Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:39
Kavramlar
Abone

Âmm Ne Demektir?

Âmm Ne Demektir?

Fetva Meclisi
ÂMM
Lügatte "sayıca çok olan şeylerin hepsini kapsayan" demektir. Istılahta ise, bir kullanılışta, lafzın anlamının kapsadığı fertlerin tümüne herhangi bir sınırlama olmaksızın delalet eden lafız demektir. Başka bir ifadeyle, tekrara gerek olmaksızın, sadece bir defada manasının bütün fertlerini içine almak üzere konulmuş olan lafızdır. Bunlara umum ifade eden lafızlar da denir. Örneğin, "Mü’minler" kelimesi âmm lafızdır. Bu kelime, manasına elverişli olan mü’minlerin tamamını içine alır.
Hanefîlere göre, tahsis edilmemiş olan âmm lafızların bütün fertlerine delaleti kat’îdir. Örneğin, "İçinizden ölenlerin bırakmış oldukları eşler, kendi kendilerine dört ay on gün beklerler." (Bakara, 2/234) âyeti, kocası ölen her kadını içine almaktadır. Ancak âmm lafız tahsis edildikten sonra, delaleti zannî olur.
Malikî, Şafiî ve Hanbelî’lere göre ise, âmm lafzın, delaleti zannidir; kesinlik ifade etmez. Zira, âmm lafızlar çoğunlukla tahsis edilmiştir; tahsis edilmeyen âmm lafız yok gibidir. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Ulema Ne Demektir?

Cevap: Âmm Ne Demektir?

imam
< bir kullanılışta, lafzın anlamının kapsadığı fertlerin tümüne herhangi bir sınırlama olmaksızın delalet eden lafız demektir. >
Allah c.c. razı olsun kardeşim


Cevap: Âmm Ne Demektir?

Muhammed
AMM nedir kısaca sözlük anlamı

  1. Bk. atım modu modülasyonu
  2. Amca. Babanın kardeşi.
  3. Herkese ait. Umuma ait. Hususi ve bazılara mahsus olmayan. Umumi. (Osmanlıca’da yazılışı: âmm)

Okudunuz mu?  Muhsin Ne Demektir?

amm ne demek, amm nedir

Bu kategoride yer alan Ulema Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Âmm Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.