Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:40
Kavramlar
Abone

Cariye Ne Demektir?

Cariye Ne Demektir?

Fetva Meclisi
CÂRİYE NEDİR?

Köle ve cariye, tarihte hukukî, iktisadî ve sosyal bakımdan hür insanlara göre daha aşağı bir statüde bulunan bir sınıfın adıdır. Bu sınıfın kadınları için cariye, eme, memlûke tabiri kullanılmaktadır. Tarihin eski çağlarından beri yeryüzünde mevcut ve yaygın bir olgu olan kölelik, İslâm’ın öngördüğü ve teşvik ettiği bir durum değildir. Bilakis, indiği dönemde sosyal bir gerçeklik olan bu olguyu tedricen tasfiye etmeyi planlamış, bu arada, kölelerin durumlarını iyileştirmeyi sağlayacak ön tedbirleri almış ve altyapıyı kurmaya öncelik vermiştir. Köleliğin ıslah ve zamanla tasfiyesi amacıyla İslâm’da, kölelerin eğitilmesi, hürriyete hazırlanarak faydalı bir kimse haline getirilmesi ve hür kılınması konusunda teşvik ve tedbirler getirilmiştir; sürekli olarak ve değişik vesilelerle köle azat edilmesi tavsiye edilmiş, hatta keffaretlerde olduğu gibi, bazı durumlarda bunu dini bir zorunluluk haline getirmiştir. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Fücur Ne Demektir?

Cevap: Cariye Ne Demektir?

Hoca
Cariye hakkında kısa ve öz bilgi için teşekkürler melle


Cevap: Cariye Ne Demektir?

Muhammed
cariye nedir kısaca maddeler halinde sözlük anlamı

  1. Yabancı ülkelerle savaşıldıktan sonra, ele geçirilen, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan genç kadın, halayık
    Örnek: Ben dedi, zevce ile cariye arasındaki farkı hâlâ anlamış değilim. P. Safa
  2. Bk. karavaş
Okudunuz mu?  Uzlet Ne Demektir?


cariye ne demektir

Bu kategoride yer alan Celle Celaluh Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cariye Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.