Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:50
missa95
Abone

Yılanı öldürmekle ilgili hadis

Yılanı öldürmekle ilgili hadis

Kayıtsız Üye
Yılanı öldürmekle ilgili hadis var mı söyler misiniz.


Cevap: Yılanı öldürmekle ilgili hadis

esin-ti
(Yılanı ve yırtıcı olan her hayvanı öldürünüz!) Müslim]

(Her yılanı öldürün! Yılanın öç almasından korkan benden değildir.) [Nesai] (Yılandan korkup öldürmeyen bizden değildir.) [Ebu Davud] [Bizden değil, kâfir manasında değildir. Bizim sünnetimize uymamış olur demektir.]

Okudunuz mu?  Hafızayı güçlendirmek için hangi sure okunmalı?

(Namazda da olsanız, yılanı, akrebi öldürün!) [Nesai]


Yanıt: Yılanı öldürmekle ilgili hadis

mohammet
Bu manada bir hadis bilmiyoruz. Ancak şöyle bir rivayet vardır:
"Yılanları öldürün. Küçük, büyük, beyaz veya siyah olsun. Kim yılan öldürürse Cehenneme fidye olur. Ve yılan da kimi öldürürse o şehiddir." (Ravi: Hz. Serra binti Benham (r.a.) Ramuzel Ehadis)
Yılanların öldürülmesinin hikmeti onun insanlara vereceği zarardan dolayıdır. Vahşi hayvanlar tarafından öldürülen kişi şehiddir.
Bu manadaki hadisler mutlak olarak düşünülmemelidir. İnsana zarar verme durumu söz konusu olduğunda öldürülür. Dışarda zarar verme ihtimali olmayan hayvanları öldürmemek gerekir. Evde veya bahçede insana zarar vermesi muhtemel olan yılan öldürülür ancak dağda insanlardan uzakta zarar verme ihtimali olmayan bir yılanı öldürmemek gerek.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz (sav) hangi sahabiye, anam babam sana feda olsun, demiştir?

Selam ve dua ile…


yılanla ilgili hadisler, yilanla ilgili hadis, yılan ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan İçinde ve dışında her ihlasta besmele çekilir besmelesiz ihlas okunmaz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yılanı öldürmekle ilgili hadis Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.