Anasayfa
30 Aralık 2023, 9:03
Kavramlar
Abone

Beşir Ne Demektir?

Beşir Ne Demektir?

Fetva Meclisi
BEŞÎR NEDİR?
Müjdeleyici demektir. Mübeşşir kelimesi ile eş; nezir ve münzir (uyarıcı) kelimeleri ile zıd anlamdadır. Beşir ve mübeşşir, nezir ve münzir bütün Peygamberlerin ortak vasfıdır (Bakara, 2/213). Peygamberler, îmân edip sâlih amel işleyenleri Allah’ın rızası, cennet ve nimetleriyle müjdelerler. Hz. Muhammed (a.s.), bütün insanlara müjdeci ve uyarıcı olarak gönderildiği gibi (Sebe’, 34/28), Kur’ân da müjdeci ve uyarıcı olarak gönderilmiştir (Fussilet, 41/4). Beşîr kelimesi nezir kelimesi ile birlikte Kur’ân’da 8 âyette, mübeşşir kelimesi ise nezir ve münzir kelimesi ile birlikte 9 âyette geçmiştir. (bk. Nezîr) (İ.K.)

Okudunuz mu?  Re'y Ne Demektir?

Cevap: Beşir Ne Demektir?

@hmet
Beşir nedir, Beşir ne demek? Kısaca ve maddeler halinde.

Müjde getiren, müjdeci.
Güler yüzlü, güleç adam.
1. müjde getiren müjdeci. 2. güleryüzlü güleç adam. kur’ani bir kavramdır. insanlara Allah’ın emir ve nimetlerini, cennet ve mükafatı haber veren peygamberler ve kur’an için kullanılmıştır.
Müjdeli haber veren. Müjde getiren.


beşir ne demek, besir ne demek, Beşir kelimesi ne demek

Bu kategoride yer alan Ayne'l Yakin Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beşir Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.