Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:45
Kavramlar
Abone

Yedi (7) Harf Ne demektir?

Yedi (7) Harf Ne demektir?

Fetva Meclisi
DİNİ KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ :..

YEDİ HARF

Yedi harften maksadın, Kur’ân’ın "yakın anlamda olan muhtelif lafızları" "yedi çeşit okunuşu" (kıraat-i seb’a), "emir, nehiy, va’d, vaid, kısas, mücadele ve emsal" veya "zecr (yasaklama), emir, helâl, haram, muhkem, müteşâbih ve emsal" gibi manaları, yedi lehçe ve yedi lügat oluşu, lafzı ve maddesi değişik, fakat aynı anlama gelen kelimeler olduğu bilim adamlarınca ifade edilmiştir.

Okudunuz mu?  Muhal Ne Demektir?

Yedi harf konusu, "Şüphesiz bu Kur’ân yedi harf üzerine nazil olmuştur. Size kolay geleni okuyun." anlamındaki hadislerde geçmiştir (Müslim, Salâtü’l-Misâfirin, 270-274). (İ.K.)


Cevap: Yedi (7) Harf Ne demektir?

@hmet
YEDİ HARF (EL-AHRUFU’S-SEB’A) NEDİR

"Yedi harf, Kur’ân-ı Kerim’in kıraatıyla doğrudan ilgili bir meseledir. Bu konu, Kur’ân ilimleriyle meşgul olan âlimlerin üzerinde en çok durdukları bir konudur. Oldukça karmaşık olan bu mesele hakkında biz kısaca durup, özet bilgiler vermekle yetineceğiz.

Okudunuz mu?  Nesh Ne Demektir

Önce "el-Ahrafu’s-seb’a" terkibini açıklayalım:

el-Ahruf kelimesi, harf’in çoğuludur. Harf: bir şeyin ucuna, sivri ve keskin yanına denir. Hecâ işaretlerinin her birine de bu isim verilmiştir

Bu kategoride yer alan Riba Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yedi (7) Harf Ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.