Anasayfa
9 Nisan 2023, 3:31
Sizden
Yönetici

Said nursi kimdir?

Said nursi kimdir?

metzer
Arkadaşlar said nursi kimdir? Neden asrın alimi diyorsunuz?Sadece kitap yazmaklamı alim oldu? kendisi o zamanın bir gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı zaman o zamanın padişahını tahttan indirmek için hakkında yazılar yazarak kimler tarafından kullanıldı?Alim adam kullanılırmı?


Cevap: said nursi kimdir

Hoca
Kardeş birini iyice tanımadan asla itham etme ve özellikle bu bir Alim olursa!!!


Yanıt: Said nursi kimdir?

atıf 1
vay anam vay. birde mümin ferasetiyle bakabilseniz şu ”evliyalar”ınıznın haline… gerçekleri sadece mahşerde mi görmek istersiniz.


Soru: Said nursi kimdir?

Berât1
atıf kardeş nasip işi bu kişi isteyecekki Allah(c.c.) nasip edecek
kişinin niyeti ne isi konuşduğuda odur
Allah(c.c.) akıl izan verir inşaAllah kardeşimize


metzer
atıf1 ve berat1 niyetimin ne olduğunu anlamadan yorum yapıyorsunuz said nursi haşa peygambermiki mutlak itaat ile bağlısınız yazdığı yorumladığı herşeye mutlak itaatle inanıyorsunuz Said nursi hayatında hiç cuma namazı kılmamış hacca gitmemiş ve resurullah efendimizin(sav) sünneti olan ;Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben Kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim;hadisini uygulamamıştır.
Mutlak itaat ve mutlak iman yalnız ALLAH(cc) ve alemlerin efendisi olan peygamberimize(sav) dir.

Kardeş birini iyice tanımadan asla itham etme ve özellikle bu bir Alim olursa!!!

mum hocam bunu ne anlama gelerek yazmıssın anlamadım eğer said nursi alim ise bu ittamın ahirette cezası nedir ayet ve hadis şeklinde cevaplarsan sevinirim

Okudunuz mu?  Cehenneme giren Müslüman ile diğer dinlere bağlı olan insanların azapları nasıl farklı olacak ki?

ALLAH BİZLERİ PEYGAMBERİMİZİN(sav) YOLUNDAN AYIRMASIN ve İTAAT ETTİRMESİN
A M İ N

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN


Hoca
< said nursi haşa peygambermiki mutlak itaat ile bağlısınız yazdığı yorumladığı herşeye mutlak itaatle inanıyorsunuz >
bu sadece bir iddiadır. eminimki Said nursi (rah.a)’i anlayan hiç bir fert bu şekilde yüceltmez. eğer birileri yanlışınada doğru diyorsa bu cahildir imam said nursiyi anlamamıştır.
< hiç cuma namazı kılmamış hacca gitmemiş ve resurullah efendimizin(sav) sünneti olan ;Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben Kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim;hadisini uygulamamıştır. >
Hac ve evlenmeye imkan bulmamış olabilir ki bu bir kusur değildir.
cuma namazı konusunda aşağıda alıntı yaptığım yazıyı okuyalım
< Kardeş birini iyice tanımadan asla itham etme ve özellikle bu bir Alim olursa!!!
mum hocam bunu ne anlama gelerek yazmıssın anlamadım eğer said nursi alim ise bu ittamın ahirette cezası nedir ayet ve hadis şeklinde cevaplarsan sevinirim >

Kardeş,
Bediuzzamanı tanıyor/Risalelerinden istifade ediyor ve kafana bu gibi sorular takılıyorsa elbette sorabilirsin. bu konuda bir sakıncası yok.
ama hayatını okumadan ve sadece hayatındaki nedeni bilmediğimiz amelinden dolayı onu ayıplarcasına eksikliklerini yaymak çirkin bir fiildir.
kardeş bunu yaptığını söylemiyorum. Niyetin ne ise Allah (cc) karşılığını elbette verecektir.
Allah’a emanet ol

Okudunuz mu?  Kalp mühürlenmesi nedir?

< Bediüzzaman Said Nursi ve Cuma Namazı Konusu

Şafii mezhebine cuma namazı farzdır. Ama bu namazın sahih olması için hanefi mezhebinden farklı şartları vardır.

Şafii mezhebinde Cuma Namazının Sahih Olmasının Şartları

1- Cuma namazı kılınan yerin şehir veya köy olması.

2- Cuma namazı farz olan kırk müslüman tarafından kılınması.

3- Cuma namazı öğlen vaktinde cemaat ile eda edilecek kadar vakit olması.

Eğer vakti çıkarsa, veya bu şartlardan biri oluşmazsa öğle namazı kılınır.

Bediüzzamanın Cuma namazına gitmeyişi daimi değildir ve özel sebeplere dayanır.

Kendisi bunu şöyle açıklar:

"… Bana itiraz edenler, gizli ayıplarımı bilmiyorlar. Yalnız zahirî bazı hatalarımı bahane edip ve yanlış olarak Risale-i Nur’u benim malım zannedip Risale-i Nur’un nurlarına perde çekmek, intişarına rekabet etmek için derler: "Said Cuma cemaatine gelmiyor, sakal bırakmıyor" gibi tenkitleri var.

Elcevap: Ben, çok kusurları kabul ile beraber derim: Bu iki meselede büyük mâzeretlerim var.

Evvelâ: Ben Şâfiîyim. Şâfiî Mezhebinde Cumanın bir şartı, kırk adam imam arkasında Fatiha okumaktır. Daha başka şartlar da var. Onun için burada bana Cuma farz değil. Ben, mezheb-i Âzamîyi takliden, bazan sünnet olarak kılıyordum.

Saniyen: Yirmi senedir haksız olarak beni insanlarla görüştürmekten men ettikleri için -hem bu âhirde, resmen dört ay evvel perde altında insanlarla temas ettirmemek için tenbihat olmuş- hem yirmi beş senedir ben münzevî yaşadığım için, kalabalık yerlerde huzur bulamıyorum ve herkesin arkasında mezhebimce iktida edip namaz kılamıyorum ve okumakta yetişemiyorum ve daha Fatiha’nın yarısını okumadan, imam rükûa gidiyor. Bizde Fatiha okumak farzdır."

Nur talebelerinin Cumaya gitmemesi gibi bir şey sözkonusu dahi olamaz!

Cuma namazına Şafi olduğu için gitmeyenler acab Said Nursinin sabahlara kadar ibadet ettiğini biliyorlar mı.?!

"Üstadımız, bir insana kâfi gelmeyecek kadar az yer ve az uyurdu. Bize de derdi ki: ‘Fıtrî uyku beş saattir.

‘ Geceleri sabaha kadar dua, niyaz ve ibadette bulunurdu. Yaz ve kış âdetini hiç değiştirmez, teheccüd namazını devamlı kılar, münacaat ve evradların asla terketmezlerdi. Hem Isparta’da, hem Barla’da, hem Emirdağ’da, komşuları bizlere, ‘Ne zaman Üstadın evine geceleri baksak, Üstadın odasında ışık yandığını görür, hazin edasıyla dua ettiğini duyardık’ derlerdi. Üstadımız her zaman abdestli olurdu. Üstad duhâ namazını da hiç geçirmezdi. Bu namazı güneş doğduktan 45 dakika sonra kılardı.

Talebesi Bayram Yüksel’in Hatıralarından.

Yatsı namazından sonra Resul-i Ekreme (a.s.m.) imtisalen hemen yatardı. Yatmadan evvel küçük bir lokmacık taam yerdi. Sonra ‘Âyete’l-Kürsî’ yi okur, yatardı. Seher vaktinden çok evvel kalkar, evradını okurdu, sabah namazından evvel veya sonraya kadar. Sabah namazını erken edâ ederek yanında bulunan hizmetkârlarına, basılan kitaplardan ders yaptırır, kendisi de eski hurufla yazılı aslından takip ederdi.

Zübeyir Gündüzalp’in hatıralarından. >

Okudunuz mu?  Vesvese hastalığından kurtulmak

Osman Erdal
Arkadaşlar lütfen Said Nursi yada bir başka alim hakkında birşeyler söylemek bize düşüyorsa uslubumuza dikkat edelim…


Abdullatif
Ey Rahman, Rahim, Mecit, Ferd, Ehad, Samed olan Allahım,
güzel isimlerinin hürmetine, İslam kisvesi altında fitne sokmaya çalışanlara iğrenç emelleri için fırsat verme, bozgunculuk yapanlara Kahhar isminle muamele et, onlara ne bu dünya da ne de öteki dünya da gün yüzü gösterme, Ümmet-i Muhammed’e(SAV) ayrılmaz bir birliktelik ve sımsıkı bir kardeşlik nasip eyle.Amin amin amin.

Okudunuz mu?  Adam öldürmenin caiz olduğu haller

^^SiNeM^^
Resulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Mes’ud kimse, Fitnelerden uzaklaştırılmış kimsedir Fitneye düşmüşte sabretmiş, ne güzel şey, ne güzel şey, ne güzel şey. Fitneyi yayanların ise, vay haline, vay haline, vay haline." (Ramuz El-Ehadis, Sh: 100, No: 6)


metzer
mum hocam aklına değişik fikirler gelmesin şu anda toplumumuzda dinimiz ile ilgili bir sürü biad lar var malesef toplumumuz Kuran ve Sünneti bırakmış yaşayış olarak bazı kişileri örnek almış bizim İslam inancımızda bir tek önderimiz vardır o da Hz.Muhammed (SAV) dir.ben buların araştırmasını yapıyorum yoksa fitne ile işim olmaz Allah herşeyi bilendir
aşağıda yazılanların açıklarsanız sevinirim Allah Razı Olsun

Okudunuz mu?  Abdest alırken ne okunur

atıf 1

Aman ha bazılarının efendilerine laf atmayınız. Sonra cezalı duruma düşersiniz. Sahabe hadislerin yazılmasına müsaade etmedi ki: rasulün hadisleri kurandan çok okunur diye. Şimdi hergün efendisinin kitabını okuyub buda kurandandır diyenleri kızdırmıyalım her ne kadar kuran okunmasada o eserler kurtarıyor yaaaa


imamhatipli42
< Aman ha bazılarının efendilerine laf atmayınız. Sonra cezalı duruma düşersiniz. Sahabe hadislerin yazılmasına müsaade etmedi ki: rasulün hadisleri kurandan çok okunur diye. Şimdi hergün efendisinin kitabını okuyub buda kurandandır diyenleri kızdırmıyalım her ne kadar kuran okunmasada o eserler kurtarıyor yaaaa
>

Ben hiçbir cemaate mensub değilim ama hiçbir alime de söz söylenmesine müsaade etmem. Hoşuna gitmiyorsa fikirlerini beğenmiyorsan eserlerini okuma fikirlerini de benimseme ama asla hakaret etme kardeş.


atıf 1
burada alime dğil . taraftarlara bir sitem ettik kardeş . hemen saldırıya geçmeyiniz


sofi ezel
atıf 1:alıntı:
Şimdi hergün efendisinin kitabını okuyub buda kurandandır diyenleri kızdırmıyalım her ne kadar kuran okunmasada o eserler kurtarıyor yaaaa

bak sen sui zan yapıyorsun bende o cemaattenim her hafta 1 cüz Kuran dan okuyoruz.sen ya CAHİLSİN ya da fitneci
atıf1:alıntı:
bazılarının bana allerjisi mi var. hüsnü zan yerine suizanna sarılıyorlar.
başörtülülere sitemle başlayıp böyle devam edilmesinden dolayı o yorumu yabtım. ilgisizlikle itham ediliyoruz.. rabbim basiretimizi eksiltmeye

Okudunuz mu?  Hayatımın düzene girmesi için ne yapmam gerek?

oku oku oku sana görünüşte ters gelsede AT GÖZLÜKLERİNİ ÇIKARIP OKU


atıf 1
atıf 1:alıntı:
Şimdi hergün efendisinin kitabını okuyub buda kurandandır diyenleri kızdırmıyalım her ne kadar kuran okunmasada o eserler kurtarıyor yaaaa

bak sen sui zan yapıyorsun bende o cemaattenim her hafta 1 cüz Kuran dan okuyoruz.sen ya CAHİLSİN ya da fitneci
atıf1:alıntı:
bazılarının bana allerjisi mi var. hüsnü zan yerine suizanna sarılıyorlar.
başörtülülere sitemle başlayıp böyle devam edilmesinden dolayı o yorumu yabtım. ilgisizlikle itham ediliyoruz.. rabbim basiretimizi eksiltmeye

oku oku oku sana görünüşte ters gelsede AT GÖZLÜKLERİNİ ÇIKARIP OKU
at gözlüğü iyi fikir acaba kime lazım. haftada 1 cüz diğeri ne kadar. diğerini anlamaya çalıştığınız kadar kuranı anlamaya çalışyorsanız Allah razı ola. ….


sofi ezel
atıf 1:alıntı
at gözlüğü iyi fikir acaba kime lazım. haftada 1 cüz diğeri ne kadar. diğerini anlamaya çalıştığınız kadar kuranı anlamaya çalışyorsanız Allah razı ola. ….

senin gözünün önünde de var ama sen farkına varamıyorsun uyaranları da anlamak istemiyorsun

Okudunuz mu?  Borç Ödemek İçin Kredi Çekmek

Risalelerde KUR’AN’DAN AYETLER ÇOĞUNLUKTA oku etrafta duyduklarınla hareket etme

sen bu konuyu saptırıdın anlayacağında yok gibi ben seninle artık tartışmak istemiyorum ALLAH MÜSTAHAKINI VERSİN


atıf 1
yapılan tartışmalar yapıcı değilde kırıcı oluyorsa tartışmayı kapatmak en hayırlı olanıdır. doğru bir yorumlar farklıdır. ben beddua etmem. Allah basiretimizi artısın derim.


sofi ezel
Müstahak ın anlamına bak beddua mı?

işte senin bilgin bu kadar
Kelime anlamıyla, ‘layık’ anlamına geliyor


ilqarli
salam aleykum nursi hakkinda güzel fikrler soyleyin abiler


metzer
arkadaşlar daha önceden benim eklediğim en son maturidi 2010 nikini kullanan arkadaşın cevap kısmındaki bilgileri açıklayalım nasıl açıklanacak ise? özellikle sofi ezel nikini kullanan arkadaşım


sofi ezel
METZER:ALINTI:
arkadaşlar daha önceden benim eklediğim en son maturidi 2010 nikini kullanan arkadaşın cevap kısmındaki bilgileri açıklayalım nasıl açıklanacak ise?

özellikle sofi ezel nikini kullanan arkadaşım

ne güzel arkadaşım demişsin bende kardeşim diyorum:

ALLAH sizin gibilerin anlamasını nasip ederse başka İNŞALLAH NASİP EDER ,ama sizin gibilere yıllarca açıklasan anlatsan anlamazlar senin yazdığının cevapları risaleyi nurlarda var ilk önce ALLAH A DUA ET anlamak için kirli fikirlerini bir kenara bırak OKU OKU OKU yoksa kardeş senin gibilere sabah akşam yazsan anlatsan boş siz anlamamak için gözünüzün önüne kelepçeli gözlükler takmışsınız anahtarıda sizde siz açabilirsiniz biz açamayız.nitekim bazı iftiralarına cevaplar verilmiş bu konuda
son olarak bu davaya inanmış hizmet etmiş binlerce insan var konumlarını söylemiyorum sizlerin fark ettiğini binler insan hiç mi fark etmedi .ALLAH MÜSTAHAKINIZI VERSİN

Okudunuz mu?  Sözle Helallik yeterli mi ?

Berât1
metzer kardeş sen kimsin ?
ne iş yaparsın ve kariyerin nedir
öğretim düzeyin nedir
ilk önce kendini araştır sen hac a gittinmi
ereştiri yapacak kadar Alleme misin


metzer
sofi ezel ALINTI
ne güzel arkadaşım demişsin bende kardeşim diyorum:

Burada önemli olan doğrulara ulaşmaktır birbirirmizi kırmadan yolumuz Allah(cc) ve Peygamberimizin(sav) yolu ise biz hem arkadaş hem kardeşiz bu anlayışın için Allah razı olsun
sofi eze lalıntı
senin gibilere sabah akşam yazsan anlatsan boş siz anlamamak için gözünüzün önüne kelepçeli gözlükler takmışsınız anahtarıda sizde siz açabilirsiniz biz açamayız.
anladığım kadarı ile risaleyi nurları okyan birisin okuduklarından bizide faydalandır anladıklarını anlat önemli olan bu bunu yapmaz isen gözünüzün önüne kelepçeli gözlükler takan siz olursunuz inandığın ve yaşadığını anlatamayan saldırı ve hakaret eder

Berat 1 alıntı metzer kardeş sen kimsin ?
ne iş yaparsın ve kariyerin nedir
öğretim düzeyin nedir
ilk önce kendini araştır sen hac a gittinmi
ereştiri yapacak kadar Alleme misin

Okudunuz mu?  Çizgi filmler caiz midir?

Arkadaşım senin bu konu hariçindeki diğer bazı konularada baktım vermiş olduğun cevaplar bu şekilde ters önce üslubunu değiştir saldırarak değil anlatarak öğren ve öğret

ALLAH(cc) hepinizden razı olsun


zehraoku
İhtar
Kaplan gibi hayvanların halal rızıkları, ölü hayvanlardır. Sağ hayvanları öldürüp rızık yapmak, şeriat-ı fıtriyece haramdır.

zaman gösterdi ki, cennet ucuz değil; cehennem dahi lüzumsuz değil.

mektubat


Berât1
< Arkadaşım senin bu konu hariçindeki diğer bazı konularada baktım vermiş olduğun cevaplar bu şekilde ters önce üslubunu değiştir saldırarak değil anlatarak öğren ve öğret
>

metzer kardeş sen öğrendinde öğretmeye mi kalkıyorsun birkaç meal okumayla bu işler olmaz


zehraoku
nasihat istersen ölüm yeter. evet, ölümü düşünen, hubb-u dünyadan kurtulur ve ahiretine ciddi çalışır.

mektubat


Berât1
Berat 1 alıntı metzer kardeş sen kimsin ?
ne iş yaparsın ve kariyerin nedir
öğretim düzeyin nedir
ilk önce kendini araştır sen hac a gittinmi
ereştiri yapacak kadar Alleme misin

metzer kardeş bunlara cevap verirsen sevirim
seni çok aradılarmı acaba ortalığa fitne sokmak için
senin gibi kişilere bayağı kibarca oldu


zehraoku
dünyevi dostlar ve rütbeler, kabir kapısına kadardır.

mektubat

en hayırlı genç odur ki, ihtiyar gibi ölümü düşünüp ahiretine çalışarak, gençlik hevesatına esir olmayıp gaflette boğulmayandır.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz ve ailesi misafirlere nasıl davranırdı?

mektubat


Berât1
< osmanliyi Padisahlari çok severiz görüntüsündeki nurcular.
2008 de Abdülhamitin tahttan indirilisinin 100 üncü yilini kutladilar
>

hadi kardeşim sende…
niyetine göre bilgi ararsan onu bulursun
seninde niyetin belli
bir kaç meal öğrenme ile bu işler olmuyor bu yolda ömründen olmak var


Ensar2
metzer/maturidiye;
Anlaşılan o ki siz bir alimin hayatını öğrenmek için değil,onun hakkında fitne,fesat çıkarmak için soru sormuşsunuz.Allah hidayet nasip etsin.


zehraoku

bilirsin ki, ömür kısadır, lüzumlu işler pek çoktur. acaba benim gibi sen dahi kafanı teftiş etsen, malumatın içinde ne kadar lüzumsuz, faydasız, ehemmiyetsiz, odun yığınları gibi camid şeyleri bulursun.

barla lahikası


Berât1
kardeş sende bozuk plak gibi aynı şeyi söylüyorsun
sen kimsin necisin niyetin nedir
bilerekmi yoksa dalgamı geciyorsun
aynı ilkokul talebelerinin bilgisine sahipsin aslında uyanıksın


imamhatipli42
Konuyu kapattım arkadaşlar da forum kurallarını ihlal ettiği için 3 gün cezalılar bilgilerinize. Birbirinize ve alimlere hakaret etmek meziyet değildir.

Bu kategoride yer alan Aleviler doğru yoldamı..aleviler hakkında bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Said nursi kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.