Anasayfa
9 Mayıs 2021, 1:17
aile
Yönetici

En Güzel Hediye Eşim İçin

En Güzel Hediye Eşim İçin

mumsema
İnsan yaşamının en güzel duygularından biride evlenmek yani başkasıyla bütün sevinç ve üzüntüleri birleştirmektir. Herkesin en doğal ihtiyacı olan sevmek ve sevilmek hissi, doğru bir şekilde sadece evlilikle giderile bilinir. Hiçbir insan sevgiden yoksun değildir, insan yalnızca sevgiyle yaşayabilir ve hayat sadece sevgiyle güzeldir. Bu insanın yaratılışında, doğasında olan bir duygudur.

Eşler için de; sevmek sevilmek, dertleşe bileceği birisinin olması, anlayan birini yanında hissetmek en büyük isteklerdendir. Beraber yaşanıyorsa, tüm güzellikleri ve acıları da beraber yaşamak gerekir. Güzel ve mutlu bir yaşam, yani eşlerin birbirlerine karşı gönülden sonsuz sevgi besleyip, güven duymalarıdır.

Evlilikte hem erkeği ve hem de kadını en çok üzen konulardan biri, eşinin kendisine karşı soğuk davranmaya başlamasıdır. Eşler arasındaki uyumlu ilişkiyi sarsan, artık beni eskisi gibi sevmiyor, benimle ilgilenmiyor, umurunda bile değilim gibi düşünmektir. Böyle düşünmeye başlayan bir eş, tüm yaşama sevincini yitirecektir, kendisini büyük bir boşlukta hissedip, birlikteliğine karşı tüm ümitlerini kaybedecektir.
Bu yüzden evlilikte mutluluk için en önemli mesele eşlerin birbirleriyle sevgiyle ilgilenmeleri ve bu mutluluğu bitiren en önemli sebepte artık sevgilerini göstermeyip, birbirleriyle ilgilenmemeleridir.

Bazıları, günlük işlerinin çokluğunu, yorgunluk ve hayat mücadelelerini, eşleriyle ilgilememelerine bahane olarak getirmektedirler. Ne kadar yanlış bir düşünce! Eğer sorunun varsa ve birçok sıkıntı içerisindeysen bu senin eşinle daha fazla ilgilenmene neden olmalıdır. Eşler birbirlerini severek, tüm sıkıntılarda birbirilerinin yanında yer alarak, beraberce sorunların üstesinden gelebilirler. Ailenin güven, huzur ve topuma faydalı insanların yetiştiği bir yer olması gerekir; fakat eşlerin birbirlerine karşı ilgisiz davranmaları, aileyi bu konumundan uzaklaştırarak, güvensizlik ve huzursuzluk yerine çevirecektir. Bu yüzden eşler arasında anlaşmazlıkların oluşmaması için her iki tarafa ilgi ve sevgilerini göstermek zorundadırlar.

Şimdiye kadar bunun farkında olmayan yahut önem vermeyen eşler, tavsiye edeceğimiz şu noktalara dikkat ederek ilişkilerini düzenleye bilirler. Bunları uyguladığınız sürecek şuna inanın ki, eşinizle olan ilişkiniz çok daha güzel olacaktır.

1- Eşinize sevginizi göstermekten çekinmeyin. Eşinize karşı ne kadar sevgi gösterirseniz böylelikle ona olan aşkınızın miktarını da göstermiş olursunuz.

2- Sevgimi sadece hal ve hareketimle, davranışlarımla göstereceğim , demeyin. Sevginizi mutlaka güzel sözlerle de gösterin.

3- Hiçbir zaman yaşamsal sorun ve sıkıntılarınızın, sizi eşinizden uzaklaştırmasına izin vermeyin. İnsan hayatında hiçbir zaman sıkıntısız dönem olmayacaktır, her zaman bir sorun mutlaka bulunacaktır.

4- Eşinize vereceğiniz en güzel hediye onu sevmek ve ona karşı hissettiğiniz bu sevginizi her zaman dilde ve amelde göstermektir. Bu en güzel hediyeyi Ondan esirgemeyin.

Şunu da hiçbir zaman unutmayın ki; kadın ve erkek birbirinden çok farklı varlıklardır, hoşlandıkları şeyler, anlama kabiliyetleri, zevkleri, fiziksel ve etik özellikleri çok değişiktir. Hem kadın ve hem de erkek aralarındaki bu doğal farklılıklara öncelikle saygı göstermeli ve sonrasında ortak özellikleri bulanarak birbirlerini tamamlamalıdırlar. Evlilikte eşler arasında mutlu olmanın en kaçınılmaz yönü; karşı tarafın tüm değişik ve sizden farklı olan isteklerine saygı göstermektir. Bütün farklılıklara rağmen, eşler birbirlerine sevgilerini gösterdikleri sürece mutlu olabilirler ve bu şekilde birçok sorunda hallolacaktır, zira sevginin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur.
Eşinize sevginizi gösterin önce ona seni seviyorum deyin ve sonrasında bu sevginizin gerçek olduğunu amelinizle gösterin.

Muhammed Sadık Emini


Cevap: En Güzel Hediye Eşim İçin

yumna
doğruryu söylemek gerekirse bu düşüncede olan insan sayısı çok az ve gerçektende günümüze baktığımız zaman insanlar dünya malına ve işine o kadar kaptırmışlarki sevgi saygı diye bişi kalmamış bu eşler içinde geçerli bence sevgi kelimesi insanlara çok uzak kalmış…ama yinede bu yazdıklarınızı uygulayan varsa ne mutlu o insana…

Okudunuz mu?  Mahrem: Cinsel İlişki Tavsiye Edilen ve Edilmeyen Vakitler

Yanıt: En Güzel Hediye Eşim İçin

mumsema
< doğruryu söylemek gerekirse bu düşüncede olan insan sayısı çok az ve gerçektende günümüze baktığımız zaman insanlar dünya malına ve işine o kadar kaptırmışlarki sevgi saygı diye bişi kalmamış bu eşler içinde geçerli bence sevgi kelimesi insanlara çok uzak kalmış…ama yinede bu yazdıklarınızı uygulayan varsa ne mutlu o insana >

uygulayanlar vardır elbet.:)
olmasada en azından uygulamak için, çaba sarfetmek için okumak ve okutmak da güzel.


Soru: En Güzel Hediye Eşim İçin

İnşirah
<

Okudunuz mu?  Evlilikte Takva sahibi Kadın ve Erkeğin özellikleri

4- Eşinize vereceğiniz en güzel hediye onu sevmek ve ona karşı hissettiğiniz bu sevginizi her zaman dilde ve amelde göstermektir. Bu en güzel hediyeyi Ondan esirgemeyin.
>

🙂 kesınlıkle doğru bir tesbit, Rabbim hakkıyla uygulamayı nasip eder inş, Allah razı olsun mumsema…

Okudunuz mu?  Eş seçiminde doğru karar verebilmek

ravzanur
< uygulayanlar vardır elbet.:)
olmasada en azından uygulamak için, çaba sarfetmek için okumak ve okutmak da güzel. >

elhamdülillah..Allah razı olsun mumsema kardeşim.güzeldi paylaşımınız


yaren
bu yazıya baktıktan sonra evlilik o kadarda kötü bişey değil diye düşündüm


asooo


mumsema
< Allah herkeze hayirli es nasip etsin insAllah.
ben esimi coooook seviyorum.:o >

amin Allah razı olsun.

Allah [cc] sevginizi artırsın ve sizi her türlü fitneden korusun.:)
ve cennettede beraber etsin inşAllah.


nursena
çok güzel ve faydalı bir paylaşımdı,Allah cc razı olsun hocam.

Okudunuz mu?  Kız ve erkeğin evlenmeden önce konuşmaları

asooo


gül_iRUHSARIM
Allah razı olsun çok hoş bir yazı.Rabbim ümmeti Muhammedi bilinçli insanlarla karşılaştırsın


herbstregen87
amin inşAllah böyle kişilikleri bu devirde görebiliriz ewlenmeye korkulur bu dünyada Allah ım bütün kardeşlerime hayırlı bir eş verir inşAllah paylaşım için Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Ateist bir kadınla evlenmek caiz mi ?

ihramlı
Eşinize sevginizi gösterin önce ona seni seviyorum deyin ve sonrasında bu sevginizin gerçek olduğunu amelinizle gösterin.rabbim cümlemize hayırlı eşler nasip etsin inş


suara
gercekten tek kelimeyle harika bir yazi umarim evli olanlar ve evlenecek olanlar okumustur .faydali olacagina inaniyorum .tabi okunanl arla amel edilirse rabbim herkese hayirli esler nasib etsin .paylasim için Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Onlar Eşlerine Böyle Hitap Ederdi..

rana
< ..rabbim herkese hayirli esler nasib etsin.. >
amin amin amin

cok güzel yaziydi Allah c.c. senden razı olsun..


Efdal
Allah (c.c.) razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş…


mvy54
< bu yazıya baktıktan sonra evlilik o kadarda kötü bişey değil diye düşündüm >
Doğru o kadar da kötü değil birazcık kötü 🙂 Karşılıklı sevgi saygı olduktan sonra, iki tarafta kurallara uyduğunda Allah’ın izniyle her şey güzel olur. Evinde olmak gibisi yok.

Okudunuz mu?  Ben evlenmeyi çok istedim ve görücü usulü bir kıza baktık 2 hafta konuştuk.

_RÜYA_
ben hepsini uygulayamasamda çoğunu uyguluyorum ama çok şükür rabbime eşim bana karşı kendime bile davramadığım kadar iyi düşünceli davranıyor birkaçınıda öğrendim artık uygularım:))Rabbim tüm yuvalara huzur versin paylaşımıznız için çok teşekkür ederim


haziran
bence evlilik ne olursa olsun hiç te iyi bir şey değil. sonuçta evli ciftler asla birbirlerini sevmezler çıkarlar söz konusudur.seversen severim,:sen benim ihtiyacım gider bende senin, sonuç bu :evlilik, aşk, sevgi ,insanlar arasında ben böyle bir şeye asla inanmam.Hani derler ya güzel düşünen güzel görür.insanların bazıları güzel düşündükleri için evliliğinde ,sevmeninde güzel olduğunu sanırlar.Aslında sevmek güzeldir ama evlilik asla güzel değildir.Erkeklerin acaba bir kalbi varmı diye çok düşünmüşümdür.Sonuç olarak erkeklerin kalbi, menfeatlerinde olduğuna, gördüm ve inandım.sevgi,aşk ,fedakarlıktır .kaç tane fadakar insan vardır ,bu benim kafamda soru işaretir!….bence çok az milyarda 1 tane ancak ya vardır yada yoktur

Okudunuz mu?  Ben engelli bir genci seviyor ve evlenmek istiyorum. Ama engeli yüzünden babam asla razı olmuyor.

uSTa
< bence evlilik ne olursa olsun hiç te iyi bir şey değil. sonuçta evli ciftler asla birbirlerini sevmezler çıkarlar söz konusudur.seversen severim,:sen benim ihtiyacım gider bende senin, sonuç bu :evlilik, aşk, sevgi ,insanlar arasında ben böyle bir şeye asla inanmam.Hani derler ya güzel düşünen güzel görür.insanların bazıları güzel düşündükleri için evliliğinde ,sevmeninde güzel olduğunu sanırlar.Aslında sevmek güzeldir ama evlilik asla güzel değildir.Erkeklerin acaba bir kalbi varmı diye çok düşünmüşümdür.Sonuç olarak erkeklerin kalbi, menfeatlerinde olduğuna, gördüm ve inandım.sevgi,aşk ,fedakarlıktır .kaç tane fadakar insan vardır ,bu benim kafamda soru işaretir!….bence çok az milyarda 1 tane ancak ya vardır yada yoktur >
Bu yazından hiçbirşey anlamadım insanları evliliktenmi soğutuyorsun senin başına bir şey gelmişse bunu genellememi yapacaksın bu yazdığın yzılara bakılırsa hak etmişsin başına ne gelmişse

Okudunuz mu?  Eşiyle zorla ilişkiye girmek günah mı ?

haziran
yazımdan yanlış bir sonuç çıkarılmasını istemem. sonuçta ben yazar değilim.nikahsız bir yaşamın mü’min için düşünülmesi asla mümkün değildir kadın olsun erkek olsun eğer evlilikte sabır,iman ,ahlak ,sadakat,sevgi,varsa insan için en büyük hediyedir.helede sabır.Yaratıcının aşkından başka bir aşka inanmam, insanın fıtratından dır.Karşılıklı menfaatlerin olduğu yerde aşkın olamayacağını inanırım, aşkın sınırsız fedakarlık ve özlem olduna inanırım.Ne mutlu ki eşini mecazin aşkın derinliklerinden, hakiki aşka dönüştürenlere iki cihanda mutluluk girdabına dalanlara ;Rabbim bütün kullarına eşlerine en güzel hediyeyi verebilmeyi sevmeyi ,sevilmeyi nasip etsin.


eftal
en güzel hediyem ona her zaman huzuru sağlamakta bir adım önde oluşum


mumsema
< en güzel hediyem ona her zaman huzuru sağlamakta bir adım önde oluşum >
Daim olsun..

< evlilik asla güzel değildir.Erkeklerin acaba bir kalbi varmı diye çok düşünmüşümdür.Sonuç olarak erkeklerin kalbi, menfeatlerinde olduğuna, gördüm ve inandım.sevgi,aşk ,fedakarlıktır .kaç tane fadakar insan vardır ,bu benim kafamda soru işaretir!. >
evlilik çok güzeldir:) güzel olmazsa milyarlarca insan evlenirmiydi:)
"Nikah benim sünnetimdir, yüz çeviren benden değildir" dermiydi (sav):)
emin ol bütün erkeklerin kalbi var:)
Fili tarif eden körler misali olmuş tarifin kusura bakma kardeş.

Bu kategoride yer alan Eşlerin birleşmesi esnasında şeytanı kovmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

En Güzel Hediye Eşim İçin Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.