Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:33
Kavramlar
Abone

Haksız Kazanç Ne Demektir?

Haksız Kazanç Ne Demektir?

@hmet
Haksız kazanç nedir, Haksız kazanç ne demek? Kısaca bilgi.

Modern hukuk literatüründe, haksız iktisap, sebepsiz zenginleşme, sebepsiz iktisap tabirleriyle de ifade edilen haksız kazanç, hukukî bir sebebe dayanmaksızın bir şahsın mal varlığının, başka bir mal varlığı aleyhine çoğalması demektir.

Okudunuz mu?  Kıraat-i Seb'a Ne Demektir?

Haksız Kazanç

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm
Karı koca çalışan insanlarız evlilik birliğimiz süresince maaş kartım elindeydi. Beraberce biriktirip ev aldık. Pahalı olanı onun üzerine biraz düşük olan benim üzerime aldı. 25 sene sonunda eşim beni aldattı. Şuan boşanma olmadı. Kendi üzerindeki bütün mal varlığını onun üzerine verdi. Mal paylaşımında benimkilere ortak olacakmış. Sorum ben zorluklar çekerek kazandığımız bu mallar 3 kişiye helal olur mu?ben haram ediyorum. Çünkü o kadın hiç çaba sarf etmeden haksız kazanç elde etmiş oluyor.

Okudunuz mu?  Mürcie Ne Demektir?

haksız kazanç nedir, haksız kazanç, hakısız kazanc nedir

Bu kategoride yer alan Tasadduk Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haksız Kazanç Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.