Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:11
sizden9
Abone

Namaz kılarken unutarak hata yapıyorum ve sürekli vesvese geliyor

Namaz kılarken unutarak hata yapıyorum ve sürekli vesvese geliyor

seyyah_42
Ben namazımı kılmaya gayret ediyorum.Ancak yapım itibari ile çok dalgın ve unutkan bir insanım.Bazen namazımı kılarken namazda hatalar yapıyoru.Örneğin 4 rekatlı farz namazı kılarken 2 ci rekatta salli barik okumak yanlış yaptığı anladığımda ise o duaları bitirip ayağa kalkıyorum.Yani yarım bırakmıyorum böyle durumlarda yanlış yaptığımı düşünerek sevih secdesi yapıyorum bu doğrumu böyle durumlarda yapılması gereken nedir. Ayrıca rüku ve secdedeki tesbihatı bazen karıştırdığımı düşünüyorum yani rükude söyleceğimi sanki secdede yada secdede söyleceğimi rükuda söylüyorum gibi geliyor.Bu şeytanın vesveseside olabilir ama yine rahatsız ediyor.Böyle durumlarda ne yapmam gerek.

Okudunuz mu?  Namazda otururken sağ ayağı dikmemek namaza zararı var mıdır?

Cevap: Namaz kılarken unutarak hata yapıyorum ve sürekli vesvese geliyor

imamhatipli42
Allah (cc) kabul etsin kardeşim. yalnız hatayı farkettiğin anda hemen namazın kalanına devam etmelisin yani salli barik dularını yanlışlıkla okuduğunu anladığın anda ayağa kalkmalısın. Vesveseden kurtulmanın yolu ise kaliteli bir abdest kaliteli bir namazdır. Abdestin namazın kalitelisi olur mu demeyin olur hem de çok iyi olur:))

Okudunuz mu?  Allah'ı överek dua nasıl yapılmalıdır ?

Veredeğim linki de okumanı tavsiye ederim kardeşim.

 


Namaz esnasında vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyız doç. Dr. Halil altuntaş

@hmet
namaz esnasında vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyız doç. Dr. Halil altuntaş


Cevap: Namaz kılarken unutarak hata yapıyorum ve sürekli vesvese geliyor bana yardımcı olur musunuz?

Kayıtsız Üye
Oturuşlarda kalkışlarda Allahukeberleri sesli okursanız unutkanlıgınız kalmayacak bırazcıkta kendınızı vermesın ve Allahukeberı seslı okumalıyım dıye alısmalısınız kendınızı.

Okudunuz mu?  Abdestin farzları nelerdir

namaz kılarken unutkanlık, namaz kılarken yanlışlık yapılırsa, namaz kilarken unutkanlik

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin zamanındaki kız isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken unutarak hata yapıyorum ve sürekli vesvese geliyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.