Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:45
Kavramlar
Abone

Ashab-ı Nar Ne Demektir?

Ashab-ı Nar Ne Demektir?

Fetva Meclisi
ASHÂB-I NÂR NEDİR?
"Nâr" ateş demektir. Cehennemin isimlerinden biridir. "Ashâb-ı Nâr" tabiri; ateş halkı, cehennem halkı demektir. Bu tâbir, Kur’ân’da 20 yerde geçmiş ve inkâr edenlerin, Allah’ın âyetlerini yalanlayanların (Bakara, 2/39), günah işleyen ve günahı kendisini kuşatanların (Bakara, 2/81), dininden dönenlerin (Bakara, 2/217), faizciliğe devam edenlerin (Bakara, 2/275), zalimlerin, insanları Allah yolundan men eden ve Allah yolunu eğriltmek isteyenlerin, âhireti inkâr edenlerin, dinlerini oyun ve eğlence yerine koyanların, dünya hayatı kendilerini aldatanların (A’râf, 7/44, 45, 47, 50, 51), kötü işler yapanların (Yûnus, 10/27), Allah’a eşler, ortaklar koşanların (Zümer, 39/8), haddi aşan ve aşırı gidenlerin (Mü’min, 40/43) ateş halkı olduğu ve bu kimselerin cehennemde ebedî kalacakları bildirilmiştir. As-hâb-ı nârın zıddı olarak Kur’ân’da îmân edip sâlih ameller işleyen as-hâb-ı cennet zikredilmiştir (Bakara, 2/81-82). (İ.K.)

Okudunuz mu?  Bereket Ne Demektir?

Cevap: Ashab-ı Nar Ne Demektir?

@hmet
Ashabı nar’ın anlamı nedir
Ashabı nar nedir, Ashabı nar ne demek?

Ateş halkı veya cehennem halkı anlamlarında kullanılır.

Ashabın anlamı:
Sahib’in çoğulu. 2. hz. muhammcd (s.a.s)’i görüp ona tabi olan kişil insanlık aleminin en seçkin simaları ve örnek neslidirl haklarında varid olan naslarla korunmuşlar, Allah’ın yardımını müşahade etmişler ve büyük peygamberin öğretilerini harfiyyen yaşamışlardır. ashab-ı kiram: yüce sahabeler.

Okudunuz mu?  İstihLâf nedir?

Nar ise:Ateştir.

Bu kategoride yer alan Âsitane Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ashab-ı Nar Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.