola girelim ve feyz alalim diye!

Baslik acarken biraz dikkat etmek gerekir. Her akla gelen, baslik olmaz, olamaz, olmamali!

Kalp kirdiysam özür dilerim! Ama dikkat! Biraz dikkat lütfen!

Okudunuz mu?  Ahmed ismi hangi surede geçer?

YaZaROW
Benim Cevabım:
< Bir müslüman olarak Kur’an’ın tamamını sevmek gerekiyor ve bende tamamını çok seviyorum. Fakat beğenti olarak olmasa da en çok dinlediğim Muhammed Suresidir. >
Sizin cevabınız:
< Rahman suresi !!!

Niye? Cok tekrar var diye mi?

Ezberlemek daha mi kolay oluyor?

Ahzap suresini hicbir sureye degismem.

Hele, Ahzap – 50 ayetini ! >
< Bakin arkadaşlar!

Ben kimseye kizmiyorum. Benim mizacim biraz ters! Kur’an bir siir kitabi degil! $u sure hosuma gidiyor, su ayet beni duygulandiriyor vs… gibi seyler Kur’an için söylenemez.

Kur’an bir bütündür ve tüm sureleri ile bir kanundur. Yüce yaradan onu bizim için gödermis; doğru yola girelim ve feyz alalim diye!

Baslik acarken biraz dikkat etmek gerekir. Her akla gelen, baslik olmaz, olamaz, olmamali!

Kalp kirdiysam özür dilerim! Ama dikkat! Biraz dikkat lütfen! >
İlk mesajına göre bu mesajın harika denilecek kadar doğru olmuş. İlk mesajında kıyaslayıp ezberlemesi kolay diye sevildiğini söylemenin yanında, ikinci mesajında böyle doğru şeyler söylemen gerçekten çok güzel.

Okudunuz mu?  Hıristiyan doğsaydık müslüman olur muyduk

Kötü niyetle açılmamış bir başlık olsa da verilen cevaplar iyimserliğe uymayacak kadar zorlayıcı. Bu yüzden ben en çok dinlediğim tarzında bir cevap verdim.

Selametle
(İyi bayramlar dilerim herkese.)


wessi
Ben Kur’an’i yillardir okuyorum. Üc gün evvel de okudum, bugün de okudum. Bugün kendime dedim ki, üc gün evvel ben bir şey bilmiyormusum. Yüce Ku’an’i anlamamisim. Bugün biraz daha iyi anladim. Yarin okudugum zaman, dün bir şey anlamamisim diyecegim.

Bu Kur’an’in anlasilmadigindan degil, bu yüce kitap bana hergün bir şey ögrettigindendir.

Acilan basligin iyi niyetinden kuskum yok. Dedigim gibi sadece dikkat!

Saygilarimla…


YaZaROW
Haklısın sağ olasın tabii ki öyle.


Mustafa Gunay
Öncelik bu mubarek bir güne ulaştığımız için Allah c.c sonsuz şükürler olsun.
Es selamın Aleykum Sevgili kardeşlerim,Abilerim

Wessi kardeş hatasını anlamış yani yaklaşma şeklininin yanlış olduğunu anlamış.Bu bize yeter.Bazen haklı olsanda kendini yanlış ifade sonucu haksız duruma düşebilirsiniz.Kuranı kerim sizinde değiniz gibi bir şiir kitabı değildir.Bizim takıldığımız veya hassaslaştığımız konu şudur siz neden rahman suresi ezberlemesi daha kolay diye mi ahzap suresini hiçbirşeye değişmem demiştiniz.Bu sözler garibime gitti bende yorum yaptım.Burada sanki ben bundan başka sure tanımam o surede neymiş gibi bir anlam çıkıyordu bu yüzden yorumlar oldu.Herneyse sevgili kardeşlerim,abilerim sonuçta olan oldu wessi kardeşimiz veya abimiz kendini ifade etti.Mubarek kurban gününde birbirimizi kırdığımıza değmez. Allah c.c bizi Kuranı kerimi sürekli okuyanlardan eylesin.

Okudunuz mu?  Şükür Namazı Kılıyor musunuz?

Peygamberimiz buyuruyor " Ahir zamanda bir topluluk çıkacak Kuranı okuyacaklar(fakat kuran)onların gögüslerinden aşağı geçmeyecektir."
O halde Allah c.c bizi okuduğunu anlayan,anladığını uygulayan kullarının zümresine nail eylesin.


gümüş29
ben de hep sini seviyorum ama duhan suresini


muamma
İnşirah suresini çok seviyorum.


mustafaocak61
< Ben Kur’an’i yillardir okuyorum Üc gün evvel de okudum, bugün de okudum Bugün kendime dedim ki, üc gün evvel ben bir şey bilmiyormusum Yüce Ku’an’i anlamamisim Bugün biraz daha iyi anladim Yarin okudugum zaman, dün bir şey anlamamisim diyecegim

Okudunuz mu?  İlmin Başı Sabırdır derler... neden?

Bu Kur’an’in anlasilmadigindan degil, bu yüce kitap bana hergün bir şey ögrettigindendir

Acilan basligin iyi niyetinden kuskum yok Dedigim gibi sadece dikkat!

Saygilarimla >

< Öncelik bu mubarek bir güne ulaştığımız için Allah cc sonsuz şükürler olsun
Es selamın Aleykum Sevgili kardeşlerim,Abilerim

Wessi kardeş hatasını anlamış yani yaklaşma şeklininin yanlış olduğunu anlamışBu bize yeterBazen haklı olsanda kendini yanlış ifade sonucu haksız duruma düşebilirsinizKuranı kerim sizinde değiniz gibi bir şiir kitabı değildirBizim takıldığımız veya hassaslaştığımız konu şudur siz neden rahman suresi ezberlemesi daha kolay diye mi ahzap suresini hiçbirşeye değişmem demiştinizBu sözler garibime gitti bende yorum yaptımBurada sanki ben bundan başka sure tanımam o surede neymiş gibi bir anlam çıkıyordu bu yüzden yorumlar olduHerneyse sevgili kardeşlerim,abilerim sonuçta olan oldu wessi kardeşimiz veya abimiz kendini ifade ettiMubarek kurban gününde birbirimizi kırdığımıza değmez Allah cc bizi Kuranı kerimi sürekli okuyanlardan eylesin

Peygamberimiz buyuruyor " Ahir zamanda bir topluluk çıkacak Kuranı okuyacaklar(fakat kuran)onların gögüslerinden aşağı geçmeyecektir"
O halde Allah cc bizi okuduğunu anlayan,anladığını uygulayan kullarının zümresine nail eylesin >
Kardeşlerim!
Elbette ki sizin de söyledikleriniz gibi yüce KUR’AN-I AZİMÜŞŞAN, bizim rehberimiz, göz bebeğimiz, canımız, O’nsuz yaşamak yerine ölmeyi tercih ederiz. O, her an kalbimizde. O, içerisinde çelişkiler bulunan bir kitab DEĞİLDİR. Bunları sizin düşüncenizden aldım. Aslında benim de düşüncelerimi telaffuz etme sorunum vardır. KUR’AN-I KERİM’İN surelerini birbirinden nasıl ayırabilirim. Büyük bir gün yakınken bunu nasıl düşünebilirim. Yoksa aranızda rezil olmak beni takmaz bile… Ancak biliyoruz ki ALLAH, KUR’AN-I KERİM ile bizleri uyarmıştır. Buradaki diğer kardeşlerim cevap verirken ilk önce "Hepsini severim, Hepsinin Yeri Bende Ayrı" vs. gibi cümlelerle başladılar. ALLAH, hepinizden, cümlemizden razı olsun!
Eğer canınızı sıktıysam özür dilerim. Anketin de içeriğini değiştirdim. Telaffuz bakımından zayıfım. Yanlış anlamayınız kardeşlerim! Ben bunları yazarken acaba ne demek istiyorum diye defalarca düşündüm. Ne derseniz haklısınız kardeşlerim. ALLAH’a emanet olunuz!

Okudunuz mu?  Evinizde bir odayı mescid edinmiş misiniz? (hanımlara)

musab.b.umeyr
Hepsi birbirinden çokça güzeldir.Ayrımın mümkünatı yoktur.Ama içlerinden biri varki benim çok hoşuma gidiyor.İhlas suresi.Güzel bilgiler sunuyor.O sureyi okumakla ne kadar kişiyi, ne kadar düşünceyi alt etmiş oluyor gibi hissediyorum bir bilseniz.

Hepsi birbirinden güzeldir.Allah bize hepsini öğrenmek nasip etsin.

Okudunuz mu?  Bir evde bulunması gereken kitaplar hangileridir?

Selametle…


Mürid74
Hepsini çok seviyorum, anlamaya calisiyorum ve anladikca Rabbime hamd ediyorum!!!
En çok okudugum iki uzun sure olan Secde ve Mülk süresidir.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


ikindi
kuranin tümünü daha okumadim ishAllah okurum ama su ana kadar beni en çok kafirun suresi etkiledi nedenini bilmiyorum yanliz 😀


zeynep_im
”sana İNŞİRAH suresinin neşesi, bana YASİN’in sessizliği…”

kur’an’ı kerim’i elime alıp okumaya başladığım zaman;
”Rabbim benim yüreğimi kur’an’a, kur’an’ı da benim yüreğime aç inşeAllah” diye dua ederim…. amin

tabi ki tüm sureler birbirinden güzel…
ama nacizane okumaktan bir hoş olduğum sureler
”İNŞİRAH VE RAHMAN ” suresidir…

selam ve dua ile…


m.deniz
Hepsi güzel;ama Rahman Süresi benim için daha güzel

Okudunuz mu?  En sevdiğiniz ilahi - ezgi hangisi?

Yetim
Rahman Fetih Necm Meryem Yusuf Muhammed Münafikun….. valla aklımdiyor ki Kur’an’daki bütün süreleri yaz. Ben hepsini seviyorum…


Muhasibi
Hepsi birbirinden güzel ama benim en sevdiğim sureler fetih suresi hucurat suresi nebe suresi mülk suresi fatiha suresi karia suresi kafirun suresi buruc suresi


mustafaocak61
RABBİ ‘AZİZ olan ALLAH, hepimize nasib eylesin KUR’AN-I KERİM’i ezberlemeyi.


maydın
En çok Duha Yusuf Fatiha Amenerrasuluyu seviyorum tabi

bütün sureleri de seviyorum


Yakut
Rahman süresini dinlemeyi çok sveverim

ayırt etmek yok hepsi ayrı manevi güzellikte 🙂


sırtlan
her surenin tadı farklıdır ama insan her halde manasını bildiği sureyı okur ve daha çok keyif alır

Bu kategoride yer alan Sizi En Çok etkileyen Hadis Hangisidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

En Çok Sevdiğiniz / Okuduğunuz Sure Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.