Anasayfa
1 Eylül 2022, 15:24
missa0
Abone

İş Ortamında Küslük

İş Ortamında Küslük

Kayıtsız Üye
Saygıdeğer İlgili,

İş yerimde yaklaşık olarak 4 yıldır konuşmadığım iş arkadaşlarım var.Bu arkadaşlarımın bana yaptıklarını anlatsam sayfalar yetmez.Ama öncesinde tabir yerindeyse can ciğer olduğum bu insanlar, ya da ben öyle zannetmişim.En kötü günlerimde (annemin rahatsız olduğu bir dönemde) üstüme geler türlü şifreli konuşmalar ve kelime oyunları ile beni sıkıştırmaya çalışsalarda hi bir şekilde bu kişiye bir cevap vermemişimdir.Ancak en son annemin hastaneye kaldırıldığı gün söylenen sözlere seninle uğraşamam başımdan git diyerek restimi çektim.Söylediğim en kötü söz budur.Bunun akabinde ortak kullanım alanlarına ait anahtarlarım masamdan alınmakta, süreki olarak odam aranarak yüzüme telefon kapatılmakta bulunduğum ortamda rencide edici konuşmalarla üstüme gelinmektedir.Ve bu ortamda tek bir kişiyle sorun yaşamama rağmen bu kişinin arkadaşlık yaptığı aynı ortamdaki diğer 3 kişide benimle konuşmamaktadır.Bu durumda ben günaha girmektemiyim?

Okudunuz mu?  Kardeş bedduası

Cevap: İş Ortamında Küslük

imamhatipli42
Sizin anlattıklarınıza göre vereceğimiz cevap arkadaşlarınızı daha iyi tanımaya çalışmanızdır. Eğer imkan varsa bu şekilde sorun yaşamaktansa başka bir işyeri bulmanızdır. Sizin bu durumda güna işleyecek bir hareketiniz görülmemektedir. Özellikle söylüyorum sizin anlattıklarınıza göre cevap verilmiştir.

Okudunuz mu?  Kalben Müslüman olmak

Yorum: İş Ortamında Küslük

mumsema78
Bir insanın yaptığı yanlışlardan dolayı yapılacak en basit, iç güdüsel bir aktivitedir küsmek. Küstüğünüz zaman karşınızdaki insan sizin için bir jest yapma veya özür dileme vb. girişiminde bulundu mu? Eğer, iş arkadaşınız sizden özür diliyor veya konuşmak istiyor, siz ise onu yaptığı bir kaç yanlıştan dolayı görmezden geliyorsanız, can ciğer olduğunuz insanları egonuz ve gururunuzdan dolayı farkında olmadan aşağılıyorsunuz, hatalısınız. Affetmek sizi karşınızdaki insanın gözünde yükseltecektir. Küs kalmak, sizi de karşınızdaki insanı da üzecektir. Bunun etkisinde karşınızdaki insanda size karşı beni istemeyeni ben hiç istemem tutumu sergileyecektir. Sorunlu olduğunuz insanlarla konuşmayı denediniz, tekrar eden yanlış tavırlarla karşı karşıya kaldıysanız. İş yerinizi değiştirmeniz en mantıklısı.

Okudunuz mu?  Başkasının mahrem bölgesini yıkamak günah mı

İş yerinde küslük forum

Bu kategoride yer alan Şaka yapma adabı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İş Ortamında Küslük Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.