Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:10
kandil
Yönetici

Mevlid okutmak bid’at mıdır

Mevlid okutmak bid’at mıdır

arrad
Mevlid Kandili Kutlamaları

Mevlid Kandili Bidat mıdır ?


Cevap: Mevlid Kandili -Kutlamaları -Bidat

ThugLife
Her bidat sapıklıktır her sapıkta cehennemdedir. Sapıklığın iyisi kötüsümü olur?


Yanıt: Mevlid Kandili -Kutlamaları -Bidat

ravzanur
mevlid kandilini daha bir dolu dolu yaşamak mı bid’at,mevlit okunması mı?

Okudunuz mu?  Hallacı Mansur Hayatı ve eserleri hakkında geniş bilgiler

Soru: Mevlid Kandili -Kutlamaları -Bidat

ThugLife
herşeyin temelinde nakil sonra akıl yatıyor. Bakalım peygamber sahabe kutlamışmı yok? Bu dini onlardan iyi bilen varmı? Yok. Nakil olarak böyle bir şey yok. Akıl olarak bakalım. Peygamber ve ashabında olmayan herşey bidattır. Peygamber hadisinde her bidat sapıklıktır. Hadisinde devamında sapıklarda cehennnemdedir diyor. Yani sapıklığın iyisi kötüsü O LA MAZ. O yüzden kandilmiş falan takmayın kardeşlerim. Biz peygamberin dinine tabi olmakla mesuluz. Sonradan eklenti yapılmış bir dine tabi olmamalıyız.

Okudunuz mu?  Üç Aylar Ne Demektir, Üç Aylar Nedir, Üç Aylar Hakkında Kısaca Bilgi

ThugLife
Okuyun tüm deliller burada var inşaAllah. kandili kutlmayı yumuşatmaya gerek yok kardeş.Kesin çizgini koymalısın. bidat ve sapıklıktır.bu kadar basit.

Kandil Bid’at oldupuna dair deliller.

Türkiye’de her sene "dinin kesin bir emri, fıkhi bir vecibeymiş” gibi kutlanılan özel gecelerin aslında hem İslam’ın iki ana kaynağı (Kur’an ve sünnet) tarafından "kutsal” ilan edilmedikleri bir hakikattir.

Okudunuz mu?  Cin musallatı ya da kendinizde büyü olup olmadığını nasıl anlarsınız?


ThugLife
Kandil geceleri diye bilinen geceler ; Mevlid , Regaib, Mirac, Beraat ve Kadir Gecesidir. …..
Bu gecelere Kandil denmesinin sebebi Osmanlı padişahı 2. Selim (1566-1574) zamanında başlayarak, minarelerde kandiller yakılarak duyurulup kutlandığı için "Kandil" olarak anılmaya başlamıştır . [ Nebi Bozkurt, "Kandil”; Halit Ünal , Berat Gecesi maddesi. Diyanet İslam Ansiklopedisi (DİA), İstanbul, 2001, c. 24, s. 300]

Okudunuz mu?  Hastane enfeksiyonu nedir?


Fetva Meclisi
Kandil gecelerin bid’at olmadığını söyleyebilecek kimse yoktur. Şu var ki, Müslümanlara dinlerini hatırlatmaya fırsatoluşturması bakımından bu geceleri değerlendirmenin yararlı olacağını söyleyenler için kendileri açısından önemli bir malzeme vardır. Bid’atten ne bereket doğar sorusu ise cevapsız kalmaktadır. Size düşen, kalbinizin rahat etmediği işleri yapmamaktır ama dağıtmayın, tartışmayın. Muhterem Nureddin yıldız hocamız


@hmet
Mevlid yerine Kuran okuyun, Okuduğunuz Kuranı anlamaya çalışın tefsir okuyun

Okudunuz mu?  Şeytan cennete ve Hz. Nuhun gemisine nasıl girdi?

mevlid kandili kutlamaları bidat, mevlid kandili bidat, mevlid kandili bidattır

Bu kategoride yer alan Kadir Gecesi ile ilgili şiir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mevlid okutmak bid’at mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.