Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:05
missa91
Abone

Süt kardeşimle evlenebilir miyim

Süt kardeşimle evlenebilir miyim

Kayıtsız Üye
ben süt kardeşimle evlene bilirmiyim acaba yada evlenirsen sonucu ne olur beni bu konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim


Cevap: süt kardeşimle evlenebilir miyim

İsrâ
Süt kardeş ile evlenmek caiz değildir. Çocukken bir defa da olsa emdiği kadın süt annesi olacağı için onun çocukları süt emen çocuğa haram olur.

Okudunuz mu?  İmsaktan 15 dakika önce yatsı namazını kılmak kabul olur mu

Yanıt: süt kardeşimle evlene bilirmiyim

Hoca
Süt kardeşliği ve süt kardeşliğinden doğan evlenme yasağı

Süt Emme Yoluyla Meydana Gelen Evlenme Yasağı:

Kur’ân-ı Kerîm’de; “Sizi emziren analarınız ve süt kız kardeşleriniz (size haram kılındı)” (en-Nisa, 4/23) buyurulur. Bu âyette yalnız iki tane süt hısımından söz edilmiştir. Bu konuda genel prensip şu hadisle konulmuştur. Nesepçe haram olanlar süt yoluyla da haram olurlar” (Buhârî, Şehâdât, 7; Müslim, Rada’, I). Yine nesep yoluyla, evlenmekle ortaya çıkan sıhrî hısımlıklara kıyasla, süt yoluyla da sıhrî hısımlıklar oluşur. Ancak bunun iki istisnası vardır.

Okudunuz mu?  Sosyal medyada açık yorum yazmak günah mı ?

Süt yoluyla haram olanlar şunlardır:

l. Bir kimsenin süt cihetinden usûlü. Süt annesi, süt ninesi gibi…

2. Süt cihetinden fürûu. Bir kimse süt kızı, süt oğlunun kızı ve ilânihaye bunların çocuk ve torunları ile evlenemez.

3. Süt ana ve babanın fürûu. Bir kimse ana baba bir, baba bir veya yalnız ana bir olan süt kardeşleri ve bunların ilânihaye fürûu ile evlenemez.

Okudunuz mu?  6.his Nedir Dini Boyutu Var mıdır

4. Süt ana ve babanın usûlünden yalnız ilk füru’. Bunlar süt emenin, süt cihetinden amca, hala, dayı ve teyzeleri olup, bunlarla evlenmesi yasaktır.

5. Süt baba ve dedelerin eşleri: Burada zifafın olup olmaması, sonucu etkilemez. Nitekim bir kimse, nesep babasının karısı ile de evlenemez.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin süt kardeşleri

6. Süt oğlun veya süt oğlun oğlunun, yahut süt kızın oğlunun karısı ile evlenmek yasaktır. Burada da zifafın olup olmaması, sonucu etkilemez. Nitekim, bir kimse gelinleriyle evlenemez.


Baba oğlunun süt annesi ile evlenebilir mi

Bu kategoride yer alan Melekler uyur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Süt kardeşimle evlenebilir miyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.