Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:45
Kavramlar
Abone

Etbau’t-Tabiin (Tebeu’t-Tâbiîn) Ne Demektir?

Etbau’t-Tabiin (Tebeu’t-Tâbiîn) Ne Demektir?

Fetva Meclisi
ETBÂU’T-TÂBİÎN (Tebeu’t-Tâbiîn) NEDİR?

Tâbiîne uyanlar anlamına gelen, etbâu’t-tabiîn, herhangi bir tâbiî ile karşılaşıp, müslüman olarak vefât eden kimselere denir. Bu nesil, Hz. Peygamber’den sonraki üçüncü tabakadır. Etbeu’t-tâbiîn’in fazileti bir hadiste şöyle bildirilmektedir: "İnsanların en hayırlısı benim yaşadığım devirde yaşayanlardır. Sonra onlardan sonra gelenler, sonra da onlardan sonra gelenlerdir." (Buhârî, Şehâdât, 9, Fedâil-u Ashâbi’n-Nebî, 1, Rikak, 7, İmân, 10, 27) Etbâu’t-tâbiîn devri, İslâmî ilimlerin oldukça parlak olduğu bir dönemdir. Bu devirde hadis rivâyeti sağlam usullere bağlanarak en mükemmel şeklini almıştır. İmam Malik (ö. 179/795) ve İmam Şâfiî (ö. 204/819) bu devrin fakih ve muhaddislerindendir. (A.G.)

Okudunuz mu?  Hain Kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Cevap: Etbau’t-Tabiin (Tebeu’t-Tâbiîn) Ne Demektir?

@hmet
Etbau’t-Tabiin (Tebeu’t-Tâbiîn) nedir, Etbau’t-Tabiin (Tebeu’t-Tâbiîn) ne demek? Kısaca bilgi.

Tâbiîne uyanlar anlamına gelen, etbâu’t-tabiîn, herhangi bir tâbiî ile karşılaşıp, müslüman olarak vefât eden kimselere denir.


Tabiin ne demektir, tabiin ne demek, tabiin nedir

Bu kategoride yer alan Endüljans Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Etbau’t-Tabiin (Tebeu’t-Tâbiîn) Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.