Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:05
aile
Yönetici

Kız ve erkeğin evlenmeden önce konuşmaları

Kız ve erkeğin evlenmeden önce konuşmaları

rana
Bu görüşmelerdeki konular muhteliftir; çünkü kişiler, inançlar, değerler, hedefler ve istekler farklıdır.Fakat bazı konular geneldir ve üzerinde konuşulması gerekir. Gençlerin buluşma konusu olarak faydalanmaları için bunlardan bazılarını sayalım.
1- Hayatın geleceğine dair genel hatlar
2- Gelecekteki Hedefler Hakkında Konuşma: Gelecekle ilgili beklenti ve hedeflerin karşılıklı beyanı.
3- Samimi bir şekilde,kişisel ve ahlaki özelliklerinin beyanı
4- İstekler ve karşılıklı beklentiler
5- Birbirlerinin aile ve yakınlarına karşı nasıl davranılacağını,bu konudaki karşılıklı beklentilerin neler olduğu açıkca ortaya konulup,görüş belirtilmesi
6- Gelecekte olacak çocuklarının yetiştirilme tarzı hakkında görüş belirtme
7- Hastalık ve kusurlarını beyan etme: Kız ya da erkek eğer hastalıkları ve bir kusurları varsa, dürüstçe ve eksiksiz olarak birbirlerine söylemelidirler; zira evvela bu vaciptir ve kusurları gizlemek dalavere ve hıyanet sayılır ve haramdır. Ayrıca eğer baştan söylenirse,karşı taraf onu ya o şekilde kabul edecek veya reddedecektir. Kabul ederse kendini ona tahammüle hazırlar; onu dürüst ve cesur biri olarak görür ve sevgisini kalbine yerleştirir ve gelecekte kendisini kandırılmış hissetmez. Ama baştan söylenmezse ve karşı tarafın bu kusurdan haberi olmadan evlilik gerçekleşirse,gelecekte o kusur ve eksiklikten haberdar olacak ve kendini kandırılmış, zararda hissedecek; eşini ve ailesini yalancı ve hain görecektir; ardındanda birçok sorun ortaya çıkacaktır. Eşinin sevgisini kalbinden söker atar; kin besler; zira insan yalancı ve düzenbazı sevemez. Eğer bu kusur ve eksikliği önceden söylemiş olsalardı kabul etme ihtimali olurdu ama daha sonrası için durum değişir.
Eş haklarıyla ve ileride kuracakları hayatla hiçbir ilgisi olmayan geçmişteki bazı eksiklik, hastalık ve yanlışların açıklanması gerekli değildir. Eğer bir kusur ve yanlış vardı veya var ise ve eş haklarıyla ve ileriki hayatla ilgisi olduğunu bilmiyor ve dolayısıyla beyan edemiyorsanız veya ilgisi olmadığı için beyan edemiyorsanız, bir bilene danışın.

Okudunuz mu?  Evlilikteki En Büyük Kusur: KUSURSUZLUK ARAMAK

Haksız Şart ve İstekleri Kabul Etmeyin

Bazen kız ve erkek evlenmeden önce birbirlerine şartlar ve istekler yüklemekte. Bu doğru değildir ve karşı tarafı kendi haklarından mahrum etmekte ve otoritesini zedelemektedir.
Bu haksız şartları ve istekleri hiçbir şekilde kabul etmemek gerekir. Allah’ın her kadın ve erkeğe verdiği yetki ve haklara sahip çıkmalı,karşıdakinin haksız şartlarını kabul ederek,Allah’ın verdiği yetki ve haklarımızı bırakmamalıyız. Kendi kendinize: Şimdilik kabul ediyoruz ama daha sonra amel etmeyeceğiz. Demeyin; zira şartı kabul etmek taahhüt gerektirir. Müminler kabul ettikleri şartlarla amel etmelidirler.
Kadın ve erkeğin yetki ve hakları iki türlüdür: Kesin olan ve kesin olmayan . Kesin yani vacip olmayandan sarfı nazar edilebilir; fakat vacip yetki ve kuralları başkasına yükleyemeyiz. Allah hikmet ve maslahat üzere bunları vacip etmiştir ve bunları bırakmak hikmet ve maslahata ters düşer; hayatı doğal mecrasından saptırır.

Okudunuz mu?  Ailelerimiz evlenmemizi istemiyor

ZEHRANET


Cevap: Kız ve erkeğin evlenmeden önce konuşmaları

Hesna
Rabbim bizlere hayırlı eş nasip eylesin, Mevlam rızasını almak yolunda hayat arkadaşı nasip eyler inşaAllah..
inşAllah


Yanıt: Kız ve erkeğin evlenmeden önce konuşmaları

ceren_99
Allah cc razı olsun… Allah cc herkese hayırlı eşler nasip eylesin…

Okudunuz mu?  En Güzel Hediye Eşim İçin

Soru: Kız ve erkeğin evlenmeden önce konuşmaları

tatlici
esselamün aleyküm.kardeşim ALLAH razı olsun sizden ve bu board´da bulunan ve paylaşım yapan kardeşlerden.Yazınızı okudum gerçekten harika bir paylaşım olmuş.Eleştiri olarak algılamayın ama yazınızda sanki şu andaki zamana çağrışım varmış gibi geldi.Burada ne yazarsak tamamı islami çizgide olmak zorunluluğu taşır.Yazınızda kaynak olarak bir delil göstermemişsiniz. Kaynak sunarsanız daha iyi olacak.lütfen eleştiri değil paylaşım olarak diyerek anlayın.teşekkürler.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişi ile konuşmaktan korkuyorum

iliman
iki yabancinin konusmasi haram deilmi ailelerden habersiz?


tatlici
selamün aleyküm.İşte bende illiman kardeş gibi yanlış anlamalar olmasın diye rana kardeşe kaynak belirtirlerse iyi olacak diye yazmıştım.teşekkürler


yavuzerol
Bu Konular Gerçketen çok önemli.biz Konuşurken Sadece Tamam Deyip Işi Kurtarmak Istiyoruz.ama Bunları En Ince Detayına Kadar Konuşmamız Gerekiyor.konu Için Allah Razı Olsun Sizden.

Okudunuz mu?  Ailemi bu evliliğe nasıl ikna edebilirim

–ZüMrA–
Allah (c.c. ) razı olsun .. Rabbim hayırlı eşler nasip eylesin bizlere (( AMİNN ))


molla tc
Güzel bir Paylaşım TEŞEKKÜRLER iyi bir eş Rabbimizin kuluna Dünyada bahşettiği bir cennet gibidir.


adilsengon
insanın eşi onun dininin yarısını tamamlar diğer yarıyıda kendi tamamlasın.buyurur peygamber efendimiz s.a.s

Okudunuz mu?  Evlilere Yada Evleneceklere Bir Tavsiye

Candle
Kız ve erkeğin evlenmeden önce konuşmaları

Allah cc razı olsun… Allah cc herkese hayırlı eşler nasip eylesin…


Rayyan Emir
iliman kardeşim zaten evlenmeden önce diyor ailelerin onayı mutlaka olacak.benim babam ablam nişanlanınca dışarı çıkıp konuşmalarına izin vermemişti mutfakta konuştular :)) herkesin kulağı ordayken sağlıklı bir konuşma olmaz diye düşünüyorum. ama günümüzde msn var çok mutaasıp kişiler nisan sonrası bu şekilde görüşebilirler diye düşünüyorum. mesela ben eşimle nisan öncesi konuştum msnden 1 ay kadar. dış görünüş olarak tanımak için 1 kere görüştük ve haftasına nişanlandık. uzun uzun konuşmak birbirini anlamak çok önemli..

Okudunuz mu?  Evliliği kolaylaştırın!

Kayıtsız Üye
Nişanlıların, çocuk isteyip istememesi hatta isime kadar konuşmaları caizmidir ? (3. Bi kişi olması halinde ?). 2. Olarakta: nişanlılar alışverişe gidebilirmi (normal alışveriş, nişan veya evlilikle alakalı alışveriş değil, ve üçüncü kişi olması beraberinde?)


muvaffak
Nişanın fıkhi bir hükmü yoktur. Nişanlı olan çift evlenmemiştir, aralarında evlilik akdi yoktur. Üçüncü bir kişinin yanlarında olması halinde çocuk ismi, çocuk isteyip istememelerini konuşmalarında bir sakınca yoktur. Alışverişe gidilmesi ise yanlarında üçüncü bir kişinin olması gerektiği belirtilmiştir. Unutulmamalıdır ki nişan sadece aile arasında geleceğe bağlı olarak yapılan, kadına talip gelmemesi adına da çevreye duyurulan bir işten başka bir şey değildir.

Okudunuz mu?  En kötü evlilik , en iyi bekarlıktan daha iyidir!

gizli meseleler, kizla erkegin konusmasi

Bu kategoride yer alan İslamda Evlilik başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız ve erkeğin evlenmeden önce konuşmaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.