Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:33
Kavramlar
Abone

Elfaz-ı Küfür Ne Demektir?

Elfaz-ı Küfür Ne Demektir?

Fetva Meclisi
ELFÂZ-I KÜFÜR NEDİR?

Elfâz, söz anlamındaki "lafız" kelimesinin çoğulu olup sözler demektir. Küfür kelimesiyle birleşip terkip haline gelince; îmândan çıkıp küfre girmeye sebep olan sözler anlamına gelir.

Kur’ân’da bu terim yerine "kelimetü’l küfr" (küfür sözü) kavramı geçmektedir (Tevbe, 9/74). İmânın temel prensipleri olarak ifâdesini bulan, Allah’ı, melekleri, kitapları, peygamberleri, kaderi (hayır ve şerrin Allâh’ın yaratması ile meydana geldiğini)
ve âhiret gününü ya da Kur’ân’ın âyetlerinden herhangi birini yalanlayan ve inkâr edenler veya alay konusu yapıp küçümseyenler, Allah’a iman veya ibadetinde ortak koşanlar, iman esaslarını kalpleri ile tasdik etmeyenler küfür eylemini gerçekleştirmiş olurlar.

Okudunuz mu?  Eman Ne Demektir?

Genel olarak küfrü gerektiren söz ve ifâdelerin oluşması için şu kriterlerden birine uyması gerekir:
1- Allah’ın zâtı, sıfatları ve fiilleri konusunda uluhiyyet makamı ile bağdaşmayan ve tevhid prensibine aykırı düşen her türlü söz ve fiiller.
2- Hz. Muhammed başta olmak üzere bütün Peygamberlerin getirdikleri vahyi inkâr etmek veya peygamberlerden birini kabul etmemek ya da onları küçümseyen veya alaya alan bir davranışın içine girmek.
3- Kur’ân’ın tamamını veya bir kısmını inkâr etmek, ondaki îmân, ibadet, ahlâk, ve sosyal hayat ile ilgili hükümlerin yetersiz olduğunu iddia etmek veya haram kıldıklarını helal, helal kıldıklarını da haram kabul etmek.
Ancak bu tür sözlerin hüküm ifade etmesi için bu sözleri söyleyenlerin buluğ çağına ermeleri, sarhoşluk, uyku ve ikrah gibi hallerden uzak bulunmaları gerekir. (F.K.)

Okudunuz mu?  İlmi Tefsir Ne Demektir?

Cevap: Elfaz-ı Küfür Ne Demektir?

@hmet
Elfaz-ı Küfür nedir, Elfaz-ı Küfür ne demek? Kısaca bilgi.

Elfâz’ın tekili olan lâfız; söz, sözcük ve ifade demektir. Küfür ve küfr ise "kefera" fiilinden mastar olup, sözlükte; bir şeyi örtmek anlamına gelir. Kalbindeki imanını örten kimseye de bu yüzden "münkir" veya "kâfir" denilmiştir. Bir terim olarak, kişiyi küfre düşüren ve dinden çıkmasına sebep olan sözlere "elfaz-ı küfür" adı verilir.


Annemin ölümü

Kayıtsız Üye
Herkese selamün aleyküm
Benim annem rahmetli oldu işte karaciğer akciğer bitmişti boğazı yara olduğu için kan geliyordu
Öleceği gün 10 kez büyük abdestini yapmış ve babam altını temizlerken rahmetli olmuş.şimdi benim annemin ölmeden önce elfaz-ı küfre giren sözleri vardı ama annem bu konularda bilgi sahibi değildi.bi de sanırım psikolojisi bozuktu babam resmen hayatını zindan etti
namaz kılmazdı ama kılamadığı için üzülürdü
En son ramazan geldiğinde geldiği için üzülüp kızmıştı ama genede tuttu orucunu
Ölmeden 2-3 gün önce Allah yardım etsin diye sözler sarfediyordu ama bilinci kayıptı galiba
Şöyle ki bazen bizi tanımıyor bazen adımızı bile unutuyordu ama Allah demeyi hiç unutmamıştı

Okudunuz mu?  Tergib-Terbih Ne Demektir?

sonra kurban bayramı geldi kurban kestinizmi diye sormuş babamlara kesmedik ama ona kestik demişler
Ölürken de göz kapakları ve yanakları karar
mış
Bu duruma göre annemin imanlı gitme şansı var mı

Yani Allah yardım etsin diye söylemesi buna işaret midir ölürken kelime-i şahadet getirmesi için melekler yardım etmiş midir
Bide işaretle bunu söylerken bilincinin açık kapalı olması farkeder mi

Okudunuz mu?  Umum-i Belva Ne Demektir?

elfazı küfür nedir, elfazı küfür ne demek, elfazi küfür ne demektir

Bu kategoride yer alan Ya Allah ya Vedud ya Cami nasıl okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elfaz-ı Küfür Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.