Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:45
Siyer
Yönetici

Cihadla ilgili Hadisler

Cihadla ilgili Hadisler

SİYAH SANCAK
Cihadla ilgili hadislerden… Fadale İbnu Ubeyd RA anlatıyor: Her ölenin ameline son verilir, ancak Allah yolunda ölen murabıt müstesna. Çünkü onun ameli kıyamet gününe kadar artırılır. Ayrıca o, kabir azabına da uğratılmaz.

Tirmizi’nin rivayetinde şu ziyade mevcuttur: Gerçek mücahid, nefsiyle cihad edendir.

Hz. Enes RA anlatıyor: Resülullah AS buyurdular ki: Öğleden evvel veya öğleden sonra bir kerecik Allah yolunda yola çıkış, dünya ve içindeki her şeyden daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Hiç evlenmeyen Alimler

Ebu Hüreyre RA anlatıyor: Resülullah AS buyurdular ki:
(Müslüman erkeklerden) kim, Allah yolunda, ila-yı kelimetullah için, devenin iki sağımı arasında geçen müddet kadar savaşacak olsa cennet kendisine vacib olur.

Muaz İbnu Cebel RA anlatıyor: İçinden samimi şekilde Allah yolunda cihad yapmayı temenni eden bir kimse, bilahare ölse de, öldürülse de şehid sevabı kazanır. Kim de Allah yolunda yara alsa veya Allah yolunda -düşmanın sebep olmadığı- bir musibetle bile yaralansa bu yara, Kıyamet günü, en büyük hali içinde rengi zaferan renginde, kokusu da misk kokusunda olarak gelir. Kimin vücudunda, Allah yolunda iken çıkan, iltihab gibi bir yara açılacak olsa bu da onun için Şehidlik mührü olur.

Okudunuz mu?  Hz Muhammed hangi tarihte ve nerede dünyaya gelmiştir?

Ebu Hüreyre RA anlatıyor: Resülullah AS buyurdular ki:
Allah yolunda yaralanan hiçbir yaralı yoktur ki, kıyamet günü, yarası kanıyor olarak gelmiş olmasın, bu kanın rengi kan renginde, kokusu da misk kokusundadır.

Ebu Saidi’l-Hudri RA anlatıyor: Resülullah AS buyurdular ki:
Size, insanların en hayırlısı ve en şerlisini haber vereyim mi! İnsanların en hayırlısı o kimsedir ki, kendi veya başkasının atı sırtında ya da yaya olarak, ölünceye kadar Allah yolunda çalışır. İnsanların en şerlisine gelince o da, Allah ‘ın Kitab ‘ını okuyup (emir ve yasaklarına) riayet etmeyen kimsedir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Hz Hatice'den kaç çocuğu var?

Ebu Ümame RA anlatıyor: Resülullah AS şöyle buyurdular:
Ümmetimin seyahati Allah yolunda cihaddır.

Ebu Mes’ud el-Bedri RA anlatıyor: Bir adam, Resülullah AS’a, yularlanmış bir deve getirerek: Bu Allah yoluna bağışımdır dedi. Resülullah AS adama:
Buna karşılık sana, Kıyamet günü, her biri yularlanmış yedi yüz deve vardır! dedi.

Okudunuz mu?  Hazreti Ali ile Hazreti Fatmanın Düğün Yemeği

Zeyd İbnu Halid RA anlatıyor: Resülullah AS şöyle buyurdular:
Kim Allah yolunda bir askerin teçhizatını temin ederse bizzat gaza yapmış olur. Kim, gazaya çıkan bir askerin geride kalan ailesine hayırlı himayede bulunursa gaza yapmış olur.

Ebu Said RA anlatıyor: Resülullah AS bir gün şöyle dedi:
Kim Rabb olarak Allah’tan, din olarak İslam’dan, peygamber olarak Muhammed’den razı ise ona cennet vacib olmuştur. Bu söz hayretime gitti ve:
– Ey Allah’ın Resülü, bir kere daha tekrar eder misiniz? dedim. Aynen tekrar etti ve arkadan da şunu söyledi.
Bir başka şey daha var ki, Allah, onun sebebiyle, kulun cennetteki makamını yüz derece yüceltir. Bu derecelerden ikisi arasındaki uzaklık sema ile arz arasındaki mesafe gibidir. Ben:
– Öyleyse bu nedir`? dedim. Şu cevabı verdi:
Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad!

Okudunuz mu?  Süleyman peygamber kaç yıl yaşadı?

Hz. Ebü Hüreyre RA anlatıyor: Resülullah AS buyurdular ki:

Allah korkusuyla göz yaşı döken kimse, süt memeye geri dönmedikçe ateşe girmez. Bir kul üzerinde, Allah yolunda yapışan tozla, cehennemin dumanı biraraya gelmez


Yanıt: Cihadla ilgili Hadisler

mumsema
Cihad ile ilgili Hadisler

Okudunuz mu?  Peygamberimizin vefatıyla ilgili şiir

cihadla ilgili hadisler, cihadla ilgili hadis, cihat ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Rahmeten Lil Alemin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cihadla ilgili Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.