Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:13
sizden02
Abone

Dinimizde kadınların zikir çekmesi var mıdır?

Dinimizde kadınların zikir çekmesi var mıdır?

nisan21
Soruyu nasıl soracağımıda bilemedim ama şöyle anlatayım…
Geçen cuma günü bir sohbete gittim, yasin suresi, tebareke falan okundu.
Sonra herkes yere halka olacak şekilde oturup el ele tutup, gözler kapalı şekilde ALLAH Celle Celalhun isimlerini, kelime-i tevhid, ilahi söylenerek zikir etmeye başladırlar. Sonra ayağa kalkıp ayakta aynı şekilde yaptılar, sonra yere oturup gözler kapalı rabıta yapmışlar ( o kısmı görmedim dışarı çıkmıştım ) fazla uzattım sanırım ama sormak istediğim şey erkeklerin zikr ettiğini duymuştum; bayanlar içinde böyle zikr var mıdır?

Okudunuz mu?  Yerde bulunan küçük değersiz şeyleri almak caiz midir?

Cevap: Dinimizde kadınların zikir çekmesi var mıdır?

nisan21
Arkadaşlar cevap verecek olan yok mu?


Yanıt: Dinimizde kadınların zikir çekmesi var mıdır?

aynelin
dinimizde varki benim yasadigim yerde türkiyeye özel gidilip ders aliyorlar mesela.ve burda herhafta zikir cekiyorlar.kadinlar hepsi birden Allah diye agliyorlar.o anki atmosfer çok farkli oluyor gercekten.ben zikir cekmeme ragmen onlarla beraber agliyorum.


Soru: Dinimizde kadınların zikir çekmesi var mıdır?

DZALBAY
[QUOTE
Soruyu nasıl soracağımıda bilemedim ama şöyle anlatayım…
Geçen cuma günü bir sohbete gittim, yasin suresi, tebareke falan okundu.
Sonra herkes yere halka olacak şekilde oturup el ele tutup, gözler kapalı şekilde ALLAH Celle Celalhun isimlerini, kelime-i tevhid, ilahi söylenerek zikir etmeye başladırlar. Sonra ayağa kalkıp ayakta aynı şekilde yaptılar, sonra yere oturup gözler kapalı rabıta yapmışlar ( o kısmı görmedim dışarı çıkmıştım ) fazla uzattım sanırım ama sormak istediğim şey erkeklerin zikr ettiğini duymuştum; bayanlar içinde böyle zikr var mıdır?
][/QUOTE]

Okudunuz mu?  İslamda cima

Neden kadınlar zikir yapamasın kardeşim?Onlar Müslüman değil mi?Namaz var,oruç var,hac var,zekat var,dua var…Bunlar Tüm Müslümanlar için mi,yoksa erkek Müslümanlar için mi? Kusura bakmazsan,sorunu çok yadırgadım.

Ayrıca cehri (açık)zikir var(senin gördüğün);hafi(gizli)zikir var.Herkes bağlı olduğu meşrebe uygun olanını yapar.Bunları,çok tuhaf bir şey görmüş gibi orta yerde konuşmak da gerekmez…Gittiğin yerde hiç kimse yok muydu bu soruyu sorabileceğin?

Okudunuz mu?  Ahım tutar mı? Ah ne zaman tutar?

Selam ve dua ile…


nisan21
Teşekkür ederim cevaplar için. Bilmeyen insanların soru sorması normal değil mi? Ben hiç görmediğim için olup olmadığını merak etmiştim, onun için sordum. Rahatsız ettiysem siz kusura bakmayın…


aynelin
neden kardesimizi yadirgiyon güzel kardesim.olabilir bilmeyebilir.her kez yüzde yüz bilecek diye bisey yokki.neden bu sitede birileri güzelce soru sorarken biri cikip kalp kirarak yada yadirgayarak cevap veriyor.bide kalkip gittigin yerde sorabilcegin kimse yokmuydu diyorsun.yani demeye caisiyorsunki kimsen yokmuyduda bu soruyu kalkip buraya yaziyorsun ayip degilmi gibi algiladim yazindan.yapmayin güzel kardeslerim insanlari tatli dille bilgilendirelim.biz elhamdülillah müslümaniz.müslüman müslümani yadirgarsa bu kardesimiz ne yapacak simdi.belki etrafi dini çok bilenlerle doludur ama utaniyordur soru sormaya ne var simdi.bizleri tanimiyor etmiyor.bizlere soru sormak daha kolaydir.ben bir gün camiideydim.bana bir sure verdiler okumam için Allah var yukarda kuran okumasini bilmiyorum dedim.ordan bir kadin ayyyyyyyyyy sen kuran okumasini bilmiyormusun gercekten dedi.beni kücümsedi yani.oan kalbim kirildi birden.ne gerek var insanlari sogutuyorsunuz herseyden.ben hicbir dini sitede besmele yazili görmedim ilk defa bugün bu siteyi buldum.besmeleyle aciliyor her konu.lütfen böyle bir siteye güzel örnek olalim.ben kurani okumasini bilmiyorum ama.mealini devamli tefsiriyle beraber okurum.selametlee

Okudunuz mu?  Kıble kaç derece sapabilir?

DZALBAY
< Teşekkür ederim cevaplar için. Bilmeyen insanların soru sorması normal değil mi? Ben hiç görmediğim için olup olmadığını merak etmiştim, onun için sordum. Rahatsız ettiysem siz kusura bakmayın.. >
Galiba cevap hoş olmayan bir üsluptaydı…Hakkını helal et kardeşim.Maksadım incitmek değildi tabii ki.Ama,gerçekten olay yerinde ve en yakınınızdakine sorabilirdiniz diye düşündüm bu soruyu…Zorlanılacak veya utanılacak bir soru değil ki bu.Neyse,tekrar özür diliyorum.

Okudunuz mu?  Annenin Evlatları Arasında Ayrım Ayrım Yapması

Selam ve dua ile.


nisan21
< Galiba cevap hoş olmayan bir üsluptaydı…Hakkını helal et kardeşim.Maksadım incitmek değildi tabii ki.Ama,gerçekten olay yerinde ve en yakınınızdakine sorabilirdiniz diye düşündüm bu soruyu…Zorlanılacak veya utanılacak bir soru değil ki bu.Neyse,tekrar özür diliyorum.

Selam ve dua ile. >
Olay yerinde ki insanlarla yeni tanıştım yani o mahalleye yeni taşındım… Tecvid dersleri almaya gidiyordum, sende gel dediler, gittim. Kuran okuyorum, namaz kılıyorum ama çok ta bilgili değilim… Bilgili olmadığım için tv lerde anlatılan öyle tarikatlar oluyor ki insan çekimser kalıyor…Mumsema gibi bilgi alabileceğim dini sitelere üyeyim ama sanırım buralardada soru sormamak gerek…İyi akşamlar…

Okudunuz mu?  Kabe imamları kimlerdir?

DZALBAY
Hemencecik küsmek yok kardeşim…Daha ne bilgiler paylaşırız bu forumda Rabbimin cc izniyle…Özür diledim,helallik istedim,daha ne yapmalıyım?


nisan21
< Hemencecik küsmek yok kardeşim…Daha ne bilgiler paylaşırız bu forumda Rabbimin cc izniyle…Özür diledim,helallik istedim,daha ne yapmalıyım? >
Helal olsun… Selametle…


Fetva Meclisi
< neden bu sitede birileri güzelce soru sorarken biri cikip kalp kirarak yada yadirgayarak cevap veriyor >
DZALBAY abimiz gerekeni yazmış niyetini.
kardeş sende lütfen genelleme yapma çünkü burda biri kırıldı diye sende tüm yönetimi ve üyeleri suçlama.
bu daha büyük hata değil mi kardeşim.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin erkek çocuklarının erken yaşta vefat etmesinin hikmeti nedir?

aynelin
güzel kardesim ben bütün üyeleri yada bütn yönetimi kast etmedim birileri dedim.lütfen güzel okuyun.bugün kactir soru soran kisiyi inciltici bir yaklasimla cevap veriliyor.ben kimseyi ne kavga ettirmeye calisiyorum ne fesattlik yapmaya calisiyorum.hem ben kardesimizi uyarmak istedim.baska bir amacim yoktu.eger onlari birbirlerine düsürmek niyetinde degilim.dedigim gibi yazilarimizda daha dikkatli olmaya özen gösterelim.müslüman müslüman kardesine bisey soramiycakmi.eger haksizlik yapmissan.dzalbay kardesimin hakkina girmissem bilmeden hakkini helal et abim.ben bir cahillik yaptiysam affet.

Okudunuz mu?  Güsül almak için cünüp biri ne kadar beklemeli? 1 dakika beklersek gusul sayılır mı?

kadınlar nasıl zikir yapar, kadınların zikir çekmesi, kadınlar nasıl zikir çeker

Bu kategoride yer alan Ayetel Kürsi okuyunca Güvende Miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde kadınların zikir çekmesi var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.