Anasayfa
25 Temmuz 2022, 9:54
Kavramlar
Abone

Diğergamlık Ne Demektir?

Diğergamlık Ne Demektir?

Fetva Meclisi
DİĞERGÂMLIK NEDİR?
Türkçede özgecilik kelimesiyle de ifade edilen bu kavram; başkalarını düşünmek, onların hukukunu korumak hususunda özverili olmak, başkalarının hukukunu düşünüp, gözetmek hususunda fedâkâr ve ferâgat sâhibi olmak anlamlarına gelmektedir. Hicretten sonra, Mekke’den göç etmiş muhâcirleri korumak ve onlara yardım etmek konusunda üstün gayretleri görülen Medineli müslümanların bu erdemli davranışları Kur’ân-ı Kerim’de ve hadis-i şeriflerde övülmüş ve örnek gösterilmiştir. İslâm kültüründe fütüvvet ve âhilik gibi örgütlenmelerde diğerkâmlık ve diğer müslümanlara karşı özverili davranmak eğitim konusunda önemli bir haslet olarak görülür. (İ.U.)

Okudunuz mu?  Hervele Ne Demektir?

Cevap: Diğergamlık Ne Demektir?

@hmet
Diğergamlık nedir, Diğergamlık ne demek? Kısaca bilgi.

Türkçede özgecilik kelimesiyle de ifade edilen bu kavram; başkalarını düşünmek, onların hukukunu korumak hususunda özverili olmak, başkalarının hukukunu düşünüp, gözetmek hususunda fedâkâr ve ferâgat sâhibi olmak anlamlarına gelmektedir.


diğergamlık nedir kısaca, diğergamlık nedir, diğergam ne demek

Bu kategoride yer alan Dergah Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diğergamlık Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.