Anasayfa
25 Ekim 2022, 5:32
Kavramlar
Abone

Zebur Nedir?

Zebur Nedir?

Fetva Meclisi
Zebr veya Zebûr sözlükte; kitap, cüz, kitap yaprağı, yazı yazma, söz, yazı, akıl, mektub, kuvvetli ve sağlam gibi manalara gelmektedir. Dinî literatürde ise Zebûr, Yüce Allah’tan Hz. Dâvûd’a vahy ile gelen mukaddes kitabın adıdır. Peygamberlere gönderilen dört büyük kitaptan biri olan Zebûr’un da asıl nüshası yoktur. Ancak eski Ahid’de yer alan Mezamir’in Zebûr olabileceği söylenmektedir. Bunlar şiir şeklinde, manzum ahlâkî öğütler ve nasihatlardan ibarettir.

Okudunuz mu?  Ümmü Veled Ne Demektir?

Kur’ân’da üç ayrı yerde "Zebûr" dan söz edilmektedir. "?Dâvûd’a Zebûr’u verdik…" (Nisâ, 4/163), "Andolsun zikirden sonra Zebûr’da da "yeryüzüne iyi kullarım varis olacaktır." diye yazmıştık." (Enbiyâ, 21/105), "…Gerçekten biz, peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık; Dâvûd’a da Zebûr’u verdik." (İsrâ, 17/55). Görüldüğü gibi her üç âyette de Hz. Dâvûd ve O’na gönderilen ilâhî kitap Zebûr’dan söz edilmektedir. (F.K.)

Okudunuz mu?  Fücur Ne Demektir?

Cevap: Zebur Nedir?

Ecrinim
bilgiler için Allah c.c. razı olsun kardeşim


Yanıt: Zebur Nedir?

Fetva Meclisi
Cümlemizden kardeşim….


Soru: Zebur Nedir?

menzil_guller
< Zebûr, Yüce Allah’tan Hz. Dâvûd’a vahy ile gelen mukaddes kitabın adıdır. >
Rabbim sizden razı olsun kardeşim güzel bilgilerle bizleri aydınlatıyorsun.

Okudunuz mu?  İrade Ne Demektir?

cemre akgun
valla sız olmasanız ben bunu başka biyerden yazamazdım teşkr ederim size


Kayıtsız Üye
çok tesekur eteriz çok güzel bir bilgi


Fetva Meclisi
zebur kime indirilmiştir

Kelime olarak yazılı şey ve kitap anlamına gelen Zebur, Hz. Dâvûd’a indirilmiş olan ilâhî kitabın adıdır. Bu konuda Kur’an’da şöyle buyurulur: Gerçekten biz, Peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık. Dâvûd’a da Zebur’u verdik. (İsrâ, 17/55) Zebur, ilâhî kitapların en küçüğü olup, yeni dinî hükümler getirmemiştir. Bugün elde mevcut olan Zebur nüshaları, lirik söyleyiş ve ilâhîlerden, Allah’a övgü ve hikmetli sözlerden ve birtakım nasihatlerden meydana gelmiştir. Mezmûrlar adıyla Eski Ahid’de yer almaktadır.

Okudunuz mu?  Haberi Sıfatları Ne Demektir?

Hoca
Zebur ne demek?
Zabur hakkında kısaca bilgi

Zebur sözlükte kitap, yazı, mektup anlamlarına gelir. Bunu derken elbette Türkçe sözlükten söz etmiyoruz. Eğer Türkçe sözlüğü açıp bakacak olursanız, Zebur’un da tıpkı Kuran-ı Kerim gibi yüce Allah’ın gönderdiği dört kutsal kitaptan biri olduğunu görürsünüz. E hani mektup falan demekti? derseniz, bir de İbranice sözlüğü açın deriz. Çünkü Zebur, İbranice indirilmiş bir kitaptır ve bu dilde kitap, yazı gibi anlamlara gelir.

Okudunuz mu?  İstinka Ne Demektir?

Muhammed
zebur ne demektir kısaca sözlük anlamı

  1. Allah tarafından Hz. Davut’a gönderilen kutsal kitap.


zebur nedir, zebur ne demektir, zebur nedir hakkında bilgi

Bu kategoride yer alan Şefkat Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zebur Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.