Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:52
Sohbet
Yönetici

Önce “Türklük’mü” “Müslümanlık’mı

Önce "Türklük’mü" "Müslümanlık’mı

sofi ezel
Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

Müslümanlık ve milliyetçilik ne kadar örtüşür? sorusunua cevap aranan programda sosyolog yazar Abdurrahman Aslan kendisini nasıl tanımlayacağı konusuna öldükten sonra mezarda karşılaşacağı durumla açıklık getirdi…
HaberTürk telvizyonunda Balçiçek Pamir’le Karşıt Görüş’te Müslümanlık ve milliyetçilik ne kadar örtüşür? sorusuna cevap arandı.
MHP MYK üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, tarihçi yazar Erdoğan Aydın, sosyolog yazar Abdurrahman Aslan ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun konuk olduğu porgramda Müslümanlık ve milliyetçilik ne kadar örtüşür? sorusuna cevap arandı…
MHP MYK üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, tarihçi yazar Erdoğan Aydın, sosyolog yazar Abdurrahman Aslan ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun konuk olduğu programa Abdurrahman Aslan’ın sözleri damga vurdu.
Balçiçek Pamir’in Siz mesela, sorulduğu zaman kendinizi hangi kimliğinizle tarif edersiniz, önce hangisini söylersiniz, Müslüman olduğunuzu mu Türk olduğunuzu mu? sorusuna Aslan şöyle cevap verdi:
Tabii ki önce Müslümanım derim. Zaten ben ölüp de mezara girdiğimde de aynı soru sorulacak ve ben de aynı cevabı vereceğim. İslamiyet ulus kimliğinin varlığını kabul eder ama dinin önüne geçmesine izin vermez. Türklüğü ancak ikinci olarak o da çok gerekirse söylerim.
haber7


Cevap: Önce "Türklük’mü" "Müslümanlık’mı

lamelif
Önce Türklük mü yoksa Müslümanlık mı sorusunu soran gaflete düşmüş, dalalet içinde kaybolmuşlara yanıt vermek istiyorum.

Genel olarak bildiğimiz üzere Türkler Talas Savaşı ile(8. yy) Müslümanlığı kabul etmişlerdir. Bence asıl şanlı Türk tarihi o zaman başlamıştır. İslamiyet’le şereflenen Türkler hayatlarına İslam’ı yerleştirerek yaşamışlardır.

Okudunuz mu?  İslam kültüründe istişare nedir?

Türklerde tek gaye İslam’ın bekası olmuştur. Hemen Osman Gazi’nin Orhan Gazi’ye verdiği öğüdü daha doğru bir ifadeyle vasiyetini hatırlayalım.

"Ey oğul! Her işten önce din işlerine dikkat et. Zira farzlara dikkat, din ve devletin güçlenmesine sebeptir. Daima cihat ile devletini genişletmeye çalış. Çünkü uzun zaman sefer olmazsa askerin şecaatine noksanlık gelir. Zulüm etmekten sakın. Tek amacın İslam’ı yaymak ve İslam’a hizmet olsun…” İşte atamın hassasiyeti budur. Yine cihan sultanı Fatih Sultan Mehmet:

"Bizim davamız cihangirlik davası değildir, bizim davamız i’lâ-yi Kelimetullah davasıdır” diyerek amacını, amacımızı dile getirmiştir. Bu sözleri söyleyenler öz ve öz Türk’türler ve Müslüman’dırlar.

Cenab-ı Mevla Kur’an-ı Kerim’de: " Ey mü’minler! Toplu halde kâfirlerle karşılaştığınız zaman onlara arkanızı dönmeyin. Korkup kaçmayın. (Enfal–15)

Bütün bunlardan yola çıkarak, Türkler İslamiyet’i yüceltmiş benimsemiş İslamiyet’te Türklüğü, Türkü büyük bir millet yapmıştır.

Şimdi bunları gördüğümüz, bildiğimiz halde böyle bir sual sormanın anlamı nedir? Türklük Müslümanlığa zarar mı vermiştir? Ya da Müslümanlık Türklüğe mi?
Diyebilir misiniz Müslümanlık Türklüğe zarar vermiştir? Diyebilir misiniz Türklük Müslümanlığa zarar vermiştir Böyle soru soranlar ülkeyi karıştırmak, söz dalaşı ortaya çıkarmak için sorulan sorulardır.

Müslümanlıgın ve Türklügün bir bütün olduguna canı gönülden inanan Müsliman bir türk genciyim ;


Yanıt: Önce "Türklük’mü" "Müslümanlık’mı

-öğretmen-
lamelif herseyi çok güzel bagdastırmıssın.. üzerine laf soylemeye gerek yok .. katılıyorum..

Okudunuz mu?  Atleti okuyup yakmak

Soru: Önce "Türklük’mü" "Müslümanlık’mı

sofi ezel
ÖĞRETMEN:ALINTI
lamelif herseyi çok güzel bagdastırmıssın.. üzerine laf soylemeye gerek yok .. katılıyorum..

Sen öğretmenmisin? keşke sende konuya katkı sağlayacak şeyler yazsaydın derim

iki cihan kardeşim lamelif görüşüne saygı duyuyorum konuya bakışımız farklı keşke yazılan veya söylenenleri nefsimizin hoşuna gitmesede iyice anlamaya çalışsak ve öylece fikrimizi söylesek

vaktim yok gidiyorum benim amacım böyle konularda seviyeli bir şekilde düşüncelerimizi söylemektir. seviyesizlerin ve konudan anlamayanların girmesi beni gerip üzüyor amac paylaşmaktır kimin yanlışı doğrusu varsa kırmadan incitmeden müzakere etmektir


-öğretmen-
ben böyle bir saygı anlayısı daha önce hiç görmedim..kusura bakmayın da…ölçüp tarmadan konusmak mı oluyo sıze ters gelen fikirleri beyan etmek..gercekten düşünceye saygı bu değildir


talip1
Hucurat suresi 13 ayet.
Lamelif kardesim Allah senden razı olsun yorumlarina aynen katiliyorum.
.


lamelif
iki cihan kardeşim lamelif görüşüne saygı duyuyorum konuya bakışımız farklı keşke yazılan veya söylenenleri nefsimizin hoşuna gitmesede iyice anlamaya çalışsak ve öylece fikrimizi söylesek

vaktim yok gidiyorum benim amacım böyle konularda seviyeli bir şekilde düşüncelerimizi söylemektir. seviyesizlerin ve konudan anlamayanların girmesi beni gerip üzüyor amac paylaşmaktır kimin yanlışı doğrusu varsa kırmadan incitmeden müzakere etmektir

iki cihan kardeşim sofi ezel kardeşim niyetim kimseyi kırmak hor görmek değil
sadece kapımızda,ki düşmanlar kurdugu kumpasa nasıl ne zaman düşecegiz de bir birimizi diri diri yiyecegiz diye bekledikleri bu zamanda her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenip dimdik ayakta durmamız ve bütün milletce birbirimize destek olma zamanıdır .
bunu fırsat bilip böyle bir sualde bulunanın niyetinden fitne fesat peşinde oldugu kanısına varıyorum .tıpkı Annenimi daha çok seviyorsun yoksa Babanımı sorusu gibi gereksiz zamansız ve sacma buluyorum .Bir diyer acılmış başlıkta tekrarladıgım gibi neslimiz ceddimiz islamı benimsemiş yüceltmiş olan Osmanlıya dayanmaktadır .Osmanlı Devleti Hükümdarları ”ırk”güdüsüyle hareket etmemişlerdir .Tek temel kaygıları olmuştur .O,da İslamı ALLAH,ın kelamını layıkıveciyle yüceltmek olmuştur . ırkımız böyle şanlı bir hazineye dayanmaktadır .Elhamdurillah kalubeladan bu yana Müslimanız .Türk oldugumuz içinde gururluyuz.Elbetteki akıl balik olan bir insan şunu bilirki öldügümüzde kara topragın altına girdigimizde hangi millettensin sorusu sorulmayacak .Rabbin kim ,Dinin ne ,ne zamandan bu yana Müslimansın ,
diye sorulacak.Elbette aksini idda eden kim olursa olsun İslamiyet düşmanıdır .
Peygamber Efendimizin (s.a.v.)övgüyle bahsettigi 700 yıl üç kıtaya hakim olmuş 700 yıl sefülislam olmuş bir Millete çamur atılması kanıma dokunuyor
bu mümin bir kulun yapacagı şey degildir bu Müslümanlıga yakışmaz.Amma bu vatan millet aşkı elbetteki
Hz.Peygamber Efendimizin (s.a.v.)ümmeti olma gayemin önüne gecemez .
Amma gel görki her daim Toplumu bölüp parcalama amacı peşinde koşan insanlar İslam dinini kendi fıtratına kafasına göre daha dogrusu işine geldiği gibi yorumlar katıp ortamı geriyorlar .Halbuki bunları tartışıp yorumlamak için çok iyi alim olmak lazım diye ,de düşünüyorum .
(Muhakkakki ALLAH,ın indinde en çok kerim olanınız ırk yada soy olanınız degil
en çok takva sahibi olanınızdır )Hucurat ,13
işte Ayet ve Hadisler ortada Veda Hutbesi ortata Elhamdülillah Müslimanız soyumda Türktür .
Türk olmak İslamiyete zarar verir diyenede herdaim söylenecek sözüm vardır

Okudunuz mu?  Birini kınamak kalpten geçirmek kınamak mıdır

menzil_guller
< (Muhakkakki ALLAH,ın indinde en çok kerim olanınız ırk yada soy olanınız degil
en çok takva sahibi olanınızdır )Hucurat ,13
>

bu sözün üzerine söz koymak bize yakışmaz..

bizler her zaman kendi açımızdan doğru olduğuna inandığımız düşünceleri savunur ve onlar için mücadele ederiz.Zaman gelir inandığımız dava uğruna kalbler kırarız,zaman gelir aynı düşüncede aynı sonuçta buluşuruz.Zaman gelir düşüncelerimiz değişime uğrar.zaman gelir o düşüncede sebat gösteririz. doğru veya yanlış bu farketmez .yalnız hakikatte hiç değişmeyen ve doğruluğunda içimizde şek ve şüphe olmayan bir gerçek varki yarın mahşer gününde ırk,renk, dil ,din ayırımı olmadan yapılan sorgu sual.Rabbim hesap sorarken ey Türkler siz bir adım önde durun ,ey Almanlar siz türklerin iki adım arkasında durun yada ey avrupa devleti sizler almanların bir adım arkasında durun yada ey gelişmemiş afrika ülkeleri geri kalmışlar siz bunların yanına yakışmıyorsunuz sizler en en gerilerde durun diye sınıflandırmayacak,gruplara ayırmayacak.işlediğimiz ihlasla yapılan amellere göre, yaşadığımız takvalığa göre derece derece ayrılacak MÜSLÜMANLAR…kim zerre miktarı günah işlediyse bunun cezasını görecek.kimde zerre miktarı sevap işlediyse bunun mükafatını…..
Rabbim o günde bizleri mahcup etmesin….

Okudunuz mu?  İslam dininde yer alan ibadetlerden 5 tane

sofi ezel
öğretmen Alıntı:
ÖĞRETEYİM dedim…

sen iyice öğren ondan sonra öğrencilerine öğretirsin.yorum yapma artık senin yorumlarına cevap vermeyecem

sadece kapımızda,ki düşmanlar kurdugu kumpasa nasıl ne zaman düşecegiz de bir birimizi diri diri yiyecegiz diye bekledikleri bu zamanda her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenip dimdik ayakta durmamız ve bütün milletce birbirimize destek olma zamanıdır .
bu yazdıklarına aynen katılıyorum İNŞALLAH ülkemizdeki bütün insanlar böyle bir oyun olduğunu farkına varırlar asıl sorun milletçe birbirimize kenetlenmemiz gerektiğini anlatıp uygulayabilmek
acizane fikrim bu cemaatle olur ALLAH’IN emirlerini KUR’AN’I anlayarak PEYGAMBERİMİZİN sünnetlerini uygulayarak olur.Biz bunları uygulamazsak inan bu sıkıntı daha çok yaşanır.çözüm KUR’ AN ‘DA
kardeş onun için şu an peşinden gittiklerimizin( cemaat veya siyaset vb.)kişilerin neyi klavuz edindikleri çok önemli
KUR AN IN emirlerinin dışında hareket edenler inan buna ya cahildirler(KUR AN A göre ALLAH I tanımayan cahildir isterse 5 üniversite bitirsin) ya da art niyetlidir fayda getirmez zararları olur.

bunu fırsat bilip böyle bir sualde bulunanın niyetinden fitne fesat peşinde oldugu kanısına varıyorum .

Okudunuz mu?  Kur'an'a göre insanın yaratılış amacı nedir?

soru soranın niyetini ancak ALLAH bilir evet böyle soru sormak yanlış bencede kardeş ben böyle bir şey duydum "hepsi bu görüşte olmayabilir veya duyduğum da yanlış olabilir kesin demiyorum"
ülkücü mü mhp mi tam hatırlamıyorum görüşleri "önce Türklük sonra İslamiyet" sunucuda buna dayanarak ta bu soruyu sormuş olabilr.
kardeş böyle bir görüşleri var mı araştır bizide bilgilendirirsen sevinirim

Osmanlı Devleti Hükümdarları ”ırk”güdüsüyle hareket etmemişlerdir .
ALLAH’IN izniyle bu hataya düşmedikleri için 700 sene muvaffak olmuşlar.Osmanlı büyüklerimizin adeletli oluşları diğer yaptıklarıyla ne kadar sevinsek mutlu olsak azdır.

Okudunuz mu?  Kadir Mısıroğlunu Rahmana Uğurladık, Allah Rahmet Eylesin

Tek temel kaygıları olmuştur .O,da İslamı ALLAH,ın kelamını layıkıveciyle yüceltmek olmuştur . ırkımız böyle şanlı bir hazineye dayanmaktadır .Elhamdurillah kalubeladan bu yana Müslimanız

ALLAH onlardan razı olsun İNŞALLAH bizlerde ALLAH A iyi bir kul onlarada layık torunlar oluruz.ELHAMDULİLLAH BİNLERCE DEFA ELHAMDULİLLAH Kİ MÜSLÜMANIZ.

.Türk oldugumuz içinde gururluyuz

bu" gurur"kelimesi sadece bu konudan dolayı değil bence yanılş bir kelime bize herşeyi veren yaratan ALLAH biz kim oluyoruz ki kİm ALLAH’IN bize ihsan ettiği şeylerden dolayı gururlanalım gurur bence yanlış bir kelime bu kelimeyi kullandığımız yerlere dikkat edelim hatta bence hiç kullanmamak gerekir ALLAH A şükür edelim sevinelim mutlu olalım ama gururlanmayalım.kardeş bende hem Türklük var hem de Kürtlük iki ırktan dolayı da gururlanmıyorum.bu görüş dile geldiği zaman iki ırk arasın da da yanlış anlamalara sebeb oluyor.Kürtlüğüyle övünen bir abimize de ırkla övünmenin yanlış olduğunu söyledim.Bana göre yanlış. ALLAH beni müslüman yaratmış diye HAMD ederim.ALLAH YARATMIŞTIR kimsenin elinde değil Türk olmak Kürt olmak.bunları da dile getirmek istiyorum benim bir yakınım bir arkadaşı varmış mhp görüşünden dindar bir insan yakınım diyorki çok iyi bir müslüman ama diyor ki Kürt diye bir ırk yoktur hepimiz Türküz kabullenmiyor diyor du.bu görüş ne kadar yaygın bilmiyorum ama yanlış Kürt ırkı vardır inkar edilemez "ASLINI İNKAR EDEN BİZDEN DEĞİLDİR"Hadis
birde cahil insanların böyle bir görüşü var bütün Kürtleri pkk lı(lanet olsun pkk ya) görürler bu malesef yaygın böyle cahil insanların bu yanlışlarından dolayı pkk taraftarları da çoğalmıştır.

Okudunuz mu?  Kar Neden Yağar Ve Neden Beyazdır ?


(Muhakkakki ALLAH,ın indinde en çok kerim olanınız ırk yada soy olanınız degil
en çok takva sahibi olanınızdır )Hucurat ,13
işte Ayet ve Hadisler ortada Veda Hutbesi ortata Elhamdülillah Müslümanız


Evet iki cihan kardeşim lamelif çözüm formül bunlarda KUR AN DA SÜNNETTE VEDA HUTBESİNDE ALLAH BU BİLİNÇE BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN KAVUŞMASINI NASİP EYLESİN.AMİN

İKİ CİHAN KARDEŞİM LAMELİF…


Berât1
(Muhakkakki ALLAH,ın indinde en çok kerim olanınız ırk yada soy olanınız degil
en çok takva sahibi olanınızdır )Hucurat ,13

işte Ayet ve Hadisler ortada Veda Hutbesi ortata Elhamdülillah Müslümanız

tabiki Allah’a takva önemlidir Allah c.c. ırkını değil inancını soracaktır


YapRock
Ayrı Kategorilerde İki Şey Arasında Sıralama Yapmak Kadar Saçma Bişey Yok .

İnsanları Birbirine Düşürmekten Başka Bi İşe Yaramaz ..

Turşu me Daha Ekşi ? Domates mi Daha Kırmızı ?


SİYAH SANCAK
tabiki önce müslümanım sonra türküm türk ve müslüman olmaktan grur duyuyorum


Abdullatif
"Ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler hoş görmese de Allah nurunu tamamlayacaktır. "(Saff-8)

"Yüce Allah benim için yeryüzünü dürdü de, ben onun doğularını ve batılarını gördüm. Ümme-timin mülkü, kuşkusuz, yeryüzünden benim için dürülen yere kadar ulaşacaktır" – Müslim, Fiten

Okudunuz mu?  Meleklerle ilgili iki ayet meali

Allah nurunu o şekilde veya bu şekilde tamamlayacaktır. Allah, dinini her tarafta yayarak ve bütün dinlere üstün kılarak galip getirecektir muhakkak.
İslamiyetin dünya üzerindeki hükümranlığı için Allah ister Türkleri vesile kılar ister pigmeleri bu O’nun bileceği iştir.

Ecdad’ın geçmişte İslamiyet için sarfettiği çaba ortadadır bunu kimse inkar edemez..Ancak şu bir gerçektir ki, vakti zamanında verilen mücadele ve uğrunda cihad edilen İlah-i Kelimetullah hiçbir millet için üstünlük ifade edemez/etmemeli nitekim yapılması gerekenler yapılmıştır.Allah yolunda cihad farzdır.

Benim bu konuda ki itirazım özellikle bazı iyi niyetli insanların çokta aslını düşünmeden sarfettikleri "Türklük İslamiyetin kalesidir" mealinde zikredilen söz-cük doğru ifadeyle kelimeciklerden oluşan cümleleredir.Bazı insanlar Türklük ile İslamiyeti birbirinden ayrılmaz kavramlar olarak nitelendirmektedirler ki hafazanAllah sonu çok vahim olabilir.Bir şehrin güçlü surlar olmaksızın ayakta kalması imkansızdır. İslamiyet güçsüz bir şehirmidir ki, Türklük surları olmadan ayakta kalamasın.Haşa ve kella.Allah imtihan dünyası olan şu dünyada esbab’ı vesile kılmıştır, imtihan sırrına uygun olarak bu vesile Türk olur, Kürt olur, Arap olur..Olur da olur..Bu noktada seçilenin bunu kendinden bilmesi kadar vahim bir durum daha yoktur.Ecdadımızı severiz, sebebi de vakti zamanında üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiği/getirmek uğruna çabaladığı içindir.Ama onları diğerlerinden üstün görmeyiz göremeyiz defalarca zikredildiği üzere:

"Muhakkakki Allah’ın indinde en çok kerim olanınız ırk yada soy olanınız degil
en çok takva sahibi olanınızdır" (Hucurat-13)

Allah neyi isterse o olacaktır.
Kiminle olacağını ancak o bilir.Emin olduğumuz bir şey var ise oda Allah’ın nurunu o veya bu şekilde tamamlayacağıdır.

Okudunuz mu?  Tekfirin doğuracağı olumsuz sonuçlar

yeşil sancak
< Türkler İslamiyet’i yüceltmiş >
alıntıdaki söz yanlış..İslamiyet zaten yücedir. İslam kimseyle yücelmez İslamı yaşayanlar onunla yücelir.Osmanlı ecdadımızda olduğu gibi… İslama uymuşlar yükselmişler islamdan uzaklaşıncada gerilemişler..


menzil_guller
< Osmanlı ecdadımızda olduğu gibi… İslama uymuşlar yükselmişler islamdan uzaklaşıncada gerilemişler.. >
bir kitapta okuduğum ve hiç unutmadığım yazıyı bu konudada paylaşmak istiyorum..osmanlı döneminde devlete KurAn hakim idi.ve bütün avrupa devleti osmanlıya uşaklık ediyordu.ne zaman ki osmanlı döneminden sonra Kur’an hakimiyeti kalktı bizler avrupaya uşaklık etmeye başladık.islamiyet yaşandığı müddetçe değer kazanılır.güzel yorum yapan kardeşlerimden Allah razı olsun..


lokman25
arkadaşlar bugünlerde insanımızın büyük yaralar aldığı bu konuyu seviyeli bir şekilde tartışdığınız için Allah cc razı olsun.
bencede önce türk sonra müslüman kelimesi tüzak ve çok saçma bir soru.
islami hassasiyetleri olan kardeşlerimizin bazı toplantı düyün gibi yerlerde bu hastalıkdan bir nebze etkilendiklerini görmek gerçekden çok üzücü.
anlamıyorum "müminler ancak kadeşdir"ilahi fermanını kabul edip sonra sadece "tanımak için yaratılmış olan ırklardan" kendine paye çıkarmak ezeli ve ebedi olan kardeşini ötekilemek.
dünyanın her yerinde büslümanın kanı akarken zülüm altında inlerken bacılarımın namusu kirletilirken halen sen ben dememizin hesabını mahkemeyi kübrada nasıl vereceğiz?.
yarrabbi biz müslümanlara birlik beraberlik verip kuran kardeşliğinde bizi cem eyle.
tüm ehli imana selam olsun yaşasın islam kardeşliği.
selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Atalet ve tembellik ile ilgili yazı

Berât1
< Alıntı:
Türkler İslamiyet’i yüceltmiş
alıntıdaki söz yanlış..İslamiyet zaten yücedir. İslam kimseyle yücelmez İslamı yaşayanlar onunla yücelir.Osmanlı ecdadımızda olduğu gibi… İslama uymuşlar yükselmişler islamdan uzaklaşıncada gerilemişler..
>

yeşil sancak kardeşime aynen katılıyorum islam kişileri ve devletleri yüçeltir uymayanları ise rezil ve rüsvay yapar Allah c.c.ırkları ile değil imanları ile yüceltir


Celcelet
"Seçemediğin" bir şeyle övünmek ahmaklıktır. Milletini seçmek konusunda zerre iraden olmadığı halde neyiyle övünebiliyor veya onu bir şeyin önüne tanımlama olarak dahi nasıl koyabiliyorsun…?

Cahiliye kalıntılarından olan milliyetçiliğin yumuşak bir türü çevremizdeki birçok türk kardeşimizde ne yazık ki görülmekte. ALLAH subhane ve teala islah etsin.


Berât1
celcelet kardeş yinede bu kadar sert olma onlarıda saflarımıza katarız inşaAllah çünkü onların art niyleti yoktur


Kayıtsız Üye
Öncelikle şunu demek istiyorum seni Prof yapan devletin …. insanlara yanlis bilgi vermeyin..


safevi

Bu kategoride yer alan Ney ve Bakımı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Önce “Türklük’mü” “Müslümanlık’mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.