Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:14
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare namazına niyet nasıl yapılır?

İstihare namazına niyet nasıl yapılır?

SİYAH SANCAK
istihare niyeti nasıl yapılır öz ve acık olarak acıklarsanız sevinirim selametle.


Cevap: istihare namazına niyet nasıl yapılır?

Hoca
İstihare namazı niyet şekli:
Niyet ettim Allah rızası için istihare namazı kılmaya


Yorum: İstihare namazına niyet nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
Ben istihareye yatmayı niyet etmiştim b,ir konuda ama unutup yatmıştım ama niyetim belli idi.Buna rağmen rüyayı gördüm.Böyle bir durum olabilir mi?Kılmaya niyetlenip kılamadım ama niyetime göre rüya gördüm.İstihare olarak kabul edilir mi?

Okudunuz mu?  İstiharede okul ve öğrenci görmek

Yorum: İstihare namazına niyet nasıl yapılır?

arifselim
İstihare için sünnet olan namazı kılmak ve ardından dua edip uyumak gerekir. İstihare namazını kılmamış isen bu gördüğün rüyan istihare açısından bir işaret olarak tabir edilmez.


Kayıtsız Üye
Arif Selim Hocam merhabalar;
İstihare rüyamı yorumlarsanız çok müteşekkir olurum.
Rüyamda bir yerdeyim. Bu yerde yüzlerce beyaz kapı var ben bu kapıları su ile tek tek siliyorum temizliyorum..

Okudunuz mu?  İstihare sonrası kafa karışıklığı

arifselim
Bu rüyayı gören eğer erkek ise bir çok kız hakkında kararsız kaldığına veya helal olmayan şeylerle meşgul olabileceğine işaret eder. Kadın içinse bu olumlu ve güzel bir rüyadır. İstihare için bunun ne manaya geldiğini anlayabilmen için içine o konuda gelen hisse bakman gerekir. Kalbinin meylettiği şey sana en doğru işaret olur.


Kayıtsız Üye
Hocam iyi akşamlar bende bişey sormak istiyorum istihare de arapça Dua sini da okumak gerekiyor mu illa renk mi görmemiz gerek gördüğümüz rüyaların anlamları yeterli mi mesela siyah kedi görmek kötü siyah kedi den korkup kaçmak iyi korkup kaçtığı hayırlısı mi oluyor acaba

Okudunuz mu?  İstiharede belirsiz rüya görmek

arifselim
İyi günler. İstiharede arapça duası şart değildir. Rüya ve içindeki renkler çok açık bir işaret şeklinde görülürse bir işaret olarak kabul edilebilir. Ama en önemlisi senin kalbinin neye meylettiğidir. Kalbe gelen bu his en doğru işaret olarak kabul edilir.


gönüldaş
Merhabalar,şirkette beğendiğim bir çocuğun ilgi alanına girebilmek için çok uğraştım.Sonunda o da bana bakmaya başladı.Aslında direkt açılmak lazım ama dedikodu olur diye cesaret edemedim.Çocukla hiç konuşmadık,ama varlığımdan haberdar ve baktığımın da farkında.Dün gece istihare namazını kıldım,duasını da okudum,niyetimi de yaptım.koyu Yeşil renkli erik ağacı gördüm. Sizce bu yeterli mi? Yani benim birilerini aracı mı göndermem lazım yada birkaç gün daha istihareye yatmalı mıyım? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  İstiharede hiçbir şey hatırlamamak

arifselim
Merhabalar. Bu gördüğün rüya istihare için olumlu manadadır. Ancak ilk olarak evlilik için bir adım atılır, istişareler edilir fikirler alınır ve buna rağmen kararsız kalınırsa işte o zaman istiharenin zamanı gelmiş demektir. İleride evlilik için adım atıldığında sen karar veremezsen o zaman tekrar yapabilirsin.

Okudunuz mu?  İstiharede soğan görmek

Kayıtsız Üye
Hayirli gunler hocam ben iki gun istihareye yattim ama ucuncu gunde ara vermek zorunda kaldim. Devam edebilirmiyim yoksa bastanmi yapmam gerekir. Ikinci bir sorum daha var, istihareye yattigim ilk gun bisey goremedim ama ikinci gun rüyamda, uzerimde yesil bir ust ve kahve yazma, etegimde kahve rengindeydi. Gelin damat gördüm damat erkek kardesimdi ve damatligini gördüm ayriyeten, damatligi yirtik ve beyaz cizgiliydi vede siyah kemerde gördüm kuzenimin elindeydi bana gosteriyordu.

Okudunuz mu?  İstihare Yaptım rüyada idrar gördüm yorumlayabilecek Var mı ?

arifselim
Hayırlı günler. Bir işaret alana kadar 7 sefere kadar arka arkaya yapılması uygundur. Ancak ara vererek de yapılabilir. Baştan başlamak diye bir şart yoktur. Rüyan hayırlıdır ancak kalbinin neye meylettiğine bakarak bir işaret kabul edebilirsin.


Kayıtsız Üye
merhaba, benim sevdiğim biri var ama kafamı karıştıran olaylar oluyor onunla yola çıkmam hayırlı mı hayırsız mı olduğunu öğrenmek istiyorum. bunu istihareye yatarak öğrenebilir miyim?

Okudunuz mu?  İstihare Namazı ve duasıyla ilgili

ACİLSERVİS
Sevgili edinmek için değil evlilik için İstihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Hocam hayırlı ramazanlar. Önümde 2 adet iş var biri kısa süre sonra kesin olan bir iş, diğeri 2 ay sonra sınavı olan ve sonucuna bağlı olan bir iş. Ben bu iki işin hangisi hakkımda hayırlı diye nasıl niyet etmeliyim ? Bir gün 1. İş hakkımda hayırlı mıdır değil midir diye ertesi gün 2.iş hakkımda hayırlı mıdır değil midir diye mi niyet etmeliyim ? Teşekkürler 🙏

Okudunuz mu?  İstihare nasıl yorumlanır

mum
iki iş için 2 rekat namaz kılın dua edin, kalbiniz hangisine meyl ederse onu tercih edin


Kayıtsız Üye
Merhaba hayırlı akşamlar. Ben evlenmek istediğim hanım arkadaşımın bana hayırlı olup olmadığını öğrenmek için istihareye yatmak istiyorum. Ama nasıl niyet edilir ne demeliyim. Mesela niyet ettim evleneceğim kadının hayır mı şer mi olduğunu görmek için ALLAH rızası için istihare namazını kılmaya böyle mi demeliyim bana detaylı bir örnekle anlatır mısınız?

Okudunuz mu?  İstihare namazı gerçek mi

Ensar
İstihare namazı iki rekat olup normal namazlarda edilen niyetle hemen hemen aynıdır. Niyet olarak ; Niyet ettim Allah için 2 rekat istihare namazını kılmaya… demeniz içinizden geçirmeniz yeterlidir.

‘Sizden biriniz bir işe kalben azmettiği zaman, iki rekât namaz kılsın. Buyurmuş Allah Rasulü…
Namaz kıldıktan sonra kalbiniz o işe meyilli olup olmadığına bakılır. Ağırlık hangisiyse yaparsınız.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında evlilik teklifi almak

istihare namazına nasıl niyet edilir, istihare namazı niyeti nasıl yapılır, istihareye nasıl niyet edilir

Bu kategoride yer alan İstiharede sevdiğin kişiyi görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare namazına niyet nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.