Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:40
Kavramlar
Abone

Cehri ? Cehren Ne Demektir?

Cehri ? Cehren Ne Demektir?

Fetva Meclisi
CEHRÎ ? CEHREN NEDİR?

Açıktan, yüksek sesle, alenen söylemek, okumak, yapmak anlamlarına gelmektedir. Cemaatle kılınan akşam ve yatsı namazlarının ilk iki rekatı ile sabah namazı, bayram ve Cuma namazları, terâvîh namazı ve Ramazan ayında terâvîh namazından sonra kılınan vitir namazının her rekatında imamın fatiha ve zammu sûreyi açıktan, yüksek sesle okuması vaciptir. Öğle ve ikindi namazlarında ise, imamın kıraati hafî yapması gerekir. Tek başına kılınan namazlarda ise, öğle ve ikindi namazları ile gündüz kılınan nafile namazlarda, kıraatin gizli (hafî) olarak yapılması gerekir. Sabah, akşam ve yatsı ile gece kılınan nafile namazlarda kişi serbesttir; dilerse sesli (cehri), isterse gizli (hafî) okuyabilir. (İ.P.)

Okudunuz mu?  İtikat Ne Demektir?

Cevap: Cehri ? Cehren Ne Demektir?

VanLi
Cehri ? Cehren Ne Demektir?

Allah razı olsun.


Cevap: Cehri ? Cehren Ne Demektir?

Muhammed
cehri nedir kısaca sözlük anlamı

  1. Kök boyasıgillerden, meyve, kabuk veya odunundan güzel kırmızı renk elde edilen bir kök (Rhamnus infectorius).
  2. Cehrigiller (Rhamnaceae) familyasından, 3 m kadar boylanabilen ve küremsi meyvelerinden sarı iplik boyası elde edilen çalı. Altın ağacı.

Okudunuz mu?  Şerefe Ne Demektir?

cehri ne demek , cehren ne demek, cehri namaz nedir

Bu kategoride yer alan Kayyum (Kâim) Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cehri ? Cehren Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.